placki z cebuli - 1000 przepisów (strona:21/67)

mielone drobiowe z serkiem topionym na ostro... 230

sztuki, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba mielone drobiowe w misce dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkami, posiekaną cebulą, papryką, pieprzem, kucharkiem, bułką tartą i odcisniętą z mleka bułką szwedką z porcji mięsa formować placek, nałożyć porcję serka topionego, nakryć drugim plackiem i formować owalne duże kotlety, obtaczac je w mące pszennej na mocno gorącym oleju

W Mojej Kuchni Lubię
Sos cygański do słoików na zimę 498

naszego sosu cygańskiego. Warto zrobić parę słoików, przydadzą się zimą jako baza jakiegoś sosu do makaronu, czy do polania placków ziemniaczanych.       Potrzebujemy: 2 kg pomidorów 4 duże papryki (białą, czerwoną, żółtą i zieloną) 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżka majeranku 2 łyżki cukru 2 łyżki octu

Marder&Marder Manufacture
Tortilla 280

Placki smażymy na suchej patelni (najlepiej takiej, która jest przystosowana do smażenia bez tłuszczu) przez 2-3 minuty, obracając placki co 1/2 minuty na drugą stronę.     Tortillę podajemy z ulubionymi dodatkami (u nas pomidory, papryka, cebula, sałata, usmażone kawałki piersi z kurczaka, ser żółty, majonez + ketchup (lub sos przyrządzony według tego przepisu

paapilotkaa
FOCACCIA ALLA GENOVESE 220

Najczęściej jednak spotykamy focaccię z rozmarynem lub szałwią, często tylko z oliwkami, zdarza się z cebulą lub serem. Nietrudno też trafić na rodzaj bardziej pulchnego ciasta, wtedy jest przyrządzony na przykład z pomidorkami koktajlowymi, karczochami lub dynią. Oprócz oliwy, nieodzownym składnikiem tego twardego placka są grube kryształki soli, którą się ją posypuje – właśnie ta z solą to klasyczna

Z Kuchni Do Kuchni
PIKANTNE PIEROŻKI DROŻDŻOWE Z KURCZAKIEM 167

jajko -1 szt * cukier -1 łyżeczka * sól – 1 łyżeczka * oliwa z oliwek – 1 łyżka * chili, czarnuszka, kurkuma + jajko do posmarowania FARSZ: * filet z kurczaka – ok. 400 g * cebula – 2 szt * czosnek – 3-4 ząbki * jajo – 2 szt * sól, pieprz, papryka * pestki dynii SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Świeże drożdże rozcieramy z cukrem, łyżką mąki i letnim mlekiem. Odstawiamy(...)minut ). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1,5 godziny. Po wyrośnięciu wałkujemy na duży placek i za pomocą ringu wycinamy okręgi jak na pierogi. FARSZ: Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła klarowanego , podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy czosnek, a następie wrzucamy pokrojonego w kostkę, oczyszczonego kurczaka. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką i smażymy do miękkości. Tak usmażonego

Ostra na Słodko
Kartacze ze smażonymi listkami brukselki 140

namoczoną bułkę, pokrojoną w kostkę oraz 1/3 cebuli i natkę pietruszki. Uformować małe krokieciki. • Wymieszać ziemniaki z jajkiem, dodać sól i skrobię, która odstała się z soku z ziemniaków. • Jest to dość płynna masa ziemniaczana, z której formujemy małe placki, w które wkładamy mięso mielone i obtaczając(...)kartacza. Jeśli potrzeba zagęścić mąką. • Gotować 30 minut w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia na wierzch w lekko „pykającej” wodzie. • Do pozostałej cebuli dodać obrane listki z brukselki, chwilę podsmażyć i polać ugotowane kartacze. • Z tej porcji wychodzi 8-10 kartaczy.{jcomments on} Przepis ten pochodzi z warsztatów kulinarnych

To co kocham
Krokiety z pieczarkami i serem w chrupiącej panierce 221

ogniu do zrumienienia cebuli. Na koniec dodajemy szczypiorek, mieszamy i przekładamy do miseczki żeby sobie przestygło. CIASTO NALEŚNIKOWE: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, mleko, wodę i sól. Całość miksujemy mikserem  lub trzepaczką na gładkie ciasto. Na koniec wlewamy olej i mieszamy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni najlepiej z cienkim dnem.  Na placek naleśnikowy rozsmarowujemy na środku

Gotuj z Mąką
Placki z puree ziemniaczanego 255

wierzchu i puszyste w środku placki ziemniaczane.Czas przygotowania: 30 minPorcja dla 4 osób (ok. 20 placków)Koszt przygotowania: 6,00 złSKŁADNIKI:300-400 g puree ziemniaczanego1 czerwona cebula4 łyżki mąki pszennej2 łyżki bułki tartej1 jajko1 szklanka mlekasól, pieprzolej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Puree ziemniaczane przekładamy do miski. Dodajemy 1 jajko i posiekaną w kostkę cebulę. Dosypujemy 4 łyżki mąki pszennej(...)łyżki bułki tartej. Dolewamy szklankę mleka i doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Masa powinna mieć gęstość budyniu. Placki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. I gotowe :) Smacznego

kulinarnyJa
Placki ziemniaczane z cukinią 182

koniec sezonu na to smaczne warzywo , dlatego wykorzystujcie, bo jeszcze na straganach są fajne okazy. Wcześniej robiłam placki z samej cukinii jeśli macie ochotę to przepis znajdziecie tutaj Składniki: 4 duże ziemniaki 1 duża cukinia 6 łyżek mąki 1 duża cebula 2 jajka 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 pęczku posiekanego koperku sól pieprz olej do smażenia Ziemniaki obrać(...)tarce.Cebulę drobno pokroić w kosteczkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. W przypadku gdy masa jest zbyt rzadka dodać mąkę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki nakładając je za pomocą dużej łyżki. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać ze śmietaną , jogurtem lub ulubionym sosem. placki ziemniaczane z cukinią

O kuchni z uczuciem
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAMI 990

ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 3 p lacki tortilli, opakowanie serka Almette o ulubionym smaku, 9 plasterków szynki, większa cebula czerwona, 1/2 większego ogórka, 8 rzodkiewek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa siekam w drobne paseczki lub kosteczkę. Każdy placek tortilli smaruję serkiem, wykładam posiekane warzywa, następnie po 3 plastry szynki (obok siebie). Całość ściśle zwijam w roladkę, kroję na grubsze plastry

JejKuchnia
Tarta z dynią i grzybami 191

plasterki. Cebulę obieramy i siekamy w piórka, czosnek w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy dynię, grzyby, cebulę i czosnek, około 10 minut, na dużym ogniu. Przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Ciasto rozwałkowujemy na placek wielkości formy do tarty, pamiętajmy że należy zostawić 3-4 cm z każdej strony, aby wyszedł ładny rand. Wykładamy formę ciastem, przykrywamy

KasiaiKrzysiu.pl
placki z cukinii 206

bardziej uniwersalnych warzyw w kuchni - cukinia. Dzięki temu ulubione placki ziemniaczane możemy z niemałą radością konsumujących zamienić na placki z cukinii. Spróbujcie, a będziecie nie raz za nimi tęsknić. Składniki : 4 większe cukinie 1 średnia cebula 4 jajka 10-12 łyżek mąki pszennej 1 ząbek czosnku garść świeżego kopru 4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz olej roślinny Sposób

zobacz ich smak
placki z cukinią i białym serem 159

składniki na placki: 500 g młodej cukinii, obranej ok. 300 g mąki 3 jajka 300 g sera białego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odlewamy nadmiar wody. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki dodajemy do startej cukinii, doprawiamy solą oraz pieprzem. Niewielkie

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania