pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:139/253)

PIZZA Z LECZO 161

jest dość syta, więc można ją podać zarówno na kolację, jak i obiad. Składniki: Leczo: 1 cebula 1 papryka czerwona 1 mała cukinia 2-3 pomidory 1 kiełbasa z piersi kurczaka Morliny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili sól, pieprz olej do smażenia Ciasto na pizzę: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1 szklanka ciepłej wody(...)możemy podlać leczo odrobiną wody, by się nie przypaliło. Przyprawiamy papryką słodką mieloną, papryką chili, pieprzem oraz solą. Pizza: Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary 41 x 27 cm). Na ciasto równomiernie wykładamy leczo i całość posypujemy tartym serem mozzarella. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20-25 min. Przepis bierze

Kuchnia MagdaLeny
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 127

wieprzowiny. My polecamy Wam kurczaka w sosie teryaki, danie banalnie proste do zrobienia. Piękne w nim jest to, że wystarczy mięso zalać niewielką ilością sosu teriyaki i odstawić na kilkadziesiąt minut. Kurczaka w sosie teriyaki można usmażyć na mocno rozgrzanej patelni lub w woku, można też upiec, co jest metodą zdrowszą. Można użyć dowolnego mięsa: piersi, nóżek. My zrobiliśmy kurczaka(...)ryżu usmażone papryki, czosnek i dymkę. Kurczak w sosie teryaki wzorowany jest na przepisie z bloga fitmencook.com Kurczak w sosie teriyaki Składniki: 500 g polędwiczek drobiowych lub piersi z kurczaka 1 szklanka ryżu, np. czerwonego ½ opakowania mrożonki chińskie warzywa lub bukiet warzyw 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka tartego imbiru 4 łyżki sosu teriyaki

Niedzielny kucharz
Kolorowe szaszłyki 155

trochę mozolne, ale trud się opłaci, gdyż takie szaszłyki z piekarnika są przepyszne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolorowe szaszłyki składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duża czerwona cebula 1 papryka  1/2 cukinii 1 duża brzoskwinia Kolorowe szaszłyki wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Doprawiamy papryką słodką, ostrą, curry, imbirem, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek(...)łyżeczki sosu worcester. Paprykę, brzoskwinię i cebulę kroimy w grubą kostkę, cukinię w plasterki. Nabijamy wszystko naprzemiennie na patyczki. Układamy na wyłożonej folią blaszce. Skrapiamy oliwą, pieczemy od 20 - 30 minut w 180 stopniach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Pieczony kurczak z papryką i pieczarkami 124

piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 2 cebule 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku w proszku 3 łyżki oleju sól ziołowa Sposób wykonania: Kurczaka oprószamy papryką ostrą i słodką, czosnkiem oraz solą. Dodajemy olej i nacieramy nim i przyprawami mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Kurczaka razem(...)marynatą wkładamy do żaroodpornego naczynia i przykrywamy przykrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 40 minut.  Po upływie tego czasu wyjmujemy naczynie z piekarnika. Na mięsie układamy pokrojoną na średniej wielkości kawałki paprykę, pieczarki oraz poszatkowaną w piórka cebulę (warzywa powinny przykrywać kawałki kurczaka). Wierzch oprószamy solą ziołową. Wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy przez kolejne

Qchnia po prostu
ZAPIEKANKA BROKUŁOWA Z RYŻEM I KURCZAKIEM 252

Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy na patelnię, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, podsmażamy na odrobinie oleju. Gdy te składniki mamy już przygotowane, w misce roztrzepujemy jajka razem z jogurtem grecki i mocno doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami ryż, brokuł i kurczak, ryż brokuł i kurczak(...)koniec wszystko zalewamy naszym jajecznym sosem i pieczemy 30 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po upieczeniu zapiekanki warto odczekać z pół godziny, by wszystkie smaki się przegryzły. Tak zapiekanka brokułowa z ryżem i kurczakiem jest równie smaczna na ciepło jak i na zimno przez co można śmiało zabrać ją ze sobą do pracy jako drugie śniadanie SMACZNEGO Jeśli

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Zapiekanka z ryżem, kurczakiem i brokułami 227

ziół prowansalskich Przygotowanie --> Ryż gotujemy do miękkości przez 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i curry. Smażymy na patelni z dodatkiem oleju. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy al dente przez 3-4 minuty. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy ugotowany ryż. Na nim układamy podsmażonego kurczaka, brokuła oraz kukurydzę. --> Jajka roztrzepujemy razem ze śmietanką. Doprawiamy solą(...)pieprzem i ziołami. Mieszanką zalewamy zapiekankę, mieszamy. --> Naczynie żaroodporne wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20 minut. --> Smacznego Post Zapiekanka z ryżem, kurczakiem i brokułami pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Gulasz drobiowy z papryką z multicookera 729

Ostatnio na blogu było sporo przepisów na słodko więc dzisiaj dla odmiany coś na obiad. Pyszny gulasz z mięsa drobiowego ze sporą ilością papryki. Gulasz przygotowany

Ala piecze i gotuje
Naleśniki z warzywami 389

kawałku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Odstawiamy na ok 15 minut, po czym smażymy cienkie naleśniki. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z odrobiną pieprzu i soli. Do mięsa dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy na małym ogniu. W trakcie duszenia dodajemy pokrojone(...)szparagową. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy łyżeczką ajvaru, na środek nakładamy farsz i zwijamy boki do środka. Przekładamy na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia i obficie posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok 10 minut w temp. 200st C.  Tak przygotowane naleśniki najlepiej podawać z pikantnym ketchupem

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak z marchewką. 110

pojedyncza pierś z kurczaka przyprawa staropolska do mięs 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka czarnego sezamu 2 łyżki otrąb żytnich Pierś kroimy na plastry w poprzek włókien, oprószamy je staropolską przyprawą do mięs i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie rozkłócamy jajko i przygotowujemy panierkę z bułki tartej, czarnego sezamu i otrąb.  Pierś maczamy najpierw w jajku(...)później w naszej mieszance i smażymy na głębokim tłuszczu, bądź pieczemy w piekarniku w 175°C przez 15 minut.  Marchewka do obiadu: 4 marchewki pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki masła szczypta soli i pieprzu Marchew gotujemy w wodzie do miękkości.  Następnie kroimy ja w kostkę. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do marchewki.  Masło rozpuszczamy w rondelku

MamaOskarka
Razowa pizza z kurczakiem 165

szkl. mąki razowej 0,5 szklanki maki pszennej 50 ml. mleka ciepłego 50 ml. wody sól 20 gram drożdży Farsz: 3 szt. pieczarek 3 łyzki kukurydzy 1 pierś z kurczaka  mieszanka przypraw do kuchni  meksykańskiej 6 plastrów sera 5 pomidorków koktajlowych 7 oliwek Na sos: 3 ząbki czosnku 250 ml. przecieru pomidorowego zioła prowansalskie mieszanka przypraw do kuchni(...)sobą. Wyrabiamy. I rozwałkowujemy cieniutko. robimy dziurki widelcem. Sos:  Do przecieru dodajemy przyprawy i rozdrobniony czosnek. Smarujemy nim placek. Na wierzch układamy warzywa i pokrojona pierś obsypaną przyprawami oraz ser żółty Pieczemy w tem. 180 st. przez 30 min. Pizze podałam z sosem czosnkowym przepis   tu  !!! Smacznego!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview

NaKońcuJęzyka
Pierś z kurczaka nadziewana mascarpone + sos czosnkowy ;) 366

Przyprawiamy. Kurczak: Piersi z kurczaka myjemy, następnie z jednej strony nacinamy tworząc kieszonkę.  Do serka mascarpone dodajemy po łyżce oregano i ziół prowansalskich oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy i nakładamy serek do przygotowanych kieszonek. Zamykamy kieszonkę wykałaczką. Obsypujemy bazylią. Każdą pierś owijamy 2 lub 3 plastrami boczku i jeszcze raz spinamy wykałaczką. Piersi smażymy ze wszystkich stron(...)przekładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy sokiem z cytryny oraz białym winem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 min pod przykryciem, następnie 15 minut bez przykrycia. Podajemy z sosem czosnkowym.  Moja propozycja podania obiadu to opiekane ziemniaki i surówka z marchewki jako dodatki

Czerwona Porzeczka
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 128

wieprzowiny. My polecamy Wam kurczaka w sosie teryaki, danie banalnie proste do zrobienia. Piękne w nim jest to, że wystarczy mięso zalać niewielką ilością sosu teriyaki i odstawić na kilkadziesiąt minut. Kurczaka w sosie teriyaki można usmażyć na mocno rozgrzanej patelni lub w woku, można też upiec, co jest metodą zdrowszą. Można użyć dowolnego mięsa: piersi, nóżek. My zrobiliśmy kurczaka(...)ryżu usmażone papryki, czosnek i dymkę. Kurczak w sosie teryaki wzorowany jest na przepisie z bloga fitmencook.com Kurczak w sosie teriyaki Składniki: 500 g polędwiczek drobiowych lub piersi z kurczaka 1 szklanka ryżu, np. czerwonego ½ opakowania mrożonki chińskie warzywa lub bukiet warzyw 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 ząbki czosnku 1 łyżka tartego imbiru 4 łyżki sosu teriyaki

Niedzielny kucharz
Kurczak w ostrej marynacie idealny na grilla 200

Kochani właśnie rozpoczyna się sezon grillowy, warto zatem poznać parę sprawdzonych przepisów na dania z grilla. Kurczak w ostrej marynacie to pierwsze danie z cyklu naszych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sama NATURa czyli sałatka zrolowana z podsuszonymi pomidorkami 158

octu z białego wina, do smaku. 2 ły ż ki wody. Przygotowanie: Pomidorki: Pomidorki myjemy, kroimy na połow ę i układamy na blasze wyło ż onej papierem do pieczenia. Przykrywamy na klika sek. papierowym r ę cznikiem, ż eby ods ą czy ć z nadmiaru soku. Posypujemy je cukrem pudrem, przypraw ą Vegeta Natur do mozzarelli i pomidorów. Pomidorki podsuszamy(...)miksujemy z dodatkiem rozkruszonego sera i pokrojonymi na mniejsze kawałki pomidorami suszonymi. Nie solimy, bo ser wystarczaj ą co jest słony. Filety z kurczaka myjemy, suszymy papierowym r ę cznikiem, oddzielamy z nich pol ę dwiczki. Piersi   przekrawamy na dwie równe płaskie cz ęś ci, a pol ę dwiczki na połow ę po długo ś ci. Filety rozbijamy tłuczkiem

Moniki Smakołyki