Poniżej krótka ściąga przydatna dla każdego wielbiciela i hodowli kiełków. lucerna (alfalfa) – źródło żelaza i łatwo przyswajalnego białka, brokuł – zawiera likwidujące wolne rodniki sulforafany, stosowane w profilaktyce nowotworów, burak – źródło witamin: A, C i B1 oraz składników mineralnych (potas, wapń, żelazo, magnez, miedź, mangan, kobalt, rubid i cez) a także błonnika, beta cyjaniny i białka, cebula – bogata w witaminy
Moja Mama Gotujesalsa verde, pieczona marchew i pasternak, duszone pieczarki) 28 zł koszyk z kurczakiem (kasza perłowa, karmelizowany por, cykoria, świeży szpinak) 28 zł koszyk z indykiem (pęczak, kolendra, chili, bakłażan, burak) 26 zł koszyk z batatem ( cieciorka z masłem orzechowym, pieczony boczniak, rukola) 25 zł koszyk z dynią (czarny ryż, piklowana brukselka, chili, orzechy włoskie, kiełki) 22 zł W menu znajdziemy
Kulinarne przygody Gatityprzepiękne No i znów jeden malutki minusik za sposób podania. Wyciąganie tego przegrzebka z talerza głębokiego niczym studnia przepastna wymagało gimnastyki. Talerz – do wymiany Zupa z pieczonego buraka i ogórka małosolnego, sorbet z limony – gęsty krem w przepięknym kolorze z kontrastową łezką sorbetu z limony wyglądał bajecznie. Podobnie zresztą smakował. Połączenie nie tylko faktur i konsystencji (idealnie gładziutki krem
Kate's Kitchendynia, nasiona chia, a do tego zrobiony z mąki żytniej, a nie pszennej. Pomiędzy posiłkami W międzyczasie warto wypijać soki naturalne, świeżo wyciśnięte. W tym wypadku najzdrowsze są z buraka, z dodatkiem jabłka czy kiwi, a także pomarańczy, marchwi, a nawet szpinaku. Zawierają mnóstwo witamin i do tego doskonale oczyszczają organizm z toksyn i likwidują nadmierny tłuszcz. Obiad Potrawy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czosnkiem PASTENA- OLE! - 2-4 łyżki pokruszonego sera ferta (wybierz ten półtłusty) - 4-6 łyżek orzechów włoskich - 1/2 pęczka natki pietruszki - 1 duża pietruszka - 2 małe marchewki - 1 duży burak - 3-4 ząbki czosnku - oliwa z oliwek do polania warzyw - 1 łyżeczka przyprawy curry - 4 szczypty sumaku (do kupienia w sklepach z kuchniami świata) - 1 łyżeczka płynnego miodu - odrobina chili
SMYKWKUCHNIMyjemy i obieramy co wymaga obrania, kroimy i powoli wyciskamy sok. Możemy rzecz jasna wpuścić wszystko w sokowirówkę. Dla osób aktywnych i przemęczonych polecam do tego soku dodać jednego buraka ćwikłowego. Owoce i warzywa- najlepiej z dobrego źródła. Dzięki takim sokom nie piję kawy kilka razy dziennie. Dla mnie to postęp. Na zdrowie
Z Kuchni Do KuchniKolejny zdrowy, pożywny i smaczny posiłek na początek dnia. Tym razem sałatka z grillowanym serem kozim, buraczkiem, rukolą i dressingiem na bazie dżemu z czarnego bzu
Oryginalny smaktradycyjnych odpowiedników. Dzięki unikalnemu cięciu w długie nitki, potrawy zyskują atrakcyjny wygląd „włoskiego makaronu” oraz krótszy czas obróbki kulinarnej. Na razie możemy kupić makarony z marchewki i buraka. Warzywne spaghetti to idealny pomysł na obiad, lunch, kolację czy przekąskę. Wystarczy je ugotować na parze, zblanszować, przesmażyć na patelni lub po prostu chrupać na surowo. Tak naprawdę jest
Kulinarne przygody Gatitysłoniną i kiszonym ogórkiem z Hajnówki Carpaccio z jelenia z serem bursztyn i marynowanym borowikiem Babeczka z musem z koziego sera Bio, karmelizowaną cebulą i żurawiną. Krem z pieczonego buraka z kuleczkami koziego sera i jajkiem przepiórczym Comber z sarny z knedlem ze śliwką podaną w sosie wiśniowym Tarta z kwaśnym kremem cytrynowym z kawałkami kruchej słodkiej bezy Właścicielka restauracji
Ugotowane pozamiataneosób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti. Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać
Słodkie okruszkiparze. ➡️ Idealne dla osób na diecie bezglutenowej i dbających o linię oraz dla zabieganych. ➡️ Bez konserwantów i sztucznych barwników. ➡️ W tej chwili dostępne są ze świeżej marchewki i buraka. ➡️ Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników. ➡️ Kolorowe, kształtem przypominają spaghetti, pięknie prezentują się na talerzu. Składniki: (dla 2 osób) 300 g Spaghetti z marchewki Fit&Easy 2 łyżki
Kuchcik gotujeJeśli decyduję się zjeść kanapkę - co rzadko się zdarza - staram się, aby znalazło się na niej ciekawe połączenie dodatków. Tak, aby nie zapychać się pieczywem, ale
Kasia Sarnakuchnię azjatycką, bardzo często wykorzystuje jej elementy w swoich daniach. Tym razem w azjatyckim bulionie pojawił się nietypowy makaron, bo… warzywny Spaghetti z marchewki, to obok spaghetti z buraka to nowy produkt marki Fit&Easy, która ostatnio wprowadza bardzo wiele nowości. A Wy o jakim warzywnym makaronie marzycie? Makaron warzywny można jeść na surowo, gotować na parze, piec
Pasja Smakuktóre pojawiają się na rynku. Marka Fit&Easy wprowadza na rynek zupełną nowość – makarony w 100% ze świeżych warzyw! Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti. Makarony z warzyw od Fit&Easy, które otrzymałam wczoraj, zainspirowały mnie do przygotowania dzisiejszego dania. W stylu azjatyckim, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu
Moja smaczna kuchniaSadzi się go w kwietniu (na głębokości 10–15 cm, co 30 cm), a kiedy wyrośnie robi się kopczyki jak przy ziemniakach. W kwietniu sadzi się też boćwinę, czyli buraka liściowego. Niestety trzeba go dużo podlewać, ale możemy trzymać kciuki za deszcz. Jeśli lubisz smażone i nadziewane kwiaty cukinii warto posadzić sobie własną cukinię i dynię. Sadzimy po 15 maja
Ugotowane pozamiatane