Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka

Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka

Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka

Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka Marcepanek to prawdopodobnie najsłodsze ciasto, jakie kiedykolwiek upiekłam. Składa się ono z 4 kruchych placków przełożonych masą makową, powidłem i masą maślano-kakaową. Wierzch zdobi i osładza polewa czekoladowa. Ciasto wymaga trochę pracy, cukru i masła, ale na pewno z nawiązką zaspokoi każdy apetyt na „coś słodkiego” :) Skusiłam się na nie, ponieważ jest to propozycja Koła Gospodyń Wiejskich z Krasiczyna, a miejsce to kojarzy mi się z przepychem i dostatkiem. Przep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.