placki z cukinii - 2007 przepisów (strona:81/134)

715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 174

racuchy drożdżowe w całym moim życiu *.* kotlety z ciecierzycy i marchewki, kalafior  pieczony batat podany z ricottą, miodem i gorzką czekoladą cukinia faszerowana ryżem jaśminowym gotowanym z mleczkiem kokosowym i łososiem  półowsiane cukiniowe placki cytrynowe podane z jogurtem naturalnym,  borówkami i miodem   żytnie pierogi nadziane ricottą z batatem drożdżówki ze śliwkami i kruszonką, przed

More food, love and dreams
Cucina Romana i o tym jak wybrałam papieża. 155

taka jak ta nasza. Na cieniutki bardzo chrupiącym cieście z minimalną ilością składników ale jakich składników. Jedliście kiedyś pizzę z ziemniakami? Z cukinią? Ale nie jako jako jeden ze składników ale jako jedyny! Albo placek od pizzy z nutellą, czy z sałatą sosem majonezowym i krewetkami (bez sera?!). Ja wcześniej nie jadłam. Pizzę można dostać wszędzie. Zawinąć, wziąć

Brzuszki Łakomczuszki
Placuszki z cukini 125

zawrót głowy. Otóż znowu przedstawiam Wam przepis na "coś" z cukinii. No, ale cóż zrobić. Cukinie tak ładnie patrzą z grządki, żeby je tylko zerwać.  Dzisiaj dla Was placuszki z cukinii. Proste, tanie i bardzo smaczne:) Składniki: 2 średnie cukinie 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżki soli pieprz 2 jajka ok.6 łyżek mąki pszennej olej Przygotowanie: 1. Cukinie(...)Solimy i odstawiamy na ok.20 minut. Odciskamy delikatnie nadmiar wody. 2. Cebulę trzemy na tarce, czosnek drobno kroimy i dodajemy do cukini. 3.Dodajmy jajka i mąkę - dokładnie mieszamy.  Dodajemy pieprz do smaku ( wg. uznania). 4. Smażymy placuszki na rozgrzanym oleju. Gotowe:) Jeśli ciasto wyjdzie za rzadkie - można dodać trochę mąki.  Placuszki po usmażeniu warto odsączyć z oleju ręcznikiem

la cuchara
Placki makaronowe z sosem 204

Składniki: ugotowany makaron nitki z poprzedniego obiadu, około połowa paczki 1/2 cukinii 2 marchewki 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka papryka, curry 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki … Czytaj dalej Placki makaronowe z sosem

czarrna od kuchni
Fit placuszki warzywne (z piekarnika) 160

szybki do przygotowania, wegetariański i lekki obiad - fit placki warzywne. Wystarczy zetrzeć młode warzywa, wymieszać je z przyprawami oraz jajkiem i całość upiec w piekarniku. Prosto i smacznie 😋 Danie idealne dla osób, które dbają o swoją figurę. Składniki na 2-3 porcje: 5 młodych, średniej wielkości ziemniaków 1 młoda cukinia 2 młode marchewki 1/2 cebuli 1 jajko(...)wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Jeśli masa jest zbyt mokra - wsypać kolejną łyżkę mąki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta i formować placki. Piec około 20-30 minut w 180°C (do zarumienienia). Upieczone placki podawać na ciepło, np. z dipem jogurtowym. Składniki na placuszki przed wymieszaniem Placuszki warzywne przed

Ugotować
RACUCHY W SŁONEJ ODSŁONIE 239

ktoś z Was się już spotkał z taką wersją? Osobiście się nie spotkałam, ale tak zaczęłam kombinować z rana… No bo jeśli są wersje naleśników, omletów i placków na słodko i na słono to czemu by nie zjeść racuchów w słonej odsłonie? Przedstawiam Wam moją wersję, którą zrobiłam na śniadanie Można się nimi w sumie zajadać w każdej porze(...)bardzo przypadły do gustu. SKŁADNIKI : mąka pszenna – 2 szklanki – 400 g mleko – 1 szklanka – 200 ml proszek do pieczenia – 2 płaskie łyżeczki jajko – 2 sztuki czosnek – 1 ząbek cukinia – 1 sztuka szynka – 4 plasterki ser żółty – 4 plasterki papryka słodka – 1 łyżeczka kurkuma – 1 łyżeczka sól – 1 łyżeczka pieprz – według uznania olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE : Oddzielić żółtka od białek

kuchniabellissima.wordpress.com
Kuchnia zero waste, czyli jak nadać resztkom drugie życie i nie wyrzucać jedzenia 141

wystarczy zmiksować kaszę/ryż z jajkiem, opcjonalnie odrobiną jogurtu i nadać smak dodatkami i przyprawami – banan, maliny, truskawki, borówki jeśli chcemy placki w słodkiej wersji. W wersji wytrawnej może to być tuńczyk, zielony groszek, cukinia, marchewka, szpinak Budyń – kasza jaglana/ryż zmiksowane z owocami/miodem/kakao smakuje naprawdę wyśmienicie. Świetna opcja na śniadanie lub słodką przekąskę Dodatek do koktajlu – zblendowane(...)Pulpety rybne – na przykład takie jak te z mojego przepisu na resztkowe  pulpety z białej ryby 6. Resztki jogurtów/innych przetworów mlecznych Idealnie sprawdzą się w koktajlach, omletach, plackach Możesz je też wykorzystać jako składnik sosu do zapiekanki Z twarogu można zrobić świetny spód do pizzy jak z przepisu na  twarogową pizzę  z patelni 7. Resztki

HealthyCreations
Tortille z kurczakiem w krakersach z sałatką z kapusty 275

sól, pieprz, zioła do pizzy, słodka i ostra papryka, curry sól i pieprz 1,5 dużego opakowania krakersów (naturalnych lub paprykowych) kilka placków tortilli Surówka: 1/3 główki białej kapusty lub 1 mała główka młodej kapusty 1/2 młodej cukinii 2 korniszony 2 pomidory kilka gałązek zieleniny (natki pietruszki, szczypiorku, koperku ) 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy(...)miski, dodać kefir i wszystkie przyprawy. Wymieszać i zostawić w lodówce na kilka, kilkanaście godzin (można na całą noc). Godzinę przed podaniem przygotować surówkę. Kapustę drobno posiekać lub poszatkować, cukinię zetrzeć na grubej tarce wraz ze skórką, a pomidory i korniszony pokroić w kosteczkę. Zieleninę drobno posiekać. Wszystko umieścić w misce, dodać pozostałe składniki, wymieszać i schłodzić.  W miseczce

Czerwień i błękit
Czas na burrito! 154

kolację podawane z sałatką i serem feta. Potrzebne będą (4 porcje): -  4 gotowe placki tortilli lub zrobione samemu (przepis: 200g mąki pełnoziarnistej, 100ml przegotowanej wody, 1 łyżka oliwy, zioła prowansalskie (łyżka lub więcej), 1 łyżeczka soli morskiej) - 2 łyżki oleju kokosowego; - 2 średnie cukinie; - 0,5kg pieczarek; - 1/2 papryki; - 1 cebula; - 3 ząbki czosnku; - 4 pomidory; - 1 puszka(...)ziołowy, słodka papryka, szczypta soli morskiej, szczypta czarnego pieprzu - do woli i do smaku.   Przygotowanie placków: Ciasto dobrze wyrabiamy, aż wszystkie składniki się połączą (gdy ciasto jest za rzadkie podsypujemy delikatnie mąką), następnie tworzymy 4 kulki i każdą wałkujemy w formie okrągłego placka. Smażymy pojedynczo na dobrze rozgrzanej patelni, aż się zarumienią. Pamiętajcie aby nie smażyć

MintTaste
Placki twarogowe z kukurydzą 102

Placki z twarogu z dodatkiem kukurydzy pachnące delikatnie cynamonem i wanilią. Pyszne, kształtne, delikatne w smaku, gorące, posypane cukrem pudrem lub nie. Idealne o każdej porze dnia! Do ciasta-bazy wrzucam czasem suszone owoce, np. rodzynki, żurawinę, posiekane morele lub daktyle, albo owoce świeże: banany, kawałki jabłka, melona, gruszki, sezonowo borówki, jeżyny(...)jagody, truskawki, maliny. Myślę, że wersja wytrawna (bez cynamonu i cukru) z kawałkami warzyw też się sprawdzi, np. kawałkami brokułów, pomidora, tartej cukinii czy dyni. Świetne danie dla dzieci, na kilka sposobów. Smacznego! SKŁADNIKI: (na 28-30 placków) 450 g twarogu sernikowego 1 jajo 1 szklanka mąki + 2 prawie czubate łyżki 1 szklanka mleka puszka 400 g kukurydzy, po odsączeniu

Zasmakuj Kuchni
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 164

cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż zaliczana jest do najpopularniejszych fast foodów. W Turcji najczęściej można spotkać dwie wersje tego dania - jedna zawiera cebulę, a druga - czosnek, jako dodatek do farszu. Oprócz cebuli lub czosnku, farsz zawiera przeważnie paprykę, cukinię oraz mięso mielone

Kuchnia MagdaLeny
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 164

cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż zaliczana jest do najpopularniejszych fast foodów. W Turcji najczęściej można spotkać dwie wersje tego dania - jedna zawiera cebulę, a druga - czosnek, jako dodatek do farszu. Oprócz cebuli lub czosnku, farsz zawiera przeważnie paprykę, cukinię oraz mięso mielone

Kuchnia MagdaLeny
Kolorowy pasztet z cukinii i "Zaklinaczka książek" 134

zamarzył mi się pasztet pachnący gałką muszkatołową z zaostrzonym smakiem. Już w trakcie przygotowywania przypomniał mi się mój placek cukiniowo-ziemniaczany , który piekę co jakiś czas w piątki i podaję gorący na obiad. Tu ważna uwaga do obu wypieków: wybierając cukinię, wbijcie delikatnie paznokieć w skórkę. Jeśli wchodzi miękko w cukinię, brać. Jeśli jest twarda, zrezygnować i zostawić

Weekendy w domu i ogrodzie
PODPŁOMYKI ZE ŚWIEŻĄ SALSĄ POMIDOROWĄ Z DODATKIEM MIĘTY 145

odpoczęcia. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować na omączonym blacie lub rozklepać dłonią na pożądaną wielkość. Piekarnik rozgrzać do 240 stopni , placki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do wypieków. SALSA POMIDOROWA 1 duży mięsisty pomidor mała cienka cukinia pół czerwonej cebuli ząbek czosnku sól, pieprz do smaku łyżka oliwy DODATKOWO garść świeżej mięty do posypania wierzchu 4 łyżki greckiego(...)ułożyć odstane dodatki. Wsunąć do nagrzanego pieca i zapiekać 10 minut. Jeśli ktoś nie trawi ciepłych pomidorów może podpłomyk upiec sam a dodatki w postaci zimnej położyć na gorące placki! Upieczone placki posypać świeżą miętą. Smacznego! Razem ze mną piekły: Gosia z Amku-Amku Nina z Gotuj-Sam Danusia z kocurkowerozmyslaniawkuchnianielki3 Bernadetta z Prawo do gotowania z pasją

Pieguskowa Kuchnia