podudzia z kurczaka - 1043 przepisów (strona:59/70)

Udka z kurczaka po tajsku 152

Ponownie pomieszamy w garach kuchni tajskiej. Aby wzbogacić ryż jaśminowy po tajsku przygotujemy udka z kurczaka po tajsku. Całe bogactwo smaku zawarte jest w marynacie. Składniki: - ok. 2 kg udek bez skóry (8 szt.) Marynata: - 5 łyżek oleju sezamowego - 5 łyżek sosu sojowego - 2 łyżki sosu ostrygowego - 1,5 łyżeczki trawy cytrynowej - sok z limonki - 2 łyżeczki nasion kolendry(...)Uprażone miksujemy w blenderze. Dodajemy pozostałe składniki marynaty, oprócz skrobi i miksujemy. Dodajemy 2 łyżeczki skrobi – mieszamy. Udka pozbawione skóry przecinamy w stawie na dwie części (pałka i podudzie), płuczemy i osuszamy. Wkładamy do dużego woreczka strunowego, zalewamy przygotowaną marynatą. Woreczek zamykamy i dokładnie rozprowadzamy marynatę po całym mięsie. Odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny (można przygotować dzień

mojewypiekiinietylko
Pieczony kurczak z pęczakiem, fasolą i cieciorką 88

składniki: kaszę zastąpić ryżem, udka, podudziami, w ogóle możesz zrezygnować z mięsa i zrobić zapiekankę z boczniakami – będzie pyszna. Jedna uwaga: wśród składników jest szklanka bulionu. Jeśli masz rosół w lodówce, albo zamrażalniku, koniecznie po niego sięgnij, bo zapiekanka nasączona aromatem bulionu ma wyjątkowy smak. Przepis inspirowany wpisem na Epicurious.com Składniki: 4 udka z kurczaka ½ szklanki pęczaku 1 mała puszka

Niedzielny kucharz
Pasztet drobiowy z rosołu 125

Rewelacyjny, kremowy, dobrze doprawiony pasztet z dodatkiem mięsa drobiowego i dużą ilością warzyw! My jesteśmy nim zachwyceni. Idealny pomysł na wykorzystanie warzyw i mięsa po niedzielnym

VioletoweKucharzenie
Udka z ryżem i warzywami (jednogarnkowe) 196

trzeba przygotować, ale potem tylko wkładasz do piekarnika i pilnować trzeba już tylko czasu pieczenia :) Propozycja upieczenia udek (na zdjęciu akurat pałki, ale to już dowolność co kto wybierze-podudzia, pałki czy całe ćwiartki) razem z ryżem wymieszanym z warzywami to danie, które sprawdzi się zarówno na niedzielny obiad, jak i przyjęcie dla gości. Danie doskonałe również dla dzieci (szczególnie(...)powierzchnię w naczyniu-tak robię, jeśli danie zaplanuję wcześniej i kupię odpowiednią ilość porcji, wtedy ryż na wierzchu nie zrumieni się zbyt mocno. Składniki: 1,5 kg udek z kurczaka 2 szkl. ryżu 5 szkl. bulionu drobiowego/rosołu 3 marchewki 2 pietruszki 1 duża cebula 1 łyżka masła przyprawa do kurczaka (naturalna mieszanka składników) Sposób przygotowania: Dokładnie umyte udka wkładamy

Kolorowy Przepisownik
Udka pieczone w rękawie z warzywami 202

ćwiartki z kurczaka - 4 ziemniaki - papryka czerwona - 2 marchewki - cukinia - 2 gałązki tymianku - sól - przyprawa do ziemniaków Marynata: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka ciemnego sosu sojowego - łyżeczka miodu - 2 ząbki czosnku - tymianek - pół łyżeczki suszonego imbiru - pół łyżeczki papryki słodkiej - pół łyżeczki papryki ostrej Mięso umyć, wysuszyć, każdą ćwiartkę rozdzielić na udka i podudzia, nasolić. Marynatę zrobić

Zgrabne Gotowanie
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami 362

udka z kurczaka, 15 dag pieczarek, ½ cebuli, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej, pieprz czarny mielony, sól, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oleju podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 2. Udka nacinam nożem, usuwam kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Mięso oprószam majerankiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Udka z kurczaka a la peperonata 306

włoskiej, które nie tylko doskonale smakuje, ale również świetnie wygląda zachęcając do jedzenia całą paletą kolorów. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 6 udek lub 3 nogi z kurczaka (800g) 1 średnia czerwona papryka (250g) 1 średnia żółta papryka 1 średnia zielona papryka 1 średnia cebula (150g) 1 puszka krojonych pomidorów (400g) 2 płaskie łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka(...)oregano 1-2 łyżki mąki 4 łyżki oliwy 150g makaronu typu „kolanka” lub podobnego Instrukcje Z udek lub nóg ściągamy skórę. Jeśli używamy całych nóg, rozdzielamy nożem uda od podudzi (po zdjęciu skóry miejsce to jest dobrze widoczne). Następnie nacinamy ostrożnie mięso wzdłuż kości i wycinamy je razem ze stawami. W miarę możliwości usuwamy także ścięgna. Papryki rozcinamy wzdłużnie

Kulinarna Pokusa
PIECZONY INDYK 134

Pieczony indyk z dodatkiem imbiru i limonki, to bardzo prosty i szybki sposób na pieczonego indyka. nie wymaga od nas prawie w ogóle pracy przy jego

SMYKWKUCHNI
Pasztet gryczany 200

Przedstawiam Wam mój pierwszy w życiu samodzielnie przygotowany pasztet :) Z dodatkiem zdrowej kaszy gryczanej, którą bardzo lubię. Wyszło pysznie :) Składniki na keksówkę 25x10cm: z przepisu Lepszy

Moja Galeria Smaku
Drobiowe steki w serowych sakiewkach z goframi z fasoli. 171

Dumałam, dumałam i w końcu wydumałam. Nie będę ukrywała, że jest to przepis czysto konkursowy. Bardzo mi zależy na mikserze planetarnym. Mój stary poczciwy robot jest

Malinowe Pocałunki
Bezglutenowy pasztet z kaczki 153

sklejenia" masy wykorzystujemy wieprzowe podgardle oraz jajka. SKŁADNIKI: 1 kaczka bez szyi i podrobów (1,5 kg) marchew korzeń pietruszki opalona cebula pieprz w ziarnkach 1 ćwiartka z kurczaka (ok. 0,5 kg) 1 kg podgardla wieprzowego 2 średnie cebule 4 - 5 jajek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego chilli mielone - opcjonalnie Kaczkę oraz(...)Jednak dla samego smaku pasztetu nie jest to konieczne. Mięso gotujemy, aż zacznie odchodzić od kości. Wyciągamy wraz z warzywami i studzimy. Podgardle mielimy przez maszynkę wraz z kaczką, podudziem, warzywami z rosołu oraz cebulami. Dodajemy jajka oraz przyprawy i mieszamy na gładką masę. Przekładamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki lub aluminiowej formy do pasztetu

Kuchnia od dwojga
Kotlety z udźca indyka 145

Kotlety z udźca indyka Pyszne kotlety z udźca indyka , a’la schabowy . Mięso indyka bywa twarde , a czasami trudne do obróbki . Kotlety to świetny pomysł

Ogrodnik w podróży
Pieczone podudzia miodowo-musztardowe 249

Pieczone kurczaki pasują praktycznie do każdej surówki, sałatki, makaronów, kasz, ziemniaków, pieczywa, ryżu. Chrupiące z zewnątrz, soczyste i mięciutkie w środku. Idealne. Złociste. Dziś połączenie smaków słodko - ostrych, czyli to co raz na jakiś czas bardzo lubimy zjeść. Jeśli skusicie się na mięso w któryś dzień tygodnia zapraszam do tego wpisu:) Choć częściej wybieram smaki ostre, słonawe niż słodkie(...)dodać chili, chili z pestkami...mm, dodałyby dodatkowej pikanterii smaku drobiu, ALE..., następnym razem tak zrobię. Jeden składnik a zmieni całe danie. ot magia w kuchni. Co potrzebujemy? 6 podudzi 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka miodu, użyłam lipowego 3 ząbki czosnku sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka - do smaku olej Przygotowanie: mięso myję, suszę, układam w żaroodpornym naczyniu, mieszam

Zasmakuj Kuchni
Podudzia z kurczaka w jogurcie i czubrycy szarej od Rafex. 180

mogłam się doczekać i już dziś postanowiłam pokazać Wam przedsmak tego, co Was czeka dzięki testowaniu przypraw firmy Rafex. Soczyste, pełne smaku kawałki kurczaka, którym nie oprze się żaden mięsożerca. Czubryca szara to mieszanka przypraw takich jak: mąka kukurydziana, sezam, sól, chili grys, czarnuszka, kozieradka, cząber, czosnek granulowany, cebula, lubczyk korzeń, lubczyk liść, gorczyca, cukier. Dla amatorów mocnych wrażeń, którzy(...)dane to odkryć. Czubryca szara to przyprawa popularna w kuchni bałkańskiej i ma za zadanie nie tylko przyprawić nam danie ale też ułatwić jego strawienie.  Potrzebujemy: 3 podudzia 2 łyżki jogurtu naturalnego około łyżki czubrycy szarej Ponadto do opanierowania: woda mąka pszenna Podudzia pozbawiamy kości, posypujemy przyprawą i smarujemy jogurtem, Odstawiamy na 24 h do lodówki, oczywiście szczelnie zamknięte

MamaOskarka
Indyk w sosie z zielonym groszkiem 148

Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania