piersi z kaczki - 710 przepisów (strona:24/48)

Pierś z kaczki smażona - najprostsza 338

usmażyć pyszną pierś z kaczki, tak naprawdę nie potrzebujesz  nic poza nią samą. Cała reszta to tylko dodatki, by jadło się przyjemniej, bardziej kolorowo :-) Tak, zdecydowanie jestem miłośniczką tego mięsa. A Ty? Czas przygotowywania:  25 minut Ilość porcji:  2-4 (wszystko zależy od apetytu

AniaGotuje.pl
Sałatka z kaczką i truskawkami 84

Świetna sałatka z piersią z kaczki. Nuta owocowa idealnie pasuje do tego mięsa :-) Czas przygotowywania:  około 40 minut Ilość:  około

AniaGotuje.pl
Kolorowa sałatka z awokado 265

kolorowo Sałatka pasuje idealnie na każdy posiłek. Można ją spakować również do pracy lub do szkoły. Polecam np. do: - kurczaka szarpanego   - kurczaka pieczonego - nuggetsów z kurczaka - piersi z kaczki  Czas przygotowywania:  do 15 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Pierś kaczki smażona i pieczona 174

Pyszny obiad wjechał na stół ku uciesze domowników. Jadacie mięso? jakie najczęściej? czy jesteście wegetarianami lub weganami? Opowiedzcie o tym w komentarzach. A dziś moja propozycja dla mięsożerców. Pierś z kaczki smażona i pieczona. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
WARSZTATY Z LIDLEM I KAROLEM OKRASĄ „KUCHNIA POLSKA” 111

bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza (podwędzanego), tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej i opalaną pierś z kaczki. No i na koniec zostawiłam wisienkę na torcie czyli moje pamiątkowe zdjęcie z Karolem Okrasą:) Dziękuję Lidl za możliwość uczestniczenia w tak inspirujących warsztatach:) i z niecierpliwością czekam

Pieguskowa Kuchnia
Bosacka po polsku – Katarzyna Bosacka – Recenzja 190

propozycji rybnych znajdziemy jeszcze dorsza w konfiturze i łososia z miodem. Dalej sporo ptaków, bo znajdziemy przepisy na klasyczną roladkę z kurczaka z ciekawymi dodatkami, aromatyzowanego Indyka, piersi z kaczki czy gęś owsianą. Jest także ulubiony przez wiele osób schabowy, jednakże w trochę zmienionej wersji. W maślance, z puree z ziemniaków i kapusty kiszonej z miętową mizerią. Szczególnie

Mr. Taste
Kuchnia Polska z Karolem Okrasą i Lidlem 142

zgłębialiśmy tajniki kuchni Polskiej.  Królowały zdecydowanie podwędzane tatary. Miedzy innymi przygotowaliśmy tatar wołowy, z jelenia, śledzia i sandacza, podawane z grzankami lub placuszkami ziemniaczanymi. Smakowaliśmy wędzonej pierś z kaczki podanej z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową. Zwieńczeniem warsztatów i wspólnego gotowania była zupa grzybowa z białymi warzywami.  Wszystkie te przepisy dostępne

Niezły Młynek
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą 185

proziaki, bardzo aromatyczną zupę grzybową z pieczonym dorszem, tatara z jelenia, tatara z sandacza , tatara wołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec odbyła się sesja z gwiazdą spotkania i w końcu udało

karmelowy
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy - prezentacja nowej książki 143

temat kuchni polskiej, a także spróbowałam pysznych polskich tatarów, wędlin i innych smakowitych dań, które nawiązują do historii kuchni polskiej. Karol Okrasa przygotowałam dla uczestników warsztatów pyszną, wędzoną pierś z kaczki podaną z wędzonym sosem czekoladowym i polędwicę wołową z salsą paprykową.  Uczestnicy warsztatów przygotowywali tatary: wołowy, z jelenia, z sandacza, ze śledzia i z łososia.  Wszystkie

Kuchnia Bon Appetit
Wiejski garnek . 161

piastowskich z Tradycyjnego Jadła  dostępnych w sklepie internetowym http://www.tradycyjnejadlo.pl/ .  Składniki : Około 6 dużych ziemniaków 3 marchewki 6 pieczarek 2 pałki upieczone z kurczaka 1 upieczona pierś z kaczki 1 opakowanie  Paluszków piastowskich z Tradycyjnego Jadła   1 duża cebula 1 łyżka płaska  ziół prowansalskich  sól, pieprz , szczypta chili do smaku 1 papryka czerwona

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczywo chrupkie kukurydziano - jaglane . 166

czasu na przygotowanie zwykłych kanapek , oto pyszne Pieczywo chrupkie kukurydziano jaglane firmy Tovago , sprawdzi się w każdej sytuacji . Wyśmienicie smakuje z różnymi pastami , serkami , ostatnio nawet jadłam z piersią z kaczki . Bardzo polecam bo jest nie dość że smaczne to i zdrowe . Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego : http://www.tovago.pl

Sama słodycz i szczypta chili
Żeberka w sosie własnym z rozmarynem i pomidorami 98

razy, odczekajcie wspomniane 10 do 15 minut. Nasze mięso będzie gotowe do jedzenia jak pomidorki zmiękną.  Polecam podawać z pieczonymi ziemniaczkami, takimi jak w przepisie na   piersi z kaczki . Smacznego moi Kochani! Najlepsze życzenia dla wszystkich Mam i każdej z osobna

Kuba Gotuje
Tym razem Paryż! 151

zwykle za pomocą kamery. A my trochę już przemoknięci, szczęśliwi i głodni. Przyszła pora coś zjeść. Nie znam zbytnio francuskiej kuchni, ale wiem, że pieczona pierś z kaczki z sosem z zielonego pieprzu to charakterystyczna francuska potrawa. Tak więc mój wybór był prosty. Czerwone wino do obiadu jak najbardziej, a na deser jak myślicie co jadłam? Oczywiście, że crepes

codojedzenia
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 177

przygotowała przystawki pod dowództwem Jurka: świeże liście z winegretem malinowym i grillowanym serem kozim shot z ekologicznego jogurtu i nowalijek z kawiorem z łososia i świeżymi kiełkami pierś z kaczki z pate, owocami i chałką Grupa III – deserowa, pod okiem Ady: krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną sorbet malinowy z verbeną i mascarpone cygaretki z ciasta filo

bistro mama
Fotoreportaż: warsztaty Grill w Piri Piri 150

bardziej byli wyluzowani i chcieli we wszystkim próbować swoich sił co powodowało fajną atmosferę – inną niż dotychczasowe wydania warsztatów jeżeli chodzi o aktywność Teraz przyszedł czas na piersi z kaczki. Kaczkę najlepiej jest zamarynować na noc ale tu nie było na to czasu. Skóra kaczki została ponacinana nożem a następnie posmarowana glazurą zrobioną z konfitury z moreli

Kuchenne Wariacje