polędwica wieprzowa - 674 przepisów (strona:32/45)

Polędwiczka wieprzowa w sosie z whisky 107

ząbki czosnku 75 ml whisky 100 ml śmietanki kremówki 30% natka pietruszki Przygotowanie: Sprawić polędwiczkę wieprzową - opłukać, osuszyć i pozbawić białej błony. Sprawioną polędwiczkę pokroić na plastry o szerokości 2 cm. Każdy plaster położyć na desce i przycisnąć dłonią, lekko go rozpłaszczając. Plastry polędwicy oprószyć z każdej strony solą, świeżo mielonym pieprzem, tymiankiem, płatkami chili i skropić delikatnie oliwą. Przełożyć

Kocham..lubię..gotuję..
Szybki, lekki i kolorowy obiad o smaku lata, czyly grillowana polędwica w owocach. 175

tylko nałożyłam, sfotografowałam, zjadłam ze smakiem, a teraz będę zachwalać: Składniki: 1 średnia polędwiczka wieprzowa   1 średnio dojrzała brzoskwinia 2 plastry ananasa świeżego 1/2 cebuli czerwonej ulubiona przyprawa do grilla (u nas jedna z nowości Kamis) pieprz olej  Przygotowanie: Umytą i osuszoną polędwicę kroimy w plastry i rozbijamy lekko. Smarujemy oliwą i oprószamy przyprawą do grilla

Kuchnia po mojemu
Polędwiczka z sosem pieczeniowym pomarańczowo-żurawinowym 131

Domowa wędlina zawsze smakuje znakomicie, a zbliżające się święta są najlepsza okazją, aby zagościła na naszych stołach. Dzisiaj propozycja przedświąteczna na polędwicę z sosem pieczeniowym z nutą pomarańczy i żurawiny. Mięso wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Sos świetnie je uzupełnia.  Przy okazji chciałam Was zachęcić do zajrzenia na stronę Ambition ( klik ), gdzie znajdziecie mnóstwo przepisów(...)polędwiczka wieprzowa po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu  2 łyżki majeranku 1 ząbek czosnku 1 szklanka wody 250 ml soku pomarańczowego 2 łyżki konfitury żurawinowej do mięs Przygotowanie: Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz obtaczamy w majeranku. Odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki. Polędwiczkę obsmażamy  z każdej strony na głębokiej patelni. Kiedy polędwica będzie

Bon appetit mon amie
Schab a'la łososiowy 131

stole, coraz częściej gości dojrzewająca polędwica. co niektórzy w moim domu nazywają ją żywą polędwicą. Jeśli ktoś jest amatorem szynki szwarcwaldzkiej to wie o czym piszę:) Prosty sposób, na przygotowanie smacznej, nietypowej, domowej wędliny. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki: około 1.5 kg schabu wieprzowego 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki soli 1 główka czosnku lub opcjonalnie czosnek granulowany ulubione przyprawy

na moim stole...
Polędwiczka wieprzowa z sosem migdałowym 194

temperaturze pieczenia mięsa.   Składniki:  - polędwiczka wieprzowa ok. 700g- sól morska- pieprz świeżo mielony- papryka słodka i ostra- 100 g mielonych migdałów- 25 g migdałów w płatkach- olej rzepakowySos migdałowy:- masło sklarowane- mielone migdały- śmietanka słodka- mleko- sól, biały pieprz- sok z cytryny do smakuPiekarnik nagrzewamy do 85°C.  Umytą i osuszoną polędwicę oczyszczamy z błon. Przekrajamy na pół. Solimy(...)migdałach i kładziemy na ruszt do nagrzanego piekarnika na 70 minut. Pod rusztem stawiamy blaszkę, na spadające migdały i kapiący sok z mięsa. W międzyczasie możemy przygotować dodatki do polędwicy (sos, ziemniaki lub ryż, surówkę… itp.) Do polędwiczki przygotowałam sos migdałowy. Na sklarowanym maśle przesmażyłam starte migdały. Gdy się lekko zrumieniły wlałam słodką śmietankę i  mleko. Doprawiłam solą, białym pieprzem

mojewypiekiinietylko
DANIE JEDNOGARNKOWE Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ W SOSIE SEROWYM 120

PORCJI: 3-4 Składniki: 300 g makaronu - u mnie świderki, 200 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, 330 ml śmietanki 30%, 500 ml bulionu, 100 g sera Lazur niebieskiego, garść posiekanej natki pietruszki, łyżka oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka. Przygotowanie: Polędwicę oczyszczam z błony, myję i osuszam. Kroję w półplastry, następnie podsmażam na rozgrzanym oleju

JejKuchnia
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM 204

odpowiednie. Zamiast tradycyjnego kotleta, zaserwuj im kremowy, musztardowy sos i wspaniałą, soczystą polędwicę wieprzowę. To jest coś, co nie często gości na naszych polskich stołach, a szkoda. Jeśli spróbujesz danie z tego przepisu, myślę, że wrócisz do niego nie raz ;)  SKŁADNIKI: ( 4 PORCJE) 1 polędwiczka wieprzowa  - ok. 500 g 3 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej) 1 łyżka musztardy delikatesowej

Calzonella.com
POLĘDWICZKA PIECZONA W SZYNCE SZWARCWALCKIEJ 121

ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: polędwiczk a wieprzowa (około 500 g), 100 g szynki szwarcwalckiej, łyżka sosu sojowego, łyżeczka musztardy, 2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu kolorowego, olej, sól morska. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewam do 190 stopni. Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie

JejKuchnia
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z PAPRYKĄ 137

Składniki:  1 wieprzowa polędwiczka ok. 500g 1 mały por 1 świeża czerwona papryka  sól pieprz  papryka słodka  majeranek  olej do smażenia  1 szklanka bulionu  2 łyżki mąki  1 łyżka śmietany 18%   3/4 szklanki wody Sposób wykonanie:  Polędwicę pokroić w plastry, lekko rozbić dłonią, oprószyć solą i pieprzem z każdej

Prosto i Smacznie z Anetą
Steki – zasady smażenia 163

Steki to jedno z najlepszych mięs. Wbrew panującej opinie przygotowanie tego typu mięsa nie jest trudne, jednak należy przestrzegać kilku podstawowych zasad, które sprawią, że danie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z WOLNOWARU (keto, LCHF, MAD, redukcja) 230

adaptacji, jak i redukcji czy utrzymaniu wagi. Wystarczy tylko odpowiednia ilość dodanego do dania tłuszczu by uzyskać odpowiednie makro. Składniki – polędwiczki wieprzowe z wolnowaru: 1,5 kg polędwiczek wieprzowych 150 g cebuli 4 ząbki czosnku 50 ml sosu sojowego 50 ml oliwy z oliwek 100 g musztardy BIO sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony 3 listki laurowe(...)majeranku opcjonalnie 15 g słodzika np. ksylitol , erytrytol, (albo naturalnego miodu – to bardzo małe ilości węglowodanów na całe takie danie i należy je po prostu wliczyć do makro) Polędwicę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, oczyścić z błonek i pokroić na grubsze plastry ok 5 cm. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W miseczce wymieszać

Ola la LCHF
Sałatka z polędwiczkami i gruszką 256

osoby Czas przygotowania: 15-20 minut Składniki: 150g polędwiczki wieprzowej Garść świeżego szpinaku Kilka liści sałaty masłowej Kilka winogron  Mała garść orzechów nerkowca 1 mała gruszka Masło 10 cm pęd selera naciowego Pieprz biały Świeżo starta gałka muszkatałowa Sól himalajska Sok z cytryny Przygotowanie: 1/ Polędwice tniemy na 2 cm kawałki, splaszczamy ręką a następnie nacieramy solą, białym pieprzem

Kuchnia PROzdrowotna
Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka 264

domową wędzoną kiełbasę chłopską, wędzoną domową pasztetową, polędwicę wileńską czy też schab ze słoika.Uważam, że warto poświecić trochę czasu na przygotowanie własnych wędlin, pozbawionych sztucznych zapychaczy, wypełniaczy czy innych wzmacniaczy smaków ! Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Składniki na 5 kg kiełbasy: 2 kg łopatki wieprzowej 2,5 kg karkówki wieprzowej 0,5 kg pręgi wołowej

Kulinarne przygody Gatity
Rolada z mięsa mielonego 149

Paprykowe krążki nadziewane mięsem   Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 1 bułeczka np. kajzerka 3 ząbki czosnku 1 cebula 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej przyprawy: sól i pieprz (możesz użyć swoich ulubionych)   150 g szynki w plastrach (polędwicy, baleronu) 150 g żółtego sera w plastrach (np. gouda, edam

Kulinarne S.O.S.

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję