piersi z kaczki - 710 przepisów (strona:20/48)

Pierś kaczki w sosie grzybowym 109

Danie smaczne, mało kaloryczne i w sam raz na sezon grzybowy. Pieczona pierś kaczki podana w gęstym sosie z grzybów z małym dodatkiem śmietany. Minimum składników by wyeksponować smak i grzybów i mięsa

Milion Smaków
Pierś kaczki w sosie śliwkowym 96

Pierś kaczki w nietypowym, lekko słodkim owocowym sosie. Śliwki podkreślają delikatny smak mięsa a czerwone wino dodaje mu interesującego aromatu

Milion Smaków
Lidl - tydzień francuski - w gronie francuskich smaków 99

kupaż cabernet sauvignon z merlotem z małą domieszką cabernet franc. Wino spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. Wino smakuje i pachnie dojrzałymi czerwonymi wiśniami, czarną porzeczką, jeżynami. Wędzona pierś kaczki podana na doskonałym pieczonym na miejscu chlebie z popiołem, do tej przekąski zaproponowano nam wino Les Caves du Pré Côtes du Rhône Puy Saint

królestwo garów
Pyzy z mięsem i warzywami czyli tanio i smacznie 290

jajko mąka ziemniaczana (zależnie od gatunku ziemniaków dosypywana wg potrzeby) FARSZ warzywa i mięso z rosołu, u mnie: 1/4 selera 2 marchewki 1 pietruszka skrzydło z indyka pierś kaczki szponder  Łącznie około 50 dkg mięsa 1 cebula 2 łyżki oliwy Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe ziemniaki przeciskam przez praskę i odstawiam

Magiczna kuchnia Darii
Hiszpańska galaretka z pigwy, dulce de membrillo 195

wyrazistym smaku, np. z serem z niebieską pleśnią, oscypkiem lub z twarogiem czy serem korycińskim. Galaretka z pewnością polubi się także ze słoną, suszoną szynką czy z piersią kaczki. Jeżeli macie możliwość, kupcie duże owoce pigwy jabłkowej lub gruszkowej, a nie pigwowca, ponieważ będziecie mieli zdecydowanie mniej roboty z ich krojeniem i wydrążaniem (pamiętam, jak kiedyś nasza kuchnia

Chilli Czosnek i Oliwa
Kaczka zapiekana z morelą i jabłkami 138

Kaczka niezbyt często gości w mojej kuchni, jednak jak już  jest staram się przyrządzić ją smacznie. Dzisiaj przepis na pierś i udka z kaczki. Jest pyszna aromatyczna, polecam. SKŁADNIKI Pierś z kaczki i dwa udka (można więcej) 2 jabłka  morele suszone Na marynatę 2 łyżki sosu sojowego pół soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 2 ząbki(...)czosnku pieprz WYKONANIE  Przyrządzamy  marynatę, w której trzymamy kaczę w lodówce- dobę. Na drugi dzień obsmażmy pierś i udka  na gorącym tłuszczu, wkładamy do naczynia, w którym będziemy zapiekać. Na wierzch układamy morele oraz  pokrojone i ubrane ze skórki jabłka.  Pieczemy ok 2 godzin. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Kaczka w marynacie słodko - kwaśnej 127

smakami Azji. Jest pyszna, delikatna, o zdecydowanie wyczuwalnym smaku marynaty. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. Do podania polecam ryż i upieczone warzywa.  SKŁADNIKI 1 kaczka (lub 2 udka i 2 piersi z kaczki) 100 g suszonych śliwek 70 ml sosu sojowego ciemnego 70 ml miodu płynnego 50 ml octu balsamicznego 1 cytryna 4 ząbki czosnku 1 duże jabłko(...)duża gruszka świeżo mielony pieprz kolorowy, suszony majeranek, chili WYKONANIE Z kaczki wyciąć udka i piersi (korpus będzie idealny do rosołu), umyć i zostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Udka i kacze piersi posypać delikatnie świeżo mielonym pieprzem kolorowym i majerankiem. Jabłko i gruszkę umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić

Passions hobbies life
Piersi kacze w azjatyckiej glazurze / Asian style glazed duck breasts 277

trzeba uważać to czas smażenia kaczki. Lubię kiedy piersi kacze są delikatne i różowe w środku, dlatego zawsze posługuję się termometrem kuchennym, dzięki któremu zawsze wiadomo kiedy należy mięso zdjąć z patelni. Polecam! Scroll down for English Piersi kacze w azjatyckiej glazurze (2-3 porcje) Składniki: 2 piersi z kaczki 1 szklanka sake 4 łyżki brązowego cukru(...)szklanki jasnego sosu sojowego 1/3 szklanki soku pomarańczowego 1/3 szklanki posiekanej dymki Przygotowanie: Natnij skórkę na piersiach w 1 cm kratkę, uważając aby nie przeciąć mięsa. Ułóż piersi skórą do dołu na patelni z nieprzywierającą powłoką i umieść ją na małym ogniu. Jak tłuszcz zacznie się wytapiać, zwiększ ogień do średniego i postaraj się delikatnie podnieść na chwilę piersi

karmelowy
pierś z kaczki po koreańsku 291

Składniki: pierś z kaczki pęczek dymki 1/2 główki czosnku sos sojowy sól pieprz 2 łyzki cukru Pierś natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżoną połową czosnku. Zrumienić z każdej strony, zaczynając od zimnej patelni. Odłożyć do przestygnięcia, pokroić w plastry. W międzyczasie na inną patelnię wlać sos sojowy (tyle, żeby przykrył dno warstwą około 1cm), wsypać cukier. Kiedy cukier się rozpuści

stajnia gołębie od kuchni
Kaczka w miodzie , czerwonych porzeczkach z jabłkami 226

problem z kaczkami. Kiedyś kiedy piekłam całe nadziewane jabłkami smakowały mi bo tłuszcz się wytapiał , a kaczka była aromatyczna i wilgotna. Piersi z kaczki jakie teraz można kupić są jakieś inne. Nie znoszę mięsa pół krwistego , a jak pierś obsmażę i potem duszę to skóra robi się nie taka. Pewnie w końcu dojdę do czegoś metodą prób

Buniabaje w kuchni
Wytrawne 175

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem i łososiem

Biały fartuszek
Kaczka w ziołach i grzybowo - śmietanowym sosie.. 122

Składniki: dwie piersi z kaczki sól, pieprz szczypta estragonu, lubczyku, rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku 4 ząbki czosnku groszek łyżka oleju kokosowego śmietana kilka pieczarek Przygotowanie: Mięso przyprawić ziołami, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skórę ponacinać i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka min z każdej strony ok 4,5.. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec

Gaździnka warzy
PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 562

wołowy rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami Galareta bez żelatyny   Dania główne Bigos Karkówka korzenna w sosie pomarańczowym Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Desery bożonarodzeniowe Keto piernik z powidłami i kremem kokosowym Keto piernik świąteczny Pierniczki LCHF Pierniczki niskowęglowodanowe Makowiec zawijany Babeczki korzenne Keto

Ola la LCHF
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 349

żelatyny Warstwowa sałatka z tuńczyka Keto sushi Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Pasztet LCHF Karczek pieczony Boczek pieczony   Dania główne: Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Królik z warzywami Kiełbasa biała w sosie chrzanowym   Desery Keto mazurek Wielkanocna babka Wielkanocna babka kokosowa Sernik wiedeński Puszysty sernik

Ola la LCHF
Korzenna kaczka z modrą kapustą 198

delikatna pieczona kaczka o korzennym aromacie z duszoną modrą kapustą. Tę ostatnią można przygotować w taki sam sposób również do innych dań. Zapisz przepis Drukuj Składniki Kaczka (dla 4 osób) 4 piersi z kaczki (po 250-300g) 1 łyżeczka imbiru szczypta (1/4 łyżeczki) cynamonu 2 łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżeczki soli 2 czubate łyżeczki

Kulinarna Pokusa