schłodzonej śmietanki 30 % 50 ml wrzątku 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 czubate łyżeczki żelatyny 100 g cukru pudru kilka kropel esencji śmietankowej na wierzch ciasta: polewa czekoladowa lub starta czekolada lub kakao Biszkopt 1. Jajka miksujemy wraz z cukrem do białości i zwiększenia objętości, następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i esencją waniliową. Biszkopt pieczemy(...)hartujemy) i wylewamy do reszty masy śmietankowej mieszając szybko przy tym. Śmietankową masę wylewamy na kawowa i znów odstawiamy do stężenia tym razem całkowitego. Przed podaniem możemy ciasto polać polewą, starta czekoladą lub gorzkim kakao. Smacznego
Gotowanie...to proste !wódki Na krem budyniowy: 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 60 g cukru pudru 200 g masła w temperaturze pokojowej Na polewę czekoladową: 1 gorzka czekolada 100 ml śmietany 30% lub 36% Na dekorację: 250 g śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 śmietan-fix 1/2 łyżeczki żelatyny opcjonalnie 20 srebrnych perełek(...)dodać połowę kokosu i zmiksować, następnie dodać pozostały kokos i ponownie zmiksować. Dolny biszkopt posmarować dżemem truskawkowym, po czym wyłożyć na nim równomiernie krem kokosowo-budyniowy. Nałożyć górny biszkopt. Polewa: Śmietanę zagotować, dodać połamaną gorzką czekoladę i dobrze wymieszać lekko podgrzewając, aż powstanie jednolita polewa. Lekko gęstniejącą już polewę rozsmarować równomiernie na wierzchu ciasta. Dekoracja: Żelatynę zalać odrobiną
Passions hobbies lifenależy przygotować wcześniej. Pracę można rozłożyć na dwa dni, pierwszego dnia upiec biszkopt, następnego przygotować krem i przełożyć nim ciasto a kolejnego dnia podawać i zajadać ze smakiem. :) Tort czekoladowy Temperatura pieczenia: 170 o C | Czas pieczenia: ok. 40 min. Biszkopt kakaowy (źródło: Moje Wypieki ) 5 jajek 3/4 szkl. cukru 2/3 szkl. maki tortowej 1/3 szkl. kakao(...)wykładamy krem i tak robimy ze wszystkimi warstwami. Biszkopt na górze też nasączyć i cienko posmarować kremem. Tort wstawić do lodówki. Po kilku godzinach, jak masa trochę zgęstnieje zrobić polewę czekoladową. Gotowy tort powinien "poleżakować" w lodówce minimum 2 dni, wtedy nabiera głębokiego smaku. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.commasłem orzechowym. Nie będę oszukiwać, że słodki i kaloryczny nie jest, bo jest… Ale wyobrażacie sobie mocno czekoladowe, wilgotne biszkopty, ala brownie, krem maślany na bazie masła orzechowego, czekoladowo-gorzkie ganache, całość ozdobiona orzeszkami, czekoladki z masłem orzechowym… Uwierzcie mi dajcie się skusić, dla takich słodkości warto zgrzeszyć Składniki na biszkopt: 350 g mąki pszennej(...)lekkiego zgęstnienia. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Ponownie wykładamy 1/3 kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Wykładamy pozostały krem na wierzch i boki. Polewamy czekoladowym ganache. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Dekorujemy wedle uznania. The post Czekoladowy Tort z Masłem Orzechowym appeared first on Made
Made By Mom And Sonmasła 1 l mleka 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 80 g mąki ziemniaczanej 1 opakowanie galaretki wiśniowej 1 duża paczka biszkoptów Polewa czekoladowa : 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 3 łyżki cukru 2 łyżki margaryny Cukier , kakao i mleko mieszamy w garnuszku. Gdy cukier się rozpuści dodajemy margarynę i mieszamy na małym(...)wstawić do lodówki aby wszystko dobrze stężało ( ja tego nie uczyniłam i mi galaretka gdzieś się ulotniła ;) Gdy galaretki zastygną wyłożyć resztę kremu . Na kremie układamy biszkopty . Wierzch polewamy polewą . Wstawiamy do lodówki w celu połączenia się smaków i do całkowitego stężenia. Smacznego
Słodkości i nie tylkojajek i o obniżonej zawartości tłuszczu. Smakuje absolutnie genialnie. Jeśli nie wierzycie - spróbujcie sami. Babka majonezowa jest tak samo pyszna posypana cukrem pudrem czy ozdobiona lukrem, jak polana polewą czekoladową, nawet bez tych dodatków jest doskonała. To uniwersalne ciasto z dodatkiem majonezu pasuje na każdą okazję, nie tylko na Wielkanoc. Łatwa babka z majonezem zawsze wychodzi, także tym, którzy pieką(...)aromat i ponownie delikatnie miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto majonezowe dekorujemy cukrem pudrem lub polewą Łatwa babka majonezowa
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataUwielbiam makowce! Tylko musi być mokry i oblany lukrem lub polewą czekoladową.... ten przepis właśnie taki jest 😊 Kruchy spód, dużo maku, lukier i moja ukochana skórka pomarańczowa! Już od trzech miesięcy miałam ogromną ochotę na solidny kawał makowca i w końcu moja zachcianka została spełniona 😊 Składniki: kruchy spód|: mąka pszenna 200 g, margaryna 125 g, cukier puder 4 łyżki, jajko(...)łączymy z sokiem i mieszamy łyżką aż powstanie nam lukier. Jeśli będzie zbyt gęsty to dodajemy więcej soku, a jeśli zbyt płynny to dodajemy więcej cukru pudru. Gotowym lukrem polewamy wierzch ciasta. Następnie posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczy. Przepis zaczerpnięty ze strony : mojewypieki
kulinarne odsłony patiPrzepyszny i prosty w przygotowaniu serniko-makowiec smakuje wyśmienicie oblany lukrem pomarańczowym jak i z polewą czekoladową. Idealny na każdą porę, świetnie sprawdzi się na świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na masę serową: 1 kg ser sernikowego z wiaderka gęstego 5 jajek 100 gram masła/margaryny 1 szklanka cukru pudru szklanka o pojemności 250 ml 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)następnie wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. do miseczki przesypujemy cukier puder, mieszając dodajemy sok z wyciśniętej pomarańczy tak aby uzyskać pożądaną gęstość lukru. wystudzone ciasto polewamy lukrem, posypujmy skórką z pomarańczy, gotowe ciasto wstawaimy na całą noc do lodówki, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Serniko-makowiec first appeared on Blog Kulinarny
Blog kulinarny S9.PLskładniki. Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni, program góra/dół. Formę do babki wysmaruj masłem, następnie przełóż do niej ciasto. Piecz około 1 godziny. Po ostudzeniu polej babkę polewą czekoladową lub ulubionym lukrem. Smacznego
Garniec Magaliejeden z moich pierwszych wegańskich wypieków, dlatego sięgnęłam po pomysł do specjalisty czyli Marty Dymek z bloga jadłonomia.com . Skład mojego ciastka został identyczny jak u Marty, zmieniłam jedynie czekoladową polewę upraszczając ją i formę ozdoby. Wyszło naprawdę przepysznie, bardzo delikatnie i z idealnym lekko wilgotnym ciastem. Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: – muffiny z malinami(...)kąpieli wodnej. Wyjmij muffiny z formy, zanurzaj górę muffinów w czekoladzie i odstaw do wystygnięcia. Zanim czekolada całkiem zastygnie połóż na muffinach truskawkę. Podawaj. Smacznego! Artykuł Wegańskie babeczki czekoladowe pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.pltorcik. Pomysł na Tort Kinder przypadł mu do gustu. Wyszło minimalistycznie ale za to fajnie, ciekawie, dziecięco, słodko, bardzo słodko Klasyczne, wilgotne, pyszne blaty czekoladowe, odrobina konfitury, krem śmietankowy, czekoladowe ganache, słodycze i uwierzcie mi, że więcej do szczęścia nie potrzeba Składniki na ciasto: 340 g mąki pszennej 300 g cukru kryształu 100 g kakao 1 łyżka sody oczyszczonej(...)KitKat, czekoladka itp. Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą konfiturę i 1/3 kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Wykładamy pozostały krem. Polewamy czekoladowym, gęstym ganache. Wkładamy na 1-2 h do lodówki. Dekorujemy słodyczami, wbijając niektóre w tort, mikrotelefon rozrzucając. Batoniki na boki przyklejamy odrobiną zostawione ganache. The post Tort Kinder appeared
Made By Mom And Sonśmietana 18% 1 szklanka, proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki, masa kokosowa: budyń waniliowy 1 opakowanie, mleko 500 ml, masło 200 g, cukier 8 łyżek, wiórka kokosowe 5 łyżek, polewa czekoladowa: mleczna czekolada 1 tabliczka, czekolada biała pół tabliczki, mleko 6 łyżek, Sposób przygotowania: Biszkopt: Jajka oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, a następnie(...)układamy upieczony sernik, który przykrywamy drugą połową masy i drugim biszkoptem. Czekoladę mleczną łamiemy na mniejsze kawałki do rondelka, dodajemy 4 łyżki mleka i rozpuszczamy. Przez cały czas polewę należy mieszać. Następnie gotową polewą smarujemy wierzch ciasta. Białą czekoladę łączymy z pozostałym mlekiem, rozpuszczamy ją i dekorujemy ciasto tworząc ślaczki, które rozciągamy za pomocą wykałaczki, wtedy na cieście powstanie
kulinarne odsłony patimascarpone – 2 x 125 g * cukier puder – 2 x 3 łyżki * kakao – 2 łyżki * żelatyna – 2 x 8 g * czekolada + odrobina mleka – na polewę. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Prażone orzechy blendujemy na mąkę ( nie a długo, by nie puściły oleju ). Do 4 jajek wsypujemy 0,5 szklanki cukru, miksujemy 10 minut ( na puch ). Wlewamy 3 łyżki(...)ubijamy na sztywno. Dodajemy żelatynę hartując wcześniej, miksujemy. Wykładamy na ciasto tak jak na zdjęciu – mają powstać pasy kremu. Przykrywamy herbatnikami kakowymi, lekko nasączamy wodą z cytryną. Oblewamy polewą czekoladową. Chłodzimy. Smacznego! The post Ciasto Monte – orzechowe z kremem first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny
Ostra na Słodko