pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:129/253)

Drobiowe szaszłyki. 164

500g piersi z kurczaka, kilka średnich cebul, 400g pieczarek, gotowa przyprawa do szaszłyków, patyczki do szaszłyków, oliwa z oliwek lub olej. Przygotowanie: Składniki pokroić i wymieszać z przyprawą oraz odrobiną oliwy lub oleju ( jeżeli cebula pokrojona jest w krążki doprawić ją osobno aby się nie rozwalała podczas mieszania z innymi składnikami). Nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Ja piekę pod folią

W kuchni u Moniki
Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem 448

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety drobiowe zapiekane z pieczarkami, cebulą i żółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z 

Marta Gotuje
Kurczak w chrupiącej panierce z sosem barbecue 971

piersi) 5 łyżek mąki 3 jajka  2 łyżki słodkiej papryki 1,5 łyżeczki ostrej papryki 4 szklanki płatków kukurydzianych sól, pieprz, czosnek PRZYGOTOWANIE   Kurczaki obieramy ze skóry i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i sproszkowanym czosnkiem. Obtaczamy w mące, jajku roztrzepanym z paprykami - a na końcu - w pokruszonych płatkach.  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Moje Kuchenne Rewelacje
Przepis na pasztet 233

wszystko musi dobrze się ze sobą połączyć. Pieczenie pasztetu Ja lubię kiedy pasztet ma dopieczone brzegi, tworzące taką jakby skorupkę. Z tego właśnie powodu do pieczenia pasztetu używam keksówek, a nie większej blaszki. Keksówki tradycyjnie smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Jeśli boimy się, aby pasztet nam nie wysechł w czasie pieczenia, możemy blaszkę wyłożyć plastrami boczku, które potem zawiniemy(...)ogólnej masy mięska, bo wtedy pasztet ma dla mnie zbyt wątróbkowy smak. Drukuj Przepis na pasztet 3 godzin/y Składniki 2 kg mięsa ( u mnie ok 0,5 kg piersi z kurczaka, 0,5 kg wołowiny, 1 kg karkówki) 0,5 kg surowego boczku 0,3 kg wątróbki drobiowej 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 selera

Mieszam w Garnku
5. Zupa ogórkowa 371

niby ruszyłam, lecz większość czasu spędziłam w kuchni. Ciekawe jak będzie z tym dzisiaj? Jak to działa, że im bliżej zaliczeń i sesji, tym bardziej mam ochotę coś pichcić, piec, gotować..? Niesamowite.. Już nie mogę doczekać się okresu po sesji, gdy będę miała czas spokojnie odetchnąć i wziąć za wszystkie książki, które leżą odłogiem i czekają pół roku(...)Jest banalna i nie wymaga jakiejkolwiek wprawy w kuchni. Jeżeli chcemy utrzymać niskokaloryczny poziom zupki musimy zapomnieć o dodaniu tłustego mięsa i zabielaniu jej śmietaną. Najlepiej jest użyć piersi z kurczaka, bądź indyka, gdyż zawierają o wiele mniej tłuszczu niż skrzydełka czy żeberka, a alternatywą dla śmietany może być jogurt naturalny. Składniki: - pojedyncza pierś z kurczaka - 1 litr wody

Be Fit Be Strong
Kurczaki w chrupiącej panierce - ostre :) 148

Panierka: 2 szkl mąki 1 mała łyżka soli 1/2 łyżki tymianku 1/2 łyżki bazylii 1/3 łyżki oregano 1 łyżka soli selerowej 1 łyżka czarnego pieprzu 1

Olga Piecze i Gotuje
Kurczak pieczony na butelce z piwem 99

przy szyi i piersiach. Wierzch kurczaka nacieramy obficie solą, papryką ostrą i pieprzem. Nie nacieramy czosnkiem na zewnątrz, ponieważ bardzo szybko się przypala. Tak przygotowanego kurczaka nadziewamy na butelkę z piwem. Szyjka butelki powinna wyjść przy szyjce kurczaka i być ciasno umieszczona w skórze szyjki. Jeśli  jest duża przerwa, możecie skórę na butelce obwiązać nitką. Kurczaka ustawiamy na dużej(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170°C pieczemy 1 godzinę i 10 minut na termoobiegu. Piwo w trakcie pieczenia zacznie się nagrzewać, pienić i będzie wylatywać na kurczaka, ale nie będzie to bardzo intensywne, dlatego polewajcie kurczaka w trakcie pieczenia piwem z drugiej butelki. Smacznego :)) piwo

Bułka z Chlebem
Sałatka z brokułem w sosie czosnkowym 150

pierś z kurczaka, oliwki i pomidory przekładamy do salaterki i mieszamy. Całość polewamy sosem czosnkowym. [caption id="attachment_8228" align="aligncenter" width="685"] Sałatka z brokułem w sosie czosnkowym[/caption] Zobacz inne przepisy na sałatki z brokułem: Warstwowa Sałatka Z Brokułem I Kurczakiem Niezwykle Prosta Sałatka Z Brokułem Lekka Sałatka Z Brokułem I Tuńczykiem Sałatka Z Brokułem I Pieczonymi

e-PrzepisyKulinarne
Chicken pot pie z sosem słodko-kwaśnym + KONKURS 124

łyżeczki Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką i odstawić na czas gotowania się ryżu. W osolonej wodzie ugotować ryż na sypko. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, a następnie wlać sos słodko-kwaśny, dodać ryż, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch przykryć ciastem francuskiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec około

Kraina Miodem Płynąca
Marynata barbecue na grilla 91

piersi w kurczaka lub innego mięsa (udek z kurczaka lub karkówki, a także tofu) Przygotowanie: Skórkę z pomarańczy zetrzeć i wycisnąć sok z pomarańczy. Papryczkę chilli pokroić drobno, dodać do soku razem z resztą składników. Kurczaka pokroić wzdłuż i zamarynować co najmniej na 1h, a najlepiej przez całą noc. Grillować na ogniu lub na patelni grillowej. Można podawać z pieczonymi

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Roladki z porem 210

Każdą pierś kurczaka rozkroić na dwa płaty mięsa. Oprószyć z obu stron solą ziołową i pieprzem. Następnie mięsko rozbić tłuczkem, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć farsz z pora i zwinąć w roladkę. Naczynie żaroopdorne nasmarować masłem i ułożyć w nim roladki. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec

Monia miesza i gotuje
Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym 144

piersikurczaka (500 g) 2 duże pomidory sałata masłowa przyprawa do kurczaka 1 łyżka oliwy Sos: 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki musztardy sarepskiej Przygotowanie: Ryż ugotować. Fileta z kurczaka oczyścić, skropić oliwą i posypać przyprawą do kurczaka(...)Mięso szczelnie zawinąć w papier do pieczeniapiec na patelni z obu stron (bez dodatkowego tłuszczu). Pokroić pomidora, sałatę i usmażone mięso. Marynata: Na patelni, na której smażony był kurczak podsmażyć przeciśnięty czosnek (nie wylewając tłuszczu). Resztę składników na marynatę wymieszać ze sobą i dodać podsmażony czosnek

KuchniaWeDwoje.pl
Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu 137

usmażyć pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać jeszcze około 2 minuty. Naleśniki napełniać farszem, zwijać i przekroić na 4 części. Każdą część ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypać tartym serem. Piec

Ewusiowe Smaki
,,Zapiekanka z zupek chińskich’’ 35931

odsączenia. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wszystkie składniki umieszczamy w dużym naczyniu i dokładnie mieszamy, dodajemy trzy przyprawy z zupek. Układamy w naczyniu, posypujemy żółtym serem. Pieczemy

Podróż w kulinaria