piersi z kaczki - 710 przepisów (strona:19/48)

VINIFOLIES 2016 i Dolina Loary 168

sojowy, czarny sezam i kolendra do tego wino ze szczepu Chenin blanc ( Champalou 2014 ) Połączenie idealne i dla mnie największe pozytywne zaskoczenie tej degustacji. Cabernet franc i smażona pierś kaczki Barbarie z jeżynami i jałowcem. Do tego dwa wina Domaine de la Gitonniere 2013 (cena 27,99 zł) i Clos de Beaulieu, Samur Puy Notre Dame (cena

królestwo garów
Sos z owoców leśnych 179

Idealny sos do gęsi, kaczki (szczególnie pierś z kaczki czy gęsi stworzy idealny duet), dziczyzny... generalnie do mięs. Przygotowuje go z mieszanki owoców mrożonych, w których jest czarna porzeczka, jeżyny, maliny... Do tego butelka czerwonego wina... i demi glas (tak przy okazji – warto poświęcić czas, aby przygotować demi glace a nie korzystać z kostek sklepowych). 1 butelka czerwonego

królestwo garów
Sos żurawinowy 227

dosyć często. Jest bardzo smaczny, zbilansowany w smaku, w miarę kwaśny, gładki, bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Używam go przeważnie do dań mięsnych (np. do smażonej piersi z kaczki, lub piersi indyka , bo z nimi smakuje po prostu pysznie!). Do dań słodkich nadaje się także. Taki sosik podany na ciepło idealnie kombinuje się z lodami . Jak już

Kuchnia Łukasza
Lidl na święta 118

Smak intensywny ze sporą ilością garbników. Mocno skoncentrowane. „Duże” wino na „duże” okazje. Jednak cena zniechęca- w podobnej cenie można już szukać i znaleźć ciekawsze propozycje. Polecane do piersi kaczki na sałatce z papai i mango. Degustowałem na zaproszenie Lidl Polska

królestwo garów
Potrzebujesz patelni do zadań specjalnych? 241

piekarniku do 240°C, więc da się w niej także zapiekać dania bez obawy o to, że naczynie odkształci się lub stopi się rączka. Przygotowanie omletu bez przekręcania, piersi kaczki czy steku może odbyć się w jednym naczyniu, co jest bardzo wygodne. Informacje te postanowiłam sprawdzić w praktyce. Na patelni przygotowałam puszyste i słodkie bananowe racuszki bez cukru używając

Poezja smaku
aromatyczny rosół z kaczki 217

rozgrzewający pobudzający idealny przepis na sześć-osiem porcji korpus, dwa skrzydła i jedna pierś kaczki mała główka kapusty włoskiej 10-15 średniej wielkości marchewek średniej wielkości seler korzeń razem z liśćmi pęczek natki pietruszki 3 średniej wielkości pory 3 czerwone cebule około 2-3 litry wody sól i pieprz do smaku Porcje z kaczki zalewamy zimną wodą

na gazie
Tefal Cuisine Companion i warsztaty z Grzegorzem Łapanowskim 392

pyszności zostały przygotowane!   Menu: Przystawki: - Świeże liście z vinegretem malinowym i grillowanym serem kozim, - Shot z ekologicznego jogurtu i nowalijek z kawiorem z łososia i świeżymi kiełkami, - Pierś kaczki z pate, owocami i chałką, Dania główne:  - Risotto z pęczakiem i młodymi warzywami, - Chicken lemon curry, - Wołowina z grzybami, parowanym pak choi i szparagami,  Desery: -Krem cytrynowy

Plate of Joy
Sałatka z kaczką, wędzonym tofu i sosem hoisin 142

mogę jeść je w pracy i w domu bez potrzeby odgrzewania. Dodatkowo do sałatek zawsze przemycam bogactwo różnych smaków i składników odżywczych. Bazą tej sałatki jest mięso z piersi kaczki i wędzone tofu. Do tego szeroka gama warzyw, orzechy i pyszne azjatyckie sosu - hoisin i słodki chilli. Pycha

Milion Smaków
Pierożki wonton z kaczką 109

Przypadnie do gustu nawet osobom sceptycznie nastawionym do kuchni azjatyckiej. Ciasto wonton kupiłam gotowe (zamrożone) w sklepie z produktami kuchni egzotycznych. Przygotowanie farszu sprowadza się do podsmażenia kawałków piersi kaczki z przyprawami. Potem wystarczy zawinąć i smażyć na głębokim tłuszczu. Zawijanie też nie jest trudne - ja robiłam to po raz pierwszy i zepsułam tylko jeden pierożek

Milion Smaków
Pierś kaczki w sosie grzybowym 137

Danie smaczne, mało kaloryczne i w sam raz na sezon grzybowy. Pieczona pierś kaczki podana w gęstym sosie z grzybów z małym dodatkiem śmietany. Minimum składników by wyeksponować smak i grzybów i mięsa

Milion Smaków
Pierś kaczki w sosie śliwkowym 124

Pierś kaczki w nietypowym, lekko słodkim owocowym sosie. Śliwki podkreślają delikatny smak mięsa a czerwone wino dodaje mu interesującego aromatu

Milion Smaków
Lidl - tydzień francuski - w gronie francuskich smaków 119

kupaż cabernet sauvignon z merlotem z małą domieszką cabernet franc. Wino spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. Wino smakuje i pachnie dojrzałymi czerwonymi wiśniami, czarną porzeczką, jeżynami. Wędzona pierś kaczki podana na doskonałym pieczonym na miejscu chlebie z popiołem, do tej przekąski zaproponowano nam wino Les Caves du Pré Côtes du Rhône Puy Saint

królestwo garów
Pyzy z mięsem i warzywami czyli tanio i smacznie 311

jajko mąka ziemniaczana (zależnie od gatunku ziemniaków dosypywana wg potrzeby) FARSZ warzywa i mięso z rosołu, u mnie: 1/4 selera 2 marchewki 1 pietruszka skrzydło z indyka pierś kaczki szponder  Łącznie około 50 dkg mięsa 1 cebula 2 łyżki oliwy Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe ziemniaki przeciskam przez praskę i odstawiam

Magiczna kuchnia Darii
Hiszpańska galaretka z pigwy, dulce de membrillo 237

wyrazistym smaku, np. z serem z niebieską pleśnią, oscypkiem lub z twarogiem czy serem korycińskim. Galaretka z pewnością polubi się także ze słoną, suszoną szynką czy z piersią kaczki. Jeżeli macie możliwość, kupcie duże owoce pigwy jabłkowej lub gruszkowej, a nie pigwowca, ponieważ będziecie mieli zdecydowanie mniej roboty z ich krojeniem i wydrążaniem (pamiętam, jak kiedyś nasza kuchnia

Chilli Czosnek i Oliwa
Kaczka zapiekana z morelą i jabłkami 161

Kaczka niezbyt często gości w mojej kuchni, jednak jak już  jest staram się przyrządzić ją smacznie. Dzisiaj przepis na pierś i udka z kaczki. Jest pyszna aromatyczna, polecam. SKŁADNIKI Pierś z kaczki i dwa udka (można więcej) 2 jabłka  morele suszone Na marynatę 2 łyżki sosu sojowego pół soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 2 ząbki(...)czosnku pieprz WYKONANIE  Przyrządzamy  marynatę, w której trzymamy kaczę w lodówce- dobę. Na drugi dzień obsmażmy pierś i udka  na gorącym tłuszczu, wkładamy do naczynia, w którym będziemy zapiekać. Na wierzch układamy morele oraz  pokrojone i ubrane ze skórki jabłka.  Pieczemy ok 2 godzin. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy