buraki - 8865 przepisów (strona:455/591)

Arbuzowa lemoniada 159

Lemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna lemoniada 178

Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lemoniada z rozmarynem 223

Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Penne z młodymi liśćmi, oliwkami i pestkami słonecznika 134

Kupiłam paczkę młodych listków a w niej: rukola, szpinak i botwina. Zjedliśmy połowę paczki a reszta zaczynała więdnąć, danie w głowie powstało w 3 sekundy. Oliwki

Moje Małe Czarowanie
Sernik waniliowy z malinami (bez glutenu, cukru białego) na urodzinki 117

wanilia w paście lub mielona Beza na parze -3 białka -150g ksylitolu zmielonego na puder -szczypta soli Dekoracja -malinowa czekolada lub zwykła (lub biała roztopiona z proszkiem z buraka) -maliny lub inne owoce oraz dowolne ciasteczka (u nas akurat Oreo, można wybrać ulubione) SPÓD KAKAOWY 1. Kakao i mąkę kokosową wymieszać. 2. Olej kokosowy i ksylitol rozpuścić

Candy Pandas
Food pairing – food & whisky 125

dobrana para. Hummus z mango na grzance. Dobrane do Kamiki Blended Malt Whisky. Krewetka z pomarańczą. Zdecydowany nr 2. Zagrało pięknie z Omar Bourbon Cask Single Malt Whisky. Pieczony burak z rabarbarem i fetą. I numer trzy. Zagrało z Omar Sherry Cask Single Malt Whisky. Wielkie uff na koniec. Przystawki wyglądały wspaniale i tak samo smakowały. Nie obeszło się

Kucharzyca
Domowy sznycel z frytkami 152

Domowy sznycel z frytkami to typowy niedzielny obiad. Prawdziwy sznycel musi być bardzo cienki, więc musicie mięso bardzo dokładnie rozbić. Wbrew pozorom przygotowanie takie obiadu wcale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa z botwinki z feta 111

Pora na botwinkę. Tej królowej wiosny nie może zabraknąć na naszym wiosennym stole. Na szczęście jest nadal w normalnej cenie, nie poszybowała jak niektóre warzywa, więc

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placuszki z ricottą i truskawkami 176

Placuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka ze słonecznikiem i niebieskim serem 141

200g   jogurtu naturalnego - 1 łyżka majonezu - 2 ząbki czosnku Jogurt, majonez oraz rozgnieciony czosnek dokładnie ze sobą mieszamy. SKŁADNIKI: - 120g niebieskiego sera pleśniowego - 50g prażonego słonecznika - max sałat (burak czerwony, sałata zielona, endywia frisbee) - ½ papryczki habanero - 1 pomidor - 70g zielonych oliwek - 450g filetu z kurczaka - 2 łyżki oleju Filet z kurczaka dokładnie myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Następnie

Związek na patelni
Drożdżowe łódeczki z botwinką a'la tureckie Pide 101

W tym daniu połączyłam kuchnie dwóch krajów ponieważ drożdżowe pide to kuchnia turecka, natomiast botwinka to nasze polskie cudo. I tak oto zajadaliśmy przepyszne łódki tureckie

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti bezglutenowe z pesto z mięty i pietruszki ze szparagami 146

padano, parmezan, sól do smaku, 3 – 4 łyżki oleju rzepakowego, ponadto: garść dużych zielonych szparagów ok. 6 szt., pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku, makaron spaghetti bezglutenowy z burakiem, pęczek szczypiorku, 1 łyżka oleju, płatki sera. Przygotowanie: pesto: W moździerzu rozcieramy czosnek, dodajemy pestki dyni, listki mięty, pietruszki całość dokładnie rozcieramy. Dolewamy olej, dodajemy ser i jeszcze raz całość

Moniki Smakołyki
Gnocchi ze szparagami i tymiankiem 120

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek. W zależności od rodzaju bazą mogą być ziemniaki lub warzywne puree (dynia, burak, brokuł). Smakiem i wyglądem przypominają polskie kopytka, choć są bardziej miękkie i delikatne. Ja postawiłam na klasykę, czyli gnocchi z mąki i ziemniaków. Pomyślałam, że do szparagów będą pasowały idealnie. Do tego delikatny sos z parmezanem. Pełnia szczęścia. W przepisie jest również

wiecejwarzyw.pl
Sałatka z pieczonym batatem 117

Wasze pytania – post nie jest sponsorowany, ja po prostu lubię tą markę! Zapraszam do wszystkich moich  przepisów na sałatki .  Polecam Wam także: –  sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem –  sałatka gyros –  sałatka cezar z kurczakiem –  sos do sałatki –  pieczone faszerowane bataty –  sałatka z pieczonym kalafiorem –  sałatka z gruszką i gorgonzolą

nietylkopasta.pl
Owocowy puchar z ananasem,kiwi i płatkami pełnoziarnistymi 138

łyżki wiórków kokosowych  1 łyżka soku buraczanego  świeża mięta Wykonanie :  1. Ananas kroimy na dość grubą kostkę i odstawiamy. Wiórki kokosowe łączymy z sokiem z buraka . Etap ten można pominąć i użyć zwykłych białych.  2. Kiwi kroimy w kostkę. Deser układamy warstwami wykładając do szklanek: płatki, ananas, kiwi, jogurt, wiórki i tak do wyczerpania składników. Dekorujemy

vaniliowoczekoladowa