Składniki: ∙ makaron tagliatelle (u mnie z burakiem) ∙ brokuł ∙ ser kozi pleśniowy ∙ orzechy włoskie ∙ sól morska ∙ świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: Makaron i brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie, orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Makaron wykładamy na talerz, dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki brokuła, plasterki sera koziego, posypujemy prażonymi orzechami włoskimi, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Smacznego
Gocha gotuje!kubkom smakowym ucztę. Zachęcam również do sprawdzenia przepisów na zimne desery, lody i smoothie w książce Jolanty Naklickiej-Kleser. Oto link do książki: http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html Składniki: 1 mały burak 1 jabłko 1 banan opcjonalnie miód do smaku Przygotowanie: Dzień wcześniej banan obieramy i kroimy w plasterki a następnie wkładamy do zamrażarki. Następnego dnia rano myjemy buraczka, osuszamy i zawijamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneTalerz pełen witamin i pyszności :) Moje sałatki często powstają według schematu: zielsko + awokado + inne warzywa + bakalie + sos. Zawsze wychodzi smacznie. Czytaj więcej »
Kasia SarnaWiecie, że jabłka te nie są obierane ze skórki, ponieważ pod nią znajduje się najwięcej wit. C Ja najbardziej lubię te z cynamonem, a Wy??? Warzywa: m archewkę, buraka i pomidora jadłam wcześniej, a topinambur pierwszy raz i jestem pod jego ogromnym wrażeniem. Jest super, jak cała reszta :-) Topinambur Brzoskwinia , którą jadłam po raz pierwszy. Super :-) Ananas Dla mnie rewelacja
kruche babeczkiJABŁKOWY Chipsy występują w formie klasycznej, klasycznej w wersji bio, z cynamonem, z sokiem truskawkowym, karmelkowe oraz z przecierem bananowym. WARZYWNE Do wyboru mamy chipsy z topinambura, buraka, pomidora oraz marchewki. OWOCOWE Inne, oprócz jabłek owocowe smaki chipsów to brzoskwinia i ananas. KOSTKI WARZYWNO-OWOCOWE Są to małe saszetki wypełnione suszonymi owocami i warzywami w kształcie kostek
Zdrowie na języku :PJeśli znudziły Wam się klasyczne gotowane jajka z majonezem polecam odświeżyć jajeczny klasyk przy pomocy zakwasu buraczanego. Dzięki niemu zyskują nie tylko fantastyczny kolor ale również
Pyry na Gazzaskakujące połączenia smakowe. Wśród proponowanych potraw figurują między innymi: matjas z piklami i musem chrzanowym, rillette z łososia, tarteletki z trzema serami, sałatka z rukwi wodnej, rzodkiewki i kiszonego buraka, pieczone bataty z sosem tatarskim, orkiszowe risotto, zupa prowansalska, zupa z zielonej soczewicy, zapiekana zupa cebulowa, dorsz zapiekany z boczkiem i szałwią, wołowina po burgundzku, oraz kuszące desery: orkiszowa tarta
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskakakao, posiekane orzechy lub łyżkę tartego parmezanu. Można też dodać „proszki” – chlorellę, ostropest, młody jęczmień, acai. Nasiona konopii, siemienia lnianego, chia, wiórki kokosowe, bakalie. Startą marchew, buraka, dynię, cukinię – co chcecie. Łączymy wszystkie składniki i już mamy masę, z której będzie nasz omlet. Patelnię dobrze nagrzewamy, dodajemy odrobinę oleju, by masa nie przywarła. Zmniejszamy ogień, wylewamy
Kucharzycasiemieniem lnianym 8. Koktajl mango pomarańcza jarmuż 9. Koktajl jogurtowy banan śliwka awokado siemię lniane 10. Koktajl grejpfrut banan kiwi szpinak 11. Koktajl gruszka pomarańcza czerwony burak chia 12. Koktajl pina colada 13. Koktajl ananas mango pomarańcza szpinak 14. Koktajl jogurtowy truskawka banan siemię lniane 15. Koktajl gerjpfrut pomarańcza marchew banan 16. Koktajl kiwi gruszka banan szpinak
Kolorowa kuchnia Elkiszpinak, sałata, rukola, jarmuż, seler naciowy czy kapusta chińska. Posiadają ogromne ilości błonnika oraz ważnych dla naszego organizmu minerałów i witamin. W zdrowych napojach nie może zabraknąć też buraka – prawdziwego bogactwa żelaza i witamin. Wprawdzie odchudzające koktajle nie powinny zawierać cukru, a co za tym idzie – owoców, jednak jedno jabłko, gruszka czy pomarańcza będą stanowić kwaśny i orzeźwiający
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomysłem na fit frytki . Odchudzone frytki, to przede wszystkim frytki pieczone w piekarniku. Z czego przygotować frytki pieczone ? Możesz użyć ziemniaków, możesz je też zastąpić np. batatami,marchewką, selerem, burakiem czy dynią. Proponuję ci dziś przepis na pieczone frytki z batatów. Frytki przed pieczeniem przyprawić należy ziołami lub innymi dodatkami. Do pieczonych frytek doskonale pasuje sos jogurtowy lub ziołowy
kolorowotorcikowomakaronem, to takie danie z powodzeniem można serwować na ciepło, zapiekając przez chwilę w piecyku czy też podgrzewając w mikrofali. Możecie tutaj dorzucić ogórka, jajko na twardo, awokado, buraka upieczonego – wszystko to, na co macie ochotę. O! Śledzika też Sos to też zwykły klasyk. Odrobina majonezu, keczup, jogurt grecki, przyprawy i czosnek, bo bez niego
Mieszam w Garnkunich wyczarować prawdziwe pyszności. Mogą być to ciasta, słodkości, dania wytrawne lub napoje. Wszystkie opcje dozwolone, byle z korzeniami. Składnikiem dania dodawanego do akcji może być: - batat (wilec ziemniaczany); - burak ćwikłowy; - maniok jadalny; - maranta trzcinowa; - marchew; - pasternak; - pietruszka korzeniowa; - salep (bulwy storczyków); - kozibród porolistny (salsefia); - seler korzeniowy; - słonecznik bulwiasty (topinambur); - wężymord czarny korzeń (skorzonera). Zasady akcji: 1. Warzywo korzeniowe powinno
Pełny talerzW sprawie wigilijnego barszczu-tym razem głos zabrał mój Nass. Uparł się,że zrobi domowy zakwas buraczany i....zrobił. Nie tylko zakwas-ale równie pyszny barszcz
Kopystką po garach