TABBOULEH BULGUR PO LIBAŃSKU

TABBOULEH BULGUR PO LIBAŃSKU

TABBOULEH BULGUR PO LIBAŃSKU

Przepis na : śniadanie

Lekko i zdrowo, bez zbędnych tłuszczy tak w skrócie można opisać to danie. Tabbouleh czyli bulgur po libańsku świetna, prosta i aromatyczna kasza. Tabbouleh w wersji pierwotnej wzbogacony jest sokiem z cytryny i czosnkiem. Nie byłabym jednak sobą a by czegoś nie urozmaicić. W mojej jakże pysznej wersji użyłam soku z pomarańczy i to była świetna zmiana. Taki bulgur nabiera dodatkowych aromatów i wręcz rozpływa się ustach. Tabbouleh to genialna sałatka sama w sobie jak i wyborny dodatek do kolacji czy obiadu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu globuskulinarny

Warto przeczytać

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.