placuszki - 9092 przepisów (strona:467/607)

Pancakesy z nutellą i mąką z pełnego przemiału 197

olejem kokosowym. Smaż na niej po jednym pancakesie, rozlewając masę (1 sporą chochlę) na całą patelnię. Kiedy zaczną pojawiać się bąble, przewróć na drugą stronę. Masa jest naprawdę świetna, placuszki robią się zwarte i nie rozpadają się.  Po upieczeniu każdego pancakesa, wkładaj go na wyłożoną folią blachę w piekarniku i trzymaj tam aż do podania, by nie ostygł

Gotowanie to kochanie
Pancakes z sorbetem truskawkowo - miętowym 160

Smażę z obydwu stron na złoty kolor. W tym czasie mrożone truskawki z listkami mięty, pozostałym brązowym cukrem i odrobiną gorącej wody miksuję na gładką bardzo gęstą masę. Gotowe placuszki układam jeden na drugim. Na górę oraz obok nakładamy sorbet truskawkowy i dekoruję listkami mięty

Magiczna kuchnia Darii
Pomidory faszerowane ryżem, szpinakiem i serm feta podane z placuszkami z cukini i dipem czosnkowym 162

częścią pomidora. Nafaszerowane pomidory układam na posmarowanej masłem blaszce, albo w naczyniu żaroodpornym. Wkładam do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekam 15-20 minut. Pomidorki podałam dziś z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym

Magiczna kuchnia Darii
Łosoś w sosie z różowych grejpfrutów 257

ziemniakami i sałatką ze szpargów na sałacie rzymskiej DESER: Miniserniczki na kruchym cieście z musem rabarbarowym i truskawkami klik KOLACJA: Pomidory faszerowane ryżem, szpinakiem i serem feta podane z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym klik Poniżej przepis na łososia. Inspiracją był przepis Gordona Ramsaya, po którego przepisy chętnie i często sięgam. Składniki: Filet z łososia Świerzy tymianek Świerza mięta

Magiczna kuchnia Darii
Mini pita z kurczakiem 163

wyrośnięcia . Kurczaka drobno pokroić , dodać posiekaną cebulkę i przyprawić do smaku . Chwilkę podsmażyć na oliwie. Stolnicę posypać mąką i rozwałkować cienki placek Wycinać duże lub małe koła. Na jednym placuszku ułożyć po łyżce farszu , przykryć drugim i zlepić wkoło. Przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i odstawić na 5 minut do podrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni około

Sama słodycz i szczypta chili
Meksykańska pikanteria i domowe tortille - najlepsze! 193

Dodaj ser Corregio i zaczekaj, aż się rozpuści. Zdejmij z ognia. Sałatę umyj i podziel na liście. Każdy duży liść układaj na tortilli, nakładaj na środek farsz i zawijaj placuszki - najpierw boki do środka, a na końcu dół, jak pieluszkę (przepraszam za to porównanie;)) Owiń folią aluminiową tak, by tortille się nie rozpadły. Smacznego! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos

Gotowanie to kochanie
Gozleme 161

Każdy, kto był w krajach arabskich kojarzy kobiety najczęściej siedzące po turecku i robiące gozleme. Przyznaję, że zawsze było mi niezręcznie brać od nich jedzenie, choć uwielbiałam te placuszki z wytrawnym farszem. Czytaj więcej

bistro mama
Placuszki z cukinii na rukoli 172

jajko, posiekany koperek, mąkę, bułkę tartą, mleko, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Aby nie straciły swojej chrupkości, układamy usmażone placuszki na papierowym ręczniku, który pochłonie zbędny tłuszcz

kulinarnyJa
Batoniki owsiane z masłem orzechowym 268

nadzieję, że TY nie należysz do tej grupy i wiesz, że możliwości na przygotowanie zbilansowanego posiłku rozpoczynającego TWÓJ dzień to istna studnia bez dna. Od wspomnianej owsianki ( KLIK ), przez placuszki ( KLIK ), omlet na słodko ( KLIK ), na słono ( KLIK ) aż po muffiny ( KLIK ). I tak docieramy do punktu wyjścia: Ale co zrobić, gdy to wszystko już mi się przejadło? Batoniki owsiane

peanutbuttermonster
Jagodzianki II 168

misce do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 h . Piekarnik nagrzać do 200 st C. Ciasto dzielimy na 18 równych części. Z każdej z nich musimy uformować mały placuszek, wypełniamy jagodami i dodajemy łyżeczkę cukru, dokładnie kleimy tak, by powstała mała bułeczka.  Układamy na blaszce w lekkich odstępach do ponownego wyrośnięcia. Żółtko mieszamy z łyżeczką wody i smarujemy

Słodkie Przyjemności
Omlet jagodowy 123

masa się połączy dodajemy jagody. Wszystko delikatnie mieszamy. Patelnię rozgrzewamy, wrzucamy na nią troszkę masła i wlewamy łyżeczkę  oleju. Na patelnię wlewamy kilka łyżek masy i smażymy małe placuszki. Po około 2 minutach przekładamy delikatnie omlet na drugą stronę i smażymy jeszcze trochę. Podajemy posypane cukrem pudrem!  Smacznego

Słodkie Przyjemności
Biskwity 202

łyżek masy, w niewielkich odstępach. Pieczemy około 5-6 minut w piekarniku rozgrzanym do 200`C. Po wyjęciu z piekarnika lekko zginamy w pół. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gotowe placuszki smarujemy z jednej, wewnętrznej strony dżemem truskawkowym, a następnie wyciskamy w środek za pomocą szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki bitą śmietanę. Podajemy od razu ;) Smacznego

Słodkie Przyjemności
Kukurydziane placuszki z jabłkiem 138

Przygotowałam dla Was słodką propozycję śniadaniową. Lekkie placuszki podawane na plasterkach jabłka to idealna przekąska na lekkie śniadanie, lunch czy deser. Chrupiące z zewnątrz mięciutkie w środku, skusicie się?" Składniki : 3 białka 2 żółtka 2 łyżki mąki kukurydzianej łyżka maki pszennej łyżka mleka łyżeczka ekstraktu waniliowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy

Słodkie Przyjemności
Oszukane Rogaliki z mirabelką 133

miski, dodajemy sól, oba jajka, cukier, proszek do pieczenia i mleko - zagniatamy. Tak przygotowane ciasto dzielimy na 8 równych części, które obtaczamy w mące i rozgniatamy tworząc małe placuszki. Miękkie masło rozcieramy. Placki (7 sztuk) smarujemy masłem, układając jeden na drugim tworząc niewielką wieżę. Ostatni układamy na górze wieży i pozostawiamy nie posmarowany masłem, za to obsypany mąką. Wieżę rozpłaszczamy

Słodkie Przyjemności
Gofry jaglano-kokosowe | wegańskie | bezglutenowe 249

wody aby konsystencja była nieco gęstsza niż na naleśniki. Piec w gofrownicy na złocisty kolor. Kaloryczność wyliczona gdy wyjdzie nam 4 gofry, gdy 3 jeden ma 210 kcal  Placuszki wyszly mi lekko gumowate, gdyż nie znam na tyle dobrze swojejgo gofrownicy. Znacznie bardziej smakują mi takie puszyste niż te chrupiące, ot taka dziwna jestem. Były to moje pierwsze

Czarnawisienka