podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:49/70)

Menu na tydzień: 5 obiadów z 4 składników lub mniej 86

trzech składników: batatów, tartego parmezanu i odrobiny mąki ziemniaczanej. Jest bardzo zdrowe, bo słodkie ziemniaki to prawdziwa krynica odżywczych składników. Zobacz przepis Wtorek: Najlepszy smażony kurczak – adobo Tu składniki są cztery: podudzia, ryż, sos sojowy i ocet. Wierze nam na słowo, że kurczak adobo to najlepszy kurczak z patelni ever. Spróbujcie sami! Zobacz przepis Środa: Pieczony łosoś w glazurze Pieczony

Niedzielny kucharz
Klopsiki z kurczaka z parmezanem 65

podajmy je na kawałku ciabaty, którą wcześniej posmarujemy tym pysznym sosem. Dla mnie bomba – musicie spróbować! Składniki (na 3-4 porcje): 800g mielonego mięsa z kurczaka – zmieliłam mięso z podudzia 1 duże jajko 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/2 szklanki bułki tartej sól i pieprz do smaku po 1/2 łyżeczki suszonego oregano i bazylii 1 mały ząbek czosnku kulka(...)martwcie się, że po tak krótkiej obróbce na patelni mogą być jeszcze surowe, dojdą w piekarniku. Podsmażone klopsiki przekładamy do naczynia żaroodpornego.   Na patelnie po smażeniu kurczaka wrzucamy starty ząbek czosnku oraz suszone, roztarte w dłoniach zioła – smażymy pół minuty. Następnie wlewamy passatę, dodajemy cukier, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i czekamy aż zabulgota.   Gorący

Smaczna Strona
Kurczak z owocami suszonymi 97

koniaku • 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie do smaku • olej do obsmażenia kurczaka. Wykonanie: • Nogi kurczaka podzielić na udko i podudzie, posypać solą i pieprzem i obsmażyć na oleju na złoty kolor. • Paprykę pokroić w kostkę i dorzucić do kurczaka, chwilę podsmażyć

To co kocham
Kurczak w marynacie musztardowej 33

Żeby przygotować super pyszne mięsko nie potrzeba zbyt wielu składników. Moja propozycja to pieczony  kurczak w marynacie musztardowej! Po upieczeniu mięso jest mięciutkie i soczyste

Gotuj z Prezesem
Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk? 93

wiesz, że każda część indyczego mięsa ma inne walory kulinarne? Najczęściej spotykamy się z filetami z indyczych piersi oraz z udźcem i podudziami. Te pierwsze przypominają smakiem popularne piersi z kurczaka. Wymagają też podobnej obróbki cieplnej. Udziec i podudzie to natomiast mięso ciemniejsze. Przez wielu smakoszy porównywane do delikatnego mięsa cielęcego. Przyjrzyjmy się zatem, co jeszcze kryje w sobie indyk

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów podana z lanymi kluskami 123

porcję dla 6 osób:  1 pęczek młodej włoszczyzny  1,5 l wody 1 mała cebula 1 mały pęczek natki pietruszki 2 duże ćwiartki z kurczaka (udka wraz z podudziami)  7 dużych pomidorów (użyłam malinowych; jeśli chcecie upiec limy to dodajcie ich co najmniej 10-12 sztuk) 2 ząbki czosnku  2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego

Ugotować
Kurczak zapiekany w śmietanie, pieczarkach i porach 125

Tak przyrządzony kurczak to rozkosz dla podniebienia! Soczyste mięso z delikatnie podpieczoną skórką i sosem z pieczarek i porów. Wybierałam w miarę równej wielkości kawałki drobiu

Pieprzyć z Fantazją
Gołąbki z mięsem drobiowym i warzywami w młodej kapuście 155

gołąbki zawijane w młodą kapustę. Robi się je szybciej, są zdecydowanie delikatniejsze i po prostu... pyszne. Przekonajcie się Składniki: 2 kapusty młode 300 g mięsa z kurczaka (filet, mięso z podudzi...) 2 średnie cebule 1 ząbek czosnku 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta ½  papryki zielonej 300 g pieczarek 200  ryżu sól do smaku pieprz świeżo zmielony

Kuchnia u Krysi
Kurczak pieczony na ryżu – szybki obiad 185

Kurczak pieczony na ryżu – obiad, który praktycznie robi się sam! ;) Przygotowanie go zajmuje kilka chwil, a potem bach do piekarnika i czekamy na efekt końcowy

Kulinarne Przeboje
Krupnik 130

zupa świetnie smakuje o każdej porze roku. To jedna z moich ulubionych zup, treściwa, delikatna. Smakuje sama lub z pajdą chleba. Polecam przepis SKŁADNIKI: 4 skrzydełka z kurczaka, mogą być też podudzia lub kawałek mięsa wołowego z kością 3 łyżki kaszy jęczmiennej średniej 2 pietruszki 3 marchewki 1 por, jasna część 1 cebula 3 średniej wielkości ziemniaki 1 seler

Zasmakuj Kuchni
Niedzielny obiad: Kurczak z pieczonymi winogronami 174

delikatna i rozpływa się w ustach. Kurczaka pieczemy w wysokiej temperaturze co sprawia, że skórka jest przypieczona i chrupiąca, a środek miękki i soczysty. Składniki: 2 podudzia i 2 udka z kurczaka 1/2 kg zielnych winogron 1/2 kg ciemnych winogron 6-8 szalotek 2 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku suszonego lub 2 gałązki świeżego 1 łyżeczka oleju Sól i pieprz

Niedzielny kucharz
Shoyu ramen drobiowo-wieprzowy – bulion na kurczaku i żeberkach 279

długo zachowuje ekstremalnie wysoką temperaturę zupy pod nią – uważajcie, żeby się przy jedzeniu dotkliwie nie poparzyć. SKŁADNIKI 8 porcji, z dolewkami 2,5 litra wody źródlanej 900g kurczaka z wolnego wybiegu – podudzia, pałki, udka – z kośćmi i ze skórą 600g mięsnych żeberek wieprzowych (8 sztuk) 10g suszonych grzybów shiitake 1 średnia czerwona cebula, 130-150g 4 łyżki jasnego sosu

Karo in the Kitchen
Miodowe pałki kurczaka 170

Najprostsze przepisy są najlepsze. Dzisiejszy, na pałki kurczaka, właśnie taki jest. Nie ma tutaj żadnej filozofii, żadnych pułapek ani trudności. Jest za to wymoczone, zamarynowane i

Smaki Na Talerzu
Rosół. 149

Składniki: -porcja rosołowa lub inna część kurczaka (ja użyłam 4 podudzia) -kawałek wołowiny -2 marchewki -2 pietruszki -1 seler -1 por -1 cebula -sól -pieprz -1 łyżka maggie -natka pietruszki Sposób przygotowania: Mięsa myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Podgrzewając zbieramy szumowiny. Nie gotujemy! Grzejemy na małym ogniu żeby rosół delikatnie sobie bulgotał. Po ok. godzince dodajemy obrane

Magia jedzenia.