placki z jabłkami - 2584 przepisów (strona:126/173)

Surówka z selera, jabłka, żurawiny i szczypiorku 35

się rozjeżdża, bo mimo moich planów, pichcę coś zupełnie innego. Bo chore dziecko ma jednak swoje zachcianki, a te zdecydowanie nie pokrywają się z moimi. Dziś więc usmażyłam placki, które miałam odłożone na zaś. Myślę, że przepis na nie wrzucę po weekendzie. No właśnie, weekend. Przed nami dni, które powodują, że ciężko mi się skupić na czymś(...)dobra, wtorku) wrócę do normalnego trybu. Trybu, w którym planuję, realizuję i najczęściej publikuję. I żeby tak zupełnie nie porzucić bloga, postanowiłam dziś opublikować przepis na surówkę z selera, jabłka, żurawiny i szczypiorku. Głównym powodem, dla którego zrobiłam tę surówkę była nowa obieraczka. Chciałam w końcu ją wypróbować. Obieraczka nadała selerowi i jabłku formę dłuższych zapałek, wygląda to wszystko

Kardamonovy
Surówka z selera, jabłka, żurawiny i szczypiorku 59

się rozjeżdża, bo mimo moich planów, pichcę coś zupełnie innego. Bo chore dziecko ma jednak swoje zachcianki, a te zdecydowanie nie pokrywają się z moimi. Dziś więc usmażyłam placki, które miałam odłożone na zaś. Myślę, że przepis na nie wrzucę po weekendzie. No właśnie, weekend. Przed nami dni, które powodują, że ciężko mi się skupić na czymś(...)dobra, wtorku) wrócę do normalnego trybu. Trybu, w którym planuję, realizuję i najczęściej publikuję. I żeby tak zupełnie nie porzucić bloga, postanowiłam dziś opublikować przepis na surówkę z selera, jabłka, żurawiny i szczypiorku. Głównym powodem, dla którego zrobiłam tę surówkę była nowa obieraczka. Chciałam w końcu ją wypróbować. Obieraczka nadała selerowi i jabłku formę dłuższych zapałek, wygląda to wszystko

Kardamonovy
Omlet klasyczny 133

Postanowiłam wziąć udział w konkursie. Czasem mam takie pomysły i generalnie lubię wyzwania, choć czasem strach przed przegraną zwycięża, wtedy potrzebuję mojego M., który mi mówi

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kruche ciasto z rabarbarem, jabłkiem i akacją 63

palce, zbierać, rwać, smażyć i piec.  I gwarantować podejrzliwym, że to na pewno jadalne. W tym roku debiutuję akacjowo w najprostszej odsłonie. Kruchy, pachnący maślanymi ciasteczkami, delikatny placek  z nadzieniem rabarbarowo - jabłkowym.  Może nawet na miano szarlotki zasługujący. Akacja wyłącznie aromatyzuje wykorzystane owoce. Ale jak.. Zapraszam na przepis prosty, pewny, sezonowy i przepyszny(...)soli 2 łyżki maślanki 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kostki rozpuszczonego masła 1 łyżka bułki tartej Nadzienie: 1 gruba, czerwona gałązka rabarbaru 1 jabłko kilka kiści kwiatów akacji 1 łyżka cukru Polewa:  1 białko 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: Proponuję zacząć od nadzienia owocowego,  by zdążyło przestudzić się, w czasie przygotowywania

Kronika Piekarnika
Placuszki na śniadanie z płatkami i jabłkami 158

domowej „nutelli” czy wegańskiej bitej śmietany . W ekspresowej natomiast, wystarczy zjeść je same lub posmarować czymkolwiek, co akurat jest pod ręką, np. syropem klonowym, miodem, dżemem… placki jęczmienne są dobre ze wszystkim. Smażenie placuszków, jak i ich obracanie, to bajka. Nic nie przywiera, ani się nie rozpada. Nie trzeba się irytować przy każdym obracaniu! To wszystko(...)orkiszowych. Również świetnie się sprawdzą. Fajnymi dodatkami do środka mogą być rodzynki i orzechy. Wystarczy po lekkim zblendowaniu je wmieszać w masę. Artykuł Placuszki na śniadanie z płatkami i jabłkami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Racuszki na kefirze 108

 To jedne z najlepszych racuszków, jakie udało mi się zrobić. Są bardzo delikatne i puszyste. Myślę, że sekretem tych racuszków jest ubita piana z białek

Kuchnia domowa Ani
Kokosowo-orkiszowe racuchy z jabłkami 180

Tradycyjne racuchy postanowiła przygotować w nieco inny sposób. Wykorzystała mąki: kokosową i orkiszową. Świetne połączenie i na pewno jeszcze nie raz zagoszczą na moim stole. Składniki

Truskawkowa Fiesta
Racuchy serowe 673

Racuchy serowe są bardzo udanym pomysłem na letnią kolację lub śniadanie. Gdy mamy więcej czasu i nigdzie nam się nie śpieszy pozwólmy sobie na spokojne przygotowanie

sierotka maRysia w kuchni
Dieta bezglutenowa – jadłospis na 7 dni w stylu śródziemnomorskim 238

Kaszotto z kaszy gryczanej z botwinką i fasolą  Dieta bezglutenowa w stylu śródziemnomorskim - Piątek: Śniadanie: jaglanka z jabłkiem, orzechami włoskimi i miodem Składniki / na 1 porcję: 1/4 szklanki kaszy jaglanej (50 g) 3/4 szklanki mleka krowiego lub roślinnego 1/2 jabłka garstka orzechów włoskich, obranych ze skórki i grubo posiekanych 1 łyżka miodu szczypta cynamonu Kaszę przepłucz na sitku(...)następnie przelej ją wrzątkiem. Wsyp do garnka, zalej mlekiem i zagotuj. Zmniejsz ogień do małego. Po 5 minutach dodaj jabłko starte na tarce o grubych oczkach. Gotuj jeszcze 5-10 minut, aż kasza będzie ugotowana. Zdejmij z ognia, dodaj orzechy, miód, cynamon i wymieszaj. Podawaj od razu.  Obiad : kaszotto z kaszy gryczanej z botwinką i czerwoną fasolą Podwieczorek: smoothie

Chilli Czosnek i Oliwa
Kruche paszteciki z ryżem i kiełbasą. 128

Ryżowej zabawy ciąg dalszy. Tak sobie myślałam co tu jeszcze zrobić, coś czego nie było, ale tak szczerze było bardzo wiele ? Gołąbki, pomidorowa, sosy, jabłka i inne takie znamy. A ja chciałam zrobić coś innego. Coś do czego się wróci, a nie będzie to tylko jednorazowy wybryk, który powstanie na potrzeby akcji.  Przepis na ciasto ------>  KLIK(...)Niczym nie doprawiamy ponieważ kiełbasa ma już swój smak, a później przejmie go także ryż. Dzięki temu mamy skróconą listę składników. Ciasto przygotowujemy według przepisu.  Wałkuje na cienki placek, tniemy na niewielkie paski. Każdy smarujemy roztrzepanym jajkiem i nakładamy porcję nadzienia. Rolujemy i układamy łączeniem do spodu. Ostrym nożem kroimy na kilkucentymetrowe paszteciki. Po przełożeniu na blachę

Dieta moja pasja
Gargamel - ciasto piernikowe z jabłkową wkładką 202

szklanki cukru kryształu 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka bakalie (orzechy, rodzynki, żurawina) Białka ubijamy na sztywną pianę. Jabłka obieramy i kroimy drobno, mieszamy z cukrem i bakaliami i odstawiamy by puściły sok, a następnie mieszamy z żółtkami, mąką, proszkiem i sodą, a na końcu dodajemy pianę z białek(...)cukrami na puch, następnie cały czas ucierając dodajemy po łyżce śmietany. Ciasto piernikowe kroimy na pół, smarujemy dżemem, na dżem kładziemy warstwę jabłkową, na nią krem i drugi placek piernikowy. Całość proponuję polać polewą czekoladową. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Mrożenie warzyw, owoców i ziół – co warto wiedzieć? 52

jednak, aby żywność była nieuszkodzona i niezepsuta. Mrozić można prawie wszystko, są jednak pewne wyjątki: owoce, które można mrozić : truskawki, maliny, jagody, wiśnie, morele, banany, brzoskwinie, śliwki, agrest, porzeczki, jabłka, poziomki, czereśnie, nektarynki; warzywa nadające się do mrożenia : groszek, cukinia, szparagi, szpinak, fasolka szparagowa, marchew, pietruszka, seler, brokuł, kalafior, kukurydza, bób, buraki, papryka, rabarbar, brukselka, por; owoce, których(...)jadłospisu. Mrożone owoce świetnie sprawdzają się w koktajlach, smoothie oraz jako dodatek do ciast, kompotów i deserów. Wszelkie warzywa można wykorzystać jako składnik posiłków, do zup lub na placki. Częstą praktyką jest też mrożenie ziół i innej „zieleniny”. Aromatyczny koperek czy natka pietruszki urozmaicą wiele dań. Podobnie zamrożone listki mięty, bazylii, oregano, lubczyku, nać młodego selera czy rozmaryn

Ugotowane pozamiatane
Racuszki jogurtowo-kokosowe 290

Racuszki jogurtowo-kokosowe Rewelacyjne placuszki na jogurcie, chyba najlepsze ze wszystkich! Są delikatne, mięciutkie i przepyszne. Przygotowanie ich jest po prostu ekspresowe, bez użycia miksera, wystarczy

Blog z Apetytem
Góralskie sylwestrowo - noworoczne smaki! 135

pani Ania: filet z kurczaka oprószony przyprawami z plasterkiem ananasa i odrobiną żurawiny na wierzchu. Schabowy, kapusta, ziemniaczki. Tradycyjnie, pysznie, rozpływa się w ustach. Na słodko Sylwestrowa szarlotka. Dużo jabłek, dużo cynamonu - uwielbiam! Kokosowiec pani Ani nasączony jakimś alkoholem (bo do każdego obiadu był podwieczorek w postaci ciastka!). Kocham domowe ciasta.... Powiem szczerze, że skradły moje serce zupełnie(...)powodów: - szaleńczej zabawy sylwestrowej - początkowo nie domyślałam się jaki talent skrywa nasze lokum (trwało to dopóki nie poczułam zapachów z kuchni) Mogę powiedzieć, że były jeszcze inne regionalne sery, placki, mięsa, strogonow... Życzę Wam wszystkim wyjątkowego roku 2016! Spełnienia wszystkich marzeń i samych sukcesów. Dla tych, którzy kochają gotowanie - kuchni pełnej smaków i aromatów

Karola gotuje
Piernik dojrzewający 88

minut. Tak samo postępuj z kolejnymi dwoma porcjami ciasta na piernik. Wszystkie wystudzone, upieczone blaty przekrój wzdłuż na pół, tak aby utworzyły dwa długie prostokąty. Możesz też inaczej podzielić placki, w zależności od tego, ile i jak wysokich pierników chcesz przygotować. Dla lepszego efektu wizualnego możesz też równo przyciąć ich boki. Ułóż na sobie trzy blaty ciasta, przekładając(...)też inne przepisy na Boże Narodzenie Uszka wigilijne Schab ze śliwką Lukier do pierników Śledzie w śmietanie Makowa fantazja Ryba po grecku Zobacz też nowe przepisy Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Artykuł Piernik dojrzewający pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Buraczki zasmażane 133

moja mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują do ziemniaków, klusek, ryżu, kaszy, makaronu, placków, kotletów oraz różnego typu mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier   Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie odcedź(...)Rady: 1. Małe buraczki gotuje się ok. 40 minut, a średniej wielkości – ok. 60 minut. Miękkość najwygodniej sprawdzić przy pomocy widelca. 2. Do buraczków możesz dodać również tarte jabłko lub posiekaną cebulkę. Jeśli nie masz pod ręką cytryny, do smaku możesz je doprawić octem lub kwaskiem cytrynowym. 3. Jeśli z buraczków wycieknie dużo soku, wystarczy, że po wierzchu równomiernie

Kulinarny S.O.S.
Buraczki zasmażane 306

moja mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują do ziemniaków, klusek, ryżu, kaszy, makaronu, placków, kotletów oraz różnego typu mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier   Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie odcedź(...)Rady: 1. Małe buraczki gotuje się ok. 40 minut, a średniej wielkości – ok. 60 minut. Miękkość najwygodniej sprawdzić przy pomocy widelca. 2. Do buraczków możesz dodać również tarte jabłko lub posiekaną cebulkę. Jeśli nie masz pod ręką cytryny, do smaku możesz je doprawić octem lub kwaskiem cytrynowym. 3. Jeśli z buraczków wycieknie dużo soku, wystarczy, że po wierzchu równomiernie

Kulinarne S.O.S.

Proponowane wyszukiwania