Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka
Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka
Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka Marcepanek to prawdopodobnie najsłodsze ciasto, jakie kiedykolwiek upiekłam. Składa się ono z 4 kruchych placków przełożonych masą makową, powidłem i masą maślano-kakaową. Wierzch zdobi i osładza polewa czekoladowa. Ciasto wymaga trochę pracy, cukru i masła, ale na pewno z nawiązką zaspokoi każdy apetyt na „coś słodkiego” :) Skusiłam się na nie, ponieważ jest to propozycja Koła Gospodyń Wiejskich z Krasiczyna, a miejsce to kojarzy mi się z przepychem i dostatkiem. Przep... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, ciasto, mak, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciasto czekoladowe, polewa czekoladowa, roladki, ciasto kakaowe, ciasto z makiem
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję