piersi z kaczki - 710 przepisów (strona:31/48)

Palcem po mapie: Kazimierz Dolny 169

Męża były lepsze niż moje, mój sos był specyficzny, przez co ciężko mi opisać jego smak), ale najlepsza była kacza pierś na rabarbarze z chutneyem śliwkowym i galaretką malinowo - balsamiczną. Chyba wszyscy żałowali, że nie zamówili tej kaczki ;) Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.restauracjakuchniaiwino.pl/pl/  Panowie jak zwykle namówili nas na deser - był nim mus waniliowy z pudrem porzeczkowym

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
FILETY Z KURCZAKA A'LA KFC 461

Pikantna panierka, delikatne, mięciutkie mięso z piersi kurczaka , do tego ulubiona surówka ... ew. domowej frytki (np. z batatów) i pyszny domowy obiad w stylu "fast

Walijskie Pichcenie
Kurczak z mango 169

Pierś z kurczaka z owocem mango podana z gotowanym ryżem, to moja propozycja na smaczny obiad. Ja bardzo lubię połączenie mięsa z owocami. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie również inne tego typu dania. Szczególnie polecam kaczkę w pomarańczach  lub kurczaka w pomarańczach . Jeśli skusicie się na danie z mojego przepisu i będziecie mieli ochotę podzielić się swoją opinią

O kuchni z uczuciem
Massaman Curry z kurczakiem 421

pochodzi z Malezji, a jego nazwa pochodzi od malezyjskiego słowa masam, czyli kwaśny. Zamiast kurczaka, Massaman Curry można przygotować z jagnięciną, kaczką, wołowiną lub tofu. Przepis inspirowany potrawą ze strony Słodko-Kwaśny. Składniki (dla dwóch osób): 1 duża pierś z kurczaka 1 cebula 1 duży ziemniak 50 g pasty massaman curry 250 ml mleka kokosowego 1 łyżka sosu rybnego

Tajskie smaki
PIERŚ KURZĘCA W SOSIE Z CHORIZO,PAPRYKĄ I PIECZARKAMI 239

Warzywny sosik, z dużą ilością papryki, cebuli, pieczarek oraz pikantnym chorizo wspaniale komponuje się z delikatnym filetem z kurczaka.  To połączenie to strzał w 10

Walijskie Pichcenie
Piersi kacze w pomarańczowym sosie 148

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Piersi kacze w pomarańczowym sosie – danie wykwintne, łączące kuchnię francuską oraz azjatycką poprzez smak, składniki i sposób przygotowania. Mięso

My Blueberry Corner
Pierś gęsi z grilla 118

Następnie mięso oprószyć solą i odstawić na 5 minut. Zimny ruszt posmarować oliwą i położyć pierś gęsi skórą do dołu. Zapalić grilla i powoli grillować pod przykryciem aż skóra zrobi się ładnie rumiana i wytopi się tłuszcz. Uwaga – bardzo dymi!!! Następnie na chwilę odwrócić kaczkę mięsem do dołu aby ładnie się przyrumieniło i ponownie odwrócić. Grillować około 15 – 20 minut(...)przekroczyć 200 stopni. Porzeczki zagotować z winem i przyprawami. Przetrzeć przez sito. Następnie odparować przez gotowanie. Doprawić miodem, cukrem i solą. Zdjąć z ognia i wymieszać z zimnym masłem. Pierś pokroić plastry, polać sosem. zastawa

królestwo garów
Pieczony kurczak faszerowany wątróbką i boczkiem 172

okazji. Faszerowany wątróbką, boczkiem, cebulką, żurawiną i natką pietruszki nie tylko w środku, ale również pod skórką na piersi - dzięki temu nie jest wysuszony a fantastycznie soczysty. Za przepis na farsz bardzo dziękuję Halince , która z tym farszem przygotowuje pieczoną kaczkę. Farsz wyśmienicie smakuje zarówno z pieczoną kaczką, gęsią jak i kurczakiem :) Polecam serdecznie! Składniki: kurczak, tuszka(...)łyżeczki) oraz majeranek (dałam 1 płaską łyżeczkę). Wszystko razem wymieszać, na końcu dodać ubite białko i delikatnie wmieszać do farszu. Kurczaka wyciągnąć z lodówki. Delikatnie pomiędzy pierś a skórę na piersi kurczaka wsunąć dłoń i podważyć skórkę, uważając aby jej nie rozedrzeć. Rozsmarować część farszu między piersią kurczaka a skórą na piersi. Resztę farszu włożyć do środka kurczaka

Kocham..lubię..gotuję..
Pierogi z kaczką, kaszą gryczaną i żurawiną. 245

Wami przepisem na pierogi, które ostatnio przygotowałam. Może nie jest to propozycja potrawy na stół wigilijny, przynajmniej nie dla tradycjonalistów. Polecam jednak wypróbować to danie, bo nadzienie z mięsa kaczki, kaszy gryczanej oraz żurawiny jest bardzo dobre. Zostały nam już ostatnie sztuki, ukryte w czeluściach zamrażarki. Mam nadzieję, że pozostaną tam nieodkryte do świąt ;) To mój ostatni post(...)gorącej wody 20 g miękkiego masła szczypta soli Nadzienie: 2 kacze nogi 2 kasze piersi 1/2 szkl. kaszy gryczanej niepalonej suszona żurawina sól pieprz Wykonanie: Składniki na ciasto zagnieść i dobrze wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Mięso z kaczki ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Kaszę ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Wystudzone mięso

zadanie-gotowanie
Pierś kacza w pomarańczach z pieczonymi ziemniakami 138

mięsa sprawi, że wszyscy goście zrobią się głodni:)) Kaczka jest specyficznym rodzajem mięsa, podawana często jako danie na wyjątkowo świąteczny obiad. Polecam na te szczególne okazje, które się zdarzą w Nowym Roku. Danie sprawdzone, smakuje doskonale z pieczonymi ziemniaczkami. Szczerze polecam i zapraszam do przepisu. Składniki 2 kacze piersi 2 średnie pomarańcze sok z 1/2 pomarańczy Marynata 2 łyżki

gotuj ze mną
Pieczone kacze udka w pomarańczach 147

Moniką zjadamy udka, a chłopaki delektują się piersiami. W ten sposób wszyscy są szczęśliwie najedzeni. Do tych udek pasują kluski śląskie i jakaś „mokra” sałatka, np. z buraczków lub czerwonej kapusty. Mniam… Składniki: • 4 udka z kaczki • 3 pomarańcze • 5 łyżek sosu sojowego • sól, pieprz do smaku Wykonanie

To co kocham
AleGloria – pyszny niedzielny obiad – POLECAMY 224

środku i zarazem chrupiąca na zewnątrz. Całość smaku podkreślał mus z szarej renety. Jednak tak zachwalając pierś nie można zapomnieć o knedlach – delikatne, mięciutkie i dzięki temu, że były po wierzchu posypane tartą bułką miały wyjątkowy smak. Połówkę kaczki po polsku, faszerowaną kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą Połówka kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 358

Moja ulubiona część kurczaka to ... udka :))  Mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak niż piersi, a z wyluzowanych można przyrządzać tysiące pysznych potraw.  Pyszne są sporządzone

Walijskie Pichcenie
ROLADKI Z UDEK FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 1730

Wszyscy chyba lubimy drobiowe mięso.  Tym razem postanowiłam zamiast roladek z tradycyjnych piersi kurczaka przygotować je z wyfiletowanych udek.  Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym

Walijskie Pichcenie
Surówka z białej rzepy i marchewki 149

środku). Rozgrzewamy olej na patelni, smażymy pierś po 2 minuty z każdej strony.  2.Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego rozgrzanego do 190 C na ok. 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy mięso na 2 minuty aby odparowało, a następnie kroimy w cienkie plastry i podajemy z surówką. Filet z kaczki można podawać na zimno

Apetyczna babeczka