pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:123/253)

Galantyna z kurczaka 159

Krok 3 Z kurczaka zrzynami trochę piersi i rozkładamy na skórze, tak by wkoło i na środku skóry znajdowały się cienkie płaty piersi. Na te piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry. Na te piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry Krok 4 Następnie tak przygotowane mięso ściśle rolujemy i wkładamy do siatki do pieczenia. Wierzch galantyny dobrze

Kuchnia Danusi
LIEBSTER BLOG AWARD 135

parze, silikonowe foremki do pieczenia muffin'ów. Gdzie najczęściej jesz śniadania? W domu - owsianka rządzi ;-) Jeżeli lody to jaki smak? Bakaliowe oczywiście! Często jadasz w restauracjach? Raz na jakiś czas, za każdym razem w innej - lubię testować nowości. Co polecił/a byś na uroczysty obiad? Indyjską zupę pomidorowo - marchewkową z soczewicą, cytrynową pierś z kurczaka z tagliatelle i ptysie - łabędzie

Kulinarny Pamiętnik
Butter chicken – indyjski kurczak w lekkim pomidorowym curry 240

Opiekane kawałki kurczaka z pieca tandoor, ugotowane w gładkim i kremowym sosie pomidorowo-maślanym. W Indiach to danie nosi nazwę Murgh Makhani. U nas to kurczak maślany – coś naprawdę nieskomplikowanego i pysznego, co łatwo zniszczyć jedynie brakiem odpowiednich przypraw i wysmażonym na wiór kurczakiem. Potrawę w latach 50-tych ubiegłego wieku wymyślił Kundan lal Gujral, który był właścicielem popularnej restauracji(...)właśnie one budują warstwy smaku i cały kształt tego prostego dania. Piersi kurczaka kroimy w poprzek włókien w centymetrowe plastry, a te kroimy jeszcze na pół lub trzy części. Szykujemy marynatę z jogurtu, startego imbiru, przeciśniętego czosnku, soku z cytryny, soli i garam masali. Kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie i odkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny , najlepiej – na całą

Karo in the Kitchen
Sałatka z makaronu ryżowego 212

Bardzo prosta, nieskomplikowana, a na dodatek smaczna sałatka, może się wpisać do ulubionych, naszych sałatek na przyjęcia i na co dzień, spróbujcie, zdegustujcie! Składniki: 1 paczka

kgwjanczewo
Kurczak pieczony w bigosie 217

szklanka suszonych grzybów 20 dag wędzonego boczku 200 g koncentratu pomidorowego odrobina tłuszczu do podsmażania liść laurowy płaska łyżka majeranku łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz Wykonanie: Kurczaka podzielić na części: odciąć piersi od kości, wyciąć udka i skrzydełka (kości zostawić sobie na rosół lub do innego dania). Oprószyć ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a także posmarować olejem. Zostawić drób(...)Bigos przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jeżeli nie jest zbyt mokry, dolewamy jeszcze rosołu lub wody - powinien być luźny, by mięsko go piło.  Pomiędzy kapustę poukładać kawałki kurczaka.  Danie pieczemy przez godzinę pod przykryciem i kolejne 20 minut bez, by całość się lekko zarumieniła. Temperatura 170 stopni.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pikantne, kawałki kurczaka z piekarnika z wódką 182

marynowania , niestety musicie mieć świadomość , że nie koniecznie wyjdzie jak ,powinno Proste i smakowite w sam raz na obiad Składniki na 3 osoby : 3 ćwiartki z kurczaka ( lub innych , dowolnych części , byle nie piersi,są zbyt chude do tego przepisu ) marynata : 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka, mielonego chilli ( można mniej lub zmienić na ostrą paprykę ,my lubimy ogniście(...)kości , żeby marynata lepiej się wchłonęła . Składniki marynaty łączymy ze sobą , nacieramy kurczaka , obficie , dokładnie wcierając ją w mięso . Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na dwa dni ( długo , ale ma to znaczenie , można krócej , ale efekt jest słabszy ) . Po upływie tego czasu , przekładamy na blaszkę do pieczenia i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 200 C . Po pięciu minutach zmniejszamy

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka z ryżem kurczakiem i grzybami 121

ząbek czosnku Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję cztery łyżki oleju, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka i odstawiam na godzinę do lodówki. Ryż wykorzystałam ugotowany z poprzedniego obiadu. Tak zwany recykling kuchenny. Cebulę, czosnek kroję drobno. Przesmażam na patelni na oleju, dodaję kurczaka i dalej przesmażam ale chwilę bo kurczak będzie jeszcze pieczony. Przekładam

wesoła kuchnia
Kotlety drobiowe (mielone) 104

zmiel razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.   Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe (mielone) 105

zmiel razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.   Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi

Kulinarne S.O.S.
Pierś indyka i kury zagrodowej 128

Piersi z kurczaka i mięso z indyka obtoczyć w marynacie ,wmasować ja jak najwięcej w mięso. Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na dobę. Po tym czasie  zrolować mięso z indyka ,w środek włożyć piersi z kury .Całość umieścić w  siatce wędliniarskiej ,ułożyć  dość ciasno ,zawiązać końce .Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 ° C,piec 25 minut,zmniejszyć

mojej kuchni
Rolada serowa z pieczarkami i tymiankiem 126

użyjemy fileta z piersi kurczaka najlepiej każdy rozkroić wzdłuż na dwie części i dopiero wtedy rozbić mięso. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, w misce roztrzepać jajka dodać starty ser oraz majonez, wymieszać. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem który, lekko   posmarować masłem na nią wylać masę jajeczną z serem i piec w nagrzanym piekarniku przez

W garach u Gosi
Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką 221

Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką Pyszna, prosta w przygotowaniu surówka do drugiego dania. U nas najczęściej w towarzystwie kotletów z piersi z kurczaka

Słodkie okruszki
Pieczarki smażone do obiadu 217

wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego czy posiekanej piersi z kurczaka. Gotowe podaję z posiekaną

Zasmakuj Kuchni