smakami Azji. Jest pyszna, delikatna, o zdecydowanie wyczuwalnym smaku marynaty. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. Do podania polecam ryż i upieczone warzywa. SKŁADNIKI 1 kaczka (lub 2 udka i 2 piersi z kaczki) 100 g suszonych śliwek 70 ml sosu sojowego ciemnego 70 ml miodu płynnego 50 ml octu balsamicznego 1 cytryna 4 ząbki czosnku 1 duże jabłko(...)duża gruszka świeżo mielony pieprz kolorowy, suszony majeranek, chili WYKONANIE Z kaczki wyciąć udka i piersi (korpus będzie idealny do rosołu), umyć i zostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Udka i kacze piersi posypać delikatnie świeżo mielonym pieprzem kolorowym i majerankiem. Jabłko i gruszkę umyć, wykroić gniazda nasienne i pokroić
Passions hobbies lifetrzeba uważać to czas smażenia kaczki. Lubię kiedy piersi kacze są delikatne i różowe w środku, dlatego zawsze posługuję się termometrem kuchennym, dzięki któremu zawsze wiadomo kiedy należy mięso zdjąć z patelni. Polecam! Scroll down for English Piersi kacze w azjatyckiej glazurze (2-3 porcje) Składniki: 2 piersi z kaczki 1 szklanka sake 4 łyżki brązowego cukru(...)szklanki jasnego sosu sojowego 1/3 szklanki soku pomarańczowego 1/3 szklanki posiekanej dymki Przygotowanie: Natnij skórkę na piersiach w 1 cm kratkę, uważając aby nie przeciąć mięsa. Ułóż piersi skórą do dołu na patelni z nieprzywierającą powłoką i umieść ją na małym ogniu. Jak tłuszcz zacznie się wytapiać, zwiększ ogień do średniego i postaraj się delikatnie podnieść na chwilę piersi
karmelowySkładniki: pierś z kaczki pęczek dymki 1/2 główki czosnku sos sojowy sól pieprz 2 łyzki cukru Pierś natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżoną połową czosnku. Zrumienić z każdej strony, zaczynając od zimnej patelni. Odłożyć do przestygnięcia, pokroić w plastry. W międzyczasie na inną patelnię wlać sos sojowy (tyle, żeby przykrył dno warstwą około 1cm), wsypać cukier. Kiedy cukier się rozpuści
stajnia gołębie od kuchniproblem z kaczkami. Kiedyś kiedy piekłam całe nadziewane jabłkami smakowały mi bo tłuszcz się wytapiał , a kaczka była aromatyczna i wilgotna. Piersi z kaczki jakie teraz można kupić są jakieś inne. Nie znoszę mięsa pół krwistego , a jak pierś obsmażę i potem duszę to skóra robi się nie taka. Pewnie w końcu dojdę do czegoś metodą prób
Buniabaje w kuchniPasta jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem i łososiem
Biały fartuszekSkładniki: dwie piersi z kaczki sól, pieprz szczypta estragonu, lubczyku, rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku 4 ząbki czosnku groszek łyżka oleju kokosowego śmietana kilka pieczarek Przygotowanie: Mięso przyprawić ziołami, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skórę ponacinać i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka min z każdej strony ok 4,5.. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec
Gaździnka warzywołowy rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami Galareta bez żelatyny Dania główne Bigos Karkówka korzenna w sosie pomarańczowym Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Desery bożonarodzeniowe Keto piernik z powidłami i kremem kokosowym Keto piernik świąteczny Pierniczki LCHF Pierniczki niskowęglowodanowe Makowiec zawijany Babeczki korzenne Keto
Ola la LCHFżelatyny Warstwowa sałatka z tuńczyka Keto sushi Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Pasztet LCHF Karczek pieczony Boczek pieczony Dania główne: Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Królik z warzywami Kiełbasa biała w sosie chrzanowym Desery Keto mazurek Wielkanocna babka Wielkanocna babka kokosowa Sernik wiedeński Puszysty sernik
Ola la LCHFdelikatna pieczona kaczka o korzennym aromacie z duszoną modrą kapustą. Tę ostatnią można przygotować w taki sam sposób również do innych dań. Zapisz przepis Drukuj Składniki Kaczka (dla 4 osób) 4 piersi z kaczki (po 250-300g) 1 łyżeczka imbiru szczypta (1/4 łyżeczki) cynamonu 2 łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżeczki soli 2 czubate łyżeczki
Kulinarna Pokusawiele: tych wegańskich i tych z mięsem. Ten wygrywa, bezapelacyjnie. Składniki: 1/2 kg ugotowanych udek kaczki 1/2 kg ugotowanych skrzydełek kaczki (możemy zastąpić dowolnym mięsem z kaczki, np. piersiami lub mięsem z korpusu kaczki, po ugotowaniu rosołu) 3 ugotowane marchewki 2 ugotowane pietruszki 1/3 ugotowanego selera 1 ugotowany por (biała część) 1/2 cebulki kilka suszonych grzybów
Mango PapajaChoć kaczkę pieczoną uwielbiam to bardzo rzadko przyrządzam samą pierś. Jej mięso jest dla mnie za suche i zbyt zawiłe. A może raczej było dopóki jadłam ją tylko w formie wypieczonej... zbyt wypieczonej. Odkąd za sprawą Mamy miałam okazję spróbować fileta kaczki krótko pieczonej, różowiutkiej - to już chyba innej nie zjem. Przyrządzenie jej w takiej formie chodziło(...)już od dawna i w końcu w ostatni weekend spędzony u Mamy spróbowałam. Oczywiście to Mama pierwsza postanowiła gadanie wcielić w życie. Efekt - niebo w gębie. Składniki: 2 piersi z kaczki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz tymianek rozmaryn Przygotowanie Skórę nacinamy - tak by mięsa nie poprzecinać. Fileta nacieramy przyprawami i zalewamy oliwą
Kuchnia po mojemupieczoną podawaną z flanem z kaszy pęczak i borowików, śliwkami confit, faszerowanym porem i sosem śliwkowym - niebo w gębie i na talerzu! Mój Narzeczony zamówił kaczkę z sosem żurawinowo-jabłkowym, pierś z kaczki z ziemniakami au gratine, kapustą modrą i peklowanym jabłkiem. Wyglądało cudownie. Na deser oboje zamówiliśmy szarlotkę na ciepło z bitą śmietaną. Dużo spacerowaliśmy, zdjęć pstrykaliśmy
Trufelkowoinnych mięs. A podroby z kaczki, które były w środku wykorzystam w inny sposób, chyba zrobię krupnik na podrobach. Polecam też mój przepis na kaczkę pieczoną z sokiem pomarańczowym , oraz piersi z kaczki sous vide na sałatce z orientalnym makaronem ryżowym i sałatką z pieczonych czerwonych buraków, które robiliśmy z Piotrem na warsztatach kuchni orientalnej z Karolem Okrasą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmaku. Piekłam kaczkę w wolnowarze o pojemności 6l. Sądzę, że w taki sam sposób można upiec same nogi lub piersi. Bardzo polecam! inspiracja: Kitchen sanctuary i A year of slow cooking składniki 1 kaczka do kaczki : 4 - 5 gwiazdek anyżku ok 3 cm imbiru główka czosnku przyprawy do natarcia 2 łyżeczki przyprawy 5 smaków(...)ułożyć ją na dowolnym ruszcie. Użyłam rozkładanego wkładu na nóżkach, do gotowania na parze. Można zrobić ruszt z ziemniaków i drewnianych pałeczek, lub podłożyć pod kaczkę parę kulek z folii aluminiowej. Kaczkę układamy piersiami do góry, polewamy sosem sojowym wymieszanym z miodem. Gotujemy w ustawieniu high 4 - 5 h, a w ustawieniu low 7 -8 . Czas zależy
Stare Garybiałka. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku szczyptą gałki muszkatołowej, solą i pieprzem. 3. Kaczkę napełnić mięsnym farszem, dokładnie zszyć nicią lub spiąć wykałaczkami. Gotową kaczkę przełożyć (piersiami do góry) do rękawa, na wierzch kaczki położyć masło i związać rękaw z obydwu stron. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 130-140 minut
Szalona Kuchnia Ewelinybudyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni Litewski chleb na zakwasie Mleczne bułeczki
Kuchnia Łukasza