podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:41/70)

Pieczone udka z kurczaka w marynacie miodowo-cytrynowej z czosnkiem 244

soczyste. Delikatny posmak cytryny idealnie łączy się z delikatną słodkością miodu, czosnkiem i lekką pikantnością papryki. Całość jest tak zharmonizowana, że z pewnością posmakuje każdemu. Polecam! 8 podudzi z kurczaka Marynata:   1 łyżka oleju sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu 1 łyżeczka papryki słodkiej  1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka

Di gotuje
Zapiekany kurczak w sosie do pizzy 102

chce się. Zawsze z pomocą przychodzą sosy od Folwark . Nie tylko pysznie smakują ale też pomagają na szybko coś przygotować. Jak widać, nie tylko pizzę ;) Składniki 600 g podudzi z kurczaka 400 g cebuli 4 ząbki czosnku 250 ml sosu do pizzy od Folwark sól, pieprz Przygotowanie Pałki z kurczaka oczyszczamy, myjemy, lekko oprószamy solą i pieprzem. Cebule obieramy, kroimy

R'n'G Kitchen
Pieczone udka z kurczaka w marynacie jogurtowo-miodowej na ostro 117

tylko zwolennikom pikantnych smaków, ponieważ można przygotować ich łagodniejszą wersję. Mięso wychodzi bardzo aromatyczne, delikatne i soczyste oraz posiada kusząco zarumienioną skórkę. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! 8 podudzi z kurczaka Marynata: 3 łyżki jogurtu naturalnego (płaskie) 1 łyżka miodu (płynnego) 1,5 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1-1,5 łyżeczki soli

Di gotuje
Kurczak pieczony na ziemniakach 199

dziś kolejne szybkie w przygotowaniu danie, które wymaga jedynie czasu na pieczenie w piekarniku. A ziemniaczki przygotowane w ten sposób są po prostu pyszne. Pychotka Składniki: 8 podudzi z kurczaka 1 kg ziemniaków przyprawa do kurczaka 4 łyżki oleju 0,5kg fasolki szparagowej (niekoniecznie) sól Sposób przygotowania: Umyte i dokładnie osuszone kawałki kurczaka natrzyj przyprawą z wszystkich stron. Obrane

Cukiernia Pychotki
Rosół z pieczoną na ostro marchewką 120

delikatny, a ja serwując go, zaoszczędzam czas :) rosół: 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler kawałek pora cebula opalona nad ogniem gałązka natki pietruszki gałązka natki selera gałązka lubczyku podudzie z kurczaka kawałek wołowiny filet z kurczaka 6 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren czarnego pieprzu 5 ziaren czerwonego pieprzu liść laurowy spora szczypta soli ok. 4-5 litrów zimnej wody pieczone

Mienta blog
Kurczak w sosie serowo-śmietanowym 115

Ekspresowe przygotowanie, całość do naczynia żaroodpornego i do piekarnika. Świeża bagietka i całość zamyka się ;) Składniki 1/2 kg podudzi z kurczaka 1 szklanka śmietanki 36% 100 g twarogu koziego 200 g mrożonych podgrzybków 1 łyżka posiekanego lubczyku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/4 łyżeczki sosu tabasco 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Przygotowanie Kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem

R'n'G Kitchen
PODUDZIA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSEM TERIYAKI 153

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 4 podudzia z kurczaka. Składniki marynaty: 2 łyżki sosu teriyaki, łyżka oleju, 1/3 łyżeczki cynamonu, łyżeczka ostrej papryki, 1/2 łyżeczki soli, łyżeczka syropu klonowego (lub płynnego miodu). Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam

JejKuchnia
Duszony kurczak 188

Składniki kilka sztuk podudzia z kurczaka sól, pieprz szczypta estragonu 4 ząbki czosnku kilka kropel maggi 500 ml bulionu 1-2 łyżki śmietany 25 ml wódki  2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Włożyć na patelnie, podlać bulionem (tak do połowy), przyprawić  solą, pieprzem, czosnkiem, kilkoma kroplami maggi, szczyptą estragonu i dusić pod przykryciem. Co jakiś

Gaździnka warzy
KURCZAK PO GRUZIŃSKU 196

Gruzini dobrze wiedzą jak łączyć wspaniałe smaki warzyw i przypraw.Prosta kuchnia pachnąca ziołami. 8 podudzi z kurczaka masło 3 cebule 3 duże ząbki czosnku 2 puszki pomidorów 1/2 szkl.posiekanych ziół lub suszonych : natka pietruszki, estragonu, bazylii , koperku, 0.5 łyżeczki ziaren kolendry 1 posiekaną drobno papryczka chili sól i pieprz ************************************** 1 .  Na dużej patelni rozpuścić masło i obsmażyć kurczaka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Podudzia z kurczaka po amerykańsku 121

koła gospodyń wiejskich sprzed…może ta nazwa nawiązywać do trudno dostępnego wówczas ketchupu. W każdym razie, jak zwał, tak zwał…ważne, że pysznie wyszło, basta! Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 2 cebule 1/2 szklanki ketchupu od Folwark sól, pieprz Przygotowanie K Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Cebule obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Całość oprószamy solą

R'n'G Kitchen
KURCZAK W SOSIE ARBUZOWO-SOJOWYM 114

obecności przeciwutleniaczy. Jest idealny również podczas choroby nerek ponieważ jest moczopędny. Wykorzystajcie ten owoc do momentu kiedy znów zabraknie go na okolicznych targach. Składniki: Sos jasny łowicz 8 podudzi z kurczaka 100 ml miąższu z arbuza 100 ml octu balsamicznego 35 g cukru trzcinowego 50 ml sosu sojowego 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka musztardy 1 rozgnieciony ząbek czosnku

Kuchnia w oparach
Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami 182

miksie muszą znaleźć się jakieś kości). 5) Dodatek przypieczonej cebuli pogłębia smak, klaruje wywar i nadaje mu koloru. Składniki na bulion: 600 g porcji rosołowej wołowej 500 g podudzia z kurczaka 500 g fileta z kurczaka 4 l zimnej wody 200 g selera 150 g korzenia pietruszki 100 g pora 300 g marchwi 150 g cebuli 5 liści laurowych

Kierunekuchnia
PODUDZIA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ 150

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 4 podudzia z kurczaka. Składniki marynaty: łyżka oleju, czubata łyżeczka ostrej musztardy, łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu, łyżeczka soli, łyżeczka ziół prowansalskich. Przygotowanie: Kurczaka myję i osuszam. Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej

JejKuchnia
PODUDZIA W MARYNACIE CYTRYNOWO-TYMIANKOWEJ 143

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 4 podudzia z kurczaka. Składniki marynaty: łyżka oleju, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżeczki tymianku, łyżeczka soli, łyżeczka czosnku po staropolsku, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki. Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Składniki marynaty łączę i dokładnie nacieram mięso

JejKuchnia
Sałatka królewska 136

talerzyków :) Zapraszam do wypróbowania :)   Składniki : 500 g pieczarek 4 jajka ugotowane na twardo 3 pałki selera naciowego 1 mała cebulka puszeczka na raz kukurydzy Bonduelle 2 podudzia z kurczaka upieczone 2 malutkie pętka kiełbasy myśliwskiej Duda 3  łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie : Pieczarki obieramy ze skórki,myjemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą z łyżeczką soli

Sama słodycz i szczypta chili