Istnieje wiele przepisów, z których możesz przygotować krem czekoladowy. Poniższa receptura jest jednak wyjątkowa – ten krem nie ma sobie równych. Dlatego lepiej od razu przygotuj go z podwójnej ilości składników. Jak przygotować krem czekoladowy? Do przygotowania kremu czekoladowego będziesz potrzebować kilku składników – wszystkie produkty znajdziesz bez problemu w każdym sklepie spożywczym. Niezbędne składniki to: 400 ml śmietany kremówki(...)wrzenia. Zdejmij garnek z palnika, a następnie dodaj połamane czekolady. Odczekaj kilka minut, a następnie wymieszaj – do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstaw do ostudzenia – najlepiej na całą noc. Mocno schłodzoną polewę czekoladową umieść w misie. Dodaj schłodzony serek mascarpone. Wymieszaj przy pomocy miksera – na najwyższych obrotach. Zakończ miksowanie, gdy uzyskasz gęsty krem czekoladowy . Czas ubijania będzie dłuższy, jeśli wykorzystasz kremówkę
I LOVE LIFEmożecie wzbogacić o bakalie, orzechy, kawałki czekolady czy skórkę pomarańczową. Gotowy piernik błyskawiczny możecie przełożyć powidłami, dżemem lub kremem. Nie musicie oblewać go polewą miodową, dobrze sprawdzi się polewa czekoladowa, lukier lub cukier puder. Tak naprawdę jest też smaczny i dostatecznie słodki bez żadnych dodatków. Jeśli zastanawiacie się, jak zrobić ekspresowy piernik do wykonania na ostatnią chwilę przed Bożym(...)pieczenia, 3/4 szklanki cukru (pół na pół biały z brązowym lub sam biały) 2 jajka, 1/3 szklanki oleju, 2 czubate łyżki przyprawy do piernika (lub troszkę więcej) łyżka miodu polewa miodowa: 2 łyżki miodu, 25 g masła, 1/3-1/2 łyżki kakao, szczypta cynamonu opcjonalnie garść wiórków kokosowych lub drobno posiekanych orzechów Połączyć mąkę, przyprawę do piernika, cukier i proszek
Lekcje w kuchniłyżka masła 1 galaretka pomarańczowa masa z kaszy manny: 1/2 l mleka 25 dag masła 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki cukru 10 dag wiórków kokosowych ponadto: polewa czekoladowa wiórki do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto kruche łączymy. Zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części. Pieczemy dwa placki w temperaturze 195 stopni C przez ok. 15-20 minut(...)wody. Mieszamy. Wykładamy masę na placek. Mleko zagotowujemy. Dodajemy cukier, kaszę i kokos. Przez chwilę gotujemy. Masło ucieramy dodając stopniowo zimną masę. Wykładamy na masę jabłkową. Przykrywamy drugim plackiem. Polewamy polewą. Posypujemy wiórkami
Pobite gary Barbarymargaryna Palma w złotym opakowaniu - 0,5 kost cukier - 3/4 szkl drożdże - 5 dag mąka 50 dag mleko -1 szkl MASA MAKOWA: masa makowa - 1 puszka POLEWA CZEKOLADOWA śmietana - 2 łyżki kakao - 2 łyżki margaryna palma - 2 łyżki cukier - 2 łyżki DODATKOWO Posypka cukierkowa kolorowa PRZYGOTOWANIE: Mleko lekko podgrzać. Do miski pokruszyć drożdże, dodać łyżeczkę(...)prostokątny placek, posmarować masą makową, zrolować. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, włożyć struclę, piec w nagrzanym piekarniku 40 minut w 180 stop. Gotowy struclę makową, polać polewą, posypać kolorową posypką. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia Danusiformę i odstawić do całkowitego wystudzenia np. na kratce. Gotowy piernik można przekroić na pół odcinając górną część i posmarować powidłami lub dżemem bez cukru. Polecam także oblać ciasto polewą czekoladową na bazie gorzkiej czekolady i śmietanki. Oczywiście wszelkie dodatki należy dodatkowo wliczyć w makro, tak jak zrobiłam to poniżej prezentując różne warianty. — BTW piernika bez dodatków(...)Dzieląc na 10 równych porcji, w jednej: 139 kcal, B 9 g, T 8 g, W 6 g. — BTW piernika z powidłami i polewą: 1017 g, 1831 kcal, B 94 g, T 119 g, W 68 g. Dzieląc na 10 równych porcji, w jednej: 183 kcal, B 9 g, T 12 g, W 7 g. Artykuł KETO PIERNIK
Ola la LCHFKakaowe ptasie mleczko bez pieczenia to idealny pomysł na smaczny deser. Smakuje ono niczym tradycyjne ptasie mleczko, kupowane w sklepie, które każdy uwielbia. Puszysta piana z dodatkiem herbatnika i polewy czekoladowej to prawdziwy raj dla podniebienia. Ptasie mleczko jest bardzo delikatne, puszyste, niczym chmurka. Wręcz rozpływa się w ustach. Jeśli skosztujecie kawałek, na pewno poprosicie o więcej. Kakaowe ptasie mleczko(...)MLECZKO KAKAOWE Składniki PIANA 6 białek 3/4 szklanki cukru 2-3 łyżki kakao 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki żelatyny 2 kropelki aromatu śmietankowego 120 ml wrzącej wody POLEWA 2 łyżki masła 3 łyżki kakao 2 łyżki cukru 6 łyżek śmietanki 36% 50 ml wrzątku 2 łyżeczki żelatyny DODATKOWO paczka herbatników Wykonanie PIANA Blaszkę o wymiarach
Alle Dobre!słodkości. Tym razem są to lemingtony, nazywane również kokoskami, kokosankami czy kudłaczami. Pod tą tajemniczą nazwą kryje się ciasto biszkoptowe lub inne pokrojone na kawałki i obtoczone w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych. O lemingtonach słyszałam już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz postanowiłam wypróbować przepis i spróbować ich po raz pierwszy. Do tej pory byłam trochę sceptycznie nastawiona. Myślałam(...)3/4szkl. cukru 1 mały cukier waniliowy 1szkl. mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Polewa: 2 tabliczki czekolady po 100g (u mnie mleczna i gorzka) 10 łyżek śmietany 30% ok. 200g wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Jajka na biszkopt wyjęłam wcześniej
Waniliowe Improwizacjeszklanki cukru 1 budyń waniliowy 1/2 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki przyprawy do piernika 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej dodatkowo: biszkopty z błonnikiem Mamut garść pestek dyni garść płatków migdałów polewa czekoladowa Przygotowanie: Dynię gotujemy lub pieczemy w piekarniku, wszystko zależy od upodobań smakowych i rodzaju dynii. Do sernika jak i innych wypieków używam dyni hokkaido. Taką dynię po wydrążeniu pestek(...)budyń (proszek). Masę serową przelewamy na spód z biszkoptów i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 70 minut. Masę serową wkładamy do nagranego piekarnika. Wierzch sernika powstał z gęstej polewy i posiekanych płatków migdałów i pestek dyni. Sernik ozdabiamy dopiero po przestudzeniu
Życie zaczyna się w kuchnibudynie waniliowe/śmietankowe bez cukru 3 łyżki cukru (płaskie) 200g masła Bita śmietana: 600 ml słodkiej śmietany 30- 36% 3 łyżki cukru pudru 1-2 śmietan-fixy (opcjonalnie) Polewa czekoladowa: 120g czekolady (u mnie gorzka) 50g masła 50 ml mleka Ponadto: około 700g herbatników (u mnie maślane - Cukry Nyskie ) Przygotować masę budyniową. Z 900 ml soku odlać(...)czasie masło zmiksować do białości i stopniowo połączyć z ostudzonym budyniem. Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z pudrem oraz opcjonalnie ze śmietan-fixem ubić na sztywno. Przygotować polewę. Czekoladę roztopić z mlekiem oraz masłem i wszystko razem wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia/folią spożywczą ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować masę
Di gotujewanilią lub cukru waniliowego - 2 jajka - 200g jogurtu naturalnego - 70ml oleju - dałam 80g płynnego oleju kokosowego - 1 płaska łyżeczka sody - 5g - 2 łyżki płatków migdałów - 200g truskawek Polewa czekoladowa: - 30g czekolady - 30g kremówki 30% Do jednej miski wsypujemy wszystkie składniki suche, tj.: mąkę, ksylitol (lub cukier), ksylitol z wanilią, sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Do drugiej miski wybijamy jajka(...)truskawki, posypujemy płatkami migdałów. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.20- 25 minut, ja piekłam 22 minuty na termoobiegu (do suchego patyczka). Przestudzone ciasto polewamy delikatnie polewą przygotowaną z czekolady stopionej razem z kremówką (nie jest to konieczny dodatek, niemniej nadaje fajnego smaku). Smacznego
Smaczne Zdrowemargaryny łyżeczka gorzkiego kakao Masa: 800 g mielonego twarogu 600 g masy krówkowej lub kajmakowej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 5 jajek 200 g śmietany 18% polewa czekoladowa bita śmietana do dekoracji Składniki: Herbatniki kruszymy dokładnie na wiórki. Margarynę roztapiamy w rondelku i dodajemy kakao. Gdy składniki się wymieszają przelewamy je do miski z pokruszonymi herbatnikami. Wszystko razem mieszamy(...)mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy 50 minut w 160 stopniach (polecam najpierw spód a potem górę) Upieczony sernik odkładamy do ostygnięcia. Następnie wyjmujemy go z formy, polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy bitą śmietaną
ciastkarnia na kruchym spodzieciasto * 5 jajek * 1 szklanka cukru * 2 szklanki mąki * 100 g mielonych orzechów * 600 g jabłek * 1/2 szklanki oliwy * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka sody oczyszczonej polewa czekoladowa * 1 mleczna czekolada * 60 g margaryny * 3 łyżki śmietany kremówki lub mleka zagęszczanego Sposób wykonania Jabłka obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać(...)papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni. W kąpieli wodnej rozpuścić margarynę i czekoladę, następnie dolać śmietanę lub mleko. Wszystko dokładnie połączyć ciągle podgrzewając. Gorącą polewę wylać na przestudzone ciasto. Udekorować według uznania
Mix smakupowodzeniem stworzyć podobny wypiek nawet będąc na rygorystycznej diecie takiej jak dieta ketogeniczna … Dowodem na to są chociażby przepisy na donuty z zeszłego roku. Powstały wtedy donuty czekoladowe i kokosowe . Oba rodzaje były pyszne. Dla najbardziej wymagających podniebień mam jednak coś specjalnego! A mianowicie keto pączki, które zarówno teksturą, jak i smakiem łudząco przypominają te prawdziwe. Oprócz składu, jedyna(...)soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 2 jajka duże lub 3 mniejsze 1 łyżeczka cream of tartar inaczej kwaśny winian potasu lub kamień winny 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Polewa czekoladowa 30 g erytrytolu zmielonego na puder 7 g kakao ciemnego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka masła klarowanego rozpuszczonego Sposób przygotowania Pączki Wymieszać mąkę kokosową z gumą guar
Modern Cave GirlBardzo lubię serniki. Ten akurat zrobiłam na życzenie syna. Musiał być, koniecznie z polewą czekoladową :) Też tak macie, że dogadzacie swoim dzieciom? Nawet tym dorosłym? Mój mąż, zawsze się śmieje, kiedy mówię, że to ostatni raz :) Jak, on dobrze mnie zna... :) Wie, że jak Wojtek zażyczy sobie pizzę, jest pizza. Jak powie, mamo naleśniki, są naleśniki itd., itp. :) Wracając(...)jajko 1 żółtko Ser: 100 g. masła 1 szklanka cukru 9 jajek 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 2 nakrętki ekstraktu migdałowego 1 kg. twarogu sernikowego (miałam w wiaderku) Polewa: 1 czekolada mleczna 1 rządek czekolady gorzkiej 3 łyżki śmietanki 30 % Wykonanie: Mąkę i cukier, wysypać na stolnicę i wymieszać. Dodać masło, wysiekać. Wbić jajko i żółtko. Zagnieść na gładkie
Agusiowe smakołykijedno z naszych ulubionych śniadań. Przygotowanie jest niezwykle szybkie, a same placuszki są delikatne w smaku, bardzo lekkie i przepyszne :) Placuszki możecie podać z owocami, syropem klonowym, albo polewą czekoladową. Z samym cukrem pudrem też będą fajnie smakować. Nasza wersja będzie z borówkami i syropem klonowym… tak, tak będzie słodko :) Składniki 140g mąki 100g serka ricotta 100g jogurtu naturalnego(...)zbyt gęste. Dodajcie po prostu albo odrobinę mleka albo mąki :) Na odrobinie oleju smażymy niewielkie placuszki na złoto – rumiany kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku. Placuszki układamy w piramidkę, polewamy syropem klonowym i posypujemy owocami. Smacznego! Artykuł Szybkie placuszki z ricottą na śniadanie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!maku 10 daktyli bez pestek agawa Składniki na polewę czekoladową: 10 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżka masła kokosowego 2 łyżki kakao Dodatkowo: posypka czekoladowa, wegańska Część jaglana Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodałam agawę, mąkę ziemniaczaną, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Dodałam sparzoną(...)Następnie 3 razy zmieliłam mak w maszynce. Dodałam agawę i dokładnie wymieszałam. Masę makową przełożyłam na masę jaglaną i ponownie wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto
nietadietaszklanki cukru - 1 budyń waniliowy - 1 puszka brzoskwiń Kruszonka - 2 białka - 0,5 szklanki cukru pudru - 150 gram wiórek kokosowych Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki - polewa czekoladowa - czekolada ( opcjonalnie ) Wykonanie Składniki na ciasto zagniatam, kiedy się połączą wykładam ciasto na spód blaszki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Na masę serową mieszam ser z żółtkami, cukrem(...)masę serową. Blaszkę z sernikiem wkładam do średnio nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piecu do ostudzenia. Gotowe, ostudzone ciasto zazwyczaj delikatnie polewam roztopioną czekoladą. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogród