piersi z kaczki - 710 przepisów (strona:7/48)

Piersi z kaczki wolno pieczone z buraczkami na ciepło 148

kaczki przymierzałam się dość długo. Kaczka to moja trauma z dzieciństwa ;)Było jej zwyczajnie za dużo... Często był rosół z kaczki, piersi z kaczki,kaczka faszerowana (tu akurat traumy brak),kaczka z jabłkami i mielone z kaczki... Moja mama po prostu wolała kaczki od innego drobiu.Wracam więc(...)kaczki po wielu, wielu latach...  Szukałam przepisu, który przekona mnie na 100 %.I znalazłam u Asi z Kwestii Smaku. Kaczka przede wszystkim ma marynatę, której smak bardzo mi odpowiada, ale też sposób jej pieczenia bardzo mnie zainteresował.Piersi kaczki, po wcześniejszym mocnym opieczeniu, lądują w piekarniku nagrzanym ledwie do 90 stopni, na niemal dwie godziny.Podałam z kluseczkami

bistro mama
Śledzie w cieście z puree z zielonego groszku 159

Nie wszyscy z Was lubią śledzie, mimo że jest to bardzo dobra ryba, typowo polski przysmak. Tym razem postanowiłem pokazać Wam jak przygotować śledzie w cieście

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Weneckie ragù z kaczki – ragù alla veneta 198

Kaczkę wkładamy do rondla o grubym dnie skórką do dołu, włączamy niski ogień pod naczyniem. Musimy prawie całkowicie wytopić tłuszcz ze skórki. Smażymy kaczkę na stronie skórki do zrumienienia, na niskim ogniu, około 10 minut, co jakieś 2-3 minuty odlewając wytopiony tłuszcz. Po 10 minutach ostatnią porcję wytopionego z kaczki tłuszczu zostawiamy w rondlu, a piersi przekładamy(...)jeśli używacie udek – mięso musi swobodnie odchodzić od kości). Gdy kaczka jest już mięciutka rondel z sosem odkrywamy, wyjmujemy z sosu mięso, zdejmujemy i wyrzucamy skórkę (jeśli kalorie Wam nie straszne skórkę można bardzo drobniutko posiekać i dodać do sosu) . Kroimy piersi wzdłuż na pół i mięso kaczki rozrywamy dwoma widelcami na włókna. Dodajemy mięso z powrotem

Karo in the Kitchen
Kacza pierś w jabłkach 126

Miękka, soczysta pierś z kaczki otulona jabłkami. Kto się skusi? Powinnam raczej zapytać, kto odmówi? Jakiś czas temu dostaliśmy w prezencie od pani Alfredy z Głuska Małego (dziękujemy!) świeży drób, prosto z jej podwórka. Dziś nadarzyła się okazja, aby go wykorzystać jako pyszne danie obiadowe. Składniki: pierś z kurczaka bez skóry(...)majerankiem.  Włożyć do lodówki na 3-5 h, żeby przeszła aromatem przypraw. Jabłka umyć, obrać i pokroić w sporą kostkę.  Posypać cynamonem i majerankiem, wymieszać. Pierś z kaczki obsmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni, do utworzenia lekkiej skórki, która zatrzyma soki. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą, wyłożyć jabłkami, ułożyć piersi z kaczki

IzaGotuje
Pierś z kaczki pieczona na cebuli i jabłkach z majerankiem 111

gęś nie jest łatwo zrobić. Fakt, kurczaka zrobimy szybciej i bez większego zachodu. Jednak, aby smacznie upiec gęś lub kaczkę wystarczy dobrze przyprawić i odpowiednio upiec. O ile pierś z kurczaka upiecze się wręcz błyskawicznie, to mięso z kaczki czy gęsi wymaga już więcej czasu i drobnych sztuczek. Nie jest to jednak wiedza tajemna, naprawdę :) Moja dzisiejsza pierś(...)Ważne, aby przyprawy były dobrej jakości, ale o tym chyba nie muszę już wspominać :) Nie przesadzajcie też z nimi, aby nie przytłumiły smaku mięsa. Składniki: 1 średniej wielkości pierś z kaczki sól do smaku świeży, grubo mielony pieprz (lub młotkowany) majeranek 2 średnie cebule 2 średnie jabłka o kwaskowatym lub winnym smaku Pierś z kaczki opłukać w zimnej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kaczka pieczona z jabłkami 165

dziś zapraszam  na parę słów  o tym dlaczego warto jeść  kaczkę i jakie wartości odżywcze skrywa jej mięso. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na kaczkę: pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jabłkami pierś z kaczki w winie i żurawinie Dlaczego warto jeść kacze mięso? Jeden z mitów(...)podobny sposób, jak to robimy z dziczyzną. Kaczy drób można piec, smażyć, gotować i dusić. Przepyszna jest krótko smażona  wraz ze skórą  kacza pierś. Do wykwintnych  dań należy kaczka w galarecie i galantyna z jej mięsa, natomiast pieczona jest jednak jednym z popularniejszych dań serwowanych  w najlepszych  polskich restauracjach i oczywiście w naszych domach . Pieczoną

Kulinarne przygody Gatity
Kaczka pieczona z ziemniakami i figami / Roasted duck with potatoes and figs 163

połówki Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 220 oC. Nakłuj widelcem lub delikatnie natnij nożem tłuste obszary kaczki, nadziej ją cebulą, jabłkiem i rozmarynem, odkładając 2 gałązki, po czym natrzyj całą porządnie papryką, solą i pieprzem. Ułóż kaczkę piersiami do dołu w większym naczyniu do zapiekania, wlej 1/2 szklanki wody i włóż do nagrzanego piekarnika. Obracaj(...)tłuszcz z naczynia do szklanki. W tym samym naczyniu ułóż ziemniaki, polej je 2 łyżkami kaczego tłuszczu, obtocz je w nim i dopraw porządnie solą. Następnie ułóż na środku kaczkę piersiami do góry i piecz aż ziemniaki i kaczka ładnie się zarumienią a termometr kuchenny wbity w pierś wskaże ok. 70 oC. Wyjmij kaczkę z piekarnika, przełóż kaczkę na talerz

karmelowy
Pierś z kaczki czarny bez w sałatce 149

czarnego bzu są jadalne i można je jeść w sałatkach.Podałam ją z gruszką i serem pleśniowym. Czy można chcieć czegoś więcej :-) pierś z kaczki marynata: 1 pierś z kaczki 1 łyżka sosu balsamico 70 ml wódki czarny bez sól, pieprz sos: 150 g czarnej porzeczki mrożonej 100 ml wódki czarny bez 1 gwiazdka anyżu 1 ziarno kardamonu(...)trzy kolory 5 szparag zielonych 15 malin 10 oliwek czarnych 1 cebula czerwona 5 dkg sera blu z pleśnią 3 morele 1 gruszka kwiatki czarnego bzu Skórę na piersi z kaczki nacinam w kratkę. Posypuję solą, pieprzem, przekładam do pojemnika, wlewam  czarny bez, sos balsamico, obtaczam mięso dokładnie i wkładam do lodówki na noc. Można w między

wesoła kuchnia
Sałatka z pieczoną kaczką i cytrynową nutą. Jak do sałatki to tylko oliwa z pestek dyni. 135

jego porcję przechwyciliśmy. Sprawdźcie sami czy warto. Kompozycja trochę podobna do poprzedniej - jednak tym razem zamiast wołowiny trafiła się upieczona przez Teściową pierś z kaczki. Składniki wypieczona pierś kaczki 2-3 garście mixu sałat z rukolą 1 pomidor malinowy 1/4 papryki żółtej 1/4 papryki czerwonej 2 ogórki gruntowe kilka piór cebuli czerwonej garść pestek słonecznika szczypta pieprzu cytrynowego(...)łyżki oliwy zz pestek dyni szczypta soli szczypta ziół prowansalskich lub samej bazylii suszonej Przygotowanie: Pierś z kaczki została zamarynowana i upieczona przez Teściową, więc największa robota i sztuka mnie ominęła i nie śmiem się mądrzyć jak to było. W każdym razie mięsko, mimo, że nie różowe było kruche, soczyste i aromatyczne. Pozostało przygotować i pokroić warzywa i wymieszać

Kuchnia po mojemu
Kurczak w sosie jabłkowym 180

Kurczak w sosie jabłkowym to wykwintne danie, którym można się pochwalić nie tylko przed rodziną ale i znajomym. Jest proste i nie wymaga od nas dużego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najlepsze przepisy na domowe wędliny dojrzewające 228

. Duck Prosciutto szynka prosciutto z kaczej piersi. Wygląda dokładnie tak samo jak Duck Breast Prosciutto ze sklepu za 10 Euro za 100 gramów . pierś kacza suszona to wspaniała przekąska, która wybornie smakuje, ma intensywny smak i soczystą teksturę. Według mnie dojrzewająca kaczka jest smaczniejsza od suszonej wieprzowiny! Suszona pierś z kaczki. Dried duck Brest. Homemade Duck Prosciutto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kacza pierś w wydaniu orientalnym 142

niej wyciśnięty, ścieramy odrobinę imbiru dodajemy pieprzu chilli i całość podgrzewamy żeby składniki nam się połączyły. Odstawiamy do wystygnięcia. Jak marynata już wystygnie przelewamy ją do miseczki układamy piersi z kaczki skóra do dołu i odstawiamy najlepiej na 12 h a przynajmniej na 1 h do lodówki, w między czasie piersi należy przynajmniej raz odwrócić. Pamiętajmy(...)kaczka przed smażeniem powinna mieć temp pokojową więc dobrze jest ją wyciągnąć z lodówki ok godziny przed jej smażeniem. I zająć się np dodatkami. Ziemniaki gotujemy z kostką rosołową do miękkości, odcedzamy, odparowujemy, dodajemy odsączony groszek konserwowy. posiekane liście mięty i wszystko blendujemy na gładką masę. Odstawiamy przykryte pure na bok i bierzemy się za smażenie piersi kaczki. Przed

Piekielna Kuchnia Pati
Soczyste piersi z kaczki w przyprawach i czerwonym winie 123

jednak że wino pod wpływem temperatury traci swoje %, a pozostaje smak i aromat. Więc i najmniejsze dzieci mogą jeść potrawy na nim przygotowane.     Składniki:   2 piersi z kaczki sól pieprz rozmaryn tymianek majeranek oliwa z oliwek 1,5 szklanki czerwonego wina (lub więcej zależnie od wielkości naczynia żaroodpornego)   Przygotowanie:   Piersi z kaczki(...)nacieramy oliwą z oliwek i przyprawami. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc (lub choćby 2 godziny). Następnego dnia do naczynia żaroodpornego wlewamy szklankę czerwonego wina. Tak żeby pierś z kaczki była w winie, a skórka na wierzchu. Dzięki temu pierś będzie soczysta, a skórka idealnie chrupiąca i rumiana. Pieczemy w tem. 180 stopni około 90 min. Pilnujemy żeby

Lili w kuchni
grillowanie 133

pstrąg z pieczarkami   stek z tuńczyka pierś z kurczaka z serem z pleśnią niebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka z grilla II    polędwiczki wieprzowe schab

królestwo garów
Piersi z kaczki z jabłkami w sosie z czerwonego wina 169

chrupiąca skórką to eleganckie danie na szczególne okazje lub niedzielny obiad. Wyjątkowo smakuje ze smażonymi jabłkami i sosem z czerwonego wina. Uczta dla podniebienia… Składniki: 2 piersi z kaczki(...)średnie czerwone cebule 2 twarde jabłka 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki wytrawnego czerwonego wina 1 płaska łyżeczka miodu 100 g masła sól pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Skórę na piersi kaczki nacinamy w kratkę ( nie naciąć mięsa). Doprawiamy solą i pieprzem. Piersi kładziemy na suchej, zimnej patelni, skórą do dołu, rozgrzewamy patelnię i czekamy aż tłuszcz się wytopi

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania