Do tej sałatki przymierzałam się od dłuższego czasu i w końcu ją zrobiłam. Wbrew pozorom nie jest trudna do zrobienia za to pięknie wygląda i pysznie
Ala piecze i gotujeJuż nie raz mieliśmy ochotę z Madzią na sznycel z jajkiem sadzonym i fasolką. Akurat mieliśmy chwilę wolne czasu, więc postanowiliśmy zrealizować nasze plany… Nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mogłam przystępować do mielenia, wyrabiania i pieczenia pasztetu. Z podanych składników wyszły mi dwie metalowe foremki o wym. 22x8cm (dół) i 25x12cm (góra). Składniki: - ok.1250g usmażonego (pieczonego) mięsa z kurczaka, indyka, itp. - 500g surowej wątroby drobiowej - 4 całe jajka - 100g wędzonego boczku lub słoniny (dałam wędzoną słoninę) - 2 duże cebule - 1 łyżeczka mielonego imbiru - 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej(...)lub/i masła klarowanego podsmażamy do miękkości obrane i pokrojone cebule. Zdejmujemy je z patelni i podsmażamy na niej także oczyszczoną z tłuszczu wątrobę. Na szybko możemy również podsmażyć piersi z kurczaka lub z indyka. Posmażone i schłodzone (lub rozmrożone) mięso kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy tylko jeden raz przez maszynkę do mielenia mięsa, na średnich oczkach
Smaczne Zdroweosoby, lubiące pewne nowości. Przy roladkach trzeba się co prawda odrobinę narobić, ale – uwierzcie mi – naprawdę warto. Lista zakupów (proporcje dla ok. 4 osób): 1 kg mięsa z piersi kurczaka 100 g salami 100 g sera żółtego w plastrach Ok. 40 g płatków kukurydzianych Oliwa z oliwek Sól i pieprz Mięso myjemy i kroimy w cienkie płaty(...)Teraz pozostało już tylko obtoczyć każdą z roladek w płatkach kukurydzianych i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z uwagi na dużą ilość roladek rozłożyłem je na dwa naczynia żaroodporne. Roladki pieczemy w temperaturze 200°C przez 25 – 30 minut. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest dla każdego. To jedno z tych dań, których nie wstyd
Proste-przepisy.plpush({}); 1 podwójny piersi z kurczaka 100g sera pleśniowego lub serka śmietankowego z ziołami 1/2 szklanki mleka 1 jajko ząbek czosnku mała cebula świeża bazylia 1 łyżka masła zioła prowansalskie sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso opłukać, pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ułożyć w natłuszczonej masłem żaroodpornej formie i piec 10 minut
Danka Pichciolej Wykonanie: Pierś w kurczaka kroimy wzdłuż na około centymetrowe paski. Każdy pasek posypujemy papryką, lekko solimy, uważając, aby nie przesadzić z solą (boczek wędzony przeważnie jest dość mocno słony). Na rozgrzanym oleju obsmażamy kurczaka z każdej strony. Przekładamy na talerz. Kiedy kurczak lekko przestygnie, każdy pasek zawinamy w plasterek boczku. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy
Walijskie Pichceniemięsem pieczonego kurczaka. Doskonała propozycja na smaczną kolację, która nie wymaga wiele zachodu. Przygotować można w dwóch wersjach do zaserwowania: warstwową i wymieszaną. Warstwowo- przygotowane składniki wykładamy estetycznie w szklanej misce, mieszamy na talerzu. Wersja wymieszana klasyczna, gdy wszystko wymieszamy w misce i przełożymy do serwowania. Skład: makaron- op.500 g ugotowany i schłodzony, 2 piersi z upieczonego kurczaka
chleba naszegoostra wędzona Przygotowanie : Pierś kurczaka ścinamy z grubości i cienko rozbijamy Następnie rozkładamy ją na całej powierzchni ciasta francuskiego Przyprawiamy pieprzem, solą oraz papryką wędzoną ostrą lub słodką wedle uznania Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 1,5 cm plastry Każdy z rollsów wkładamy jedną stroną do miseczki z sezamem i układamy na blasze Pieczemy
Mechanik w kuchnicytrynowym. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy z każdej strony marynatą. Odstawiamy na minimum 2 godziny. por kroimy w krążki. Odrywamy kawałki folii aluminiowej. Wykładamy na nią mięso. Każdą pierś obficie posypujemy porem. Wykładamy po łyżce ananasa. Posypujemy tymiankiem (1 łyżka) i curry (1 łyżka). Polewamy sosem z ananasa (2 łyżki). Ciasno zwijamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
Pobite gary BarbarySkładniki: podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, bazylia (świeża lub przyprawa) patyki do szaszłyków łyżka oliwy Przygotowanie: Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. P okroić po długości na paseczki (ok. 3 cm szerokości) Wrzucić do miski, dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Zostawić na p ół godziny . W tym czasie przygotować piekarnik. Na blaszkę położyć papier do pieczenia natłuszczony oliwą
Tagebuch po polskusmażone (pieczone) a nie gotowane. I to właśnie przyprawy nadają im ten niesamowity orientalny smak a smakują niesamowicie - polecam! SAMOSY łatwe ok 1 h ok 10 sztuk Składniki ciasto: 1/2 kg mąki z ciecierzycy - u mnie pszenna gorąca woda sól 1 łyżka oleju nadzienie: 4 ziemniaki 2 garści marchewki z groszkiem 1/2 piersi z kurczaka 1/2 łyżeczki kuminu curry
sierotka maRysia w kuchninasion (słonecznik, dynia) Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Przyprawione mięso zalać odrobiną oleju i odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie zamarynowane mięso przysmażyć na patelni (nie trzeba dodać oleju, bo mięso już jest tłuste). Przesmażone mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec około 20 minut
Ugotowaćprzygotowaną masą nacieramy kurczaka. Przyprawione mięso dobrze jest odstawić na jakiś czas do lodówki (u mnie trwało to calą noc, im dłużej w marynacie, tym smakuje lepiej ;) ). Po leżakowaniu, w rozbitą pierś wkładamy odpowiedni do długości plastra, a grubości około 2 centymetrów, kawałek oscypka. Najpierw dokładnie zawijamy ser w mięsie, a następnie całość w folię aluminiową. Pieczemy w temperaturze
Kuchenna Kontrrewolucyaoregano, ketchup. 1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy w przyprawie gyros. Smażymy na patelni. 2. Spód pod pizze smarujemy cienką warstwą ketchupu. Doprawiamy ją odrobiną oregano. 3. Na ciasto wykładamy składniki pokrojone, np. w paseczki, tj. oliwki, papryka. Dokładamy kukurydzę oraz cebulkę. 4. Posypujemy żółtym serem i mozarellą 5. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 6. Pieczemy wg. przepisów ciast
Kuchnia Pełna PasjiFilety ze szparagami zapiekane w bekonie Świetny pomysł na faszerowane roladki drobiowe z piekarnika. Pyszne danie do którego polecam podać pieczone ziemniaczki, które możemy upiec razem z filetami PRZEPIS TUTAJ Składniki: 2 filety z kurczaka ok 10 zielonych szparagów 2 łyżki kremowego serka śmietankowego (użyłam Almette) 5 dkg żółtego sera ok. 10 cienkich plasterków wędzonego boczku sól(...)całość owijamy bekonem *** *** Z drugim filetem postępujemy dokładnie tak samo. Piersi owinięte w bekon układamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 35 minut (piekłam z termoobiegiem) *** *** Danie pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** Do mięsa polecam podać pieczone ziemniaczki, które można upiec razem z filetami PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO
Blog z Apetytem