buraki - 8865 przepisów (strona:478/591)

Ciastka buraczane 135

Te ciasteczka są zdrowe, pyszne i zdecydowanie je polecam po treningu gdyż zwracają utraconą energię. Ciastka robi się szybo i są bardzo pomocne w walce ze

Moje Małe Czarowanie
Fit placki z kaszy gryczanej i cukinii oraz nowa książka kucharska od Lidla 382

Okrasy. To bardzo fajna pozycja (zresztą jak poprzednie wydawnictwa od Lidl Polska ). Świetne przepisy polskiej kuchni z nowoczesnym akcentem podzielone tematycznie.  Mamy w "Kuchni polskiej" przepisy na kapustę, buraka, ziemniaki, nowalijki, kasze i zboża, ptactwo, mięso, sery i mleko, leśne skarby, ryby i propozycje świąteczne. Przepisy okraszone pięknymi zdjęciami, świetne rysunki Andrzeja Pągowskiego oraz ciekawe kulinarne pomysły zaproszonych gości

Moje Kuchenne Rewelacje
MAMO, TATO, CHCĘ SOCZEK! PRZYKŁADOWY, ŚWIEŻO WYCISKANY SOK DLA DWULATKA. 123

organizmowi dużą porcję tlenu, enzymów i minerałów alkalizujących. Te ostatnie pełnią istotną rolę w ochronie organizmu naszego malca przed pasożytami.  Składniki na 250 ml soku: 2 marchewki, ćwiartka buraka, ćwiartka dużego ogórka, ćwiartka jabłka, 7 liści szpinaku, pół laski selera, pół łyżeczki trawy pszenicznej w proszku lub 20 garść świeżej trawy pszenicznej, 2 krople oleju lnianego. Przygotowanie: Wyciskamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
SOK Z NATKĄ MARCHEWKI 150

organizmowi potężnej dawki chlorofilu, witamin i minerałów. Wypity rano sok dał mi dużego kopa energii. Polecam! Składniki na 1l soku: 7 małych marchewek z natką, ćwiartka główki kapusty, 1/2 buraka z botwinką, 2 ogórki, 1 jabłko. Wykonanie: Warzywa i owoce wkładamy kolejno do wyciskarki. Wyciśnięty sok mieszamy i pijemy do dna. Na zdrowie

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pasta kanapkowa na różowo z quinoy, fasoli i buraczków 136

Banalnie prosta pasta kanapkowa. Ja używam do niej buraczków ze słoika od mamy, ale jeśli takich domowych nie macie to wystarczy ugotować buraka i po kłopocie. Składniki: 2/3 szklanki białej quinoy 1 puszka białej fasoli 3 łyżki ugotowanych startych buraczków 2 łyżki soku  cytryny 1 mały ząbek czosnku pieprz sól Wykonanie: Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki

Quinoa Raz!
9 LISTOPADA – KURS GOTOWANIA: ZAPLNUJ DIETĘ – WARSZAWA 173

Jeśli w codziennej bieganinie brakuje Wam czasu na pełnowartościowy posiłek pora na chwilę się zatrzymać i szybko coś zmienić. Pomoże Wam w tym kurs gotowania prowadzony

COOKMAGAZINE
“Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia” – recenzja 167

kozery studiowała na ASP). Roślinne przepisy pomagają nam zostać królowymi poranka przy śniadaniu, zaprosić znajomych na danie główne i spędzić wegańskie święta z rodziną. Jej kuchnia smakuje burakiem, nie stroni od całej główki czosnku, jest oparta o wegańskie mleka i twarożek , sycące zupy, warzywne burgery i pasztety . Wegan Nerd opowiada też swoją historię: jak bawiła się w gotowanie jako dziecko

Ugotowane pozamiatane
ALFA AKTIV - skoncentrowana dawka witamin i składników mineralnych :) 125

profilaktyczny przy cukrzycy typu II. Dzięki unikatowej technologii syntezowania naturalnego kwasu bursztynowego jego przyswajalność wzrosła z 15 % do 90%. W 20ml Alfa Aktiv znajduje się około 10mg tego kwasu. BURAK CUKROWY - pozyskiwany z niego w 100% syrop glukozowo-fruktozowy nie przejawia negatywnych właściwości jak typowy syrop glukozowo-fruktozowy pozyskany z kukurydzy i pszenicy. Nadaje on preparatowi dużo łagodniejszy i słodszy

Zdrowie na języku :P
Frytki z dyni piżmowej 120

kojarzyły mi się z ociekającą tłuszczem przekąską serwowaną w fast foodach. Teraz wiem, że można je przygotować bez tłuszczu i nie muszą być zrobione tylko z ziemniaków. Frytki z buraka, marchewki czy dyni to ciekawa alternatywa dla tych tradycyjnych. Dlatego dziś mam dla Was przepis na frytki z dyni piżmowej, które na pewno podbiją Wasze podniebienia.   Frytki z dyni

wegujemy
Sakiewki francuskie z wkładką 129

Szybkie i proste w przygotowaniu sakiewki z ciasta francuskiego z ciekawym nadzieniem. Składniki: 1/2 szkl kaszy jaglanej ugotowanej mięso obrane z makreli wędzonej małej 1 średni burak ugotowany 1 op. ciasta francuskiego 1 łyżka kukurydzy z puszki szczypta soli pół łyżeczki pieprzu czarnego pół łyżeczki ziół prowansalskich czarnuszka sos:1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany kwaśnej 18% 1 łyżka ketchupu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciekawe książki dla dzieci 173

gumowate wargi. Wszyscy zgodnie stwierdzają, że ich nowy dyrektor jest wampirem. Pewnego dnia podsłuchują go przez przypadek jak syczy w gabinecie, zaobserwowali, że na słońcu robi się czerwony jak burak. Oliwy do ognia dolał sam dyrektor, jak zabronił jedzenie w szkolnej stołówce pieczywa czosnkowego. Wtedy wszystko dla nich stało się jasne, to wampir! Dzieci wymyślają sposób na zdemaskowanie dyrektora

kruche babeczki
CIASTA DROŻDZOWE 117

Drożdżowy z burakiem cukrowym Jagodzianki z kruszonką

Biały fartuszek
Co Lila jadła w środę ? 26 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 144

smakują dobrze.  (Ten tłuszcz na kluskach to mój ulubiony i niezastąpiony  olej lniany ). Brokuły też wpadły na obiad! Podwieczorek 17:30 Sok wyciśnięty z jabłek i buraka.  Kolacja 19:00 Cukinia faszerowana mięsem mielonym z pomidorami, kukurydzą i serem żółtym. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę?  1 Co Lila jadła w środę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Co Lila jadła w środę ? 26 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 127

smakują dobrze.  (Ten tłuszcz na kluskach to mój ulubiony i niezastąpiony  olej lniany ). Brokuły też wpadły na obiad! Podwieczorek 17:30 Sok wyciśnięty z jabłek i buraka.  Kolacja 19:00 Cukinia faszerowana mięsem mielonym z pomidorami, kukurydzą i serem żółtym. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę?  1 Co Lila jadła w środę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
16 przepisów z orzechami 124

Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi

Moja smaczna kuchnia