kilku wieczorach miałam już szkic własnej fotoksiążki gotowy. Podzieliłam ją sobie na trzy rozdziały. Jeden z potrawami tylko dla mnie (czyli szpinak w roli głównej, sok z buraka itp.), drugi dla męża (tutaj mięso, mięso i panierowany camembert) i trzeci dla dzieci (pierogi z jagodami, pankejki, kotleciki). Wyszło pięknie! Najwięcej czasu zajęło mi sformatowanie przepisów, bo fotoksiążka kulinarna to jednak
bistro mamajeżeli go nie próbowaliście - koniecznie to zmieńcie. Na stronie Bio-Fabjańscy możecie znaleźć duży wybór rodzai i kształtów - zdrowych i smacznych makaronów. 1 opakowanie mieszanki sałat (u mnie z burakiem) 100g makaronu gryczanego (u mnie muszelki ) 50g salami (u mnie w plastrach) 50g żółtego sera (użyłam w plastrach) 2 ogórki gruntowe (może być szklarniowy, aby świeży) 1 żółta papryka
Di gotujeszczęście coraz chętniej sięgamy po zdrowe produkty, a tytułowe retro warzywa zaczynają powoli wracać do łask. Pozycja składa się z 7 rozdziałów, które kolejno przybliżają nam „sylwetki” następujących warzyw: Burak Rabarbar Jarmuż Skorzoner Pasternak Brukiew Topinambur Wstęp do każdego rozdziału stanowi krótki opis warzywa i jego historii. Autorzy w ciekawym, faktograficznym skrócie przemycają ciekawostki dotyczące produktów. Możemy dowiedzieć się m.in
Ania i Marcin gotująPublikowałam niedawno przepis na podobną surówkę, bazującą na czerwonej kapuście i jabłku. Jest to na tyle zgrany duet, że dziś również oparłam na nim swoje danie
Kasia Sarnajakiś czas zbiorę w jeden post moje lunche, może dla kogoś będą cenną podpowiedzią :) W MINIONYM TYGODNIU JADŁAM: PONIEDZIAŁEK ♥ ryż z soczewicą i sosem pomidorowym / kalarepę / jarmuż z burakiem, ogórkiem, cebulą, dynią, olejem z dyni Czytaj więcej
Kasia SarnaŚniadanie 10:00 Śniadanie było baaardzo syte, ale szczerze mówiąc to ja załapałam się tylko na jednego placka. Na drugie śniadanie zrobiłam sok z buraka, jabłka, cytryny i natki pietruszki. Zupa 13:00 Zupa pomidorowa z makaronem. II Danie 16:00 Pierwszy raz u nas takie danie! Łódki z cukinii. Cukinia faszerowana. Coś pysznego! Można nadziać czym się chce
lady-och-mistrzyni.blogspot.comprzywitaniu przez kelnera, zaczęliśmy przeglądać menu. Po dylematach i problemach z wyborem dań, na ratunek przyszła do nas właścicielka, która doradziła czego warto spróbować. Nasze menu: Aksamitny krem z buraka z kwaśną śmietaną – 16zł Nic dodać nic ująć – krem był przepyszny, odpowiednio słodki, kwaśny, aksamitny. To według nas must have, który trzeba zjeść w tej restauracji. Z tego
Kuchnia Bazyliiczyli w Restauracji Sukiennice. Restauracji, która od niedawna serwuje śniadania. Śniadanie to mało powiedziane, serwują pyszne bajgle. Bajgle na słodko, bajgle na słono. Ja szczególnie polecam bajgla z burakiem gotowanym, serem dor blue, orzechami włoskimi, rukolą, kiełkami, miętą i oliwą – kosztuje całe 7 złotych za sztukę! Próbowaliśmy wielu rodzai, część z nich była specjalnie przygotowana
Kuchnia na wzgórzu16 lipca Piotr Henschke przygotował dla Was pokaz gotowania pod... Artykuł 16 LIPCA – TOFU NIE GRYZIE –POKAZ GOTOWANIA PIOTRA HENSCHKE – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEsłodko, na słono, rybne, mięsne, serowe, z warzywami, z kapustą i grzybami, ... po prostu co chcecie i na co macie ochotę:) Można dodać do ciasta trochę soku z buraka - będą bordowe, dodać szpinak - będą zielone, dodać kurkumy - będą żółte. Takie kolorowanie ciasta pierogowego to z pewnością fajna zabawa dla małych kuchennych pomocników;) A efekt - nie tylko smakują, ale także
Zasmakuj KuchniBuraczek nadaje rybie fajnego koloru i ciekawego lekko słodkiego smaku. Polecam to danie na szybki, a smaczny i zdrowy obiad. Składniki : 2 filety łososia ze skórą 1 ugotowany burak (kupuję gotowe) sól, pieprz oliwa koperek - drobno posiekany Przygotowanie : Łososia od strony skóry posmarować niewielką ilością oliwy i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Rybę posolić, popieprzyć
Codzienne GotowanieCzy ja kiszę? Pani kierowniczko, ja kiszę cały czas. Takie i inne warzywa i owoce. Raz tylko solanka, raz trochę octu. Przyprawy koreańskie, japońskie, wietnamskie, polskie
slodkokwasnapl