podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:49/70)

Coxinha - brazylijskie udka kurczaka 712

muszę powiedzieć, wyszły rewelacyjnie. Widziałam dużo różnych przepisów, jednak zrobiłam coś zupełnie innego i mam nadzieje, że i Wam posmakuje. Składniki: bulion gotujemy na całym kurczaku ( można użyć 3 podudzi albo 2 piersi) pęczek pietruszki 2 serki topione  2 ząbki czosnku duża cebula papryczka chili 3 łyżki papryki słodkiej pół łyżeczki curry pieprz, sól(...)rozwałkowujemy dość cienko i wycinamy szklanką kółka.  Przygotowanie farszu: Bulion przecedzam przez sito i odstawiam, wyciągam mięso i oddzielam od kości. Przerzucam kawałeczki kurczaka do miski i dodaję pokrojoną pietruszkę, papryczkę chili, wyciśnięty czosnek, serki topione i obsmażoną cebulę (pokrojona na kosteczkę). Wszystko to doprawiam do smaku i mieszamy. Jeżeli ktoś lubi na ostro

Niezły Młynek
Menu na tydzień: 5 obiadów z 4 składników lub mniej 82

trzech składników: batatów, tartego parmezanu i odrobiny mąki ziemniaczanej. Jest bardzo zdrowe, bo słodkie ziemniaki to prawdziwa krynica odżywczych składników. Zobacz przepis Wtorek: Najlepszy smażony kurczak – adobo Tu składniki są cztery: podudzia, ryż, sos sojowy i ocet. Wierze nam na słowo, że kurczak adobo to najlepszy kurczak z patelni ever. Spróbujcie sami! Zobacz przepis Środa: Pieczony łosoś w glazurze Pieczony

Niedzielny kucharz
Klopsiki z kurczaka z parmezanem 62

podajmy je na kawałku ciabaty, którą wcześniej posmarujemy tym pysznym sosem. Dla mnie bomba – musicie spróbować! Składniki (na 3-4 porcje): 800g mielonego mięsa z kurczaka – zmieliłam mięso z podudzia 1 duże jajko 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki bułki tartej sól i pieprz do smaku po 1/2 łyżeczki suszonego oregano i bazylii 1 mały ząbek czosnku kulka(...)martwcie się, że po tak krótkiej obróbce na patelni mogą być jeszcze surowe, dojdą w piekarniku. Podsmażone klopsiki przekładamy do naczynia żaroodpornego.   Na patelnie po smażeniu kurczaka wrzucamy starty ząbek czosnku oraz suszone, roztarte w dłoniach zioła – smażymy pół minuty. Następnie wlewamy passatę, dodajemy cukier, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i czekamy aż zabulgota.   Gorący

Smaczna Strona
Kurczak z owocami suszonymi 92

koniaku • 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie do smaku • olej do obsmażenia kurczaka. Wykonanie: • Nogi kurczaka podzielić na udko i podudzie, posypać solą i pieprzem i obsmażyć na oleju na złoty kolor. • Paprykę pokroić w kostkę i dorzucić do kurczaka, chwilę podsmażyć

To co kocham
Kurczak w marynacie musztardowej 30

Żeby przygotować super pyszne mięsko nie potrzeba zbyt wielu składników. Moja propozycja to pieczony  kurczak w marynacie musztardowej! Po upieczeniu mięso jest mięciutkie i soczyste

Gotuj z Prezesem
Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk? 89

wiesz, że każda część indyczego mięsa ma inne walory kulinarne? Najczęściej spotykamy się z filetami z indyczych piersi oraz z udźcem i podudziami. Te pierwsze przypominają smakiem popularne piersi z kurczaka. Wymagają też podobnej obróbki cieplnej. Udziec i podudzie to natomiast mięso ciemniejsze. Przez wielu smakoszy porównywane do delikatnego mięsa cielęcego. Przyjrzyjmy się zatem, co jeszcze kryje w sobie indyk

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów podana z lanymi kluskami 121

porcję dla 6 osób:  1 pęczek młodej włoszczyzny  1,5 l wody 1 mała cebula 1 mały pęczek natki pietruszki 2 duże ćwiartki z kurczaka (udka wraz z podudziami)  7 dużych pomidorów (użyłam malinowych; jeśli chcecie upiec limy to dodajcie ich co najmniej 10-12 sztuk) 2 ząbki czosnku  2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego

Ugotować
Kurczak zapiekany w śmietanie, pieczarkach i porach 120

Tak przyrządzony kurczak to rozkosz dla podniebienia! Soczyste mięso z delikatnie podpieczoną skórką i sosem z pieczarek i porów. Wybierałam w miarę równej wielkości kawałki drobiu

Pieprzyć z Fantazją
Gołąbki z mięsem drobiowym i warzywami w młodej kapuście 151

gołąbki zawijane w młodą kapustę. Robi się je szybciej, są zdecydowanie delikatniejsze i po prostu... pyszne. Przekonajcie się Składniki: 2 kapusty młode 300 g mięsa z kurczaka (filet, mięso z podudzi...) 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta ½  papryki zielonej 300 g pieczarek 200  ryżu sól do smaku pieprz świeżo zmielony

Kuchnia u Krysi
Kurczak pieczony na ryżu – szybki obiad 182

Kurczak pieczony na ryżu – obiad, który praktycznie robi się sam! ;) Przygotowanie go zajmuje kilka chwil, a potem bach do piekarnika i czekamy na efekt końcowy

Kulinarne Przeboje
Krupnik 127

zupa świetnie smakuje o każdej porze roku. To jedna z moich ulubionych zup, treściwa, delikatna. Smakuje sama lub z pajdą chleba. Polecam przepis SKŁADNIKI: 4 skrzydełka z kurczaka, mogą być też podudzia lub kawałek mięsa wołowego z kością 3 łyżki kaszy jęczmiennej średniej 2 pietruszki 3 marchewki 1 por, jasna część 1 cebula 3 średniej wielkości ziemniaki 1 seler

Zasmakuj Kuchni
Niedzielny obiad: Kurczak z pieczonymi winogronami 169

delikatna i rozpływa się w ustach. Kurczaka pieczemy w wysokiej temperaturze co sprawia, że skórka jest przypieczona i chrupiąca, a środek miękki i soczysty. Składniki: 2 podudzia i 2 udka z kurczaka 1/2 kg zielnych winogron 1/2 kg ciemnych winogron 6-8 szalotek 2 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku suszonego lub 2 gałązki świeżego 1 łyżeczka oleju Sól i pieprz

Niedzielny kucharz
Shoyu ramen drobiowo-wieprzowy – bulion na kurczaku i żeberkach 276

długo zachowuje ekstremalnie wysoką temperaturę zupy pod nią – uważajcie, żeby się przy jedzeniu dotkliwie nie poparzyć. SKŁADNIKI 8 porcji, z dolewkami 2,5 litra wody źródlanej 900g kurczaka z wolnego wybiegu – podudzia, pałki, udka – z kośćmi i ze skórą 600g mięsnych żeberek wieprzowych (8 sztuk) 10g suszonych grzybów shiitake 1 średnia czerwona cebula, 130-150g 4 łyżki jasnego sosu

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania