placki z jabłkami - 2584 przepisów (strona:128/173)

Racuszki jogurtowo-kokosowe 277

Racuszki jogurtowo-kokosowe Rewelacyjne placuszki na jogurcie, chyba najlepsze ze wszystkich! Są delikatne, mięciutkie i przepyszne. Przygotowanie ich jest po prostu ekspresowe, bez użycia miksera, wystarczy

Blog z Apetytem
Góralskie sylwestrowo - noworoczne smaki! 128

pani Ania: filet z kurczaka oprószony przyprawami z plasterkiem ananasa i odrobiną żurawiny na wierzchu. Schabowy, kapusta, ziemniaczki. Tradycyjnie, pysznie, rozpływa się w ustach. Na słodko Sylwestrowa szarlotka. Dużo jabłek, dużo cynamonu - uwielbiam! Kokosowiec pani Ani nasączony jakimś alkoholem (bo do każdego obiadu był podwieczorek w postaci ciastka!). Kocham domowe ciasta.... Powiem szczerze, że skradły moje serce zupełnie(...)powodów: - szaleńczej zabawy sylwestrowej - początkowo nie domyślałam się jaki talent skrywa nasze lokum (trwało to dopóki nie poczułam zapachów z kuchni) Mogę powiedzieć, że były jeszcze inne regionalne sery, placki, mięsa, strogonow... Życzę Wam wszystkim wyjątkowego roku 2016! Spełnienia wszystkich marzeń i samych sukcesów. Dla tych, którzy kochają gotowanie - kuchni pełnej smaków i aromatów

Karola gotuje
Piernik dojrzewający 77

minut. Tak samo postępuj z kolejnymi dwoma porcjami ciasta na piernik. Wszystkie wystudzone, upieczone blaty przekrój wzdłuż na pół, tak aby utworzyły dwa długie prostokąty. Możesz też inaczej podzielić placki, w zależności od tego, ile i jak wysokich pierników chcesz przygotować. Dla lepszego efektu wizualnego możesz też równo przyciąć ich boki. Ułóż na sobie trzy blaty ciasta, przekładając(...)też inne przepisy na Boże Narodzenie Uszka wigilijne Schab ze śliwką Lukier do pierników Śledzie w śmietanie Makowa fantazja Ryba po grecku Zobacz też nowe przepisy Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Artykuł Piernik dojrzewający pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Buraczki zasmażane 121

moja mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują do ziemniaków, klusek, ryżu, kaszy, makaronu, placków, kotletów oraz różnego typu mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier   Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie odcedź(...)Rady: 1. Małe buraczki gotuje się ok. 40 minut, a średniej wielkości – ok. 60 minut. Miękkość najwygodniej sprawdzić przy pomocy widelca. 2. Do buraczków możesz dodać również tarte jabłko lub posiekaną cebulkę. Jeśli nie masz pod ręką cytryny, do smaku możesz je doprawić octem lub kwaskiem cytrynowym. 3. Jeśli z buraczków wycieknie dużo soku, wystarczy, że po wierzchu równomiernie

Kulinarny S.O.S.
Buraczki zasmażane 294

moja mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują do ziemniaków, klusek, ryżu, kaszy, makaronu, placków, kotletów oraz różnego typu mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier   Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie odcedź(...)Rady: 1. Małe buraczki gotuje się ok. 40 minut, a średniej wielkości – ok. 60 minut. Miękkość najwygodniej sprawdzić przy pomocy widelca. 2. Do buraczków możesz dodać również tarte jabłko lub posiekaną cebulkę. Jeśli nie masz pod ręką cytryny, do smaku możesz je doprawić octem lub kwaskiem cytrynowym. 3. Jeśli z buraczków wycieknie dużo soku, wystarczy, że po wierzchu równomiernie

Kulinarne S.O.S.
Racuchy z jabłkami i cukrem pudrem 65

mamy dużo jabłek można z nich zrobić mnóstwo pysznych dań. Najczęściej pieczemy tradycyjną szarlotkę z cynamonem. Wiele osób woli przygotować pyszne, puszyste racuchy z jabłkami. I do tego drugiego grona należę ja. Jabłka to niesamowity owoc. Ze względu na swoje właściwości dużo osób sięga po nie w wypiekach. Jabłka poprawiają pracę jelit oraz mogą uchronić(...)jabłkami oprószone cukrem pudrem. Słodkie placuszki z jabłkami usmażone na patelni. Deser bądź słodki obiad z jabłkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g mąki pszennej 250 ml mleka 8 g proszku do pieczenia 16 g cukru waniliowego 2 jajka 50 g cukru 3 duże jabłka olej rzepakowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Na początku obieramy jabłka

ProstePesto.pl
Cukiniowe cudo - 180 kcal? 233

Witajcie! Dzisiaj wielkie, pyszne cudo , które ma tyle kalorii co ''kot napłakał?'' (swoją drogą, to oznacza, ze koty nie płaczą?) :D Czasami z mojego gapiolstwa wychodzą

fitolarun.blogspot.com
PANCAKES Z DYNIĄ, ZDROWE I PYSZNE! 104

 *mus z dyni uzyskasz w ten sposób: dynię muskat potnij na plastry i upiecz w piekarniku na papierze do pieczenia w temp. 200 stopni C

SMYKWKUCHNI
Bułeczki drożdżowe z kwaśnym dżemem 107

cukier puder. 2. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę oprószoną mąką, następnie dzielimy na dwie części. Następnie każdą rozwałkowujemy na cienki owalny placek. 3. Jeden smarujemy dżemem i posypujemy bakaliami, zostawiając wokół centymetr czystego ciasta. Przykrywamy drugim plackiem, zlepiamy brzegi, a następnie za pomocą radełka kroimy na 3 cm paski. 4. Każdy pasek składamy na pół, przez środek robimy wgłębienie(...)pieczemy ok 20 – 25 minut. Na koniec, po lekkim przestygnięciu możemy posypać cukrem pudrem. INNE NASZE WYPIEKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO: DROŻDŻÓWKA JAK U BABCI RACUCHY – PAMPUCHY Z JABŁKAMI PĄCZKI SMAŻONE NA SMALCU Smacznego!   Artykuł Bułeczki drożdżowe z kwaśnym dżemem pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Pomysły na wykorzystanie białek jaj! 229

można zrobić z białek? Często gdy pieczemy faworki, pączki, robimy tatar, placek drożdżowy lub inny wypiek, którego przepis zakłada użycie samych żółtek, zostają nam niewykorzystane białka. Oczywiście szkoda je wyrzucać, warto wówczas poszukać przepisów w których możemy wykorzystać owe białka. Poniżej podsyłam kilka wypróbowanych przeze mnie pozycji. Przypominam, że białka możemy też zamrozić. Ja często umieszczam je w plastikowym(...)białek PRZEPIS TUTAJ ***     *** Piegusek – babka na białkach PRZEPIS TUTAJ ***     *** Sernik Bały puch (na samych białkach) PRZEPIS TUTAJ ***     *** Babka z białek z jabłkiem PRZEPIS TUTAJ ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PĄCZKI SEROWE W 5 MINUT PRZEPIS TUTAJ FAWORKI NA PIWIE – BARDZO KRUCHE PRZEPIS TUTAJ OPONKI PRZEPIS TUTAJ KLASYCZNE FAWORKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Naleśnikowe sakiewki z prażonymi jabłkami 185

Proste i pyszne naleśniki z mnóstwem jabłkowego nadzienia, pachnącego wanilią, cynamonem i kardamonem. Dodatkowo sposób podania ich w formie sakiewek, sprawia że wyglądają niesamowicie kusząco ;) SKŁADNIKI

DefinicjaSmaku
Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem 134

Następnie dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto, ale nie za długo. Ciasto owijamy folią i wstawiamy do lodówki na około 45 minut. Po schłodzeniu rozwałkowujemy na papierze do pieczenia okrągły placek (o średnicy około 30 cm) i razem z papierem przekładamy na blaszkę. Nadzienie: Rabarbar obieramy, kroimy na kawałki i przekładamy do miski. Wsypujemy mąkę ziemniaczaną i cukier puder. Wszystko(...)przez około 30 minut. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, ale nie jest to konieczne. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną → Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Domowa masa marcepanowa

Oryginalny smak
Ciasto Kilmandżaro 220

cytrynowe masa budyniowa: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru 250 g masła 2 żółtka dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: Jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach na tartce. Smażymy na maśle przez około 15 minut aż będą miękkie. Co jakiś czas mieszamy. Dodajemy galaretki i mieszamy. Dusimy jeszcze przez(...)kakao. Dodajemy stopniowo do masy jajecznej delikatnie mieszając. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostygnięcia, a następnie przekrawamy na dwa placki. Do szklanki mleka dodajemy cukier i podgrzewamy. Druga szklankę mleka mieszamy z żółtkami i mąkami. Dodajemy do ciepłego mleka i gotujemy na budyń. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy

Lena Gotuje
Placek amerykański (salceson) 97

Ostatnio na blogu pojawiają się przepisy na ciasta proste i szybkie w wykonaniu. Pomyślałam, że to dobre propozycje nie tylko dla początkujących ale również dla tych

Fascynacje Ani