jest wysokie. Super nada się na świąteczny stół lub po prostu na spotkanie rodzinne czy do kawki. Składa się z biszkoptu orzechowego, kremu, kakaowych herbatników, jabłek. Całość polana jest polewą czekoladową i posypana orzechami. Polecam serdecznie i zapraszam Tradycyjnie zapraszam Was też na film z jego wykonaniem krok po kroku SKŁADNIKI blaszka 25x35cm ***używam szklanki 250ml*** BISZKOPT ORZECHOWY(...)pszennej tortowej -1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej -250g masła -2 cukry waniliowe JABŁKA -1,5 kg jabłek waga po obraniu -3 łyżki galaretki cytrynowej POLEWA -100g czekolady mlecznej lub deserowej -40g masła -5 łyżek mleka DODATKOWO -herbatniki kakaowe ok 400g -orzechy do posypania Na początek polecam zrobić bazę kremu Do garnka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuŚwięta łamię konwencję i proponuję kolejną bożonarodzeniową babę! W dodatku w bardzo zimowej odsłonie z makiem, pomarańczami i polewą czekoladową. Ta babka jest super prosta w przygotowaniu i wystarczy zaledwie kilka minut, żeby ją ukręcić, a potem hop do piekarnika. Wystudzoną można polać ulubioną czekoladą, najlepiej gorzką, która fajnie komponuje się z pomarańczami. Uważam, że Boże Narodzenie nie może(...)jajek 300 g mąki pszennej + do posypania formy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g niebieskiego maku skórka otarta z 2 niewoskowanych pomarańczy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła * PRZYGOTOWANIE Masło w temperaturze pokojowej utrzyj z cukrem za pomocą miksera na puch. Następnie zacznij wbijać po jednym jajku, nie przerywając ubijania
Food Squareodstawić na ok.15 minut.Resztę soku przelać do garnka i wraz z cukrem doprowadzić do wrzenia.Zdjąć z ognia dodać żelatynę i wymieszać do jej rozpuszczenia.Odstawić. Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,dodać miękkie masło i mieszać do otrzymania jednolitej konsystencji.Lekko przestudzić i polać wierzch ciasta(...)galaretkę(nie ściągać papieru). Na papier położyć jakieś obciążenie np.deskę lub blachę i odstawić na parę godzin do lodówki.Po tym czasie zdjąć papier i ciasto polać polewą. Po jakimś czasie marcepan przyjmuję półpłynną konsystencję,więc zamiast na galaretkę ,marcepanem można przełożyć przekrojony piernik
Anielskie wypiekiŚwiąteczne ciasto marchewkowe z powidłami przygotowuje się bardzo szybko, od razu można je podawać, gdyż najsmaczniejsze jest zaraz po upieczeniu. Miękkie, wilgotne, rozpływające się w ustach, lekko czekoladowe, pachnące piernikiem i cynamonem. Niektórzy myślą, że to piernik, nie przychodzi im do głowy myśl, że w tym cieście podstawowym składnikiem jest tarta marchewka. Pysznie łączy się z powidłami i orzechami. Jest(...)ostudzeniu, ciasto kroimy wzdłuż i przekładamy dosyć grubo powidłami. W między czasie też przygotowujemy polewę. Margarynę przekładamy do rondelka, roztapiamy na bardzo małym ogniu, dosypujemy cukier, dodajemy 2 łyżki mleka i kakao. Mieszamy do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto smarujemy polewą czekoladową, ozdabiamy cukrową posypką i połówkami orzechów włoskich. Wesołych i smacznych Świąt. The post Świąteczne ciasto marchewkowe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczubate łyżki zmielonych orzechów • 125 g margaryny • 2/3 szkl mleka • 1 łyżeczkę amoniaku • 2 łyżki przyprawy do piernika • 1 łyżeczka cynamonu • 1 olejek zapachowy migdałowy mały dodatkowo Polewa czekoladowa • 2 czekolady mleczne • 2 łyżki śmietany • 2 łyżki masła • 2 łyżki nutelli • kilka łyżek wody • biszkopty okrągłe małe • paluszki precle • płatki śniadaniowe na uszka Lion • cukierki(...)niższych obrotach wlewać margarynę wymieszaną z mlekiem Powstałe ciasto łyżką przełożyć do papilotek zostawić ciasto aby odpoczęło około 30 minut piec 180 stopni ok 30 min 3. Polewę rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej dodać nutellę masło śmietanę i wodę.Mieszać aż połączą się składniki Posmarować ostygnięte babeczki polewą na każdą z jednej strony dać biszkopcik
W królestwie smaków Beatykaszy manny 1 łyżka masła 1 galaretka pomarańczowa masa kokosowa: 1/2 l mleka 25 dag masła 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki cukru 10 dag wiórków kokosowych ponadto: polewa czekoladowa wiórki do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto kruche łączymy. Zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części. Każdą część wykładamy na blaszkę (25x36) i pieczemy w temperaturze 195 stopni(...)wody. Mieszamy. Wykładamy masę na placek. Mleko zagotowujemy. Dodajemy cukier, kaszę i kokos. Przez chwilę gotujemy. Masło ucieramy dodając stopniowo zimną masę. Wykładamy na masę jabłkową. Przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą. Posypujemy wiórkami. źródło: przepis własny Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 1,30h Koszt wykonania
Pobite gary Barbarymasę orzechową: 150 g orzechów włoskich zmielonych 1/2 szklanki mleka 200 g masła 100 g cukru pudru 3 żółtka 1/2 kieliszka spirytusu dodatkowo: duża paczka herbatników miękka polewa czekoladowa 2 łyżki kokosu Z podanych składników upiec biszkopt, wystudzić, odkleić od papieru do pieczenia i włożyć do foremki na papier. Mak sparzyć wrzątkiem i zmielić. Wszystkie składniki masy makowej umieścić(...)zagotować. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, następnie dodawać żółtka, orzechy i spirytus. Masę orzechową delikatnie rozsmarować na bitej śmietanie i na wierzchu rozłożyć herbatniki. Polać polewą i posypać kokosem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianikt mnie nie powstrzymywał, więc nie mam wyrzutów sumienia. Wydaje mi się, że to przepis idealny, choć można go różnie modyfikować, zależnie od własnych upodobań. Można polać polewą czekoladową, albo posypać wiórkami kokosowymi, do masy serowej można dodać rodzynki, a jeśli ktoś nie lubi, brzoskwinie. W każdym razie to taka moja baza sernikowa, wstęp do eksperymentów, który już(...)soli 1kg sera półtłustego 5 jajek 1 szkl. cukru pudru 100g roztopionego masła 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy 1/2 opakowania przyprawy SERNIX kilka kropel aromatu rumowego polewa czekoladowa/wiórki kokosowe rodzynki/brzoskwinie Przygotować kruchy spód: mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i solą, dodać masło i posiekać je na drobno, dodać żółtka i śmietanę, po czym szybko zagnieść
Przepysznik - BLW i nie tylkoSkładniki Ciasto 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl. cukru 2 jaja + 1 żółtko Masa budyniowa 1 l mleka 3 opakowania budyniu czekoladowego Masa serowa 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl. cukru 500 g serka waniliowego 3 jajka + 1 białko 1 opakowanie budyniu śmietankowego Sposób 1. Przygotować ciasto: margarynę połączyć z mąką, proszkiem(...)żółtka. Wsypać budyń i całość wymieszać z pianą z białek. Rozsmarować na zimnym budyniu. Piec w temp. 170 stopni C przez około 50 minut. Gotowe ciasto można polać polewą czekoladową
Kuchenne aromatyszklanki płatków owsianych 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki miodu 100 g dobrego masła pół łyżeczki soli 5 łyżek mleka * polewa czekoladowa: pół tabliczki dobrej mlecznej lub gorzkiej czekolady (ja użyłam mlecznej) 2 łyżki śmietanki (użyłam 18%) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasteczka (poza mlekiem) wrzuciłam do blendera i rozdrabniałam. Kiedy uzyskałam konsystencję okruchów(...)grubości ok. 5 mm, które ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Gdy ciastka piekły się w piekarniku przygotowałam polewę: czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej i wymieszałam ze śmietanką. Odstawiłam do lekkiego przestygnięcia. Ciastka wystudziłam na kratce i każde oblałam z jednej strony polewą. Ciastka przechowuję w lodówce. Przepis zgłaszam
Kulinarny Pamiętnikformy). Piekłam w temperaturze 150°C przez 45-60 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjęłam z piekarnika, lekko przestudziłam w foremce, następnie wyjęłam i studziłam na kratce. Polać ulubioną polewą czekoladową. SMACZNEGO !!! Źródło : Moje Wypieki
Blondynka Gotujezwartego mielonego sera na sernik -30g budyniu w proszku (u nas pistacjowy) -2 jajka -120g ksylitolu -ok 120g pasty z pistacji Nutura -1/3 łyżeczki soli Polewa - tabliczka białej czekolady bez cukru+ 1 łyżka oleju -garść pistacji do ozdoby SPÓD 1. Ciastka zblendować na proszek i dodać do nich płynny olej kokosowy. 2. Papierem do pieczenia wyłożyć(...)góry. 6. Ostrożnie wyjąć z wody upieczony sernik i zostawić do odparowania oraz wystudzenia. Następnie włożyć go do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. 7. Polać górę sernika czekoladową polewą i ozdobić według uznania
Candy PandasŁagodne, orzeźwiające ciasto z puszystym biszkoptem, delikatną jogurtową masą i przejrzystą galaretką. Idealne na spotkania do kawy i jako doskonały deser po obiedzie . Do udekorowania ciasta skusiła nas polewa czekoladowa bez czekolady. Bez wątpienia wyszedł bardzo ładny i wyjątkowo pyszny deser. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie w tym cieście coś dla siebie. Zamiast pieczenia spodu, śmiało można go zrobić(...)szklanki proszek do pieczenia: 1 płaska łyżeczka Masa jogurtowa: jogurt gęsty: 500 g żelatyna: 4 łyżki owoce cukier do smaku galaretka transparentna: 1 torebka mleko: 0,5 szklanki Polewa: masło: 1 łyżka kakao: 1 płaska łyżeczka mleko: 1 łyżka cukier puder: 1 łyżka LEKKIE CIASTO JOGURTOWE NA BISZKOPCIE Wykonanie: 1. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier
Kuchnia Na Wypasiedodałam orzechy włoskie Alesto, dostępne w sklepach Lidl ) 50g śliwek 30g moreli 30g żurawiny 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 50ml rumu albo koniaku 70g masy marcepanowej do dekoracji: polewa czekoladowa połówki orzechów włoskich Przygotować bakalie: śliwki i moreli pokroić, orzechy posiekać, wszystkie bakalie wymieszać i zalać rumem, odstawić na 2 godziny. Masło utrzeć z cukrem, ciągle ucierając dodawać(...)wyłożyć papierem, przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 45 minut w temp 170stC (do suchego patyczka). Po upieczeniu keks wyjąć z formy, ostudzić na kratce, polać rozpuszczoną polewą i udekorować połówkami orzechów. Keks można przechowywać w chłodnym miejscu, owinięty pergaminem i lnianą ściereczką. Smacznego
Obiad gotowycukier 3/4 szklanki, aromat waniliowy 2 krople, margaryna 15 dag/miękka, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, mąka tortowa 2 szklanki, śliwki 18 sztuk, wiórki kokosowe 1 szklanka, polewa czekoladowa - w opisie jajka, miękką margarynę, aromat waniliowy, cukier w misie robota utrzeć końcówką do ubijania do białości na największych obrotach z 3-4 minuty, masa będzie miała "zważoną" konsystencję(...)śliwki na śliwkach rozsypać wiórki kokosowe, piekarnik elektryczny, grzanie góra/dół, temp. 200 C, ciasto piec około 40 minut do suchego patyczka, ciasto w blaszce zostawić do wystygnięcia POLEWA Z BIAŁEJ CZEKOLADY: biała czekolada 100 gram, śmietana gęsta 18% 3 łyżki, w kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladę, dodać śmietanę i wymieszać na gładką polewę, za długo nie ogrzewać
W Mojej Kuchni Lubiępyszna, że po prostu rozpływa się w ustach. Namiastka tortu - idealna na powitanie Nowego Roku. Świetna na wielkie i małe spotkania rodzinne. Biszkopt z dodatkiem kakao smakuje bardzo czekoladowo, a krem na bazie serka mascarpone aromatyzowany zredukowanym sokiem z pomarańczy i likierem Cointreau. Krem miały dodatkowo zdobić fileciki z mandarynki ( kawałki pomarańczy były za duże), niestety zostały na talerzyku, zapomiałam(...)soku z pomarańczy 3 płatki żelatyny 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu skórka otarta z pomarańczy 2 łyżki likieru Cointreau 1 mandarynka - opcjonalnie 3-4 łyżki dżemu pomarańczowego Składniki na polewę czekoladową: 80 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietany kremówki Wykonanie: odważyć suche składniki na biszopt i wymieszać. Jajka w całości, nie odzielając białek od żółtek ubić na puszysty kogel-mogel. Powinny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 5 łyżek wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 gotowa polewa czekoladowa ( lub domowej roboty ) Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na bardzo jasną masę. Dodać wodę i mąkę oraz proszek do pieczenia. Szybko wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej(...)część ciasta wyłożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. 6. Ciasto schłodzić w lodówce przez 10-15 min. a następnie wyciągnąć z lodówki i przykryć drugą częścią ciasta. 7. Przygotować polewę wg przepisu podanego na opakowaniu lub przygotować domową. 8. Gotową polewę wyłożyć na ciasto a następnie schłodzić je przez ok. 2 godziny
A Ty Smakuj Mniesłodycze, przepis na pieczone pączki z dodatkiem puree z dyni, która nadaje wilgoć pączkom. Dla mnie są one rewelacyjne! Ja swoje przygotowałam bez nadzienia, dodatkowo oblałam je polewą czekoladową. Jeżeli chcecie, do środka możecie dać dowolne ulubione np. marmoladę. Pączki także łatwo "zweganizować", wystarczy zamiast masła dodać do ciasta olej kokosowy oraz mleko roślinne, będą wtedy też dodatkowo bez laktozy(...)roślinne) 15g świeżych drożdży lub opakowanie suszonych 55g masła (lub oleju kokosowego w wersji wegańskiej i bez laktozy) 3 łyżki brązowego cukru lub więcej 1 łyżeczka aromatu waniliowego Polewa: 60g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka oleju kokosowego lub innego dowolnego np. rzepakowego Przygotowanie: Mleko zletnij, wymieszaj z drożdżami. Masło rozpuść i poczekaj aż ostygnie, ale nadal będzie płynne. Mąkę wsyp
Fabryka pomysłówjeden kęs do pysznej kawy. Składniki: • 60 dkg mąki pszennej • 500 g masła • 6 łyżek kwaśnej śmietany • 4 żółtka • 1 łyżeczka cynamonu Polewa czekoladowa • 1 gorzka czekolada • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1 łyżka masła Wykonanie: • Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka i śmietanę. • Wyrobić szybko ciasto półfrancuskie, zawinąć w folię spożywczą i chłodzić(...)rondelku zagotować śmietankę z masłem,dodać pokrojoną w kostkę czekoladę i mieszać na minimalnym ogniu, aż się rozpuści. • Każde ciastko maczać w płynnej polewie i odstawić do wystudzenia
To co kochamłyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki margaryny masa grysikowa: 0,7 litra mleka 10 łyżek kaszy manny 1/2 szklanki cukru 200 g masła dodatkowo: 1 słoiczek powideł śliwkowych groszki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: ciasto: Mąkę,cu kier, proszek do pieczenia i miód p rzekładamy do miski, dodajemy żółtka i margarynę. Zagniatamy ciasto. Ciasto odkładamy do lodówki na co najmniej(...)puszysta masę. wykonanie: Upieczone placki przekładamy powidłami śliwkowymi na które nakładamy masa grysikową . Na wierzch smarujemy troch ę masy i p osypujemy startą czekolad ą lub polewamy polewą czekoladową
Bon appetit mon amieProste i bardzo smaczne ciacho, które dotychczas kilka razy jadłam, ale jakoś tak się złożyło, że nigdy nie robiłam 😎 Cudownie współgra w nim krem budyniowy, polewa z czekolady, i śliwki z nutą alkoholu. Kiedy zobaczyłam piękne, wędzone śliwki w sklepie, od razu pomyślałam, żeby w końcu wypróbować ten stary przepis. Ciasto jest proste i robi się je naprawdę(...)zostawiamy do nasączenia biszkoptu. Złożenie ciasta: Wystudzony biszkopt ponczujemy resztą alkoholu, który pozostał od moczenia śliwek. Na biszkopt wykładamy krem budyniowy wymieszany ze śliwkami. Na górę kremu wylewamy czekoladową polewę ze śliwkami. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin
Walijskie Pichceniekilka dni. Dzień przed Świętami dokończyć piernik: Pokroić wzdłuż krótszego boku na 3 części. Masło, 1 tabliczkę gorzkiej i 1 tabliczkę mlecznej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Masą czekoladową polać pierniki. Smocze porady: Wyrobione ciasto piernikowe można odstawić też w inne chłodnawe miejsce, niekoniecznie do lodówki. Jeżeli upieczone płaty piernikowe nie zmiękną, nic się nie dzieje - zmiękną później. Smok miał(...)wtedy jest najsmaczniejsze! https://www.bardzogrubysmok.pl/piernik-bozonarodzeniowy/ Ciasto na piernik dojrzewający wyrabiane w listopadzie Upieczony blat piernikowy Złożone warstwy piernika Piernik po podziale na mniejsze Gotowe pierniki czekające na polanie polewą czekoladową Pierniki polane czekoladą Artykuł Piernik bożonarodzeniowy pochodzi z serwisu Bardzo Gruby Smok
Bardzo Gruby Smoksmakiem ciasta. Keto ciasto z truskawkami Jasne vs ciemne Przepis na samo ciasto jest przy tym bardzo uniwersalny. Można bez problemu przerobić je na wersję z kakao i polać polewą czekoladową. Ale to najlepiej, jak już będą dostępne wiśnie… Nie od dziś wiadomo przecież, że wiśnie i czekolada to bajeczne połączenie smaków. Wracając jednak do ciasta w jasnej wersji(...)diecie niskowęglowodanowej trzeba zwracać uwagę na ogólną ilość przyjętych węglowodanów. Jedna porcja ciasta z polewą zawiera jednak niewiele węglowodanów, bo zaledwie 2 g. Można więc je łatwo wkomponować w dzienny jadłospis nawet na tak rygorystycznej diecie, jaką jest dieta ketogeniczna . Ciasto można przygotować bez polewy jogurtowej. Jednak bardzo dobrze komponuje się ona z owocowym charakterem ciasta i lekko orzeźwia. Stanowi
Modern Cave GirlSkładniki: Ciasto: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250g roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: czekoladowa (50g czekolady mlecznej lub deserowej + kilka łyżek mleka) lukier (pół szklanki cukru pudru + kilka łyżeczek słodkiej śmietanki) Dekoracja: Do wyboru: żurawina, suszone migdały (lub inne owoce), płatki migdałowe, orzechy(...)nagrzanym do 180’C przez około 25 minut – do suchego patyczka *** *** Po wystudzeniu babeczki delikatnie wyjmujemy z foremek i przygotowujemy polewy. Czekoladę roztapiamy w garnuszku lub w mikrofali z kilkoma łyżkami mleka, mieszamy i polewamy nią połowę babeczek. Cukier puder wsypujemy do miseczki, dodajemy 2-3 łyżeczki słodkiej śmietanki (w razie potrzeby dolewamy więcej śmietanki), mieszamy i powstałym
Blog z Apetytemgram, cukier 3/4 szklanki, mleko 350 gram/zagęszczone, twaróg 1 kg/wiaderko, jajka 4 sztuki "L", kasza manna 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie do rozdrabniacza włożyć biszkopty, kawałki marcepana i wszystko zmiksować na drobną kruszonkę w teflonowym garnku (nie przypali się masa serowa w trakcie gotowania) z cukrem stopić margarynę(...)śmietana gęsta 18% 5 łyżek - w kąpieli wodnej kawałki czekolady gorzkiej roztopić razem ze śmietaną mieszając z 3/4 czekolady stopionej rozsmarować na sernikach, psypać marcepanową kruszonką, przycisnąć delikatnie do polewy, kruszonkę polać pozostałą polewą, schowac do lodówki najlepiej na całą noc - sernik jest po prostu pyszny, w trakcie jedzenia chce się jeść i jeść..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnajlepsza jest taka o mocnym i intensywnym aromacie. 2 garście listków mięty 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka mleka zagęszczonego słodzonego 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% POLEWA CZEKOLADOWA: 50 g czekolady gorzkiej 1/4 szklanki mleka Należy wybrać ładne, zielone listki mięty. Przełożyć je do kielicha blendera, skropić sokiem z cytryny i wlać około 1/2 szklanki kremówki. Miksować(...)umieścić na małym kubku lub garnuszku z gotującą się wodą. Mieszać, aż wszystko się połączy. Gotowe lody polać polewą, która może być jeszcze ciepła :) Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Lody i desery lodowe Tagged: czekolada , kremówka , mięta , mleko skondensowane , polewa , soki owocowe
https:KKuchniaMniamjajek 7 łyżek mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 puszka mleka słodzonego 100 g masła 1 kg tłustego sera 200 gram wiórków kokosowych szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 gram czekolady gorzkiej 5 łyżek mleka 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białka. Do miski dodajemy żółtka oraz mleko słodzone miksujemy do białości. Następnie dodajemy ser oraz(...)średnicy 28 cm pieczemy ok 1h 20 minut. Wyłączamy piekarnik i studzimy w piekarniku ciasto. Czekoladę rozpuszczamy w gorącej kąpieli dodajemy mleko oraz cukier puder dobrze łączymy składniki i polewamy wystudzony sernik. Smacznego
kgwjanczewomasło lub margaryna 1/2 kostki, mleko 3,2% 1 szklanka, mąka pszenna 65 dag, drożdże suche 1 opakowanie, aromat cytrynowy 4 krople, śliwki 20 sztuk, brzoskwinie 2 duże, polewa czekoladowa - w opisie do misy robota dać jajka i z cukrami, szczyptą soli hakiem wymieszać stopić palmę i wlać zimne mleko do palmy i można od razu wlać letnie(...)równo rozdzielić ciasto do każdej foremki na wierzchu poukładać gęsto połówki śliwek i plastry brzoskwiń piec w 200C około 40 minut i ciasta zostawić w blaszkach do wystygnięcia POLEWA: czekoladę gorzką i białą z 1 łyżką gęstej śmietany 18% rozpuścić mieszając w misce na garnku z gotującą się wodą z wystudzonego ciasta usunąć papier do pieczenia i roztopioną gorącą
W Mojej Kuchni Lubięszklanki cukru pudru - 150 g masła - 150 g margaryny - 50 g kaszy manny - 50 g rodzynków - 10 jajek - skórka z jednej pomarańczy - sok z połówki cytryny polewa czekoladowa - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżki wody - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka oleju Przygotowanie: Składniki na ciasto kruche łączymy, zagniatamy a następnie schładzamy 15 minut w lodówce. Formę o wymiarach(...)dokładnie mieszamy a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka. Masę wylewamy na ostudzone ciasto i pieczemy około 1 godziny w 180 C. Po upieczeniu i przestudzeniu sernik polewamy przygotowaną polewą ( wszystkie składniki na polewę mieszamy i zagotowujemy) i odstawiamy do zastygnięcia
Zainspirowana w kuchni