pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:128/253)

Kurczak pod pierzynką curry 135

przygotowania : Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i nacieramy czosnkiem z każdej ze stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Następnie w misce łączymy ze sobą śmietanę i majonez. Dodajemy starty na tarce żółty ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz curry. Powstałą masę wykładamy na kurczaka. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni C. Pieczemy około

Pobite gary Barbary
Szaszłyki z grilla + film 176

soli. Pierś z kurczaka mieszamy z marynatą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Z umytych pieczarek odkrawamy nóżki, ogórki kiszone kroimy w dość grube plastry. Wszystkie składniki oprócz kurczaka skrapiamy pozostałą oliwą z oliwek. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian kurczaka, pomidorki koktajlowe, kapelusze pieczarek oraz ogórka kiszonego, szaszłyki posypujemy ziołową przyprawą do grilla a następnie pieczemy

Smakowite Dania
Szaszłyki z piersi kurczaka 139

Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w paski. Obsypujemy dużą ilością papryki czerwonej i przyprawy do kurczaka, a następnie nakłuwamy mięso na długą wykałaczkę do szaszłyków. Teraz przygotowujemy sos. Mąkę i przyprawę tzatziki dodajemy do kefiru i dokładnie mieszamy. Szaszłyki układamy w żaroodpornym naczyniu (ja wyłożyłam blachę folią aluminiową i na to kładłam) i polewamy powstałym sosem. Pieczemy

charlotte gotuje
Miodowo musztardowe , podudzia 164

chłopcy uwielbiają kurczaki, pod każda postacią , wręcz do obrzydzenia ..kurczak , pałki, skrzydełka , piersi z kurczaka , czyli także kurczak " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> W tej drobiowej krainie dziecięcych smaków, po prostu rządzą kurczaki , dlatego trzeba wiele wysiłku ,żeby z tego samego, zrobić zupełnie co innego , dnia każdego(...)codziennie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Hm.. dzieci i ich gusta ..;) Składniki : 6 podudzi z kurczaka sól do smaku glazura : 2 czubate łyżki słodkiej musztardy ( np. Roleski słodko-ostra) 1 płaska ,łyżka ostrej musztardy chrzanowej 4 łyżki miodu z mniszka-porządne ( lub pszczelego ) 1 łyżeczka mąki

Ogrodnik w podróży
Surówka z młodej kapusty z koperkiem 94

Surówka z młodej kapusty z koperkiem. Dziś przepis na prostą i naprawdę szybką w przygotowaniu surówkę z młodej kapusty z koperkiem. Idealna do drugiego dania. Ja

Słodkie okruszki
Kurczakowe fajitas 85

piersi z kurczaka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 2 - 3 czerwone cebule (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczakowe fajitas wykonanie: Kurczaka kroimy w długie plastry, paprykę w słupki a cebulę w piórka. Przenosimy na naczynie żaroodporne. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką ostrą papryką, mielonym imbirem, curry i oregano. Skrapiamy oliwą z oliwek i całość dokładnie mieszamy. Pieczemy

Delusional Trine
Kurczak w szynce i w sosie chrzanowym 97

kurczaka (można przeciąć wzdłuż na pół, aby z jednej piersi uzyskać 2 porcje) natrzeć solą, pieprzem oraz suszoną bazylią i zawinąć w plastry szynki szwarcwaldzkiej. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć piersi i podsmażyć po 3-4 minuty z każdej strony. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Podsmażone piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Kraina Miodem Płynąca
Drobiowe szaszłyki. 188

500g piersi z kurczaka, kilka średnich cebul, 400g pieczarek, gotowa przyprawa do szaszłyków, patyczki do szaszłyków, oliwa z oliwek lub olej. Przygotowanie: Składniki pokroić i wymieszać z przyprawą oraz odrobiną oliwy lub oleju ( jeżeli cebula pokrojona jest w krążki doprawić ją osobno aby się nie rozwalała podczas mieszania z innymi składnikami). Nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Ja piekę pod folią

W kuchni u Moniki
Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem 455

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety drobiowe zapiekane z pieczarkami, cebulą i żółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z 

Marta Gotuje
Kurczak w chrupiącej panierce z sosem barbecue 980

piersi) 5 łyżek mąki 3 jajka  2 łyżki słodkiej papryki 1,5 łyżeczki ostrej papryki 4 szklanki płatków kukurydzianych sól, pieprz, czosnek PRZYGOTOWANIE   Kurczaki obieramy ze skóry i przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i sproszkowanym czosnkiem. Obtaczamy w mące, jajku roztrzepanym z paprykami - a na końcu - w pokruszonych płatkach.  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Moje Kuchenne Rewelacje
Przepis na pasztet 241

wszystko musi dobrze się ze sobą połączyć. Pieczenie pasztetu Ja lubię kiedy pasztet ma dopieczone brzegi, tworzące taką jakby skorupkę. Z tego właśnie powodu do pieczenia pasztetu używam keksówek, a nie większej blaszki. Keksówki tradycyjnie smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Jeśli boimy się, aby pasztet nam nie wysechł w czasie pieczenia, możemy blaszkę wyłożyć plastrami boczku, które potem zawiniemy(...)ogólnej masy mięska, bo wtedy pasztet ma dla mnie zbyt wątróbkowy smak. Drukuj Przepis na pasztet 3 godzin/y Składniki 2 kg mięsa ( u mnie ok 0,5 kg piersi z kurczaka, 0,5 kg wołowiny, 1 kg karkówki) 0,5 kg surowego boczku 0,3 kg wątróbki drobiowej 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 selera

Mieszam w Garnku
5. Zupa ogórkowa 379

niby ruszyłam, lecz większość czasu spędziłam w kuchni. Ciekawe jak będzie z tym dzisiaj? Jak to działa, że im bliżej zaliczeń i sesji, tym bardziej mam ochotę coś pichcić, piec, gotować..? Niesamowite.. Już nie mogę doczekać się okresu po sesji, gdy będę miała czas spokojnie odetchnąć i wziąć za wszystkie książki, które leżą odłogiem i czekają pół roku(...)Jest banalna i nie wymaga jakiejkolwiek wprawy w kuchni. Jeżeli chcemy utrzymać niskokaloryczny poziom zupki musimy zapomnieć o dodaniu tłustego mięsa i zabielaniu jej śmietaną. Najlepiej jest użyć piersi z kurczaka, bądź indyka, gdyż zawierają o wiele mniej tłuszczu niż skrzydełka czy żeberka, a alternatywą dla śmietany może być jogurt naturalny. Składniki: - pojedyncza pierś z kurczaka - 1 litr wody

Be Fit Be Strong
Kurczaki w chrupiącej panierce - ostre :) 156

Panierka: 2 szkl mąki 1 mała łyżka soli 1/2 łyżki tymianku 1/2 łyżki bazylii 1/3 łyżki oregano 1 łyżka soli selerowej 1 łyżka czarnego pieprzu 1

Olga Piecze i Gotuje
Kurczak pieczony na butelce z piwem 104

przy szyi i piersiach. Wierzch kurczaka nacieramy obficie solą, papryką ostrą i pieprzem. Nie nacieramy czosnkiem na zewnątrz, ponieważ bardzo szybko się przypala. Tak przygotowanego kurczaka nadziewamy na butelkę z piwem. Szyjka butelki powinna wyjść przy szyjce kurczaka i być ciasno umieszczona w skórze szyjki. Jeśli  jest duża przerwa, możecie skórę na butelce obwiązać nitką. Kurczaka ustawiamy na dużej(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170°C pieczemy 1 godzinę i 10 minut na termoobiegu. Piwo w trakcie pieczenia zacznie się nagrzewać, pienić i będzie wylatywać na kurczaka, ale nie będzie to bardzo intensywne, dlatego polewajcie kurczaka w trakcie pieczenia piwem z drugiej butelki. Smacznego :)) piwo

Bułka z Chlebem