W upalne, letnie dni albo nam się nie chce jeść i wcinamy wtedy dużo owoców i sałatek, albo mamy ochotę na orzeźwiające dania. Chłodniki są idealne
Moja DelicjaPlacuszki z ricottą to jedno z naszych ulubionych śniadań. Przygotowanie jest niezwykle szybkie, a same placuszki są delikatne w smaku, bardzo lekkie i przepyszne :) Placuszki możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowy krupnik to tradycyjna polska zupa przygotowana na bazie wywaru z drobiu, z marchewką i kaszą jęczmienną. Dodatek kaszy sprawia, że jest ona bardzo syta. Krupnik
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka buraczana to moja ulubiona sałatka, robię ją często a smakuje wybornie. Pierwszy raz odkryłam ją jak byliśmy w Ciechocinku, podali ją na wielkanocny obiad i
Moje Małe Czarowaniecebuli lub szalotki skomponują się idealnie. Tym razem zamiast szczypioru do sałatki zaproponuję listki mięty! Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – w jednym miejscu wszystkie moje
nietylkopasta.plzielone warzywa pieczone młode warzywa pierogi z bobem i serem sałatka z kaszą orkiszową ryż z bobem i szpinakiem pasta z bobu z miętą letnia sałatka makaronowa z żółtymi buraka, bobem i kozim serem zielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym zielone warzywne curry pasta z bobu Zielony hummus z bobu Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 500 g ugotowanego
Kulinarne przygody GatityBotwinka, czyli młode liście i korzenie buraka ćwikłowego to warzywo u mnie dość mało popularne. Choć bardzo ją lubię to jednak pojawia się u mnie dość rzadko. Na szczęście odkryłam ostatnio, że rośnie ona w moim domowym ogródku, więc postanowiłam wziąć ją na warsztat J Postawiłam na klasykę – zupę botwinkę z kurczakiem . Zupa niby prosta, ale jednak dodatek kurczaka sprawia
365 dni dookoła kuchnisałatkę z wędzoną rybą, jakiem w koszulce oraz pysznym dodatkiem w postaci prażonej kaszy gryczanej. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – w jednym miejscu wszystkie moje
nietylkopasta.plGalette to z francuska ciasto, placek, a u mnie dodatkowo, jest to placek w rustykalnym stylu. Ulubione warzywa zawinęłam w ciasto filo a potem upiekłam, prosto
Moje Małe Czarowanieplacuszki poukładać na talerzu, polać sosem jogurtowym. Smacznego! Polecam również przepis: Placki z cukinii wg Ewy Wachowicz oraz Sos tzatziki . A także inne przepisy Ewy Chodakowskiej: Odchudzający koktajl z buraka i awokado wg Ewy Chodakowskiej Koktajl spalający kalorie wg Ewy Chodakowskiej Odchudzający koktajl z banana i pietruszki wg Ewy Chodakowskiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Fit placki z cukinii
Kulinarne PrzebojeBotwinka-czyli młode liście i korzeń buraka. Kto nie kocha botwinki. Zazwyczaj ograniczamy się do zupy. Dziś przygotowałam botwinkę jako dodatek do mięsa. PRODUKTY: Pęczek botwinki z małymi buraczkami Duzy ząbek czosnku Łyczka masła Sok z cytryny Koperek Sól Pieprz Łyżka śmietanki ( u mnie 18% ale można dać 30%) Kilka płatków parmezanu (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE: Liście i łodyżki myjemy, buraczki szorujemy
Kopystką po garachnatkę, aby ewentualnie też dodać ją do pesto. Okazało się jednak, że nie była potrzebna, pesto z kolendry wyszło idealne. Na blogu znajdziecie też przepisy na: pesto z buraka liściowego pesto bazyliowe pesto z natki pietruszki pesto z czosnku niedźwiedziego pesto z rukoli pesto z rukoli z bazylią Pesto z kolendry Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 pęczek kolendry
Kulinarne przygody GatityTakie danie jednogarnkowe na wiosnę czyli to i owo w jednym garnku, mnóstwo smaku i aromatu. Tak też znalazły się tutaj ukochane warzywa: kalafior i botwina
Moje Małe Czarowanieporcje: główka sałaty masłowej/ pół sałaty główki sałaty lodowej/ 100 g roszponki 300 g polędwicy wieprzowej 2-4 garście kaszy jaglanej/gryczanej duży pomidor malinowy średni (80g) ugotowany burak kilka plastrów sera pleśniowego typu „brie”/ ok. 100g sera typu feta kiełki brokuła/słonecznika 4-6 łyżek konfitury malinowej 3-4 łyżki oleju (1 do marynaty
Pyszny DuetJeśli szukacie szybkiego dodatku do potraw z grilla to polecam Wam ten przepis. Sałatka ziemniaczana na grilla to błyskawiczny dodatek, który stworzycie dosłownie z 3 składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!