podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:32/70)

Podudzia pieczone z warzywami 414

wysiłek się opłaci :) jeżeli nie mieliście jeszcze okazji jeść pieczonej cebuli i czosnku to koniecznie musicie spróbować! Składniki na 2 porcje: z przepisu Krew i mleko 4 podudzia z kurczaka 8 małych ziemniaków 4 pietruszki 4 marchewki 1 cebula 1 główka czosnku natka pietruszki 3 łyżki oleju suszony rozmaryn słodka papryka sól, pieprz 1. Ziemniaki obrać ze skórki. Ugotować

Moja Galeria Smaku
Kurczak gotowany na patelni: 3 szybkie przepisy, tytanowa patelnia Woll 117

teście, chciałam pokazać wam właśnie uniwersalność patelni tytanowej firmy Woll . W tym celu przygotowałam błyszczące i soczyste udka z kurczaka glazurowane gęstym sosem Teriyaki, piersi kurczaka w kremowym sosie z czosnkiem i glazurowaną cebulą oraz kurczaka w cytrynowym sosie po chińsku.    Prezentowana patelnia Woll w wersji z  tytanowo-szafirową  powłoką pozostaje odporna na starcia, zarysowania(...)nawet serwowanie potraw nigdy nie były tak proste. SMAŻENIE I GOTOWANIE Kurczak Teriyaki z patelni. Składniki 4 ząbki czosnku, rozgniecione 1/4 szklanki jasnego sosu sojowego 3 łyżki mirinu 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżki cukru 1 łyżka oleju 2 łyżki gęstego sosu Teriyaki około 600g kurczaka (udka, podudzia, filety pokrojone na kawałki) Do podania: ziarna sezamu, szalotka posiekana w ukośne

Moja Książka Kucharska
Udka i podudzia z kurczaka podane z pikantnym sosem pomidorowym 198

sosem pomidorowym.  Danie najlepiej smakuje podane z ryżem lub ziemniakami. Polecam przygotować. Mascarpone możecie zastąpić słodką śmietaną.  Składniki na 4-6 porcji: 3 udka i 3 podudzia z kurczaka (około 1 kg) 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula 2 papryczki chilli 1/2 opakowania mascarpone (125 g)  1/2 szklanki wody sól, pieprz pikantna przyprawa do kurczaka Kilka godzin

Ugotować
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, kapustą serem i jajkami. 221

kapustą i jajkami.Danie wyszło pyszne, można podać je z ketchupem lub sosem czosnkowym. Zapraszam :) Składniki : około 300 g ugotowanego makaronu kokardki np: Primo Gusto 2 upieczone pałki i podudzie z kurczaka  4 jajka około 1 szklanki posiekanej słodkiej kapusty 2 cebule 2 marchewki np: z rosołu 1 łyżka masła  6 plastrów żółtego sera 1 opakowanie serka śmietankowego

Sama słodycz i szczypta chili
Kurczak grillowany z ryżem (słodko-kwaśny) 292

lubię napracować się w kuchni, ale jednocześnie lubię jak danie jest smaczne, do tego ładnie podane. Taką potrawą jest Kurczak grillowany z ryżem (słodko-kwaśny) Kurczaka ( 4 podudzia) luzujemy z kości i skóry, kroimy w paseczki, marynujemy w zagotowanej mieszance sosów i cukru- po 2 łyżki octu balsamicznego, sosu sojowego, sosu sweet chilli i 1 łyżeczce cukru. Mięso kurczaka krótko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowane podudzia z boczkiem 182

sposób podudzia zachwycą waszych gości. A prosty i szybki sposób ich przygotowania sprawia, że będą one gościć często na waszych rusztach i stołach. Składniki: 8-12 podudzi z kurczaka około 250 gram boczku w paskach (najlepiej wędzonego) 1 łyżka oliwy 1 łyżka kminku mielonego 2 łyżeczki chili w proszku 2 łyżeczki brązowego cukru ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Do przygotowania

naRuszcie
Kurczak pieczony z ziemniakami w sosie śmietankowo-musztardowym 343

kawałków kurczaka (udka, podudzia lub pierś), 3/4 kg ziemniaków "sałatkowych", 1 i 1/2 szklanki słodkiej śmietanki min. 18%,  3 czubate łyżeczki musztardy (najlepiej miodowej), 1 łyżka oleju, kilka gałązek świeżego majeranku,  sól, świeżo zmielony czarny pieprz. Kurczak pieczony z ziemniakami w sosie śmietankowo-musztardowym, to pyszne, łatwe i szybkie do przygotowania danie obiadowe. To idealne zestawienie soczystych

Świat Domowej Kuchni
Zupa paprykowo-pieczarkowa z melisą, czosnkiem, imbirem, curry i skórką z cytryny 175

cytryny. Połączenie przypraw korzennych z lekką klasyczną nutką orientu okazał się strzałem w dziesiątkę! Składniki: - 3 papryki: zielona, czerwona, żółta - 1/2 kg pieczarek - 1 cebula - 1 marchewka - 1 podudzie z kurczaka - bulion lub kostka rosołowa - pół cytryny - przyprawy: świeża melisa, 2 ząbki czosnku, sypany imbir, curry, kolendra - oliwa z oliwek - koncentrat pomidorowy - opcjonalnie śmietana 18volt gdy ktoś preferuje zabielane zupy

upichcona
Galaretka drobiowa - Auszpik 638

zmianą barwy, przez co podnosi się estetyczny wygląd zakąsek. Dodatkowo aby podnieść wygląd estetyczny można użyć ciekawych foremek - ja użyłem dipówek. Składniki: 2 większe lub 3 mniejsze podudzia z kurczaka Włoszczyzna do rosołu Przyprawy do rosołu (ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, sól, pieprz ziarnisty) Żelatyna spożywcza na 2l wywaru ( ja używam wieprzowej Dr.Oetker na 2,5l wywaru ) Kukurydza konserwowa Groszek

Mechanik w kuchni
Kurczak o smaku koperkowym z cukinią i pieczarkami 208

smakował rewelacyjnie i ciężko było mu się oprzeć! Mięso jest soczyste i "przesiąknięte" aromatem koperku, a dodatek cukinii i pieczarek - sprawia, że całość komponuje się niezwykle pysznie. 8 podudzi z kurczaka (mogą być dowolne części) 3 łyżki koncentratu koperku (czubate) sól Dodatkowo: 6 pieczarek 200g cukinii olej do wysmarowania formy Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i dokładnie natrzeć solą oraz

Di gotuje
Grillowane podudzia z sosem Sriracha i pomarańczą 167

Wyjątkowe połączenie smaku marmolady pomarańczowej i ostrego sosu Sriracha zachwyci naszych gości zgromadzonych przy grillu. Składniki: 1 kg podudzi z kurczaka sól i pieprz oliwa z oliwek na sos: 500g marmolady pomarańczowej 1/3 szklanki miodu 1/3 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki sosu sriracha Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i ostudzić. Podudzia natrzeć oliwą z oliwek, solą

naRuszcie
Pieczone podudzia w miodzie 149

SKŁADNIKI: 6 podudzi z kurczaka 4 łyżki miodu (ja użyłam lipowego) 3 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól - do smaku świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki PRZYGOTOWANIE: W miseczce dokładnie wymieszać składniki na marynatę. Podudzia umieścić w woreczku do pieczenia. Wlać marynatę i dokładnie wymieszać mięso. Wstawić do rozgrzanego piekarnika

ClauditteMissCooking
Podudzia w zalewie miodowej. 1452

Składniki: 16 podudzi z kurczaka 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżeczka soli 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju 1 szklanka wody Wykonanie Podudzia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać miód, sos sojowy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz,paprykę

O kuchni z uczuciem
Zupa jarzynowa z żółtą fasolką 106

dodatkiem żółtej fasolki szparagowej i młodych ziemniaków. Można ją przygotować w szybszej wersji, bez dodatku mięsa, a żółtą fasolkę zastąpić zieloną. Zupa jarzynowa z żółtą fasolką SKŁADNIKI: 2 podudzia z kurczaka 70 g żółtej fasolki szparagowej mrożonej 3 mniejsze marchewki 1 pietruszka kawałek pora – jasna część 1 mała cebulka ¼ selera 4 małe młode ziemniaki – 190 g 2 kulki(...)pieprz, lubczyk 5 szklanek wody (1250 ml) 1 większa łyżeczka śmietany 18% 1 łyżka oleju + 1 łyżeczka masła PRZYGOTOWANIE: Żółtą fasolkę podsmażam na łyżeczce masła, lekko solę i pieprzę. Podudzia myję, osuszam lekko ręcznikiem papierowym i przesmażam z obu stron na 1 łyżce oleju rzepakowego. Ściągam z patelni i wkładam do garnka, w którym będę gotować zupę. Na tej samej

Zasmakuj Kuchni