podobny do oryginalnego sosu do kaczki. Z czasem uzupełnię wpis, dodajac instrukcję jak z owych składników wyczarować sos do kaczki po pekińsku. Jak przygotować i usmażyć pierś z kaczki(...)móc delektowac się tym smacznym mięsem tak jak to robią to Chińczycy w Pekinie, czyli jedząc kaczuszkę w formie małych rolek z warzywami, odsyłam na mój przepis Chrupiąca pierś kaczki - Jak przygotować mieso kaczki do pieczenia SKŁADNIKI: 6 łyżek sosu hoisin 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego (najlepiej ciemnego) 2 łyżki pasty z brązowej fasoli
Sztuka gotowania w/g SamiryPierś z kaczki Hoisin Wreszcie po bieganiu przez całe lato, przy kaczkach , ich pielęgnacji i itp . itd . Nadszedł ten piękny czas konsumpcji . Własne, kacze mięsko nie ma sobie równych . Soczyste , zdrowe , karmione całkowicie naturalnie..mniam . Siedzą sobie już poćwiartowane lub w całości w zamrażarce , tak więc trzeba uwolnić ptaki , bo im tam ciasno się robi … Na pierwszy(...)minut na drewnianej desce do krojenia . Następnie kroimy na plasterki , polewamy sosem Hoisin i serwujemy na gorąco ze smażonymi brokułami i makaronem ryżowym z woka Smacznego ! Artykuł Pierś z kaczki Hoisin pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypolecam przepis na pyszną kaczkę duszoną z warzywami w stylu azjatyckim. To doskonała propozycja na szybki i łatwy do przygotowania obiad dla całej rodziny. Kaczkę podałam z dzikim ryżem. SKŁADNIKI: 2 piersi z kaczki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 300g chińskiej mieszanki warzywnej 1/2 puszki mleczka kokosowego, 100 ml śmietany 30%, 1/2 szklanki wody, 1 łyżeczka ostrej mielonej(...)papryki, 1 łyżka żółtej pasty curry, kawałek świeżego imbiru, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Z piersi kaczki zdejmuję skórę. Mięso kroję w kostkę. Cebulę oraz czosnek obieram i kroję w małą kostkę. Mięso razem z cebulą i czosnkiem podsmażam na rumiano na oliwie. Wlewam wodę oraz wsypuję paprykę mieloną. Duszę na małym ogniu około 15 minut. 2. Mieszankę
Tradycyjna kuchnia KasiDziś zapraszam na pyszną smażoną kaczkę podaną z pieczonymi buraczkami, świeżą rukolą i tymiankiem :) Zainspirował mnie przepis ze strony " O kuchni z uczuciem ". Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 4 osób: 2 duże piersi z kaczki 4 średniej wielkości buraki pieprz świeżo mielony i sól morska 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku Składniki na sos: 75 ml soku(...)stroną do środka). Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut. Po tym czasie wyciągamy, rozcinamy folię i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia, a następnie kroimy w ćwiartki. 2. Skórę z piersi kaczki nacinamy w kratkę uważając, aby nie rozciąć mięsa. Nacieramy słodką papryką. Piersi z obu stron doprawiamy suszonym tymiankiem i świeżo mielonym pieprzem (NIE SOLIMY!). Układamy skórą do dołu
My Culinary ArtŚrednie Przystępne Przepis na pierś z kaczki z zapiekanymi ziemniakami. Pyszne i aromatyczne danie. Składniki pierś z kaczki 0,5 kg ziemniaków przyprawa do ziemniaków sól, pieprz, tymianek, majeranek do smaku Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie mięsa: Mięso umyć i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub do rękawa do pieczenia. […] Artykuł Pierś z kaczki
PysiaGotuje.plmięsa, aby było soczyste i rozpływające się w ustach. Zrobiłam dwie wersje-jedną z kaczką, drugą wegetariańską z samymi warzywami. Obie wyszły pyszne i bardzo aromatyczne. Mogę was zapewnić, że zakochacie się w tym smaku :) Porcja dla 2-3 osob: 2 pojedyńcze piersi z kaczki 100 g makaronu chińskiego Mie od DeCare.pl 500 g mieszanki chińskiej mrożonej (możecie użyć(...)jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 5-6 łyżek sosu ostrygowego świeża kolendra lub natka pietruszki ocet ryżowy sól Warzywa rozmrażamy na sitku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Piersi kaczki myjemy, osuszamy, pozbywamy się wewntualnych chrząstek, błonek itp. Obcinamy skórę wystającą poza mięso (ale jej nie wyrzucamy), a tę na piersi nacinamy ukośnie w 2-3 miejscach uważając
Zawsze głodna!kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Składniki: 2 piersi kaczki 2 ząbki czosnku sól,pieprz 2 łyżeczki majeranku 2 lampki - kieliszki czerwonego wytrawnego wina Piersi umyć,osuszyć,skórę naciąć w kratkę. Natrzeć solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Nast
Niespełnione zdolności kulinarneopakowaniu – najczęściej to krótkie gotowanie lub tylko zalanie wrzątkiem. Miękki makaron odcedzamy i mieszamy z odrobiną oleju żeby się nie posklejał. Opcje przygotowania kaczki są dwie – bardziej wprawionym w kuchennych bojach polecam naszykowanie piersi w całości – będzie bardzo, bardzo soczysta i miękka. Skórę z tłuszczem na piersi nacinamy – nie do mięsa, sam tłuszcz – bardzo ostrym nożem, pod lekkim kątem(...)objętości. Mieszamy przygotowany wcześniej sos, wlewamy go do woka z warzywami, mieszamy. Dorzucamy kaczkę i makaron. Smażymy razem do mocnego podgrzania i zgęstnienia sosu, 4-5 minut. Od razu podajemy, posypane grubym szczypiorem i podprażonym sezamem. SKŁADNIKI na DWIE PORCJE 1 duża pierś kaczki – 250- 300g (lub dwie mniejsze po 130-150g każda) 300-400g kapusty
Karo in the Kitchenzachwycony połączeniem papierówek z żurawiną i jeżynami właśnie z dużą ilością śliwek, które w trakcie pieczenia się z piersią kaczki rozpadły się i stworzyły pyszny owocowy sos. Gorąco polecam na obiadowe danie! A jak przygotować kaczkę ze śliwkami? Składniki kacze piersi 200 g śliwek 2 jabłka (użyłam małych papierówek) żurawina / jeżyny suszony tymianek papryka słodka (sypka) sól(...)mieszam. Piekarnik rozgrzewam do 200C. Wkładam foremki z kaczką i ziemniakami. Po 20min zmniejszam temperaturę do 180C w opcji góra-dół bez termoobiegu. Ziemniaki przykrywam folią aluminiową, którą zdejmuję w połowie pieczenia. Moja kaczka piekła się 1h i 25 min. Co jakiś czas przewracałam ją i polewałam powstającym sosem. Do kaczki nie dodałam żadnego tłuszczu. Sos powstał
Raj dla PodniebieniaKaczka jest mięsem, którego często się boimy. A nie słusznie, bo jest pyszna i wcale nie tak trudna w przygotowaniu! Do przygotowania kaczki potrzebujemy: Piersi z kaczki Rozmaryn Majeranek Tymianek Ząbek czosnku Oliwa z oliwek Sól Pieprz Zioła drobno siekamy, lub używamy suszonych, Dodajemy dwie, trzy łyżki oliwy i sprasowany ząbek czosnku. Piersi z kaczki dokładnie nacieramy
MarcinChefDanie idealne na niedzielny obiad jesienią i zimą ;) Piersi z kaczki, do tego quinoa, konfitura z jarzębiny i kumkwatów (przepis(...)nią znajdziecie TU), do tego aromatyczna pietruszka podsmażona z kuminem i figa. Ja mogłabym jeść codziennie, a Wy? Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 piersi z kaczki 2 łyżki konfitury z jarzębiny i kumkwatów 2-3 pietruszki 1 figa 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 gałązki rozmarynu kumin pieprz sól Wykonanie: Piersi z kaczki
Quinoa Raz!Makaron w delikatnym sosie z kawałkami piersi z kaczki i boczniakami. Smaczne i sycące danie, które przygotowałam w woku. Polecam na obiad :) 250g makaronu 2 piersi z kaczki 250g grzybów boczniaków 3 dymki 1 pęczek szczypiorku ok 1 1/2 szklanki buliony drobiowego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżka mąki kukurydzianej sól i pieprz MARYNATA: 2 łyżki sosu(...)sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonej trawy cytrynowej Pierś z kaczki oczyścić ze skóry i pokroić na małe kawałki, takie na jeden kęs. Czosnek rozetrzeć i połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Włożyć pokrojone mięso i dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3godziny. Makaron ugotować al’dente
https:KKuchniaMniamPIERŚ Z KACZKI PO TAJSKU Z CHILI I LIMONKĄ ViolaPassion SKŁADNIKI: 2 PIERSI całe Z KACZKI 2 ZĄBKI CZOSNKU 4 ŁYŻKI BRĄZOWEGO CUKRU 3 ŁYŻKI SOKU Z LIMONKI 1 ŁYŻKA SOSU(...)KURCZAKA RYŻ WARZYWA NA PATELNIE CHIŃSKIE POLECAM SUPER SPRAWA 1 DUŻA CEBULA CUKROWA I JEDNA CZERWONA OGÓREK DO DEKORACJI sól,pieprz do smaku SPOSÓB; Umyta i osuszoną pierś z kaczki oczyszczamy i nacinamy skórkę. Robimy mix z czosnku,soku z limonki,sosu sojowego,sosu chili. Smarujemy nasze piersi ,z obu stron. I pozostawiamy w lodówce na około
Viola cooks with passionSKŁADNIKI dla 2 osób: 2 piersi z kaczki 2 jabłka 4 łyżki powideł malinowych Marynata 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sos sojowy sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, wycieram ręcznikiem papierowym. Składniki marynaty łącze ze sobą. Skórkę nacinam dokładnie(...)Nacieram mięso. Wkładam do lodówki na ok 12 godzin. Po uplywie tego czasu, wyjmuję mięso. Jabłka myję kroję w plastry. Na dno keksówki lub naczynia żaroodpornego wykładam jabłka. Kładę piersi kaczki. Smaruję powidłami malinowymi. Wkładam do piekarnika na 70 min w 180 stopniach. Co jakiś czas polewam sosem który powstał podczas pieczenia. Podaję z pieczonymi ziemniakami czy kaszami
Gotowanie PatkiPierś z kaczki to moje drugie podejście. Niestety będąc laikiem a sprawie smażenia piersi z kaczki pierwsze okazało się lekką porażką. Pierś robiłam według przepisu z neta i bez dopiekania w piekarniku i po pokrojeniu musiałam dosmażyć ją jeszcze na patelni bo była za krwista. Może takie mięso krwiste ktoś lubi ale ja nie. Za radą kolegi
Ewa w kuchni