buraki - 8865 przepisów (strona:464/591)

Sok z młodej botwiny i owoców 128

mój czas na ich przerobienie. Wiedziałam, że jeden pęczek botwinki może mi się zmarnować, bo nie zdążę przygotować nic więcej tego dnia. Ale stwierdziłam, że skoro wyciskam sok z buraka to wycisnę i z młodej botwinki. Niewiele różnił się w smaku, od tego który zazwyczaj przyrządzam, natomiast liście dodały ciekawej pikanterii. Wyszedł bardzo smaczny :) pęczek młodej botwinki (małe buraczki, łodygi

Mienta blog
Błyskawiczna sałatka do dań z grilla 416

Błyskawiczna sałatka do dań z grilla to propozycja dodatku jaki możemy podać na grillu. Przygotowanie tej sałatki nie zajmuje wiele czasu, a z całą pewnością idealnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mleczny chleb ze szpinakiem, sezamem i orzeszkami pistacjowymi 135

2013r. To już prawie 5 lat! Naturalne barwniki z owoców i warzyw różnie zachowują swój kolor w potrawach. Pisałam już na ten temat przy okazji chleba z czerwonym burakiem  Kolor zielony warzywa zawdzięczają chlorofilowi, który jest mało odporny na środowisko kwaśne i długość pieczenia w wysokiej temperaturze. Dlatego sok ze szpinaku inaczej się zachował w biszkopcie, gdzie widać jego

Leśny Zakątek
Sałata z dressingiem cytrynowym. Sałata do obiadu. 201

jadamy te zdrowe listki.  Przygotuj dressing w słoiczku, użyj tylko trochę, a resztę możesz przechowa w lodówce do następnej sałaty. Do mieszanki sałat warto wykorzystać również młode listki buraka, mniszka lekarskiego,  rzodkiewki, małe listki kalafiora, brokuła. Do mieszanki sałat można dodać pieczone mięso, ser, orzechy, kiełki, pestki słonecznika lub dyni i mamy samodzielne danie na lunch. Składniki: Garść

Codziennik Kuchenny
Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą 464

Wczoraj pokazałem Wam błyskawiczny przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem konserwowym , dziś będzie przepis na jeszcze szybszą sałatkę. Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Japońskie śniadanie w Ka Udon Bar 153

wakame, jajko, pok choy z solonym suszonym żółtkiem, kimchi, ziemniaczane kakiage z majonezem z yuzu – w cenie 23 zł Zupa miso z tofu i wakame, ryż, jajko, kiszony burak, grzyby lub warzywa w tempurze w cenie również 23 zł Ka Udon Bar – 2 zestawy śniadaniowe Dostępna jest również wersja wegańska, w której jajko zastępują twardym tofu, majonez też jest

Kate's Kitchen
Placuszki z serka wiejskiego z jabłkiem i truskawkową Łyżką Smaku (bez mąki i cukru) + parę słów o produktach Helpa 173

pyłku, który został umieszczony w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Możemy wybierać spośród wielu wariantów smakowych, takich jak:  - czarna porzeczka - dynia i brzoskwinia, - jabłko, gruszka i pietruszka - malina - truskawka - truskawka, burak, jeżyna W opakowaniu Różdżki Smaku znajduje się 10 porcji owoców, w 2g saszetkach.  Jedna porcja to odpowiednik garstki świeżych owoców! Tu mamy do wyboru: - jagodę  - śliwkę  Jeśli

Di gotuje
Sałatka z kurczakiem, mango i sosem miodowo - musztardowym 170

polana wyrazistym sosem na bazie ostrej musztardy dijon, słodkiego miodu oraz wyrazistego imbiru i orzeźwiającej limonki smakuje wyśmienicie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 1 mango 130g mix sałat z burakiem 75g orzechów nerkowca 1 czerwona cebula 1 pęczek kolendry 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka olej kokosowy Sos: 4 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżeczki miodu 3 łyżeczki soku z limonki starta

Szalona Kuchnia Eweliny
Domowe żelki 921

domowe żelki, pomarańczowe, pyszne o smaku mandarynki, polecam! Składniki: 100 ml dowolnego soku (wybieram Cymes 100% sok z owoców), dla koloru pomarańczowy, wiśniowy, jabłkowy, warzywny jak z marchwi czy buraka 2 łyżki drobnego cukru 3 łyżeczki soku z cytryny 6 łyżeczek żelatyny Przygotowanie: Uwaga, żelatyny nie zagotowujemy tylko podgrzewamy. Odmierzam 100 ml soku. Do garnuszka wsypuję 6 łyżeczek żelatyny, dolewam

Zasmakuj Kuchni
DROŻDŻOWE TARTY WIELKANOCNE 202

minut w 160C. CAŁOŚĆ: Majonezem oraz świeżą rzeżuchą i szczypiorkiem dekorujemy tartę, zajadamy. Smacznego! Ps. do 2 tart dodałam jajko „marynowane” przez chwilę w soku z buraka – stąd bordowa obwódka. Drugie zostawiłam klasyczne

Ostra na Słodko
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym 205

Bardzo prosta ale zarazem smaczne sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Sałata ta idealnie sprawdzi się na każdą okazję – jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 174

Rozgrzewająca zupa z soczewicy i pomidorów to idealne danie na chłodne dni. Nie dość, że nas rozgrzeje to jest tak bardzo sycąca, że zastąpi nam cały

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kulki mocy - smak pysznej szarlotki 134

sobie nie radzi, zalej daktyle ciepłą wodą i zostaw na 30 minut, następnie odsącz. Teraz blendowanie nie powinno być problemem. Niektóre suszone owoce są twarde (jak np. kostka jabłka, burak, marchew) więc przelej je ciepłą wodą i od razu odsącz, dzięki temu łatwo się je zblenduje. Jeśli lubisz większe kawałki dodatków w kulkach, to nie namaczaj ich - nie ulegną całkowitemu

Gotowanie i blogowanie
Przepis dla leniwych – jajka faszerowane pastą z suszonych pomidorów i fety 152

folią schowaj do lodówki. Składniki 8 jajek w rozmiarze L (400 g po ugotowaniu) 10 sztuk suszonych pomidorów w oleju (65 g) 100 g sera feta opcjonalnie – kiełki buraka do dekoracji   Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami Znajdziesz mnie również na Instagramie

Eat me! Fit me!
Kulki mocy - morela z marchewką 136

sobie nie radzi, zalej daktyle ciepłą wodą i zostaw na 30 minut, następnie odsącz. Teraz blendowanie nie powinno być problemem. Niektóre suszone owoce są twarde (jak np. kostka jabłka, burak, marchew) więc przelej je ciepłą wodą i od razu odsącz, dzięki temu łatwo się je zblenduje. Jeśli lubisz większe kawałki dodatków w kulkach, to nie namaczaj ich - nie ulegną całkowitemu

Gotowanie i blogowanie