Przepis na : obiad
Tak ! brukselka w takim wydaniu jak najbardziej mi odpowiada, chyba jest lepsze od zwyczajnie gotowanej, wierzch robi się chrupiący po prostu wielkie MNIAM ! :) Składniki (na 3 szaszłyki): pierś z kurczaka 300g mrożonej brukselki sól, pieprz, tymianek oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem i spora ilością tymianku brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrozi (nie może się rozgotować!) nabijamy na drewniane patyczki kolejno kurczaka, brukselkę, kurcza... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...