Różowy majonez Różowy majonez, to domowy majonez zrobiony z koncentratem z buraka. Pięknie wygląda na stole i wspaniale komponuje się na przykład z jajkami na twardo. Będzie idealnym uzupełnieniem wielkanocnego stołu. Robi się go, jak klasyczny majonez, a na koniec dodaje koncentrat buraczany. Do zrobienia majonezu będzie nam potrzebny blender żyrafa i słoik, który rozmiarem będzie pasował do główki blendera. Jeśli nie masz słoika może też być inne naczynie, ważne żeby miało średnicę zbliżoną do średnicy główki. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...