pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:135/253)

Placuszki czosnkowe z kurczaka 107

majonezu 1 ½ łyżki musztardy 2 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki mąki 1 łyżeczkę vegety pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Skroić pierśkurczaka w kostkę i przełożyć do miski. Do kurczaka dodać majonez, musztardę i zmiażdżony czosnek, przyprawić vegetą i pieprzem. Wszystko wymieszać i odstawić do lodówki(...)wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, łyżką uformowane niewielkie placuszki. Krok po kroku: 1. Wymieszać pierwszą część produktów 2. Dodać do ciasta jajko i mąkę 3. Piec małe placuszki Pobierz wersję do druku: Pobierz Placuszki czosnkowe z kurczaka Artykuł Placuszki czosnkowe z kurczaka pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak faszerowany w cieście francuskim. 157

piersi z kurczaka (2 szt.) ciasto francuskie (gotowe lub z tego przepisu) 8 szt. suszonych pomidorów 150 g mozzarelli sól pieprz jajko (roztrzepane, do posmarowania wierzchu) Wykonanie: Pierś z kurczaka rozciąć (nie do końca) w taki sposób, aby powstała kieszonka. Doprawić solą i pieprzem. Mięso napełnić bazylią, suszonymi pomidorami i kawałkami mozzarelli. Płat ciasta francuskiego podzielić na pół, na środku(...)każdej części ułożyć nafaszerowane mięso. Następnie z obu stron ponacinać nożyczkami brzegi ciasta (środek ma pozostać w całości). Paski ciasta zawijać na mięso na zakładkę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 200°C przez 40 minut, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

zadanie-gotowanie
SZASZŁYKI Z KURCZAKIEM 149

Jogurt mieszamy z przyprawą do kurczaka. Pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę, marynujemy w jogurcie z przyprawą ok. 30 minut. Pieczarki kroimy na połówki. Cebulę w większe piórka, a papryki i cukinię w większą kostkę. Kiełbasę kroimy w plastry. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie. Następnie nabijamy wg uznania: pieczarka, cukinia,kurczak, kiełbasa, papryka, cebula, aż do skończenia składników(...)smarujemy oliwą, posypujemy solą, pieprzem, papryką i bazylią.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 min w 180 stopniach. Szaszłyki można również przygotować na grillu. Podajemy z ryżem lub bagietką oraz ulubionym sosem, ja podałam z pysznym czatni - ostry zielony pomidor od LUKS POMADA, który doskonale komponuje się z pieczonymi warzywami i kurczakiem

słodki bratek
Zapiekany kurczak z mozzarella i oregano 111

sucha 200 ml domowego pesto Piersi z kurczaka jeśli duże podziel na 5 porcji. Oprósz solą, pieprzem, papryką i 1 łyżka oregano. Zrumień z obu stron na rozgrzanej oliwie. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Przygotuj sos. Pokrój dymkę w piórka, czosnek w plasterki i zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory, przecier i resztę oregano. Polej kurczaka sosem, a na wierzchu posyp utartą(...)mozzarella. Wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika i piecz przez 20 minut. Wyjmij i posyp świeżym oregano, opcjonalnie. Ugotuj spaghetti al dente w lekko osolonej wodzie. Przygotuj domowe pesto według przepisu i wymieszaj z odcedzonym spaghetti. Podaj kurczaka z sosem i z pesto spaghetti. Całość posyp prażonymi piniami i utartym parmezanem. The post Zapiekany kurczak z mozzarella i oregano appeared

codojedzenia
NUGGETSY Z KURCZAKA W KRAKERSACH 106

podwójna pierś z kurczaka, 3-4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, 100 g krakersów solonych Sos: ½ szkl. jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, papryka słodka, szczypiorek WYKONANIE Kurczaka kroimy w paski, posypujemy przyprawą, dodajemy jogurt, mieszamy – odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Krakersy przekładamy do woreczka foliowego. Za pomocą wałka rozdrabniamy. Każdy pasek kurczaka obaczamy(...)krakersach, układamy w formie wyłożonej pergaminem, pieczemy 20 min w 180 stopniach. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem. Sos: do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy- całość mieszamy. Posypujemy szczypiorkiem

słodki bratek
roladki drobiowe z kaszanką 118

zwyczajnej piersi z kurczaka zrobić pyszny i oryginalny obiad. Mój mąż bardzo lubi kaszankę, więc takie roladki z niespodzianką bardzo mu smakowały.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża kaszanka lub dwie mniejsze sól pieprz kolorowy 2 ząbki czosnku słodka papryka 3 łyżki oleju Fileta pokroić na płaty. Delikatnie je robić tak, żeby nie przerwać mięsa. Mięso oprószyć(...)przyprawami i natrzeć czosnkiem. Ułożyć na desce w kształt prostokąta. Na mięsie ułożyć kaszankę i zwijać razem z mięsem w roladę. Zawijańca najlepiej owinąć bawełnianą nitką, żeby podczas pieczenia się nie potargał. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić roladę. Podsmażyć z każdej strony na złoto a następnie przykryć pokrywką i dusić jeszcze około kwadransa. Podawać z ziemniakami i surówką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wyniki Konkursu z Folwark 125

Łączymy jedno z drugim i miksujemy razem jeszcze przez 2-3 minuty. 2. Maszynkę przecieramy pedzelkiem zanurzonym w oleju po czym podłączamy do sieci i nagrzewamy. Wylewamy ciasto i pieczemy przez ok 4-5 minut (po 2 można zwolnić zatrzask,żeby uszło trochę pary ;)) 3. Wszystkie składniki twarożkowe porządnie miksujemy. 4. Zimne już oponki przecinamy na pół "po linii szwa(...)smarujemy twarożkiem. Składamy razem i przyozdabiamy. Najprostszy przepis na świecie zrealizowany, smacznego oraz dla Dagmary za Kapsalon Składniki: foremki aluminiowe 6-8 średnich ziemniaków olej do smażenia 1 pojedyncza pierś kurczaka 1 łyżka przyprawy kebab shoarma (lub kebab-gyros) 10 dag żółtego sera 1/2 kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 ogórek świeży sos czosnkowy Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/ Sposób przygotowania

Z Kuchni Do Kuchni
Soczysta, ziołowa pierś z kurczaka pieczona w rękawie. 134

dodatek do pieczywa. Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka, Marynata: 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/3 łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Przyprawy wymieszać w miseczce razem z oliwą i sokiem z cytryny.Połówki piersi porządnie nasmarować marynatą i odstawwić do lodówki na około 2 godziny(...)czasie mięso wyjąć z lodówki i przełożyć do rękawa do pieczenia. Worek dobrze zawiązać i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piersi wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut. Pod koniec pieczenia rozciąć worek - pierś pięknie się zrumieni. Tak przygotowana pierś świetnie smakuje z sosem grzybowym

Nie tylko w kuchni
szaszłyki drobiowe z grilla 158

kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 mała cukinia 2 małe czerwone cebule oliwa z oliwek marynata czosnkowa Provitus Sposób przyrządzenia : pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na kawałki pokrojoną pierś marynujemy w : marynacie i odstawiamy na 2-3h do lodówki papryki kroimy w spore kawałki, a cebulę i cukinię na 1cm krążki warzywa smarujemy(...)oliwą z oliwek by się nie wysuszyły na przemian nabijamy wszystkie składniki na patyki (drewniane wcześniej moczymy by się nie przypalały) kładziemy na mocny żar i pieczemy obracając co 2-3 minuty z każdej z czterech stron dla równomiernego upieczenia

zobacz ich smak
Rolada z kurczaka ze szpinakiem i serem feta 662

patelnię, następnie dodajemy rozkruszony ser feta oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy do momentu aż składniki się połączą, na koniec doprawiamy świeżozmielonym pieprzem.  Gotową masę rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka, na masie układamy plasterki szynki i zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy roladki z każdej strony(...)Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 18-25 minut (w zależności od grubości roladek, moje były dość grube, więc piekłam je 20 minut i były idealnie soczyste).  Smacznego

DefinicjaSmaku
Rolada z kurczaka ze szparagowym pesto i mozarella 142

kurczaka. Oprószamy solą, pieprze i nacierazmy oliwą z obu stron. Na desce układamy plasterki szynki, jeden przy drugim i kładziemy na nich mięso. Szparagowe pesto rozsmarowujemy na piersiach z kurczaka, i układamy na nim kawałki mozarelli, zwijamy w roladki. Gotowe rolady spinamy wykałaczkami lub związujemy nitką. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy roladki z każdej strony po 2-3 minuty(...)Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 18-25 minut (w zależności od grubości roladek, moje były dość grube, więc piekłam je 20 minut i były idealnie soczyste).  Smacznego

DefinicjaSmaku
Kurczak z warzywami w zupie cebulowej i borowikowej 401

wody Filet z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy poziomo na cieńsze plastry. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Warzywa myjemy. Marchew ścieramy na tarce o średnich oczkach, paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w plastry. Wszystko mieszamy. Filety obsmażamy na rozgrzanej patelni. W naczyniu żaroodpornym układamy 1 porcję warzyw, obsmażone filety z kurczaka i przykrywamy resztą warzyw. Zupy mieszamy(...)śmietany i 200 ml wody.  Zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem około 35-40 minut

VioletoweKucharzenie
PieczonyKurczak&Szpinak&DomoweFryty 296

kurczakiem i domowymi frytkami. Zapraszam! Składniki (2 porcje) ; 2 piersi z kurczaka 300g szpinak mrożony 2 ząbki czosnku 5 ziemniaków oliwa z oliwek 1,5 łyżka masła 4 plastry mozarelli 3-4 łyżki wody sól, pieprz, papryka ostra/słodka, natka pietruszki, curry Przygotowanie: KurczakKurczaka kroimy w paski, zalewamy łyżką oliwy z oliwek, dodajemy szczyptę soli, pieprzu, curry, papryki(...)ostrej, czosnku oraz pietruszki. Odstawiamy na ok. 20 minut. Nagrzewamy piekarnik na 180'C. Pieczemy na papierze przez ok. 15 minut, aby nie zrobił się suchy. Ziemniaki:  Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Wkładamy je do zimnej wody na ok. 10 minut. (Czytałam gdzieś, że pozwala to pozbyć się skrobi) Zimną wodę wylewamy i zalewamy je wrzątkiem

Kitchens Alphabet
Wielkanocny pasztet drobiowy 168

Nie wyobrażam sobie świąt bez domowego pasztetu,a na Wielkanoc obowiązkowo robię z jajkiem w środku.Ten jest z przewagą mięsa indyczego gotowanego,dlatego też jest

Kolorowa kuchnia Elki
Panierowana pierś z kurczaka z salsą pomidorową / Chicken in Breadcrumbs With Tomato Salsa 260

dopraw solą i pieprzem. Odstaw na czas przygotowania kurczaka. Za pomocą tłuczka do mięsa rozbij piersi na grubość około centymetra. Oprósz mięso mąką, następnie zanurz w jajku i obtocz dokładnie w bułce tartej. W dużej patelni rozgrzej 6 łyżek oliwy, włóż kurczaka i smaż na średnim ogniu przez około trzy minuty z każdej strony, do ładnego zarumienienia. Następnie przełóż(...)with a wooden spoon. Place a chicken breast on each plate. Spread three tablespoons of the salsa on top and serve immediately with the spinach. Enjoy! Artykuł Panierowana pierś z kurczaka z salsą pomidorową / Chicken in Breadcrumbs With Tomato Salsa pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy