DROBIOWE PALUCHY OTULONE BOCZKIEM

DROBIOWE PALUCHY OTULONE BOCZKIEM

DROBIOWE PALUCHY OTULONE BOCZKIEM

Fajny i smaczny pomysł na imprezową przekąskę lub ciepłą kolację.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka boczek wędzony w plasterkach  słodka i ostra papryka sól olej Wykonanie: Pierś w kurczaka kroimy wzdłuż na około centymetrowe paski. Każdy pasek posypujemy papryką, lekko solimy, uważając, aby nie przesadzić z solą (boczek wędzony przeważnie jest dość mocno słony). Na rozgrzanym oleju obsmażamy kurczaka z każdej strony. Przekładamy na talerz. Kiedy kurczak lekko przestygnie, każdy pasek zawin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Autor

Walijskie PichcenieWalijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, boczek, pierś, piersi, przekąski, przekąska, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kolacja, kurczak wędzony , przystawki, przekąski na ciepło, kaczki, indyk, pieczony boczek, kurczak pieczony, pierś z indyka, piersi z kaczki

Inne przepisy z Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.