placuszki - 9050 przepisów (strona:468/604)

Masło orzechowe 146

Maslo orzechowe to moje ukochane smarowidło. Idealne do kanapek, naleśników, placuszków i deserów. W dodatku zdrowe. Kiedyś zdarzało sie, że kupowałam je w sklepie, jednak o dłuższego czasu robię takie masło sama. Dzięki temu mam pewność, że w słoiczku mam 100% orzechów, bez dodatku wątpliwej jakości tłuszczu czy cukru. Każdemu miłośnikowi masła orzechowego polecam spróbować zrobić je samemu. Robi się

Zawsze głodna!
Placki bananowe 257

/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/placki-bananowe/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('d868509e35569bd7a3c413bfe24f25ec').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: placki bananowe szybko placuszki bananowe The post Placki bananowe appeared first

dom-agi.pl
Placki z mąki jaglanej 196

dosypujemy mąki.  Odstawiamy ciasto na placki na 15-20 minut by odpoczęło. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wylewamy ciasto, tak by powstały małe placuszki. Przed każdym smażeniem smarujemy patelnię olejem- najlepiej użyć pędzelka silikonowego do rozprowadzenia. Smażymy z obu stron. Najlepiej smakują z konfiturą

Aga w kuchni
Placki dyniowe z nutą imbiru 185

Pyszne placuszki dyniowe z nutą imbiru. Szybko się je robi i szybko znikają. Dobre na śniadanie, obiad i kolację. Najlepiej smakują ze śmietaną. składniki: 600 g dyni bez skóry i miąższu 2 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa szczypta soli 2 łyżeczki mielonego imbiru olej do smazenia gęsty jogurt lub śmietana Dynię zetrzeć na tarce o grubych

Monia miesza i gotuje
Zapiekane ziemniaki nadziewane mięsem mielonym z cebulą i ziołami 109

Ziemniaki należy przekroić na pół, wydrążyć środek i przełożyć do środka podsmażone mięso z ziołami (z pozostałych ziemniaków, które mamy po wydrążeniu można zrobić słone placuszki  - są bardzo fajne do piwa albo po prostu jako przekąska podczas oglądania tv:) ) Listki bazylii posiekać. Jeśli chcemy ziemniaki zrobić z serem żółtym, to ucieramy go na tardce o dużych oczkach, przykrywamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Biszkopciki serowo-jagodowe 179

wykładamy papier do pieczenia i równomiernie wylewamy jedną część. Pieczemy 15 minut. Z drugą robimy to samo Z biszkoptu wykrawamy szklanką kółeczka i nasączamy herbatą (powinno wyjść ok. 40 placuszków biszkoptowych). Można zrobić odwrotnie: przez wykrojeniem kółeczek cały biszkopt nasączyć herbatą Teraz robimy masę jagodową: rozpuszczamy żelatynę w 1/3 szklanki ciepłej wody i odstawiamy Ser wraz z cukrem pudrem przesypujemy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Afrykańskie smakołyki 258

Sabi, Natalko dziękuję bardzo za pomoc w gotowaniu :). Na stole znalazły się : mandazi - wschodnioafrykańskie trójkątne pączki z dodatkiem mleka kokosowego i kardamonu, chakalaka - południowoafrykański aromatyczny przysmak podany na małych placuszkach chapati.Na koniec Bissap orzeźwiający senegalski napój na bazie herbaty z hibiskusa, imbiru i soku ananasowego. Myślę, że wszystkim smakowało bo na stole dosłownie po kilku minutach zostały tylko puste talerzyki

noteskulinarnyfiga
Kotleciki mielone z morelami 134

formować kotleciki. Masę mięsna doprawiamy solą i pieprzem. Suszone morele przekładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Moczymy ok 5 minut i odcedzamy. Z masy mięsnej formujemy na ręce małe placuszki, na środek nakładamy 2-3 morele i zamykamy je w środku formując małe kulki. Smażymy na rozgrzanym oleju, co chwile obracając aby dopiekły się z każdej strony

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - Kuleczki Rafaello 132

łyżek wiórków kokosowych - całość dokładnie miksujemy.  Odstawiamy na godzinę do lodówki.  Herbatniki kruszymy na drobniutko. Dodajemy do schłodzonej masy i dokładnie mieszamy.  Z powstałej masy formujemy placuszki na których układamy - płatki migdałowe bądź migdała i zawijamy formując kuleczki.  Obtaczamy je w wiórkach kokosowych.  Odstawiamy do lodówki by się schłodziły na 2-3 godziny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bułeczki meksykańskie 121

pastę paprykową i tabasco. Farsz doprawiamy delikatnie solą prowansalską, i świeżo zmielonym pieprzem. Wyrośnięte ciasto dzielimy na części, u mnie było to 8 kawałków, z każdej części robimy płaski placuszek, na środek którego nakładamy farsz i zamykamy tworząc bułeczkę.      Z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką.        Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kluski na parze z owocami 112

jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić na patelnię i podsmażać kilka minut z dodatkiem cynamonu. Pod koniec smażenia dodać miód, całość wymieszać. Z ciasta formować małe placuszki, na środek kłaść po łyżeczce owoców i formować kulki.  W garnku do gotowania na parze zagotować wodę, ułożyć kluski i gotować pod przykryciem ok 12-15 minut. Resztę owoców wymieszać

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Drożdżowe bułeczki z meksykańskim farszem 148

świeżo zmielonym pieprzem, ewentualnie ulubionymi ziołami. Do wyrośniętego ciasta dodajemy podsmażoną cebulę i ponownie zagniatamy, odkładamy na kilka minut, a następnie dzielimy na 10 części. Każdą część rozwałkowujemy na placuszek i układamy w foremce do babeczek. Od razu nakładamy przygotowany farsz do środka łyżką.  Z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni 25 minut. Podajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowo cukiniowym 202

wbić jajko i doprawić solą i pieprzem, całość wymieszać. Następnie dodać około 2 łyżek maki. Ponownie mieszamy do połączenia składników. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję ciasta ziemniaczanego formując placuszki. Smażymy na złoto z dwóch stron. Gulasz drobiowy z cukinią  SKŁADNIKI: 300 g piersi z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula biała 1 łyżka koncentratu 2 łyżki oleju sól

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sos waniliowo-mleczny 132

Ileż razy odrobina słodkiego sosu zmienia smak znanych potraw. Sos waniliowo-mleczny jest szybki w przygotowaniu i nadaje się do wielu dań, np. kakaowych naleśników , placuszków , lodów, ciast. Gdzie i jak go wykorzystamy zależy wyłącznie od naszej wyobraźni. Składniki: 1/2 szklanki mleka 2 łyżki mleka w proszku (nie granulowanego) 2-3 łyżeczki cukru 1 łyżeczka wanilii lub pół laski wanilii

Słodkie okruszki
Blinki z kawałkami jabłek 132

Jabłka obrać z skórki i pokroić na cienkie plasterki,dodać do zmiksowanego ciasta i wymieszać łyżką. Wykładać łyżką (około 2 łyżki ) na rozgrzany tłuszcz lub olej i formować niewielkie placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać ciepłe np. posypane cukrem pudrem.Smakują wyśmienicie

Przepisy i porady kulinarne