polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:219/582)

Sernik na korzennej kruszonce pod sniegową czapą 216

pomarańczowej Śniegowa czapa waniliowa: 300 ml śmietany kremowej 30% 150 g sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 ml likieru waniliowego  Dalkowski 1 łyżeczka żelatyny Ponadto: Biała polewa czekoladowa  dr.Oetker Śnieżynki cukrowe  dr.Oetker Sposób wykonania: Kruszonka: Wszystkie suche składniki na kruszonkę umieścić w misce, wymieszać, dodać pokrojone na wiórka zimne masło i rozetrzeć w palcach(...)przebić bo się zwarzy, wlać cienkim strumieniem rozpuszczoną w malutkiej ilości wody żelatynę oraz likier waniliowy, całość zmiksować , masę wyłożyć na zimny upieczony sernik, łyżką porobić nierówności, polać polewą z białej czekolady i udekorować śnieżynkami. Schłodzić w lodówce. http://www.henkell-polska.pl/109/produkt_dalkowski.html http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html

Wanilia i Kardamon
Bounty 218

Biszkopt czekoladowy 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 łyżki octu Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 300 g wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 kostka margaryny Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę dodając porcjami cukier i po jednym żółtku. Mąkę, proszek(...)rozprowadzam w pozostałym mleku i dodaję do masy kokosowej. Ciepłą masę wykładam na upieczone i przestudzone ciasto i odstawiam do zastygnięcia na jakieś 3-4 godz. Polecam wierzch polać polewą czekoladową, ale u mnie jej brak

Ciasteczkowy Potwór
Babeczki wiosenne pszczółki 232

wiosenne pszczółki   Wiosna zbliża się wielkimi krokami dlatego mam dla Was stosowną wiosenną propozycję. Babeczki z pszczółkami spodobają się pewnie szczególnie maluchom. Waniliowe ciasto z bananem i nadzieniem czekoladowym ozdobione czekoladkami. Żółte czekoladki kupiłam na stoisku ze słodyczami Karmello, na pszczółki nadadzą się jednak także okrągłe owocowe żelki lub drażetki np. M&Msy.   Składniki: 2 szklanki mąki(...)Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie ozdób. Z masy cukrowej wycinamy listki. Rozpuszczamy czekoladę (lub podgrzewamy gotową polewę czekoladową) i robimy paski pszczółkom. Oczy i skrzydełka robimy z białej masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka

Ciastkozercy
Sernik przekładany z polewą i kokosem 205

Trzy smakowite warstwy ciasta i dwie warstwy sera w polewie czekoladowej z kokosem...można się skusić na małe co nie co :) A po piękne i klimatyczne dodatki do kuchni zajrzyjcie na www.ziołowo.pl Ciasto - składniki: 4 szklanki mąki pszennej 10 dag smalcu 10 dag margaryny 4 jaja 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kwaśna śmietana,(tyle(...)cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną w mleku mąkę lub budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą i kokosem. źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Jogurtowy sernik na daktylowo figowym spodzie 184

Masa serowo-jogurtowa: 250 g półtłustego twarogu 250 g jogurtu greckiego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu śmietankowego ¾ szklanki  ksylitolu  (Radix-bis) 2 jajka Polewa czekoladowa: 70 g gorzkiej czekolady Kilka łyżek mleka Spód: Daktyle oraz figi zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie zlewamy wodę. Czekoladę oraz masło kokosowe rozpuszczamy w kąpieli(...)łączymy je z resztą masy. Całość przelewamy na przygotowany spód. Wygładzamy wierzch, wstawiamy foremkę do nagrzanego do 160*C piekarnika. Pieczemy 60 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzony sernik polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą z dodatkiem mleka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, wlewamy mleko i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Wierzch dekorujemy kuleczkami

VioletoweKucharzenie
Tarta z gruszkami 277

kilka kropel olejku waniliowego Masa budyniowa: - duży budyń bez cukru o smaku waniliowym (na 3/4 mleka) - 450ml śmietanki 30% - 200ml śmietanki 12% - 4 łyżki cukru - 2 żółtka Polewa czekoladowa: - 40g cukru pudru - 25g kakao - 50g masła - 2 duże łyżki mleka (w razie zbyt gęstej konsystencji dodać więcej mleka) Sposób wykonania: Składniki na ciasto szybko wyrabiamy, zawijamy(...)czasie podpiekam jeszcze 10 minut tylko górna grzałką aby kolor był lekko rumiany. Wyciągamy i studzimy. Roztapiamy masło, dodajemy kakao, cukier i mleko, mieszamy (NIE GOTUJEMY), przed samym podaniem polewamy ciasto. Smacznego

Wypieki Rene
3 bit po mojemu 123

Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 1 - 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny woda Dodatkowo: 1/2 puszki kajmaku herbatniki typu petitki ciemne i wieloziarniste słoiczek dżemu porzeczkowego Polewa czekoladowa: 70 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła 50 ml śmietanki 30% Biszkopt: 1. Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, miksujemy(...)kąpieli wodnej, pamiętajmy, żeby nam się nie zagotowała. Odstawiamy do wystudzenia. 2. W międzyczasie ubijamy śmietanę 30%. Po ubiciu dodajemy cukier i na samy końcu przestudzoną żelatynę. Polewa: Czekoladę razem z masłem i śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jak polewa zrobi się gładka, odstawiamy do przestudzenia.  Przełożenie ciasta: biszkopt - 1/2 puszki masy kajmakowej - ciemne ciastka - masa budyniowa

kruche babeczki
najsmaczniejszy sernik z mlekiem z puszki... 875

ml/waniliowy, cukier 1/2 szklanki, budyń waniliowy 3 opakowania, jajka 6 sztuk "L", mleko skondensowane słodzone 1 puszka, śmietana w proszku Snieżka 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba biszkopty wypłyną na wierzch, chwilę odczekać i łyżką w masę serową powciskać , ale to nie przeszkadza że biszkopty są w nieładzie po upieczeniu(...)ół, serniki piec 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach wystudzić serniki, talerzem nakryć formę, odwrócić, i wyciągać boczną formę, potem zdjąć spód i usunąć papier POLEWA: czekolada toffi 100 gram, 2 łyżki kakao, 5 łyżek śmietany gęstej 18%, w kąpieli wodnej wszystko połączyć mieszając rózgą ciepłą polewą polać serniki, wygładzić nożem, posypać posypką kolorową - sernik jest

W Mojej Kuchni Lubię
~~ZEBRA~~ 179

szklanki cukru kryształu ¾ szklanki oleju 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Lukier: cukier puder sok z cytryny ciepła woda OSOBIŚCIE wolę ją z polewą czekoladową;) PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na pianę z cukrem, dodać żółtka i zmiksować na gładką masę. Ciągle ucierając dodać mąkę z proszkiem, olej(...)suchy wyciągnąć ciasto z piekarnika   Gdy ciasto lekko przestygnie przygotować lukier. Cukier utrzeć z sokiem z cytryny i wodą na gładki lukier i od razu polać ciasto. Bądż polewę-jak kto woli

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto Przysmak Sułtana 91

gości do swojego domu na pewno każdy z nas chce, aby podane przez nas dania były smaczne i by ten wieczór każdy zapamiętał na długo. Sprawdź przepis na pyszne, czekoladowe ciasto przysmak Sułtana. Jednak choć w sklepie można znaleźć dużo różnorodnych, kulinarnych inspiracji, coraz częściej nie jesteśmy pewni, co warto przygotować. Na pewno każde spotkanie warto rozpocząć od tradycyjnej kawy(...)ciasto przygotowywane praktycznie na każda okazję. Wśród klasyków znajdziemy także przepis na sernik. Ciasto Sułtan składniki Aby przyrządzić ten zyskujący popularność deser, powinniśmy przygotować: Krem truflowy składniki Polewa czekoladowa Ciasto Przysmak Sułtana przepis Tak naprawdę przygotowanie ciasta sułtana nie jest trudne. Pierwszym etapem jest przesianie mąki, do której dodajemy proszek do pieczenia oraz kakao. Kolejno w osobnym naczyniu powinniśmy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czekoladowe ciasto korzenne 149

Mięciutkie, mocno czekoladowe ciasto z kawałkami orzechów włoskich, przełożone domowymi powidłami śliwkowymi,  pachnące jak najlepszy piernik robiony przez mamę. Idealny na świąteczny  stół :) Składniki: 125 g masła 150 g ciemnej czekolady  125 g cukru pudru 4  jajka, podzielone na  białka i żółtka oddzielnie 115 g mąki pszennej 1 łyżka przyprawy korzennej(...)Przelać ciasto do małej formy (20-22cm). Piec 30-40 minut w 160*C. Gotowe, wystudzone ciasto przekroić na pół. Wyłożyć powidła i równomiernie rozsmarować. Na koniec polać polewą czekoladową. Można udekorować dowolnymi cukrowymi ozdobami

Chocolate Muffin Blog
Stefanka cappuccino 1170

Swoją stefankę przygotowałam w formie o wymiarach 24x24cm. Stefanka cappuccino Składniki: 250g herbatników 750ml mleka 150g masła 130g kaszy manny 6 łyżek cukru 15 łyżek cappuccino w proszku polewa czekoladowa 100g czekolady deserowej 50g masła Wykonanie: - formę wyłożyć papierem do pieczenia, na spodzie ułożyć obok siebie herbatniki, tworząc równą warstwę - mleko zagotować z masłem i cukrem, do gorącego wsypać(...)rondelku z niewielką ilością wody ułożyć naczynie, wodę podgrzewać na małym ogniu do wytworzenia się pary, do naczynia włożyć masło i kawałki czekolady, rozpuścić co jakiś czas mieszając) - gorącą polewę wyłożyć na herbatniki na cieście, wyrównać i pozostawić do ostygnięcia, następnie schłodzić w lodówce do zastygnięcia polewy Ciasto wygląda i smakuje dobrze przez kilka dni, należy przechowywać je w lodówce

Smakołyki Bereniki
Proste ciasto marchewkowe 129

ponieważ na szybko zapisałam go na kartce i nie pamiętam już strony. Całe szczęście, że tej kartki nie zgubiłam, bo ominęłoby mnie na prawdę dobre ciasto marchewkowe. Polałam je polewą czekoladową (na którą nawet nie mam podanych proporcji bo robiłam ją na tzw. "oko" wykorzystując resztki czekolady w szafce). Tortownica 26 cm Składniki: 3 jajka 160 g cukru 3/4 szklanki(...)Wystudzić. W garnku umieścić połamaną na kawałki czekoladę i wlać trochę śmietanki. Na małym ogniu powoli rozpuszczać czekoladę; w razie potrzeby dolewać śmietanki, aż otrzymamy zadowalającą nas konsystencję. Gotową polewą polać ciasto marchewkowe i pozostawić do wystudzenia

My simple kitchen
Ciasto kawowo-serowe z malinami 152

wrzątku Masa serowa: 650 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzącej wody Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 7-8 łyżek mleka 1 łyżka masła Białka oddzielić od żółtek i ubić je ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie(...)kremówkę i delikatnie połączyć całość. Dodać kawę z żelatyną, bardzo delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na maliny, wyrównać i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem przygotować polewę - połamaną czekoladę, mleko i masło roztopić w kąpieli wodnej, wymieszać i przestudzić. Polewą udekorować wierzch ciasta. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy