Choć ciasto wuzetka zdecydowanie nie należy do tych najlżejszych, ani fit, to jednak zdecydowałam się podzielić tym przepisem, bo ciasto wyszło naprawdę przepyszne, a i postarałam się, żeby nie było ono też bardzo "ciężkie". Klasyczną wuzetkę robi się ze śmietanki kremówki 36 %, jednak osobiście nie przepadam za jej smakiem, dlatego zrobiłam nieco inny krem, używając śmietanki 30% oraz serka mascarpone, do tego dodałam żelatynę, żeby usztywnić masę. Postanowiłam też zamiast biszkoptu zrobić bardziej czekol...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...