Przepis na : obiad
Miałam na święta upieczoną gęś. Wszyscy najbardziej lubią piersi i pałki. Natomiast grzbiet, szyja…. zawsze zostają. Moja kochana mamuśka mi wszystko dokładnie obrała. Dzięki temu mam super farsz Tak samo można wykorzystać mięso z kaczki lub kurczaka. Nie damy nic zmarnować. Dało z tego pełen słoik mięsa. Duży słoik jak do ogórków. Dodałam do mięsa tłuszcz od smażenia, sos i grzybki suszone. Wszystko co znajdowało się w pieczeni. Musicie wyczuć ile dodać. Jak gęś była bardzo tłusta to trochę tego tłuszc...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl