dodatków, jakie lubisz najbardziej, lub które najdłużej zalegają Ci w lodówce. Koniecznie zobacz również mój przepis na placki z kukurydzą , w tajskim stylu! Mogą Cię również zainteresować kotlety z buraka , idealne na obiad 😍 Artykuł Tacos bez mięsa pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
BlendmanLato to chłodniki, lato to najpiękniejsza z polskich zupa, czyli różowa botwinka. Tej królowej wiosny i lata nie może zabraknąć na naszym stole. Uwielbiam botwinkę, zarówno
Bernika - moj kulinarny pamietnikmoże służyć chutney z rabarbaru? Jest to świetny dodatek do burgera, czy pasztetu. U mnie cały czas był nim smarowany pasztet z czerwonej soczewicy , który upiekłem wczoraj. Kotlety z buraka również będą idealnie się z nim komponowały. Wskazówki dotyczące przepisu Do stworzenia dzisiejszego chutney, użyłem czerwonego, wytrawnego, ekologicznego wina marki Cono Sur. Jeśli użyjesz wina półwytrawnego, to dolej kilka łyżek
BlendmanTak sie terołzki1 myśla, czy te ślōnske praōłmy2 tyż robiōły taki zakwas- abo yno te ze Polski. Na zicher 3je w tym kans4 dobroci i [...] Artykuł
Chop w kuchniKażda osoba może udzielić maksymalnie 3 odpowiedzi . Każdą należy umieścić w osobnym komentarzu. Nagroda: Zestaw produktów Moryń w skład, którego wchodzą: maliny w syropie, sałatka firmowa, sok z buraka kiszonego, koncentrat pomidorowy, buraczki plastry i chrzan. Wygrywa 1 osoba. Sponsorem nagród jest Moryń. Uwaga! Biorąc udział w konkursie polub fanpage sponsora Moryń. Tradycja smaku polskiej kuchni oraz fanpage Słodkie okruszk
Słodkie okruszkiJeśli nie macie pomysłu na sałatkę do obiadu, warto przygotować błyskawiczną sałatkę z ogórków kiszonych na ostro. Nie obawiajcie się, miód złagodzi ostrość papryczki chilli. W
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zapewniam że kiszenie to stary jak świat sposób przetwarzania żywności: warzyw, owoców, ziół by przetrwały dłużej, by można było zrobić z nich zapasy. Ja lubię kisić rzodkiewkę w kawałkiem buraka – nadaje on jej potem również fajny kolor. Taka rzodkiewka naprawdę super sprawdza się w sałatkach wnosząc do kompozycji kwaśną nutę. Prezentuje się również ciekawie. Zaczął się sezon na młoda kapustę
Dorota Smakujewiększości dietetycznych koktajli: 1. Jogurt z kiwi 2. Koktajl z buraka .3 Koktajl truskawkowy .4 Koktajl z kiwi (shake z kiwi) 5. Dietetyczny koktajl z pomarańczy i mango .6 Koktajl warzywny ze szpinakiem 7 Koktajl truskawkowy na maślance 8. Koktajl warzywny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOd dawna przymierzaliśmy się do ugotowania kaszotto z botwinką i kurczakiem, bo wygląda bajecznie i wszystko mówiło nam, że będzie pyszne. Nie pomyliliśmy się! Mamy już
Kulinarna PolskaPonieważ uwielbiamy botwinkę, te placki nas zauroczyły. Jestem pewna że i Wam zasmakują. Szybko się je robi, szybko znikają, warto je usmażyć. Dzieciom w szkole jako
Moje Małe CzarowanieMaj to mój ulubiony miesiąc na gotowanie - nowalijki, szparagi, rabarbar, tryskawki i botwinka! Zestaw, którym się karmię od rana do wieczora. A zupę z botwinką mogę
Smaczny zeszytmasłem, zjadane w całości na ciepło prosto z patelni. To co namówiłam Was? Polecane przepisy: –– bruschetta z gruszką i kozim serem – carpaccio z cukinii – carpaccio z buraka – grzanki z fasolą – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – szakszuka – zapiekanki z pieczarkami PAPRYCZKI PADRON PRZYGOTOWANIE: 10 minut SKŁADNIKI: – świeże papryczki padron – oliwa z oliwek – sól
nietylkopasta.plpowiedziane! Te zawijasy podbiły moje serce do tego stopnia, że cały dzień tylko o nich myślę. Puchate, bazyliowo-czosnkowe, rumiane, aromatyczne… WSPANIAŁE! 😍 Na blogu znajdziesz również ślimaczki z burakiem oraz ślimaczki z truskawkami i czekoladą, które również Ci polecam. Tymczasem popatrz na te wspaniałości poniżej… Prawda, że smakowite? 😊 Podwijaj rękawy i bierzemy się do roboty 😉 Artykuł Ślimaczki
BlendmanPrzepyszny krem z botwinki poleca się na obiad. Ta zupa to idealne rozwiązanie dla smakoszy botwinki, ale tym co za nią nie przepadają też zasmakuje, zapewniam
Moje Małe Czarowaniezapewniam że kiszenie to stary jak świat sposób przetwarzania żywności: warzyw, owoców, ziół by przetrwały dłużej, by można było zrobić z nich zapasy. Ja lubię kisić rzodkiewkę w kawałkiem buraka – nadaje on jej potem również fajny kolor. Taka rzodkiewka naprawdę super sprawdza się w sałatkach wnosząc do kompozycji kwaśną nutę. Prezentuje się również ciekawie. PRZEPIS SAŁATKA Z KISZONYMI RZODKIEWKAMI
Dorota Smakuje