pieczenia 1 łyżka oleju 1 cukier waniliowy Krem : 700 g nutelli 260 g miękkiego masła 1 łyżka spirytusu 450 g suszonych śliwek likier kawowy około 2.5 szklanki Polewa czekoladowa : 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Do nasączenia : 1/2 szklanki kawy rozpuszczalnej z łyżeczką cukru Blaszka duża tradycyjna, prostokątna Wykonanie : Śliwki zalać likierem(...)margarynę, dodać cukier, cukier waniliowy,wodę i kakao.Gdy się wszystko rozpuści i zacznie gotować zmniejszyć gaz i gotować co jakiś czas mieszając około 5 minut aż powstanie gęsta polewa. Odstawić do przestygnięcia. Zimną polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi lub migdałami. Odstawić na noc do lodówki. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliłyżka przypraw do piernika 1 łyżka kakao Krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 50 gr cukru 1/2 sporego grejpfruta 240 ml soku razem z wodą 50 gr masła Polewa czekoladowa : 4 łyżeczki kakao 5 łyżeczek cukru 1 łyżka margaryny 3 duże łyżki mleka plus do dekoracji cukrowe śnieżynki 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. dodajemy następnie mąkę(...)przestudzone ciasto piernikowe. Schładzamy w lodówce. Składniki na czekoladę łączymy w garnuszku na gazie i gotujemy do zgęstnienia, ale takiego aby dało się ja rozsmarować na cieście. Na koniec polewamy nasze ciasto czekoladą i jeśli chcemy dekorujemy cukrowymi śnieżynkami
Gotowanie...to proste !galaretki cytrynowe 1 łyżka masła Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru kryształu 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła lub margaryny Polewa czekoladowa: tabliczka czekolady gorzkiej 3 łyżki masła 2 łyżki kakao cukier orzechy drobno posiekane Wykonanie: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Do żółtek dodać szczyptę soli, olej i wszystko(...)powstanie budyń, ostudzić. Masło lub margarynę utrzeć, dodawać przestudzony budyń, dokładnie miksować, żeby krem był gładki i puszysty. Na ciasto wyłożyć masę z masła kakao i czekolady zrobić polewę którą wylać na masę całość posypać orzechami
Pychotkaaamasła 8 jajek 200 g kaszy manny 250 g cukru pudru 2 szklanki mleka 4 jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki olejku migdałowego rodzynki (opcjonalnie) POLEWA CZEKOLADOWA 60 g masła 60 ml mleka 100 g czekolady mlecznej Wykonanie Do rondelka wlewamy 2 szklanki mleka, wsypujemy mak, całość zagotowujemy. Rondelek zdejmujemy z palnika, przykrywamy pokrywką i odstawiamy(...)pieczmy przez 60 minut. Gotowe ciasto makowe odstawiamy do przestygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej mleko oraz masło. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową polewą polewamy przestygnięta ciasto. Całość odstawiamy w chłodne miejsce, by polewa zastygła. Artykuł Makowiec z jabłkami pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!Ciasto czekoladowe z czerwonym winem Przepis na ciasto dla dorosłych tzw. bolo de vinho. Ciasto czekoladowe z czerwonym winem ma intensywny smak z delikatną owocową nutą. Duża ilość kakao sprawia, że ciasto z czerwonym winem jest bardzo miękkie i czekoladowe, a cynamon, chociaż nie jest niewyczuwalny, dodatkowo wzmacnia smak czekolady. Przepis na ciasto czekoladowe na winie tzw. bolo(...)ciasto czekoladowe dla dorosłych z dużą ilością czerwonego wina. Ten sprawdzony i prosty przepis na ciasto czekoladowe na winie nie sprawi Ci kłopotu, ale jest to raczej ciasto dla dorosłych. Wino od tysięcy lat udowadnia, że jest uniwersalnym składnikiem wielu dań. Nie czekaj więc i zrób najlepsze ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonego wina. Ciasto czekoladowe z czerwonym winem
Cztery Fajerysię zapach cynamonu i goździków, zapach kakaowy. Piernik przygotowałam z posiekanymi nerkowcami. Jest lekko wilgotny z dodatkiem powideł śliwkowych, bardzo aromatyczne domowe ciasto. Gotowy piernik można przełożyć powidłami, udekorować polewą czekoladową. U mnie lukier cytrynowy i bakalie. Wspaniały świąteczny wypiek! Wesołych i smacznych Świąt Bożego Narodzenia oraz ciepłej, rodzinnej atmosfery życzy Zasmakuj Kuchni! Składniki: 220 g mąki pszennej(...)wymiary 11×30 cm (w najszerszym punkcie). Po przestudzeniu ciasta przygotowujemy lukier: cukier puder mieszamy z 3 łyżkami soku z cytryny, mieszamy do momentu uzyskania gęstego lukru. Piernik polewamy lukrem i dowolnymi bakaliami. Piekę w temp. 180 C przez 40 min. grzaniem góra-dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Smacznego
Zasmakuj Kuchniorzechów nerkowca (1 szklanka) -puszka mleka kokosowego -1/2 szklanki truskawek -1/2 szklanki jagód -ksylitol według preferencji -4 łyżki wiórków kokosowych -6 łyżek z górką mąki kokosowej Polewa czekoladowa -3 rządki gorzkiej czekolady -3 łyżki roztopionego oleju kokosowego lub rzepakowego SPÓD 1. Zmiel płatki owsiane i płatki teff w blenderze. 2. Dodaj olej kokosowy, słodzidło i mleko/wod(...)całą noc. 6. Kolejnego dnia odkrój boki cienki nożem i zdejmij obręcz. 7. Gorzką czekoladę połam do miseczki, dodaj olej i podgrzej w kąpieli wodnej do uzyskania gładkiej polewy, którą polej górę tortu. 8. Całość udekoruj owocami. Po darmowego ebooka wpadajcie na bloga Edyty "Mój kawałek podłogi
Candy Pandastalerza. Faktycznie puszyste, wilgotne i mocno czekoladowe no ideał. I pięknie rośnie :) Wszystkim niezdecydowanym, którzy jeszcze nie próbowali szczerze polecam. Nikt się nie zorientuje, że pod tą czarną czekoladową maską kryje się taka tajemnica. Składniki: 400-500 g cukinii 115 g miękkiego masła 1/2 szklanki oleju 250 g drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka sody oczyszczonej(...)pieczenia i wyłożyć na nią ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 1 h - do suchego patyczka ps. można zgrzeszyć bardziej i polać ciasto polewą czekoladową Smacznego
Gotowanie z pasjąPrzepis na Mazurek Czterowarstwowy siostry Anastazji. Cztery różne placki przełożone masą jabłkową i udekorowane polewa czekoladową. Idealny na Święta Wielkanocne. Polecam. Przepis pochodzi z książki ,,103 ciasta siostry Anastazji'' Książka w promocyjnej cenie dostępna TUTAJ Jak zrobić taki czterowarstwowy mazurek pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał RITA creative , a będziesz na bieżąco(...)jajka (2 szt.) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) kakao (1 łyżka) Masa jabłkowa: jabłka dowolne (1,5 kg) cukier (0,5 szkl.) galaretka cytrynowa w proszku (2 opakowania.) Polewa: śmietanka kremówka 30 % (120 ml.) czekolada deserowa (150 g) Dodatkowo: kolorowe motylki cukrowe do dekoracji Potrzebne gadżety: foremka 23x33 cm mikser szpatułka miarka waga (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE
RITA food channelCiasto wilgotne, mięciutkie z korzenną nutą i pachnące pomarańczą. Szukałam ciasta czekoladowego i znalazłam na blogu zufikowo, a że mam zapasy zamrożonego puree z dyni postanowiłam wypróbować przepis. Jestem zadowolona z ciasta, polecam. Składniki: (forma 21x21) 200 g puree z dyni 3/4 szklanki cukru skórka z 1 pomarańczy 1 cukier waniliowy 3 jajka 180 g masła 1 1/3 szklanki mąki(...)łyżce do masy kakaowej i lekko mieszamy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej formy lub wyłożonej pergaminem. Piec 30-40 min w temp. 180 stopni. Ostudzone można polać polewą czekoladową. Smacznego
talerz przyjemnościJuż kilka babek pojawiło się na blogu, takie jak babka piaskowa, czy babka twarogowa, która dla mnie jest ewidentnym hitem. Babka kokosowa należy do tych cięższych, sycących babek:) Polewa czekoladowa jak dla mnie jest obowiązkowym elementem, gdyż podkreśla zapach i smak kokosa. Uwielbiam ciasta ucierane, ale babki przygotowuję właściwie tylko i wyłączeni w okresie Wielkanocy, tak mam, nie wiem(...)stopni. Formę na babkę wysmarować olejem/masłem i wysypać bułką tartą. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku około 50 minut. Wystudzić. Ja polałam jeszcze gorącą babkę gorącą polewą i trochę moja polewa wsiąkła. Gdyby poczekać chwilę, to polewa by nie wsiąkła, ale mi to nie przeszkadza. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined
dom-agi.plmargaryny 4 łyżki zmielonej kawy 4 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek przyprawy do piernika pół łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki mleka ulubione bakalie Dodatkowo choć niekoniecznie: polewa czekoladowa + orzechy do posypania Miód, wodę i kawę wlewamy do garnka i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy pokrojoną margarynę i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia. Do miski(...)trochę zwiększyć temperaturę. Czas pieczenia jest uzależniony od piekarnika, ciasto trzeba sprawdzać patyczkiem, nie ma się kleić do niego. Gotowe i przestudzone ciasto wyjmujemy z foremek i papieru, polewamy gotową polewą lub rozpuszczoną tabliczką czekolady z 2 łyżkami masła w kąpieli wodnej i posypujemy pokrojonymi orzechami. SMACZNEGO
Piekę, bo lubiębyło. Babka to u mnie obowiązkowy wypiek na każde święta, no jeszcze keks. Tym razem babka dwukolorowa, na dole kakaowa, a góra z dodatkiem kandyzowanych owoców, góra polewa czekoladowa i kolorowe kuleczki. Babka prosta i bardzo smaczna, polecam i życzę Wam miłego poniedziałku. U mnie w Rzeszowie niestety od wczoraj pada, ciemno i wietrznie. Nie nastraja taka pogoda pozytywnie(...)owocami kandyzowanymi. 4. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i babkę pieczemy około 60 minut. Czy upieczona sprawdzamy patyczkiem. 5. Jeśli chcemy babkę z polewą to czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietanki. Polewamy nią babkę i posypujemy cukiereczkami. Babkę możemy też tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego :-) Babkę pokroiłam nożem Ambition
kruche babeczki