piersi z kaczki - 710 przepisów (strona:32/48)

Piersi kacze w pomarańczowym sosie 133

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Piersi kacze w pomarańczowym sosie – danie wykwintne, łączące kuchnię francuską oraz azjatycką poprzez smak, składniki i sposób przygotowania. Mięso

My Blueberry Corner
Pierś gęsi z grilla 101

Następnie mięso oprószyć solą i odstawić na 5 minut. Zimny ruszt posmarować oliwą i położyć pierś gęsi skórą do dołu. Zapalić grilla i powoli grillować pod przykryciem aż skóra zrobi się ładnie rumiana i wytopi się tłuszcz. Uwaga – bardzo dymi!!! Następnie na chwilę odwrócić kaczkę mięsem do dołu aby ładnie się przyrumieniło i ponownie odwrócić. Grillować około 15 – 20 minut(...)przekroczyć 200 stopni. Porzeczki zagotować z winem i przyprawami. Przetrzeć przez sito. Następnie odparować przez gotowanie. Doprawić miodem, cukrem i solą. Zdjąć z ognia i wymieszać z zimnym masłem. Pierś pokroić plastry, polać sosem. zastawa

królestwo garów
Pieczony kurczak faszerowany wątróbką i boczkiem 154

okazji. Faszerowany wątróbką, boczkiem, cebulką, żurawiną i natką pietruszki nie tylko w środku, ale również pod skórką na piersi - dzięki temu nie jest wysuszony a fantastycznie soczysty. Za przepis na farsz bardzo dziękuję Halince , która z tym farszem przygotowuje pieczoną kaczkę. Farsz wyśmienicie smakuje zarówno z pieczoną kaczką, gęsią jak i kurczakiem :) Polecam serdecznie! Składniki: kurczak, tuszka(...)łyżeczki) oraz majeranek (dałam 1 płaską łyżeczkę). Wszystko razem wymieszać, na końcu dodać ubite białko i delikatnie wmieszać do farszu. Kurczaka wyciągnąć z lodówki. Delikatnie pomiędzy pierś a skórę na piersi kurczaka wsunąć dłoń i podważyć skórkę, uważając aby jej nie rozedrzeć. Rozsmarować część farszu między piersią kurczaka a skórą na piersi. Resztę farszu włożyć do środka kurczaka

Kocham..lubię..gotuję..
Pierogi z kaczką, kaszą gryczaną i żurawiną. 222

Wami przepisem na pierogi, które ostatnio przygotowałam. Może nie jest to propozycja potrawy na stół wigilijny, przynajmniej nie dla tradycjonalistów. Polecam jednak wypróbować to danie, bo nadzienie z mięsa kaczki, kaszy gryczanej oraz żurawiny jest bardzo dobre. Zostały nam już ostatnie sztuki, ukryte w czeluściach zamrażarki. Mam nadzieję, że pozostaną tam nieodkryte do świąt ;) To mój ostatni post(...)gorącej wody 20 g miękkiego masła szczypta soli Nadzienie: 2 kacze nogi 2 kasze piersi 1/2 szkl. kaszy gryczanej niepalonej suszona żurawina sól pieprz Wykonanie: Składniki na ciasto zagnieść i dobrze wyrobić. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Mięso z kaczki ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Kaszę ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Wystudzone mięso

zadanie-gotowanie
Pierś kacza w pomarańczach z pieczonymi ziemniakami 121

mięsa sprawi, że wszyscy goście zrobią się głodni:)) Kaczka jest specyficznym rodzajem mięsa, podawana często jako danie na wyjątkowo świąteczny obiad. Polecam na te szczególne okazje, które się zdarzą w Nowym Roku. Danie sprawdzone, smakuje doskonale z pieczonymi ziemniaczkami. Szczerze polecam i zapraszam do przepisu. Składniki 2 kacze piersi 2 średnie pomarańcze sok z 1/2 pomarańczy Marynata 2 łyżki

gotuj ze mną
Pieczone kacze udka w pomarańczach 132

Moniką zjadamy udka, a chłopaki delektują się piersiami. W ten sposób wszyscy są szczęśliwie najedzeni. Do tych udek pasują kluski śląskie i jakaś „mokra” sałatka, np. z buraczków lub czerwonej kapusty. Mniam… Składniki: • 4 udka z kaczki • 3 pomarańcze • 5 łyżek sosu sojowego • sól, pieprz do smaku Wykonanie

To co kocham
AleGloria – pyszny niedzielny obiad – POLECAMY 202

środku i zarazem chrupiąca na zewnątrz. Całość smaku podkreślał mus z szarej renety. Jednak tak zachwalając pierś nie można zapomnieć o knedlach – delikatne, mięciutkie i dzięki temu, że były po wierzchu posypane tartą bułką miały wyjątkowy smak. Połówkę kaczki po polsku, faszerowaną kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą Połówka kaczki po polsku, faszerowana kwaśnymi jabłkami z modrą kapustą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 344

Moja ulubiona część kurczaka to ... udka :))  Mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak niż piersi, a z wyluzowanych można przyrządzać tysiące pysznych potraw.  Pyszne są sporządzone

Walijskie Pichcenie
ROLADKI Z UDEK FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 1709

Wszyscy chyba lubimy drobiowe mięso.  Tym razem postanowiłam zamiast roladek z tradycyjnych piersi kurczaka przygotować je z wyfiletowanych udek.  Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym

Walijskie Pichcenie
Surówka z białej rzepy i marchewki 132

środku). Rozgrzewamy olej na patelni, smażymy pierś po 2 minuty z każdej strony.  2.Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego rozgrzanego do 190 C na ok. 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy mięso na 2 minuty aby odparowało, a następnie kroimy w cienkie plastry i podajemy z surówką. Filet z kaczki można podawać na zimno

Apetyczna babeczka
Galantyna z kurczaka 260

łyżka świeżych listków tymianku, sól, pieprz, Ja użyłam wątróbkę z gęsi, ale może być z kurczaka lub kaczki. Smażyłam na smalcu z gęsi. Kurczaka umyć, osuszyć, zdjąć z niego skórę uważając aby nie zrobić w niej dziur. Skórę odłożyć. Odkroić piersi kurczaka wycinając z nich 6 -8 ładnych długich kawałków jednakowej wielkości. Mięso z ud (około 450 gram) pokroić

królestwo garów
DROBIOWE PALUCHY OTULONE BOCZKIEM 174

Fajny i smaczny pomysł na imprezową przekąskę lub ciepłą kolację.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka boczek wędzony w plasterkach  słodka i ostra papryka

Walijskie Pichcenie
BEKONOWE ZAWIJAŃCE Z KURCZAKA 179

Bardzo fajny (a raczej smaczny) pomysł na pożywne danie obiadowe.  Do środka rozbitej piersi z kurczaka możemy włożyć wszystko co lubimy, nie musimy ściśle trzymać

Walijskie Pichcenie
Pierś gęsia pieczona w piwie 143

cyklu "wtorkowe obiady czwartkowe". Właściwie, to do tej pory nie przepadałam za gęsiną, czy mięsem kaczki. Dania te zawsze kojarzyły mi się ze źle przyprawionymi wiórami. Jednak kiedy tylko sama wzięłam się za przygotowanie gęsiny, od razu zaczęła mi smakować. ;) 1 podwójna pierś gęsia ze skórą 1 ząbek czosnku kilka goździków sok z dwóch cytryn pół szklanki oleju rzepakowego

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania