przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 2 Składniki na 2 osoby: ❤ 1 pierś z kurczaka, pokrojona na paseczki ❤ 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej na paseczki ❤ 1 mała marchewka, pokrojona na paseczki ❤ garść kiełków fasoli mung ❤ 1 zielona część dymki (szczypior), ❤ 4-5 rzodkiewek, pokrojonych(...)plasterkach ❤ 1/2 papryczki chili, drobno posiekanej ❤ 1 płaska łyżeczka kurkumy ❤ sól i pieprz Pokrojoną pierś z kurczaka solimy i pieprzymy i podsmażamy na patelni na łyżce oleju kokosowego. Po przerzuceniu na drugą stronę, dodajemy imbir, czosnek i kurkumę. Po chwili dodajemy resztę warzyw i podsmażamy ok 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe, czekamy aż się zagotuje
Bazując na smakutego dania, polecam z wszelakimi dodatkami! Danie można przygotować w wersji wege rezygnując z mięsa, wrzucić posiekane warzywa korzeniowe, pomidory z puszki, podać z wszelakimi makaronami lub ryżem. Smacznego! SKŁADNIKI: szklanka dowolnej kaszy, np. owsianej, gryczanej, jęczmiennej, jaglanej, kuskus 1 pierś z kurczaka 1 cukinia spora garść żółtej fasolki mrożonej 1 chili posiekana drobno spora garść mrożonej kukurydzy 1 cebula(...)kroję w kostkę. Nacieram przyprawami, polewam sokiem z cytryny i oliwą, trzema łyżkami. Odkładam na 2-3 godziny do lodówki pod przykryciem. Cebulę i czosnek obieram. Cukinię myję. Wszystkie warzywa siekam w kostkę. Fasolkę żółtą mrożoną kroję na pół. Na rozgrzanej patelni podsmażam kilka minut z obu stron mięso. Wyłączam gaz i patelnię odkładam na bok. Na oliwie (na innej
Zasmakuj KuchniEkspresowe w wykonaniu i bardzo proste, a jednocześnie pyszne i sycące. Typowe jednogarnkowe danie w wersji FIT :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 opakowanie makaronu sojowego/ ryżowego 4-5 łyżek sosu sojowego 1/3 cytryny mieszanka chińska- warzywa mrożone 400 gram przyprawy: najlepiej łyżeczka mieszanki chińskiej (sól, pieprz, cynamon, curry) opcjonalnie; 1/3 łyżeczki pasty curry 1 łyżka oleju kokosowego
Tradycyjna KuchniaLubię makarony. Szybkie w przygotowaniu a przy tym smaczne. Z kurczakiem, warzywami, delikatnym sosem i parmezanem stanowią posiłek prosty ale zarazem smaczny. Idealny w ciągu tygodnia, kiedy niewiele mamy czasu na gotowanie. Składniki (na 2 porcje): 100 gram makaronu lubella Tagliatelle 300 gram piersi kurczaka 100 gram brokuł garść zielonej fasolki szparagowej 1 łyżka oliwy
Mango Papajamłoda cukinia (mała) 5 pieczarek 50 g żółtego sera Pęczek koperku 2 łyżki mąki pszennej Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub małe kawałeczki. Przyprawiamy przyprawą z kurczaka. Do mięsa wbijamy jajka. Warzywa - młodą cukinię i pieczarki oraz ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Koperek siekamy. Wszystko dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem
VioletoweKucharzeniePrzepyszne danie, Luizka moja siostrzenica zrobiła dla mnie jak przyleciałam do Polski. Piersi kurze pokroić na małe kawałki, doprawić wszystkimi przyprawami. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej
Kuchnia Pokoleńprzeźroczysty. Podajemy z pszennym chlebkiem – pita, tortilla, koniecznie z dodatkiem sosu tzatziki i ze świeżą sałatką z chrupiących, mieszanych sezonowych warzyw. Pyszny sposób na kurczaka – lekki i dietetyczny, ale pełen smaku i aromatu. SKŁADNIKI 500g mięsa z kurczaka – piersi lub wytrybowane udka 3 łyżki oliwy z oliwek 7 łyżek soku z cytryny 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano
Karo in the Kitchenzalewy pomidorów sól, pieprz sposób przygotowania Ryż, dokładnie płuczemy, wsypujemy do garnka, zalewamy podwójną ilością wody i gotujemy go na sypko. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy ją solą oraz pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Myjemy warzywa, siekamy drobno szczypior, pora kroimy w plastry, z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy
Miód i pieprzUwielbiam gdy jest kolorowo na talerzu, więc gdy tylko zobaczyłem w sklepie najróżniejsze pomidorki na wagę, musiałem kilka kupić :) Do tego ziemniak truflowy, rzodkiew biała i
Parowar Facetainnego jak położyć się plackiem pod kocyk;) zupa prosta, bez kombinowania, idealna żeby się rozgrzać i najeść Składniki: 1 pierś z kurczaka przyprawy wg. smaku (sól, pieprz, słodka i ostra papryka, szczypta kminku) pół paczki mrożonych warzyw, na zupę jarzynową (ja swoją kupiłam w Biedronce, były w niej: kalafior, brukselka, marchewka, fasolka, por) słoiczek koncentratu pomidorowego (najlepszy z netto) woda
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 jajka (L) Sposób przygotowania: Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę dodajemy mięso mielone oraz piersi z kurczaka pokrojone w kostkę, włoszczyznę i zalewamy około 3 szklankami wody (żeby zakryła mięso i warzywa) doprawiamy listkami laurowymi, pieprzem w kulkach, jałowcem i zielem angielskim całość dusimy na średnim ogniu, aż większość płynu odparuje. mielimy mięso
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnimi nacieszyć. Idealnie i klasycznie - z odrobiną masła i świeżym koperkiem. Sezon szparagowy minie lada chwila więc warto uwzględniać te zdrowe warzywa w swojej diecie póki jeszcze jest taka możliwość. I coś dla mięsożerców - marynowana, soczysta pierś z kurczaka krótko grillowana w zgrzewarce. Jeżeli nie macie zgrzewarki z grillującymi płytkami - wystarczy zwykła grillowa patelnia. I w ten sposób otrzymujemy wczesną
Milion Smakówlistki sałatę rozkładamy na talerzach (możemy porwać na mniejsze kawałki, ale nie jest to konieczne). Na sałatę wykładamy grzanki, pokrojone piersi kurczaka, pokrojoną w krążki cebulę. Polewamy dressingiem oraz posypujemy startym parmezanem (do sera użyłam obieraczki do warzyw). Sałatka Cezar jest najlepsza w najprostszej postaci. Dodatek kurczaka sprawia, że stanowi pełnowartościowy posiłek obiadowy – lekki, a jakże pożywny. Smacznego
mojewypiekiinietylkowięcej azjatyckich przepisów zapraszam na mój blog KUCHNIA TAJSKA WG DAGMARY Składniki (dla 4 osób): 2 łyżki oleju słonecznikowego 500g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę 400ml mleczka kokosowego (wersja dietetyczna - mleczko kokosowe light) 125ml wywaru z warzyw lub kurczaka 1 średnia cebula, pokrojona w piórka 1 dymka, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 2 łyżki zielonego curry
My Culinary Artfasolki szparagowe - 1 mała cebula - świeże listki bazylii i oregano - natka pietruszki - 1 łyżka oleju rzepakowego - ok. 50 g piersi z kurczaka - 1 jajko - sól do smaku PS .: Tak na prawdę papryczkę można nafaszerować niemalże każdymi warzywami, wszystko zależy od upodobania i od zawartości lodówki :D Przygotowanie: Potrzebne warzywa obieramy i kroimy w małą kostkę, cienkie plasterki, bądź
Zdrowie na języku :P