Kotleciki z cukinii - grillowane, podane w sosie pomidorowym z pieczarkami. Pyszna bez mięsna, wege propozycja na pyszny obiad. Składniki: 3 cukinie około 800g, 5 dużych
Lena Gotujetortilli i zawinąć. Zawiera ona podstawowy zestaw składników potrzebnych do zrobienia klasycznego burito. Jeśli masz ochotę, zabierz do pracy kilka placków tortilli i zrób sobie klasyczne burrito. Zobacz przepis Lista zakupów Warzywa: Rukola Winogrona Pomidorki koktajlowe Cukinia Sałata rzymska 2 awokado Rzodkiewki 2 papryki żółte 2 papryki czerwone Cebula szalotka Sery/nabiał/jajka Kozi ser Parmezan 1 jogurt grecki
Niedzielny kucharzQuiche to wywodząca się z kuchni francuskiej wytrawna tarta ze słonego, kruchego placka wypełniona masą serowo - jajeczną. W mojej wersji z nadzieniem w postaci jaglanych pulpecików owiniętych plastrami cukinii. Składniki: Ciasto kruche słone: 200g mąki pszennej 50g mąki orkiszowej 125g masła extra 1 całe jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli bułka tarta do oprószenia formy masło
Szalona Kuchnia EwelinyCukinia to zdrowe warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Doskonale smakuje w postaci, cukiniowej tarty czy tradycyjnego leczo. Warto ją też zamarynować w słoiku, a
sierotka maRysia w kuchniCzosnek to nie tylko niezwykle zdrowe warzywo posiadające działanie bakteriobójcze. Wszystkie dania mięsne przyrządzone na bazie marynat z dodatkiem czosnku mają niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju
sierotka maRysia w kuchniusuwamy pestki, jeśli są przerośnięte…warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, oprószamy solą, odstawiamy na dwa kwadransy, odciskamy z soku. Cukinię mieszamy z jakiem, mąką, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy cienkie placki, na nich układamy po plasterku sera, przykrywamy kolejną warstwą placka. Smażymy na rumiano z obu stron. Sos: Posiekaną cebulę
R'n'G KitchenCUKINIA - łagodna w smaku, lekkostrawna, ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zawiera wapń, potas, żelazo i magnez oraz witaminę A, C, K, PP i B1, B2, beta
wege i kropkaPizza dla leniuszków z dużą ilością warzyw. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego mrożonego lub domowego 200 g sera mozarella cebula cukinia papryka kilka pieczarek 2-3
prawdziwe jedzeniefaszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Placuszki z kukurydzy z ziołami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą(...)gryczaną z parmezanem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami Smażone polędwiczki wieprzowe z cukinią i czarnuszką Smażone ziemniaki z czosnkiem i czarnuszką Ciasto na pizzę
Moja smaczna kuchniaSmażone placuszki cukiniowe z dodatkiem marchewki i natki pietruszki. Będą świetnie smakowały np. z sosem grzybowym. Składniki: średniej wielkości cukinia, średniej wielkości marchewka, jajko, kulka
Lena GotujeNiedawno wspominałam, że w zapasie mam cukinie, więc żal ich nie wykorzystać. Już kilka razy robiłam placuszki, ale te wyszły najlepsze. Zachęcam do wykonania, ponieważ nie
Truskawkowa FiestaDelikatne placuszki z ziemniaków i młodej cukinii - ja podałam je do polędwiczek wieprzowych w kurkowym sosie , ale doskonale smakują również podane z cukrem i kwaśną śmietaną
Kuchenne zapiski Edytylubię. Ale sposób na nie mam ten sam: coś dobrego do jedzenia przygotowane raz dwa. Po co stać godzinami przy kuchni jak można zrobić coś szybko i smacznie! Cukinia to mój ulubieniec! Można zrobić z niej naprawdę wiele! Dzisiaj czas na placuszki! Placuszki z cukini Ciasto: 0,5 kg cukini (może być żółta tak jak u mnie(...)śmietaną. Ja osobiście wolę z gęstym jogurtem naturalnym, ale każdy zrobi tak jak chce i lubi! :) Odstawiamy nasz dip i smażymy na wolnym ogniu nasze placuszki. Forumujemy je jak placki ziemniaczane, Im bardziej będą wypieczone tym lepiej je odwrócić! Smacznego
Kuchnia moimi oczamiokoło 18cm. Można zrobić większe placki, ale wydaje mi się, że taka porcja w sam raz dla jednej osoby. Chociaż muszę przyznać, że sama zjadłam dwie:) Na środek placka układamy starty ser na nim farsz i znów ser. Łączymy brzegi zaczynając od środka. Układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem w rozsądnej odległości, posypujemy delikatnie mąką i pozostawiamy(...)razy. Farsz 2 duże cebule, 1 mała cukinia, 4 mięsiste i jędrne pomidory, około szklanki suszonych pomidorów z oleju, 100g szynki szwarcwaldzkiej, kawałeczek wędzonego boczku, 1 papryczka chili, sól i pieprz do smaku, świeże zioła: bazylia, oregano, 300g sera mozzarella, startego na grubych oczkach tarki. Można po plastrze sera położyć na środek placka, następnie farsz i posypać jeszcze dodatkowo
Leśny Zakątekciasta formujemy wałek. Dzielimy na podobnej wielkości kawałki. Każdy z nich rozwałkowujemy na podobną grubość. Placki smażymy na suchej patelni, z każdej strony, aż powstaną brązowe plamki. Podajemy na ciepło lub na zimno, świetnie smakują jeszcze gorące posmarowane masłem z cukinii lub domowej roboty pesto
Moja smaczna kuchnia