Przepis na : deser
Ten deser czekoladowo-gruszkowy jest idealną propozycją na Walentynki, dla wszystkich miłośników czekolady i fanów delikatnych, musowych konsystencji. Deser jest świetnie wyważony, smak gruszki przenika się tutaj z czekoladą i prażonymi płatkami migdałów. Spróbujcie, naprawdę warto 🙂 Składniki na spód: 40 g masła 100 g ciasteczek petite beurre ( u mnie te grube ) Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek, masło rozpuszczam i ciasteczka mieszam z masłem. Spód tortownicy o średnicy 18-20 cm wykładam papierem... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...