polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:218/582)

Keks mojej mamy 111

Keks to jeno z tych ciast, które moja mama często robi w weekend gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Pamiętam jego smak z dzieciństwa – czekoladowo-waniliowy, słodki i orzechowy. Najbardziej smakuje mi warstwa kakaowa. Spróbujcie koniecznie, przepis jest bardzo prosty. Keks mojej mamy Składniki 2 szklanki mąki 3 jajka 2/3 szklanki cukru cukier waniliowy ½ kostki masła 2/3 szklanki mleka(...)nią ciemną- kakaową. Keks mojej mamy Keks mojej mamy Keks mojej mamy Cisto pieczemy ok. 40 min w 180 st C. Keksa można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową ale sam jest równie pyszny.  Keks mojej mamy

Pyza i Surówka
Czekoladowa babka z malinami 134

Zdjęcia nie wyszły najlepiej bo się śpieszyłam, ale zapewniam was, że babka jest warta grzechu ;-) Wspaniałe połączenie czekolady I malin. Coś na długie jesienne wieczory :) Na czekoladową babkę z malinami przepis wzięłam z  Tej strony. Składniki: 125 g miękkiego masła ¾ szklanki cukru 2 jajka 100 g czekolady gorzkiej roztopionej 1 i ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)babkę. Wysmarować dokładnie tłuszczem i podsypać bułką tartą.  Gotowe ciasto wlać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Gotową polewę czekoladową rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wystudzoną babkę. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
PIERNIK HERBACIANY Z KREMEM GRYSIKOWYM 90

Przepis na przepyszny piernik herbaciany z kremem grysikowym przełożony konfiturami śliwkowymi. Udekorowany polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi. Piernik jest pyszny,  mięciutki, wilgotny i aromatyczny. Idealny na Święta Bożego Narodzenia. Jak zrobić taki herbaciany piernik pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PIERNIK(...)piernika sól (szczypta) Krem grysikowy: mleko (0,5 litra) kasza manna (60 g) cukier (pół szklanki) cukier waniliowy (2 łyżeczki) masło (250 g) sok z cytryny 5 - 6 łyżek Polewa: margaryna (125 g) cukier puder (3 łyżki) woda (3 łyżki) kakao (3 łyżki) Dodatkowo: powidła śliwkowe (około 600 g) wiórki kokosowe (do posypania góry ciasta) Potrzebne gadżety: mikser waga

RITA food channel
Ekspresowe ciasto czekoladowe 135

osobom, które są na diecie, a zmagają się z potrzebą zjedzenia czegoś słodkiego I oczywiście wszystkim osobom, które nie są na diecie również bardzo je polecam Ekspresowe ciasto czekoladowe Składniki na keksówkę o długości 16 cm: 210 g mąki orkiszowej 120 g erytrolu 50 g gorzkiego kakao łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 150 ml espresso 150 ml oleju łyżka octu(...)wierzch. Ciasto piecz ok. 30 – 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu zostaw do wystygnięcia. Na koniec ciasto przed podaniem posyp cukrem pudrem lub udekoruj polewą czekoladową. Smacznego Artykuł Ekspresowe ciasto czekoladowe pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
CIASTO CHMURKA 134

sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy cukier. Przesiane mąki delikatnie miksujemy z pianą. Na końcu wlewamy przestudzone masło i mieszamy łyżką do połączenia. Masę wylewamy na ciasto pomarańczowe. CIASTO CZEKOLADOWE: 4 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru  1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy kakao i mąkę przesianą z proszkiem(...)małym ogniu do rozpuszczenia. Łączymy delikatnie ubitą śmietanę z żelatyną. Upieczone i wystudzone ciasto przecinamy delikatnie, wzdłuż pomarańczowej warstwy. Smarujemy kremem i nakrywamy drugą częścią. Gotowe ciasto można udekorować polewą czekoladową i startą skórką z pomarańczy :)  Udanych wypieków

Marcepanowa kuchnia
Pyszne ciasto Kilimandżaro z jabłkami-idealne na każdą okazje +FILM 165

Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na naprawdę rewelacyjne ciasto Kilimandżaro z jabłkami.  Składa się ono z kakaowego, mięciutkiego biszkopta, masy jabłkowej, masy budyniowej, całość polana jest polewą czekoladową. Ciasto jest na prawdę wspaniałe, pięknie wygląda, zawsze wszystkim smakuje.  Smaki w nim zawarte idealnie się uzupełniają, tworząc na prawdę pyszną całość. Polecam Wam gorąco zrobić to ciasto, jest idealne(...)łyżki mąki ziemniaczanej -4 czubate łyżki mąki pszennej tortowej -750ml mleka -250g masła MASA JABŁKOWA -2 łyżki masła -1,5 kg jabłek -2 galaretki cytrynowe -łyżeczka żelatyny POLEWA -100g czekolady deserowej -50g masła -3 łyżki mleka Na początek zrobimy bazę kremu-do garnka dajmy 2 żółtka (białka odkładamy) 8g cukru waniliowego i 3/4 szkl cukru

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
123. Sernik śmietankowy 221

litra kremówki 30% 2 budynie śmietankowe Spód: 3 żółtka 10 dkg masła 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy   Polewa czekoladowa 1 jajko 1/2 kostki masła 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao Składniki na spód wyrobić szybko, aby ciasto nie zrobiło się zbyt ciepłe, następnie ciastem wylepić blaszkę i wstawić(...)czasie pieczenia sernik zacznie się zbyt mocno spiekać z wierzchu należy przykryć pergaminem. Upieczony sernik pozostawić w piekarniku aż lekko przestygnie, aby nie upadł zbytnio przy przenoszeniu. Przygotować polewę: Jajko sparzyć wrzątkiem a następnie ubić z cukrem na kogle mogle, dodać rostopione masło i kakao. Wylać na ciasto

Jadło i czytadło
Rolada kokosowa 149

masła - 2 łyżki cukru pudru - 3 łyżki mleka kokosowego - 2 łyżki rumu (lub 1-2 łyżki soku z cytryny) - extract waniliowy - skórka pomarańczowa - 375 g krojonych suszonych moreli Polewa czekoladowa: - 200g czekolady - 3 łyżki słodkiej śmietanki Herbatniki zmieliłam w blenderze. Wsypałam przez sitko kakao, cukier puder – wymieszałam. Masło rozpuściłam w rondelku, dodałam mleko kokosowe, podgrzałam. Gorące mleko(...)roladę, zapakowałam w papier do pieczenia (można w folię spożywczą lub aluminiową) i wstawiłam na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki, gdy rolada już stężała, oblałam ją polewą z czekolady (w mikrofali rozpuściłam czekoladę ze śmietanką). Smak masy i dodatki można modyfikować według uznania. Moim zdaniem najlepsza jest z dodatkiem rumu, wanilii, moreli i skórki pomarańczowej

mojewypiekiinietylko
Knoppers 118

proszku Masa jasna: 100 g masła 2 żółtka 1 jajko 1 szklanka cukru pudru 250 g serka homogenizowanego waniliowego 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: Polewa czekoladowa Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier a następnie po jednym żółtku. Na końcu dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie łączymy. Czekoladę ścieramy na tarce(...)jajko ucieramy z cukrem pudrem na parze. Studzimy. Dodajemy serek oraz mleko w proszku, miksujemy do połączenia. Na końcu dodajemy przestudzoną żelatynę. Wykładamy na biszkopt, przykrywamy trzecim blatem. Całość polewamy polewą. Smacznego

Fascynacje Ani
Pomarańczowiec z piernikami 218

masła * 2 kisiele pomarańczowe z cukrem * 2 szklanki soku pomarańczowego * 1 galaretka pomarańczowa Masa śmietanowa: * 0,5 l. śmietany kremówki 30% * 3 łyżki cukru pudru * 3 łyżeczki żelatyny Polewa czekoladowa: * 13 dag margaryny * 5 łyżek cukru pudru * 3 łyżki kakao * 3 łyżki wody * 1 łyżka żelatyny * 5 łyżek gęstej śmietany * 40 dag pierników w czekoladzie Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę(...)mieszając. Dodajemy galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody. Mieszamy. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodając cukier i przestudzoną żelatynę. Polewa: W garnuszku podgrzewamy rozpuszczoną w 3 łyżkach wody żelatynę, kakao, cukier i margarynę (nie gotujemy!). Po przestudzenie (masa ma być lekko ciepła) dodajemy cały czas mieszając śmietanę. Przełożenie ciasta

Pobite gary Barbary
Mazurek śmietankowy 88

ciepłej wody na wzorki kawałeczki 2 cukierków karmelowych rozpuszczone w łyżce w 3 łyżkach mleka na zajączka i kleksy: 3 łyżki śmietany kremówki, pół tabliczki mlecznej czekolady kilka kosteczek czekoladowych tarkowanych na wiórka zielone listki jadalne do ozdoby i dowolnie co chcecie Robimy! Mąki mieszamy ze sobą. Masło trzeba posiekać z mąkami, solą i cukrem pudrem. Dodać żółtko i śmietanę(...)mascarpone i dajemy żelatynę. Odstawiamy na pół h do lodówki. Lekko stężeje Wykładamy na nasz mazurek. Tworzymy króliczka (jak ktoś chce) i robimy łyżeczką wzorki dowolne (misz masz) z polewy czekoladowej i karmelowej Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares

Latosiowydom
Wafle Z Jogurtem I Galaretkami, Oblane Czekoladą 167

galaretki agrestowej 350 ml wody 1 łyżka cukru pudru Masa różowa: 200 g jogurtu greckiego 1 opakowanie galaretki poziomkowej lub truskawkowej 350 ml wody 1 łyżka cukru pudru Polewa czekoladowa: 100 g masła/margaryny 3-4 czubate łyżeczki kakao 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżka zimnego mleka Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania po wierzchu 1. Każdą galaretkę z osobna(...)minut deskami aby całość się złączyła. Możemy je nawet włożyć do lodówki aby szybciej się galaretki skrzepły. 3. W czasie gdy wafle łączą się z masami z galaretek przygotowujemy polewę. 4. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki polewy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Gotową rozsmarowujemy na waflach, obsypujemy wiórkami i odczekujemy chwilkę aż czekolada trochę przestygnie  i już możemy kroić

Gotowanie...to proste !
Babeczki kokosowe (bezglutenowe) 160

ryżowej 60 g wiórków kokosowych 40 g masła 100 ml mleka 2 jajka (żółtka i białka osobno) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej czekolady 15 g masła 3 łyżki cukru 100 ml mleka oraz wiórki kokosowe do dekoracji   Wykonanie:  1. Masło roztapiamy w rondelku i pozostawiamy do wystygnięcia(...)Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut z grzaniem góra-dół. Następnie jeszcze 5 minut dopiekamy z termoobiegiem. Następnie, gdy babeczki stygną przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki rozpuszczamy w rondelku i polewamy babeczki, oprószamy wiórkami i gotowe

Kawa z mlekiem
Oszukany piernik toruński przełożony masą z orzechów włoskich i laskowych 140

przepis musiał ulec stosownym modyfikacjom aczkolwiek myślę, że smakuje wyśmienicie. Delikatny, miękki i kruchy zarazem, przesmaczny ze względu na dodatek masy orzechowej w formie pasty do przełożenia. Glazurowany piękną polewą czekoladową. Przygotuję go na wigilię! Składniki (forma keksowa duża): 250 gram mąki żytniej  125 gram miodu  125 gram masła  łyżeczka sody  łyżeczka cynamonu  łyżka korzennej(...)szczypta soli Masa orzechowa do przełożenia: 3/4 szklanki orzechów włoskich  1/2 szklanki orzechów laskowych  2 łyżki Amaretto  1/2 szklanki miodu  2 łyżki masła  Glazura czekoladowa: 150 gram masła  3 łyżki kakao  3 łyżki cukru  Białka ubij z solą na sztywno. Żółta utrzyj z cukrem na puszystą masę. Miód rozpuść z masłem

Mango Papaja
Tort na biszkopcie z białej i gorzkiej czekolady ze śmietaną malinami i truskawkami. 222

najwyższych obrotach ze szczyptą soli. Po tym czasie dodajemy cukier i miksujemy jeszcze około 2 minut. Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody i dodajemy do ubijanej śmietany. Polewa czekoladowa: -120 gram gorzkiej czekolady -3 łyżki kakao -łyżka cukru pudru -50 gram masła. Masło topimy z czekoladą, dodajemy kakao i cukier, mieszamy na ogniu intensywnie, odstawiamy do wystudzenia. Komponujemy(...)dwóch stron marmoladą, kładziemy na wierzch tortu i tak jak wyżej marmolada, owoce, śmietana, biszkopt. Cały tort smarujemy śmietaną, większe części po bokach obkładamy wiórkami migdałów. Od góry polewamy polewą. Dekorujemy truskawkami topionymi do połowy w polewie

BaRepas
Babka czekoladowa z szampanem 273

upieczeniu wyjąć z pieca a po około 10 minutach wyjąć z formy i studzić na kratce. Czekoladę z masłem i śmietanką rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną babkę polać polewą czekoladową. Babka jest na dużą formę o pojemności 2,5 litra

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania