pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:123/253)

Tarta na jaglanym spodzie 146

gotowanej/podsmażonej z przyprawami piersi z kurczaka 100g czerwonej papryki/zielonych oliwek 100g koncentratu 50g mozzarelli light Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ważne żeby się nie rozgotowała, może być nawet lekko twardawa), studzimy do kaszy dodajemy jajko, sól i dokładnie mieszamy tak przygotowaną masę rozsmarowujemy równomiernie w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia  wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Piersi z kurczaka po Meksykańsku 160

feta Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Dzielimy każdą piersi na dwie części wzdłuż. Umieszczamy w głębszym pojemniku jedna obok drugiej i zalewamy zalewą (oliwa, suszona papryka, świeżo zmielony pieprz). Odkładamy do lodówki na jakieś 30 minut, po uprzednim wymieszaniu mięska z marynatą. Aromatyczne mięsko przekładamy na blaszkę, którą uprzednio wyłożyliśmy papierem do pieczenia. Na piersi kładziemy posiekaną natkę

ClauditteMissCooking
Pizza wiejska z mozzarellą 110

pieczemy ok. 10 - 15 min. Tak aby brzegi były ładnie zrumienione, a spód upieczony. Tak naprawdę dodatki do pizzy i ilość farszu można dowolnie modyfikować wedle indywidualnych upodobań. Pizzę można podawać z sosem czosnkowo-koperkowym  przepis tutaj Polecam takie kombinacje farszu:  Margarita: sos pomidorowy, mozzarella, salami Ananasowa: pierś z kurczaka, ananas, cebula, żółty ser Brokułowa: salami, brokuły, pieczarki

IMPRESJA SMAKU
Pożywna zapiekanka z kurczakiem i ziemniaczanym puree 370

wymieszać z groszkiem. Piersi pokroić w cieńkie paseczki, doprawić solą i pieprzem, usmażyć. Cebulę pociąć w pióra, usmażyć i wymieszać z kurczakiem. Do ziemniaków dodać sól, pieprz, gałkę, śmietankę i dobrze ugnieść. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć kurczaka z cebulą, posypać groszkiem i marchewką. Kolejną warstwą jest puree, które należy posypać startym żółtym serem. Piec przez około 20 minut

cooklife
Dynia piżmowa faszerowana mięsem i kaszą jaglaną 179

kilograma karkówki , 1 średnia pierś z kurczaka , pól szklanki kaszy jaglanej , pół suchej bułki , mleko do namoczenia bułki , sól , pieprz - do smaku, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku , 1 łyżeczka mielonego imbiru , 1 łyżeczka słodkiej papryki , duża szczypta ostrej papryki , 3 łyżki posiekanej niezbyt drobno natki pietruszki , 1 średnia marchew , odrobina oleju do posmarowania dyni przed pieczeniem. Mięso zmielić maszynką ze średnim

Codzienna kuchnia niecodzienna
Filet z kurczaka z kozim serem w cieście francuskim. 159

oliwa Wykonanie: Filety z piersi kurczaka rozklepać, posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Każdy posmarować kozim serem, rozłożyć liście świeżego szpinaku i rozłożyć suszone włoskie pomidory. Zwinąć jak de volaille. Rulony rozłożyć na cieście francuskim. Ciasto naciąć i na wierzchu zrobić z ponacinanego ciasta plecionkę. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Położyć na lekko wysmarowaną oliwą blachę. Piec 40 min. w temperaturze

Kulinarny karnet Christophera
Rolki z kurczaka ze szpinakiem i sosem z boczniaków. 278

pieprz czarny Wykonanie. Piersi z kurczaka rozbić przez folię, doprawić. Ząbek czosnku i cebulę drobno pokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni, dodać liście szpinaku, chwilę przesmażyć  wszystko razem. Doprawić  przyprawą do dań Kucharek i pieprzem. Przestudzić, całość posiekać i farsz położyć na filetach z kurczaka. Zwinąć w ruloniki i każdy rulonik w folię do pieczenia. Piec w piekarniku

Kulinarny karnet Christophera
Galantyna z kurczaka 151

Krok 3 Z kurczaka zrzynami trochę piersi i rozkładamy na skórze, tak by wkoło i na środku skóry znajdowały się cienkie płaty piersi. Na te piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry. Na te piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry Krok 4 Następnie tak przygotowane mięso ściśle rolujemy i wkładamy do siatki do pieczenia. Wierzch galantyny dobrze

Kuchnia Danusi
LIEBSTER BLOG AWARD 127

parze, silikonowe foremki do pieczenia muffin'ów. Gdzie najczęściej jesz śniadania? W domu - owsianka rządzi ;-) Jeżeli lody to jaki smak? Bakaliowe oczywiście! Często jadasz w restauracjach? Raz na jakiś czas, za każdym razem w innej - lubię testować nowości. Co polecił/a byś na uroczysty obiad? Indyjską zupę pomidorowo - marchewkową z soczewicą, cytrynową pierś z kurczaka z tagliatelle i ptysie - łabędzie

Kulinarny Pamiętnik
Butter chicken – indyjski kurczak w lekkim pomidorowym curry 229

Opiekane kawałki kurczaka z pieca tandoor, ugotowane w gładkim i kremowym sosie pomidorowo-maślanym. W Indiach to danie nosi nazwę Murgh Makhani. U nas to kurczak maślany – coś naprawdę nieskomplikowanego i pysznego, co łatwo zniszczyć jedynie brakiem odpowiednich przypraw i wysmażonym na wiór kurczakiem. Potrawę w latach 50-tych ubiegłego wieku wymyślił Kundan lal Gujral, który był właścicielem popularnej restauracji(...)właśnie one budują warstwy smaku i cały kształt tego prostego dania. Piersi kurczaka kroimy w poprzek włókien w centymetrowe plastry, a te kroimy jeszcze na pół lub trzy części. Szykujemy marynatę z jogurtu, startego imbiru, przeciśniętego czosnku, soku z cytryny, soli i garam masali. Kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie i odkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny , najlepiej – na całą

Karo in the Kitchen
Sałatka z makaronu ryżowego 207

Bardzo prosta, nieskomplikowana, a na dodatek smaczna sałatka, może się wpisać do ulubionych, naszych sałatek na przyjęcia i na co dzień, spróbujcie, zdegustujcie! Składniki: 1 paczka

kgwjanczewo
Kurczak pieczony w bigosie 197

szklanka suszonych grzybów 20 dag wędzonego boczku 200 g koncentratu pomidorowego odrobina tłuszczu do podsmażania liść laurowy płaska łyżka majeranku łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz Wykonanie: Kurczaka podzielić na części: odciąć piersi od kości, wyciąć udka i skrzydełka (kości zostawić sobie na rosół lub do innego dania). Oprószyć ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a także posmarować olejem. Zostawić drób(...)Bigos przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jeżeli nie jest zbyt mokry, dolewamy jeszcze rosołu lub wody - powinien być luźny, by mięsko go piło.  Pomiędzy kapustę poukładać kawałki kurczaka.  Danie pieczemy przez godzinę pod przykryciem i kolejne 20 minut bez, by całość się lekko zarumieniła. Temperatura 170 stopni.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pikantne, kawałki kurczaka z piekarnika z wódką 174

marynowania , niestety musicie mieć świadomość , że nie koniecznie wyjdzie jak ,powinno Proste i smakowite w sam raz na obiad Składniki na 3 osoby : 3 ćwiartki z kurczaka ( lub innych , dowolnych części , byle nie piersi,są zbyt chude do tego przepisu ) marynata : 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka, mielonego chilli ( można mniej lub zmienić na ostrą paprykę ,my lubimy ogniście(...)kości , żeby marynata lepiej się wchłonęła . Składniki marynaty łączymy ze sobą , nacieramy kurczaka , obficie , dokładnie wcierając ją w mięso . Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na dwa dni ( długo , ale ma to znaczenie , można krócej , ale efekt jest słabszy ) . Po upływie tego czasu , przekładamy na blaszkę do pieczenia i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 200 C . Po pięciu minutach zmniejszamy

Ogrodnik w podróży
Zapiekanka z ryżem kurczakiem i grzybami 118

ząbek czosnku Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miski, dodaję cztery łyżki oleju, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka i odstawiam na godzinę do lodówki. Ryż wykorzystałam ugotowany z poprzedniego obiadu. Tak zwany recykling kuchenny. Cebulę, czosnek kroję drobno. Przesmażam na patelni na oleju, dodaję kurczaka i dalej przesmażam ale chwilę bo kurczak będzie jeszcze pieczony. Przekładam

wesoła kuchnia