pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:129/253)

Sałatka z brokułem w sosie czosnkowym 157

pierś z kurczaka, oliwki i pomidory przekładamy do salaterki i mieszamy. Całość polewamy sosem czosnkowym. [caption id="attachment_8228" align="aligncenter" width="685"] Sałatka z brokułem w sosie czosnkowym[/caption] Zobacz inne przepisy na sałatki z brokułem: Warstwowa Sałatka Z Brokułem I Kurczakiem Niezwykle Prosta Sałatka Z Brokułem Lekka Sałatka Z Brokułem I Tuńczykiem Sałatka Z Brokułem I Pieczonymi

e-PrzepisyKulinarne
Chicken pot pie z sosem słodko-kwaśnym + KONKURS 135

łyżeczki Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką i odstawić na czas gotowania się ryżu. W osolonej wodzie ugotować ryż na sypko. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, a następnie wlać sos słodko-kwaśny, dodać ryż, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch przykryć ciastem francuskiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec około

Kraina Miodem Płynąca
Marynata barbecue na grilla 104

piersi w kurczaka lub innego mięsa (udek z kurczaka lub karkówki, a także tofu) Przygotowanie: Skórkę z pomarańczy zetrzeć i wycisnąć sok z pomarańczy. Papryczkę chilli pokroić drobno, dodać do soku razem z resztą składników. Kurczaka pokroić wzdłuż i zamarynować co najmniej na 1h, a najlepiej przez całą noc. Grillować na ogniu lub na patelni grillowej. Można podawać z pieczonymi

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Roladki z porem 220

Każdą pierś kurczaka rozkroić na dwa płaty mięsa. Oprószyć z obu stron solą ziołową i pieprzem. Następnie mięsko rozbić tłuczkem, najlepiej przez folię spożywczą aby nie poszarpać mięsa. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć farsz z pora i zwinąć w roladkę. Naczynie żaroopdorne nasmarować masłem i ułożyć w nim roladki. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C i piec

Monia miesza i gotuje
Sałatka warzywna z kurczakiem i sosem musztardowym 158

piersikurczaka (500 g) 2 duże pomidory sałata masłowa przyprawa do kurczaka 1 łyżka oliwy Sos: 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki musztardy sarepskiej Przygotowanie: Ryż ugotować. Fileta z kurczaka oczyścić, skropić oliwą i posypać przyprawą do kurczaka(...)Mięso szczelnie zawinąć w papier do pieczeniapiec na patelni z obu stron (bez dodatkowego tłuszczu). Pokroić pomidora, sałatę i usmażone mięso. Marynata: Na patelni, na której smażony był kurczak podsmażyć przeciśnięty czosnek (nie wylewając tłuszczu). Resztę składników na marynatę wymieszać ze sobą i dodać podsmażony czosnek

KuchniaWeDwoje.pl
Naleśniki zapiekane z mięsem z rosołu 145

usmażyć pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać jeszcze około 2 minuty. Naleśniki napełniać farszem, zwijać i przekroić na 4 części. Każdą część ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posypać tartym serem. Piec

Ewusiowe Smaki
,,Zapiekanka z zupek chińskich’’ 35950

odsączenia. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Wszystkie składniki umieszczamy w dużym naczyniu i dokładnie mieszamy, dodajemy trzy przyprawy z zupek. Układamy w naczyniu, posypujemy żółtym serem. Pieczemy

Podróż w kulinaria
Gołąbki inaczej 208

kurczaka kroimy na kawałki i rozbijamy jak schabowe.Następnie pierś przyprawiamy ulubionymi przyprawami .Układamy kolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy godzinę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasztet z czerwonej soczewicy z kurczakiem 226

oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę, a cebule siekamy w kosteczkę.  Na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy marchewkę i podduszamy całość przez około 10 minut.   Ugotowaną pierś z kurczaka rozdrabniamy i blendujemy (można zmielić lub użyć malaksera), dodajemy soczewicę i mieszamy.   Następnie dodajemy marchewkę z cebulą – mieszamy.   Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprze, paprykami(...)oraz majerankiem – dokładnie całość mieszamy. Foremki do pasztetu smarujemy masłem i oprószamy mąką lub bułka tartą – wypełniamy masą pasztetową i ugniatamy. Wierzch oprószamy papryką słodką, posypujemy żurawiną.  Pasztet pieczemy przez godzinę w 180 stopniach

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak z panierką amarantusowo-zaatarową 151

Pierś kurczaka podzielić na 4 części. Każdą rozbić tłuczkiem. Kotlety doprawić solą, pieprzem i kozieradką. Odstawić na ok. godzinę do przegryzienia smaków. Jajko roztrzepać w głębokim talerzu. Na talerzyku wymieszać amarantus ekspandowany z zaatarem. Kotlety obtaczać w jajku, a potem w panierce z amarantusa i zaataru. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlety podawać np. z aromatycznym puree z pieczonej marchewki

Weekendy w domu i ogrodzie
Filet z kurczaka w pomidorach na cukiniowym makaronie 194

pójdzie w boczki :), a do tego prezentuję się bardzo efektownie. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 2-3 pomidory mała cebula kulka mozzarelli 1/2 szklanki bułki tartej 2 łyżki oliwy sól, pieprz, tymianek, bazylia 2 małe cukinia 2 ząbki czosnku  1 łyżka masła  Każdy filet z kurczaka kroimy płasko na pół, a następnie rozbijamy tłuczkiem na grubość(...)Smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej, Pieczemy 15 minut w 180 st. C. Pomidory obieramy ze skórki i drobno siekamy, dodajemy posiekaną cebulę i doprawiamy ziołami, a następnie układamy na filetach, a na wierzch kładziemy plasterki mozzarelli i zapiekamy jeszcze 10 minut. Umyte cukinie kroimy w cienkie paski np. przy pomocy obieraczki do warzyw

Cynamonowe szczęście
rogaliki z musztardą w 30 minut 114

pierś z kurczaka pocięta w plasterki żółtko woda Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 180 ° C termoobieg ,lub 200 ° C normalnie. Wyciągnąć ciasto z lodówki ,podzielić na pół. Jedna część rozwałkować w kształcie koła ,pociąć na 16 równych części .Każdą część posmarować musztardą -u mnie Bawarska- położyć kawałek surowego kurczaka i zwinąć jak rogalik. Umieścić rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

w mojej kuchni
Kurczak zapiekany z ryżem i ananasem 153

Piersi z kurczaka pokroić na kawałki około 5x5cm i dokładnie obtoczyć je w przyprawie do gyrosa. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć kurczaka. Przełożyć mięso na półmisek, a na tej samej patelni dołożyć łyżkę masła i podsmażyć ryż. Wyłożyć go do naczynia do zapiekania. Na wierzch ułożyć mięso i ananasa pokrojonego w kostkę. Sokiem z ananasa polać zapiekankę i piec

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka z kapustą włoską 168

piersi z kurczaka. Wlewamy 250 ml wody i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al. dente. Do warzyw wlewamy krajankę warzywną i sos pomidorowy, po 3 minutach dodajemy makaron, mieszamy i przyprawiamy do smaku. Część mozzarelli wsypujemy do zapiekanki i mieszamy. Zapiekankę przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Posypujemy pozostałym serem i pieczemy około

Kulinarne życie