polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:222/582)

Ciasto Wiśniowiec / Cherry Buttercream Layer Cake 103

Ciasto Wiśniowiec Wiśniowiec to pyszne ciasto czekoladowe z wiśniami i kremem . Takie warstwowe ciasto wiśniowe z galaretką sprawdza się świetnie na różne rodzinne uroczystości. Może to być ciasto z wiśniami mrożonymi, z wiśniami z kompotu lub świeżymi w sezonie. Duża blacha ciasta znika w mig i wszystkim smakuje! Zobaczcie przygotowanie ciasta z wiśniami krok po kroku na moim filmie: Kliknij(...)kompotu. Kakaowy Wiśniowiec z kremem udekorowany jest startą na grube wiórki czekoladą - do takich wiórków świetnie sprawdza się obieraczka do warzyw. Jeśli wolicie, wierzch ciasta możecie oblać polewą czekoladową. To świetne ciasto na święta, urodziny, imieniny i inne okazje. To całoroczny wypiek, który zawsze się udaje i smakuje gościom. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na moje pyszne ciasta

Lekcje w kuchni
Kawowy sernik nowojorski 180

York Cheesecake to jeden z tych serników, który pokochał chyba cały świat. Przyznam szczerze, że i ja mam do niego słabość. Wyśmienicie smakuje z frużeliną owocową, polewą czekoladową jak i solo. Stanowi również świetną bazę do różnych wariacji smakowych. I właśnie dziś klasyczny sernik nowojorski zamieniłam w sernik o wspaniałej, kawowej nucie. Miłośnicy kawy z pewnością będą zachwyceni. Ale uwaga(...)Sernik 1200 g serka kremowego ** 260 g cukru 4 jajka 60 g mąki pszennej 150 g gęstej, kwaśnej śmietany 18% 150 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej liofilizowanej Polewa kawowa 300 g gęstej kwaśnej śmietany 18% 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej liofilizowanej 3 łyżki drobnego cukru Dekoracja 100 ml śmietany kremówki 100 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru

Wędrówki po kuchni
Świąteczny Makowiec Śnieżny 894

bogate, aromatyczne ciasto – świąteczny makowiec śnieżny. Jest z nim trochę zachodu, ale jest pyszny i wygląda wspaniale z tyloma ciekawymi warstwami. Znajdziemy w nim bakalie, orzechy, alkohol i polewę czekoladową. Smaki dobrze się ze sobą łączą i myślę, że będzie dobrym ciastem na rodzinne spotkanie. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z książki siostry Anastazji). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)pudru Masa orzechowa – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 200g miękkiego masła 100g cukru pudru 150g zmielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki gorącego mleka 3 żółtka 3-4 łyżki spirytusu Polewa: 150g masła 3 kopiaste łyżki kakao bez cukru 3 kopiaste łyżki cukru pudru 6-7 łyżek wody Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania kolorowa posypka cukrowa Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać

Mała Cukierenka
Czekoladowe Ciasto z cukinią 88

Czekoladowe Ciasto z cukinią Ciasto podobne trochę do ciasta marchewkowego, z tym równie wilgotne z tym że dzięki dodatkowi czekolady jest bardziej słodkie i chyba jeszcze lepsze. Ciasto pochodzi z tej  strony , dziękuję jest fantastyczne:) Składniki: 120 ml oleju 240 gram mąki 60 gram kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże jajka szczypta soli(...)czekoladę. Ciasto przekładam do wyłożonej pergaminem tortownicy,wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok 40-50 minut ( do suchego patyczka). Ciasto po wystudzeniu można oblać polewą czekoladową

Słodka Kraina Wypieków
BAJECZNY PIERNIK Z POWIDŁAMI, NA MĄCE ORKISZOWEJ 198

łyżeczki przyprawy korzennej (dałam Kotanyi, jest bez cukru) - 1 łyżka kakao (opcjonalnie) Do przełożenia: ok.430-500g dobrych powideł (dałam 430g własnych powideł z nutą korzenną, ale można trochę więcej) Polewa czekoladowa- Ganache: - 150g gorzkiej czekolady - 180g śmietany kremówki 30% Ja dałam 100g czekolady i 120g kremówki (dla mnie było wystarczająco) W misie miksera utrzeć na puch miękkie masło z dodatkiem(...)rondelka i podgrzewamy, można je podsmażyć kilka minut. Gorącymi smarujemy dolny blat ciasta, przykrywamy górną częścią, również smarujemy powidłami, można także posmarować boki piernika. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Polewa: W rondelku zagotowujemy kremówkę, zestawiamy z palnika i dodajemy pokruszoną czekoladę Po kilku minutach dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Można również czekoladę pokruszyć i wrzucić do rondelka

Smaczne Zdrowe
Ciasto czekoladowe z truskawkami- chocolate and strawberry gateau 253

Dzielimy na polowę. Do jednej części dodajemy truskawki. Mieszamy. Masę z truskawek wykładamy na ciasto. Przykrywamy drugą połówką ciasta I wykładamy resztę masy serowo śmietanowej.  Dekorujemy truskawkami I polewą czekoladową. Smacznego

Smaki Edyty
Babka kolorowa 240

orzechy włoskie do dekoracji                                               Polewa czekoladowa                                                  3 łyżki wody(...)zależy tak naprawde od naszych piekarników :) Ciasto najlepiej sprawdzic patyczkiem czy jest suche i musi byc pieknie zarumienione . 9. Po wystygnięciu ciasta przygotowujemy polewe i jeszcze ciepłą polewamy ciasto i posypujemy do dekoracji zmielonymi orzechami włoskimi. Życzę smacznego

Słodkości i nie tylko
Rafaello jaglane z czekoladą bez pieczenia 123

było słodkie, bo postawiłam na aromat kaszy i kokosa, ale jeśli chcecie nieco więcej słodyczy, nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodać nawet i szklankę. Możecie zrezygnować z polewy czekoladowej i posypać wierzch tylko kokosem. Ciasto najlepiej smakuje oraz kroi się, gdy jest dobrze schłodzone. Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 234 kcal(...)wedle uznania.  Spód formy (22) wykładamy papierem do pieczenia, a boki lekko natłuszczamy. Przekładamy masę jaglaną dobrze dociskając i wkładamy do lodówki.  Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy na ciasto. Posypujemy dodatkami wedle uznania i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na ciasto również z kaszy jaglanej w wersji

zdrowo i aktywnie
Rafaello jaglane z czekoladą bez pieczenia 94

było słodkie, bo postawiłam na aromat kaszy i kokosa, ale jeśli chcecie nieco więcej słodyczy, nic nie stoi na przeszkodzie, aby dodać nawet i szklankę. Możecie zrezygnować z polewy czekoladowej i posypać wierzch tylko kokosem. Ciasto najlepiej smakuje oraz kroi się, gdy jest dobrze schłodzone. Wartość odżywcza 1 kawałka (12) 234 kcal(...)wedle uznania.  Spód formy (22) wykładamy papierem do pieczenia, a boki lekko natłuszczamy. Przekładamy masę jaglaną dobrze dociskając i wkładamy do lodówki.  Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy na ciasto. Posypujemy dodatkami wedle uznania i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na ciasto również z kaszy jaglanej w wersji

Zdrowie i pysznie na talerzu
Urodzinowy tort Mimi z musem czekoladowym, truskawkami i ganache 159

jest gotowe. Wykładamy ciasto z piekarnika i odkładamy pod przykryciem np. ściereczki do ostudzenia. Gdy ciasto jest ostudzone można wyłożyć z formy. Odkładamy do wystudzenia. Składniki na mus czekoladowy: 245 g mleka 55 g żółtek jaj 50 g cukru 20 g skrobi ziemniaczanej 40 g mlecznej czekolady 80 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 280 g ubitej śmietanki kremówki(...)sokiem z cytryny, wodą i odrobiną cukru. Możemy dodać ulubiony dżem albo/i truskawki, a następnie dodajemy mus. Powtarzamy tak do ostatniej warstwy. Wkładamy do lodówki, aby stężało. Na końcu polewamy czekoladowym ganache (1/4 szklanki śmietanki i 150 g czekolady - śmietankę podgotowujemy i zalewamy czekoladę). Dodajemy dekorację. Ja udekorowałam własnoręcznymi bezami i cukierkami. Smacznego

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Sernik gotowany w miodowym cieście 194

łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 1 szklanka cukru 25 dag masła 1 cukier waniliowy 4 jajka 3 budynie waniliowe 1 szklanka mleka Polewa czekoladowa: ½ kostki masła 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. W razie konieczności podsypywać mąką jeśli   zbyt mocno by się kleiło(...)połowę jeszcze gorącej (!) masy serowej. Przykryć drugim plackiem i wyłożyć drugą połowę masy. Na końcu nałożyć trzeci blat ciasta i całość lekko obciążyć. Pozostawić tak ciasto na kilka godzin. Polewa:  Masło rozpuścić w garnuszku. Zdjąć z ognia i dodać cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać kakao i mieszać, aż polewa zgęstnieje. Na końcu dodać 2 łyżki zimnej wody

My simple kitchen
Maślane ala Pączki 161

bezglutenowej 1/2 szklanki mąki kokosowej masło 1 kostka drożdże bg 1 opakowanie ksylitol (lub cukier) 3 łyżeczki laska wanilii lub cukier z wanilią dżem do nadziewania cukier puder, polewa czekoladowa lukier (co tylko chcesz) na wierzch Masło roztapiam z ksylitolem i wanilią. Zostawiam do ostygnięcia. Do szklanki wlewam ok 30-50 ml letniej wody, dodaję drożdże, ksylitol.  Mieszam(...)koniec pilnujemy wypieku. Czas pieczenia jest zależny od wielkości kulek i możliwości piekarnika  (przy większym rozmiarze kulek piekłam nawet 20 minut!). Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem, polewamy polewą lub lukrem.  Gotowe! Smacznego

IzaGotuje
Przekładaniec (bez jajek) 79

masła 3 łyżki cukru 2 dag świeżych drożdży 1/2 szklanki mleka   Składniki na nadzienie: 30 dag mielonych (lub tłuczonych) orzechów cukier waniliowy słoik ulubionego dżemu   Składniki na polewę czekoladową: czekolada mleczna lub gorzka 70 ml śmietanki słodkiej 30%   Drożdże zasypuję cukrem i zalewam podgrzanym lekko mlekiem, mieszam i odstawiam. Do miski wsypuję mąkę, siekam masło i dodaję(...)ciasta. Ciasto piekę ok. 45 minut w temperaturze 170 ° (do momentu, aż górna warstwa będzie złota). Gdy ciasto jest upieczone, wyciągam je z piekarnika i odstawiam do przestygnięcia. Przygotowuję polewę. W tym celu zagotowuję śmietankę, ściągam z ognia i dodaję połamaną w kostki czekoladę. Czekam chwilę, aż czekolada lekko się rozpuści, a następnie mieszam. Można dodać łyżkę miodu, wtedy polewa

Słodki sentyment
Piernik z masą marcepanową i powidłami. 113

cukru pudru 35 g. wody 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu migdałowego (jeśli aromat to 1/2 łyżeczki) Dodatkowo: powidła śliwkowe (miałam swojskie, 2 małe słoiczki po koncentracie pomidorowym) Polewa czekoladowa: 1 tabliczka czekolady mlecznej 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej 1,5 łyżki oleju Wykonanie: Do miski wsypać wszystkie składniki sypkie. Wymieszać. Następnie wbić jajka, dodać miód, olej i mleko. Zmiksować do połączenia(...)Robiłam pierwszy raz i nie mam jeszcze doświadczenia :) Na masę marcepanową wyłożyć powidła śliwkowe. Przykryć drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta obciążyć i zostawić tak na około 4 godziny. Przygotować polewę. Czekoladę połamać na kawałki, dodać olej i rozpuścić w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Gotową polewę wylać na ciasto

Agusiowe smakołyki
Ciasto kokosowe ala bounty 206

proszku do pieczenia Masa kokosowa: 400 ml mleczka kokosowego 300 ml mleka 3,2% 400 g wiórków kokosowych 6 łyżek kaszy manny 180 g cukru 200 g masła Polewa czekoladowa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Dodatkowo: dżem truskawkowy Przygotowanie: Biszkopt:  Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal(...)masło całkowicie się rozpuści. Cały czas mieszamy by masa nam się nie przypaliła.  Gorącą masę wylewamy na biszkopt, przykrywamy drugim biszkoptem i odkładamy do całkowitego wystudzenia.  Polewa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć z ognia dodać resztę składników i energicznie wymieszać. Gdy polewa lekko przestygnie i zacznie tężeć rozprowadzić na posmarowanym cieniutko dżemem biszkopcie. Gotowe ciasto odłożyć

Ala piecze i gotuje
Babka gotowana w polewie czekoladowej 212

Pożyczyłam od rodziców foremkę do gotowania babki i od razu wzięłam się za jej zrobienie. Przepis wzięłam z  tej strony. Wspaniała, wilgotna, aromatyczna babka z dodatkiem polewy czekoladowej, to jest dokładnie tego czego mi było trzeba :-) Składniki na babkę: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 8 g cukru waniliowego 2/3 szklanki cukru 6 jajek 1 czubata łyżeczka(...)wysokości garnka.   Babkę gotować na małym ogniu   1 godzinę 20 minut. Po ugotowaniu potrzymać babkę w zamknięciu jeszcze 10 minut a następnie wyjąć i wystudzić. Przygotować polewę Składniki na polewę: 3 łyżki masła lub margaryny 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao, 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy:  Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać krótko

Na słodko lub wytrawnie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję