pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:127/253)

Rolada drobiowo-wieprzowa 154

wieprzowego 2 piersi z kurczaka 2 małe jajka ulubione przyprawy (u mnie: czosnek granulowany, papryka ostra, papryka słodka, mielone ziele angielskie, pieprz) sól Mięso z kurczaka mielimy. Wrzucamy je do miski, dodajemy jedno jajko, przyprawy i solimy. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mięso wieprzowe z przyprawami, solą i jednym jajkiem. Mięso wieprzowe wykładamy na papier do pieczenia i rozprowadzamy

PatiGotuje
Pieczona kaczka z sosem marsala 157

bulionu z kurczaka lub wrzątku 1 pomarańcza, sok 250 ml sosu z pieczenia Dodatkowo ½ kg ziemniaków 1 duży batat 400 g brukselki pestki granatu Nasiona przypraw upraż na suchej patelni i zgnieć w moździerzu lub zmiel w młynku. Wszystkie przyprawy wymieszaj i przełóż do słoiczka. Do kaczki potrzebujesz dwie czubate łyżki. Resztę można wykorzystać później. Natnij pierś kaczki,natrzyj mięso(...)piersią do dołu. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 225ºC i piecz przez półgodziny. Przykryj naczynie z kaczką aluminiową folią, zmniejsz temperaturę do 180ºC i piecz mięso jeszcze przez 1,5 godziny. Po tym czasie dodaj obrany czosnek, marchewki w plasterkach i cebule pokrojone w ósemki. Odwróć kaczkę piersią do góry i piecz jeszcze przez 40 minut. Skórka na piersi powinna

codojedzenia
FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KALEROSSE 132

piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.   Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Byłam ogromnie ciekawa smaku tego nowego warzywa i dlatego podałam go w towarzystwie tak lubianych przez moja rodzinę dań drobiowych.  Składniki: 500 g piersi  z kurczaka

Z Majeczką w kuchni
Pikantne kurczaczki z pieczonymi ziemniakami ! 139

piersi z kurczaka -przyprawy (papryka słodka ok. 4 łyżki, chilli 1,5 łyżeczki) -bułka tarta -jajko -mleko Sposób przygotowania: Piersi myjemy i kroimy na mniejsze części grubości ok. 1cm. Paprykę słodką mieszamy z chilli. Szykujemy sobie stanowisko do panierowania. ustawiamy kolejno: papryka, jajko z mlekiem, bułka tarta. Kurczaczki smażymy na oleju kilka minut z obu stron. Pieczone ziemniaczki: Składniki

Magia jedzenia.
Rolada z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami, fetą i czerwoną cebulą podana z makaronem orzo 193

rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka i zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i obsmażamy roladki z każdej strony po 2-3 minuty. Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-18 minut.  W czasie gdy mięso sie piecze gotujemy makaron

DefinicjaSmaku
Sieję poplon 170

podwójna pierś kurczaka ulubiony chutney (u nas z mango) duża garść orzechów nerkowca mała garść sezamu sos sojowy (kilka kropli) ćwiartka sałaty lodowej mały pęczek listków botwiny mały pęczek listków rukoli Mięso myjemy i okrawamy. Nacieramy obficie chutneyem i wstawiamy do piekarnika w 200*C na około godzinę. W zależności od wielkości kawałków kurczaka może się piec krócej. Podczas pieczenia

les mirabelles
Pasztet dukana 162

Piersi z kurczaka i wątróbkę gotujemy wraz z cebulą ok. 1 godziny   a następnie mielimy dwukrotnie razem z cebulą.   Do zmielonego mięsa dodajemy   2 jajka i otręby pszenne, a następnie przyprawiamy do smaku. Ja dodałam także dwie łyżki rosołu   w którym gotowałam mięso, żeby pasztet nie był za suchy. Wąską blachę wykładamy papierem do pieczenia

Na słodko lub wytrawnie
Pizza 2xM 181

piersi kurczaka Pół kg pieczarek 25dag sera żółtego Pół czerwonej papryki Przyprawa curry 1cebula Wykonanie: Zrobić ciasto oraz sos. (przepis do nich znajdziecie w poprzednich wpisach ☺) Ciasto posmarować sosem. Kurczaka pokroić w małą kostkę i usmażyć w curry Pieczarki podsmażyć z cebulą Paprykę drobno posiekać Na sos nałożyć kurczaka, pieczarki, kukurydzę, paprykę oraz starty żółty ser Piec w 180 stopniach

Bonapetit2xM
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 137

pomysł na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem feta oraz zapiekaną w cieście francuskim     Składniki: 1 opakowania ciasta francuskiego 2 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg szpinaku 1 niewielka cebula 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa 1 jajko – do posmarowania 1 łyżka masła(...)smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C ( piekłam z termoobiegiem ), i zapiekamy przez około 40 minut *** *** Podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
TAJSKIE SATAYE Z KURCZAKA Z SOSEM ORZECHOWYM I TEST FRYTKOWNICY BEZTŁUSZCZOWEJ SAF21 PRIME3 147

taki mini piekarnik. Oprócz ukochanych przez większość chrupiących frytek można przygotować w niej mięsa, ryby, szaszłyki, pieczone warzywa, omlety, a nawet słodkości takie jak muffiny czy małe ciasta! Ograniczyć nas może tylko wyobraźnia! Frytkownica beztłuszczowa PRIME3 dostępna TUTAJ SKŁADNIKI: MARYNATA: * filet z kurczaka – 500 g * czosnek – 2 ząbki * świeży imbir – 2 cm * sok z cytryny – 2 łyżki * sos sojowy(...)szczypta * chili – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIĘSO: Piersi czyścimy, kroimy w podłużne , grube paski. Czosnek miażdżymy ze startym imbirem, sokiem z cytryny, sosem sojowym , kolendrą, kuminem, kurkumą , chili i olejem. Wkładamy mięso, zawijamy w folię, odstawiamy do lodówki na ok. 45 minut. Patyczki do szaszłyków nacieramy oliwą, nadziewamy mięso i pieczemy we frytkownicy beztłuszczowej – czas zależy od wielkości porcji

Ostra na Słodko
,,Rolada z kurczaka z pistacjami i żurawiną’’ 221

łyżka bułki tartej Wykonanie: Myjemy i osuszamy kurczaka następnie zabieramy się za rozcinanie na plecach lub brzuchu i wypruwanie z kości nie uszkadzając skóry, począwszy od odcięcia skrzydeł, szyjki i kupra. Zaczynamy od rozcinania piersi i po kościach wycinamy na około wszystkie mięso pozostawiając sam szkielet. Powstanie prostokąt. Grubsze piersi przycinamy i uzupełniamy nimi puste miejsca na skórze(...)miseczce rozgniatamy ząbki czosnku i łączymy z musztardą, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Kurę dobrze nacieramy przygotowaną marynatą i pieczemy 90 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Co kilkanaście minut podlewamy mięso powstałym sosem. Zwiniętego kurczaka obwijamy na około szpadatem i papierem do pieczenia a następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp. 200 stopni

Podróż w kulinaria
Chiński, pomarańczowy kurczak 180

piersi kurczaka (o łącznej wadze 500 g); 2 ząbki czosnku; 1/2 pęczka szczypiorku do oprószenia po wierzchu; 1 łyżka startej skórki z pomarańczy do oprószenia po wierzchu;  Sól; Biały cukier; Olej do smażenia. Ciasto od obtoczenia kurczaka: 2 jaja; 1/2 szklanki mąki pszennej; 1/4 szklanki mąki kukurydzianej;  1/2 szklanki bardzo zimnej wody; 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Gospodyni Miejska
Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem 135

rosół na piersi z kurczaka i schabie wieprzowym.Rosół ugotowałam nie mięsku i włoszczyźnie. Mięsko wyjęłam z rosołu i poczekałam, aż ostygło. Zmieliłam je na średnich oczkach.Dodałam wywar z rosołu koperek drobno pokrojony oraz sprasowany czosnek. Wymieszałam składniki z pieprzem mielonym i odrobiną soli, przełożyłam farsz do foremki aluminiowej o pojemności 500 ml . Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy

Różowa kuchnia
Muffiny jajeczne 143

wędzonej piersi kurczaka garść startego żółtego sera typu gouda Dodatkowo: masło do wysmarowania foremek, szczypiorek do posypania Jajka roztrzepać widelcem w miseczce razem z solą i pieprzem. Posiekać pomidory, kurczaka i cebulę i dodać do miski z jajkami. Wymieszać i dodać posiekany szczypiorek i starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę wykładać do wysmarowanej masłem formy na muffiny. Piec

Bullio
tartaletki "trzy sery" 168

łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałki, wymieszać z czosnkiem i przyprawami i usmażyć na oleju. Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków i wylepić nim foremki do tartaletek. Każdy ser podzielić na 6 kawałków. Pomidorki przekroić na połówki. Na dno tartaletek ułożyć po plasterku żółtego sera, wyłożyć mięso a następnie pomidorki, mozarellę i plasterki camemberta. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia