podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:51/70)

Woll Saphir Lite Induction – recenzja nadzwyczajnej patelni 103

kuchni. Nie boję się improwizować. Często nie używam miar i wag. Nie trzymam się kurczowo przepisów, wręcz celowo niejednokrotnie je zmieniam! Już taka jestem. I dlatego powstał kurczak jak z piekarnika! KURZĘCE PODUDZIA PIECZONE W PATELNI Z BOBEM  SUSZONYM NA SŁOŃCU POMIDOREM I ŚLIWKĄ ORAZ BOBEM. Danie soczyste, jednogarnkowe, szybkie i pyszne. Bezstresowe gdyż zamknęłam pokrywką patelnię, postawiłam

Z Kuchni Do Kuchni
Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą / Chicken legs baked with onion and plum jam sauce 419

sosie satay. Wszystkie obłędne, zapraszam! Scroll down for recipe in English Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą (6 porcji) Składniki: 6 udek z kurczaka, podzielonych na pałki i podudzia olej do smażenia 2 cebule, pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 10 suszonych śliwek, pokrojonych w plasterki 1/2 szklanki powideł śliwkowych 1/2 szklanki keczupu 3/4 szklanki wody

karmelowy
Kurczak prawie-cajun z pikantnymi ziemniakami 173

ziemniaków: 1 łyżka słodkiej papryki w proszku pół łyżeczki pieprzu cayenne łyżeczka gałki muszkatołowej mielonej łyżeczka tymianku sół morska pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia Kurczaka przepłukujemy i osuszamy. Z podudzi odcinamy chrząstkę i górną część skóry ze ścięgnami. W moździerzu z podanych składników ubijamy mieszankę przypraw. Z gotowej odmierzamy dwie łyżki stołowe i dodajemy je do przygotowanych

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak na jarzynach z rozmarynem 101

być bataty 2 duże marchewki pół średniego selera 1 średnia pietruszka korzeń 1 mała cebula może być por opcjonalnie można dodać cukinię 3 porcje udźca z kurczaka, ale to mogą być też podudzia 1 szklanka dowolnego bulionu 1 łyżka przecieru pomidorowego sól  pieprz 1 łyżka rozmarynu użyłam suszonego Ulubiona przyprawa do kurczaka użyłam pikantnej z prymat Kurczaka zamarynować

Andzia Pichci
Kurczak w musztardzie pieczony z warzywami 99

danie z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jest proste w wykonaniu, a w dodatku przez większość czasu robi się samo. Polecam!     Składniki: 1 kg części z kurczaka ( u mnie udka i podudzia) 1/3 główki kapusty 5-6 ziemniaków 2 marchwie pół cukinii pół czerwonej papryki 2 łyżki oleju 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka

Blog z Apetytem
Duszony kurczak z sosem pomidorowym i dynią – danie na obiad 100

domowy ) 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżka pieprzu 1 łyżka soli 1/2 litra wody 2 łyżki oleju rzepakowego   Nogi z kurczaka podzieliłam na dwie części ( pałka + podudzie ). Do rozgrzanego garnku ( u mnie płytki a szeroki z grubym dnem ) wlałam olej i go rozgrzałam i obsmażyłam na nim kurczaka przez dosłownie kilka minut. Wyjęłam kurczaka

Kuchnia na wzgórzu
grillowane udka kurczaka ... 91

łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet winny 1 łyżeczka Przyprawę do kurczaka całe opakowanie wsypać do miski, wlać olej rzepakowy dobrze wymieszać, do marynaty włożyć udka kurczaka duże przecięte na dwie części: podudzie i pałka, mięso dokładnie natrzeć i schować do lodówki na cała noc. Patelnię grill nasmarować olejem, bardzo mocno rozgrzać i kłaść porcje kurczaka, zrumienić z każdej strony

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczony kurczak w cytrynowo-czosnkowym sosie 120

świetne danie na niedzielny, rodzinny obiad. Łatwość przygotowania i minimum sprzątania dzięki przygotowaniu w jednym naczyniu powinny Was przekonać do zrobienia go samemu. 1 kg Mięsa z kurczaka (u mnie udka i podudzia) 2 Cytryny (mięsiste z dużą ilością soku) 2 tsp Musztardy Dijon 2 tbsp Miodu lub syropu klonowego 6 Ząbków czosnku 1 tbsp Oliwy 8 Małych ziemniaków(...)być ok. 1/2 szklanki), skórkę ścieramy na tarce. Czosnek kroimy w drobną kostkę lub przeciskamy przez praskę. Mieszamy razem sok i skórkę z cytryny, czosnek, miód, oliwę i musztardę. Kurczaka lekko nacinamy i nacieramy marynatą. Odstawiamy na minimum 20 min. lub dłużej. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Kroimy cebulę, pomidory i ziemniaki. Dodajemy je do mięsa razem z bulionem, wędzoną

Oslov.
Nóżki kurczaka z czarnym pieprzem i nutą cytryny 137

oraz ostrości i aż trudnym do uwierzenia będzie, że tak nieskomplikowane dodatki mogą się złożyć na tak smakowitą całość. Składniki na 3 – 6 porcji: 1 kg nóżek kurczaka, podzielonych na uda i podudzia (starajmy się wybierać mięso ekologiczne lub z wolnego chowu) marynata: 20 g masła klarowanego, 2 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, drobno otarta skórka(...)odstawić na minimum godzinę. Piekarnik rozgrzać do 180°C (najlepiej z funkcją nawiewu i grzaniem górnym). Cytrynę pokroić na plasterki, rozłożyć na blasze lub w naczyniu do zapiekania. Kawałki kurczaka wyłożyć na plasterki cytryny. Piec na środkowej półce piekarnika około 40 minut, w połowie pieczenia mięso obrócić. Podawać np. z gotowanymi szparagami i mizerią z ogórka i awokado. Mizeria

Even Better Food
Kurczak w miodowo-imbirowej marynacie 144

więc trafiłam na tę marynatę w Kuchni na Obcasach , nie mogłam się powstrzymać przed jej wypróbowaniem. Kto choć trochę mnie zna, zna też moją słabość do imbiru... ;-) Po upieczeniu kurczak jest soczysty, z chrupiącą skórką pokrytą słodkawą glazurą z wyczuwalną nutą imbiru. Efekt wręcz idealny! Składniki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} -8 podudzi lub 4 ćwiartki z kurczaka -2-3 ząbki czosnku -4-5 cm kawałek imbiru -5-6 łyżek soku z cytryny -4 łyżki jasnego miodu -4 łyżki oliwy -3 łyżki majeranku -sól morska

Zielona Kuchnia
Kurczak w marchewce z bobem 180

Bób ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Gotować ok 5min. Przelać zimną wodą i obrać z łupinek, ale nie jest to koniecznością. Oczyszczone części kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Mogą to być udka, podudzia, skrzydełka – to co lubimy. Rozgrzać olej na patelni i osmażyć kurczaka na rumiano z każdej strony. Przełożyć do brytfanki, w której będzie się dusić

https:KKuchniaMniam
Kurczak duszony z papryką 60

Kurczak duszony z papryką to popularne danie wśród rzymskich robotników nazywane pollo a la romana. W oryginale używa się całego kurczaka lub jego tańsze części, takie jak np. podudzia, czy skrzydełka. Poniżej jednak szybsza wersja z filetami z pier The post Kurczak duszony z papryką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sos chlebowy 50

chlebowy jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych. Najlepiej sprawdza się podany z pieczonym mięsem drobiowym. Może to być pieczony w całości kurczak, indyk, pieczone udka lub podudzia. Przygotowanie sosu chlebowego to kwestia kilku minut. Składniki należy włożyć do garnka i gotować, aby smaki dodanych przypraw połączyły się ze sobą. W ostatnim etapie przygotowywania sosu dodawana jest bułka tarta, która sprawia

MeCooks
Miodzio udka ! Przepis BLW na obiad. 219

jakie pomysły na piknik przychodzą Wam do głowy? Macie może jakieś swoje must have na spacerach z dziećmi? Piszcie!! Chętnie wszyscy na tym skorzystamy. Miodowe udka z kurczaka zagrodowego 4 udka 4 podudzia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki curcumy 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki

Krupeczki
Kurczak w czerwonym winie 129

wina czerwonego • 1 szklanka bulionu • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego • gałązka tymianku • pęczek natki pietruszki Wykonanie: • Boczek pokroić na paseczki, obsmażyć na maśle. Dodać nogi kurczaka podzielone na udźce i podudzia, przesmażyć. • Dodać cebulę i czosnek pokrojone w plasterki oraz pieczarki, każda pokrojona na 6 części. • Polać winiakiem i podpalić

To co kocham

Proponowane wyszukiwania