wszystko co przygotują, jest naprawdę pyszne i wyraziste w smaku. Nie raz zaskoczyło mnie, jak wiele potraw, czy to wytrawnych, czy słodkich, można upichcić na przykład z fasoli, czy buraka. Niezwykle inspirujące. Staram się podpatrywać jaroszy i wplatać ich pomysły w moje przepisy. Dzisiaj pomysł, jak podkręcić smak każdej, nawet najprostszej sałatki. Przepis, lata temu, podsunęła mi przyjaciółka. Wtedy regularnie
Pichceniomaniamasła (w temperaturze pokojowej, pokrojone w małą kostkę) 2-3 łyżki cukru perlistego olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy dowolne dodatki (u mnie mleczko kokosowe, truskawki i puder z buraka) Mleko podgrzewamy do temperatury około 40 stopni i rozpuszczamy w nim drożdże. Pozostałe składniki mieszamy w dzieży miksera, po czym dodajemy mleko z drożdżami i zagniatamy na wolnych obrotach. Pozostawiamy
Mienta blogdużej ilości błonnika, zawierają pektyny, które spowalniają wchłanianie cukru. dodatkowo poprawiają przemianę materii i pracę jelit , zalecane przede wszystkim osobom cierpiącym na zaparcia , gdyż wykazują naturalne działanie przeczyszczające. Burak wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu, poprawę kondycji naczyń krwionośnych, są dobrym źródłem żelaza, naturalnie oczyszczają krew. Polecane osobom na diecie, gdyż przyspieszają przemianę
Marcepanowa kuchniaZupka obowiązkowa, bo teraz właśnie jest na nią najlepsza pora. Botwina to oczywiście nic innego jak młode liście i korzenie buraka ćwikłowego. Lubię wykorzystywać ją do sałatek, potraw duszonych czy zapiekanek, ale zupa to jest mój ulubiony przysmak z jej udziałem. Wersji, nawet w moim rodzinnym domu, jest wiele. Dzisiaj taka... można powiedzieć jarzynowa na bazie botwinki właśnie. Czytaj więcej
PichceniomaniaZupa botwinkowa to dla mnie taki ekspresowy barszczyk czerwony, z liściem ;) sposobów wykonania jest kilka, podobnie jak podania. Ja botwinkę lubię z jajkiem (czasem jeszcze chlebem
Kolorowy Przepisownikdostępnych jest kilkanaście rodzajów tłoczonych soków owocowych m.in. jabłkowy, jabłkowo-miętowy, jabłkowo-gruszkowy, z czarnego bzu, pigwowca, czarnej porzeczki oraz owocowo-warzywnych, jak np. jabłko-pietruszka, jabłko-marchew, czerwony burak. Wszystkie soki są naturalne, nie zawierają dodatku wody, cukrów, konserwantów. Na półkach wystawione są również domowe przetwory w uroczych słoikach, miody, oleje oraz cydr, a także sery, śmietana i mleko
Obiad gotowyZdrowo… jest, ładnie… jest, lekkostrawnie… jest… to może oznaczać tylko jedno, na bloga wjeżdża kolejna sałatka. Kompozycja wręcz eksplodująca różnymi smakami i
Fitsweet.meDla wszystkich mam, mam dziś pizzę, pyszną, zdrową i pachnącą latem. Ania napisała mi w komentarzu że nazwała by ją "wiosenna grządka", super nazwa
Moje Małe CzarowanieUwielbiam botwinkę! Jest to moja ulubiona zupa od zawsze. Jak tylko botwinka pojawia się w sklepach lub na straganach nie mogę się jej oprzeć. Kupiłam dwa
karmelowymiąższ pokrój w kosteczkę i skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z czosnkiem. Dodaj do jajek, wymieszaj z jogurtem i dopraw. PRZEPISY NA INNE PASTY KANAPKOWE: Z MARCHEWKI I BURAKA Z BOBU Z BAKŁAŻANA I CUKINII Z FASOLI DIETETYCZNY KREM CZEKOLADOWY Artykuł Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom nieSzybka, sezonowa zupa z botwinki i kaszy jaglanej, którą trzeba obowiązkowo przygotować. Nie tylko dlatego, że jest pyszna, ale również ze względu na bogactwo witamin Składniki
Oryginalny smakuprawa bez gleby, w samej wodzie, oczywiście podłechtanej nawozem. Podłoże w koszyczkach w uprawie hydroponicznej służy jedynie utrzymaniu rośliny, jest jałowe. Chociaż jak się za płytko wsadzi buraka, to nawet podłoże nie utrzyma ;-) Ikeowy zestaw do uprawy hydroponicznej (o poetyckiej nazwie Krydda) dostałam od konQbka na Gwiazdkę w formie zmontowanej, więc nie mam doświadczenia, jeśli chodzi o skręcanie metalowej
les mirabellesZupa z botwinki chodziła za mną od jakiś dobrych dwóch tygodni, jednak nigdzie nie mogłam dopaść głównego składnika. W końcu się pojawił, radując me kubki smakowe
Mieszam w Garnkuuruchomić odrobinę kreatywności garść ciekawych połączeń smakowych: KACZKA+IMBIR+MIĘTA+CZOSNEK ORZECHY PECAN+KREMÓWKA+CYNAMON ANYŻ+CZEKOLADA+SKÓRKA POMARAŃCZOWA IMBIR+SER FETA OGÓREK ZIELONY+RABARBAR+POMARAŃCZ KURCZAK+ESTRAGON+CEBULA BURAK+KOKOS+CURRY+MUSZTARDA+CHILLI+ZIEMNIAK WANILIA+LIMONKA+CYNAMON JAJKO+CYTRYNA+KOPEREK CYNAMON+TYMIANEK+KURCZAK W CIEŚCIE OGÓREK+RÓŻA POMIDOR+TRUSKAWKA+AWOKADO+MOZZARELLA KUMIN+MIĘTA WIEPRZOWINA+CZOSNEK+CYNAMON+ANYŻ+MIÓD ORZECHY
Kuchnia PROzdrowotna